Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Cistita cronică apare în urma leziunilor cronicizate ale vezicii urinare, întâlnite în cadrul cistitei acute, și este cauzată de tratamentul inadecvat și de recidivele recurente. Cistita bacteriană este acea condiție patologică în care infecția trece de vezica urinară și urcă până în rinichi, producându-se infecția acestora (pielonefrita), care se manifestă prin simptome bruște, precum febră mare, frisoane și transpirații, durere lombară joasă sau subcostală, greață, vărsături etc. De asemenea, în pielonefrită se pot observa puroi sau sângerări în urină (hematurie). Simptomele cistitei variază de la o femeie la alta, însă cele mai frecvente manifestări sunt: durere la urinare, polakiurie (micțiuni frecvente), dureri lombare, hematurie, disurie (eliminarea dificilă a urinei), urină de culoare închisă, tulbure și uneori sangvinolentă, lipsă de energie, stare generală proastă, stare subfebrilă.
Infecțiile bacteriene sunt cauzate, în general, de Escherichia Coli, dar pot fi implicate și alte bacterii, cum sunt Salmonella sau Chlamidia. Diagnosticul cistitei se stabilește în urma efectuării sumarului de urină și uroculturii însoțite de o ecografie abdominală.
Tratamentul cistitei se prescrie în funcție de cauza care o produce și poate include: antibiotice, administrate în funcție de cauza care produce boala – bacteriile depistate în urină; medicamente pentru controlul durerii (antiinflamatoare). Prevenția apariției cistitei se face prin evitarea produselor chimice care produc iritație, de exemplu produsele de igienă, consumul mare de lichide, urinarea frecventă, menținerea igienei intime, evitarea utilizării de spray-uri, deodorante sau alte produse în zona genitală, deoarece pot irita uretra și vezica urinară.
Desigur, ar mai fi multe de spus despre cistită și infecțiile reno-urinare, iar în privința tratamentului naturist sunt numeroase remedii, cum ar fi: Cistomar, Merișor Forte, Nefrocisturet, Herbal Urinary Care, D-Manoza – GymBeam. Sub formă de supliment, D-Manoza este recomandată persoanelor care suferă de probleme urologice frecvente. Există și tratamente naturale care au la bază combinații complexe de plante și uleiuri esențiale, cu eficiență dovedită în infecțiile urinare, fără efecte secundare. Unele dintre aceste tipuri de remedii sunt Biomicin Urinar A 20, Diurosept cu Merișor U 68 și Diurosept U 60/U 62.
Deși am enumerat câteva soluții de tratament, în cazul cistitei și al tractului reno-urinar, ele ar putea să se potrivească sau nu situației dvs. De aceea, pentru a vă putea recomanda un tratament naturist bine țintit și în cunoștință de cauză, aș dori să-mi transmiteți telefonic particularitățile suferinței dvs.
Să auzim numai de bine!
„Fratele meu are atrofie cerebrală și ateromatoză pe carotide” (Răspuns pentru CATINCA – București, F. AS nr. 1569)
Atrofia cerebrală reprezintă pierderea neuronilor și a conexiunilor dintre ei. Există o gamă variată de afecțiuni care pot determina atrofie cerebrală, iar simptomele și gravitatea bolii depind inclusiv de localizarea leziunilor. Totodată, atrofia cerebrală poate surveni consecutiv bolii Alzheimer. Procesul natural de îmbătrânire determină pierderea parțială a unor neuroni, dar acest proces decurge foarte lent. Atrofia cerebrală asociată unei boli sau unui accident survine mai repede și este mai severă. În funcție de zona din creier afectată, există două tipuri de atrofie:
* atrofia cerebrală focală, în care sunt afectate celulele din anumite zone ale creierului, ceea ce determină pierderea funcțiilor zonelor respective;
* atrofia generalizată, care afectează celulele din întregul creier. Așa cum spuneam, atrofia cerebrală poate avea mai multe cauze, cum sunt traumatismele, bolile și infecțiile.
Traumatisme – atacul vascular cerebral survine atunci când aportul de sânge către creier este întrerupt. În lipsa lui, neuronii din zona respectivă mor. Traumatismele propriu-zise pot fi determinate de o căzătură de la înălțime, un accident de mașină, o lovitură la cap etc., rezultând moartea neuronală.
Boli:
* Boala Alzheimer și alte forme de demență sunt suferințe în care celulele creierului sunt degradate progresiv, până la pierderea capacității de a mai comunica unele cu altele. În acest caz, apar pierderi de memorie și dificultăți cognitive, care afectează calitatea vieții.
* Paralizia cerebrală este determinată de o problemă de dezvoltare în timpul vieții intrauterine. Ea se asociază unei lipse de coordonare musculară, dificultăți de mers și alte probleme motorii.
* Scleroza multiplă este, practic, o boală autoimună, în care sistemul imunitar atacă învelișul de mielină al nervilor în timp, nervii ajung să fie afectați ei înșiși, determinând probleme senzoriale, de mișcare și coordonare.
* Infecții! SIDA, encefalita, neurosifilisul sunt tot atâtea cauze care pot determina apariția atrofiei cerebrale. Toate aceste infecții au drept rezultat afectarea creierului și a nervilor cranieni, cauzând confuzie, convulsii și paralizie.
Opțiunile de tratament diferă în funcție de cauzele care au determinat apariția leziunilor:
* Atacul vascular cerebral este tratat cu medicamente care ajută la dizolvarea cheagului care blochează circulația sanguină, astfel încât fluxul de sânge să fie restabilit cât mai rapid. În unele cazuri, se poate încerca îndepărtarea chirurgicală a trombului. Medicația anticoagulantă și antihipertensivele pot preveni recurența atacului vascular cerebral.
* Traumatismele craniene pot fi tratate chirurgical, pentru a preveni o afectare mai severă a creierului.
* Scleroza multiplă se tratează specific, cu medicamente care împiedică sistemul imunitar să atace celulele nervoase.
* SIDA și unele forme de encefalită pot fi tratate cu medicamente antivirale. Steroizii și unele medicamente pe bază de anticorpi pot trata encefalita autoimună.
* Sifilisul se tratează cu antibiotice, care previn leziunile nervilor și alte complicații ale bolii.
* Demența, boala Alzheimer sau paralizia cerebrală nu pot fi vindecate. Există, totuși, metode de tratament care întârzie evoluția bolii, ameliorează simptomele și sporesc calitatea vieții.
Tratament naturist
Este compus din remedii naturiste pentru gestionarea stresului și îmbunătățirea memoriei, precum și suplimente naturale pentru combaterea carențelor nutritive. În concluzie, propun următorul tratament pentru atrofia cerebrală, cât și pentru ateromatoza carotidiană: Olive Leaf 20%, Curcumin Phytosome 500 mg, Colesterol Blend, Lipotropic 1000 Plus, L-arginina 1000 mg, Pomegranate Alfa Plus, Artery Blend, Coenzima Q 10, Nattokinaze Serrapeptaze Fenugreek (schinduf, pentru optimizarea circulatiei cerebrale), Omega 3 100 mg, L-carnosine 500 mg, L-citruline, Chitosan.
Pentru refacerea memoriei, puteți folosi și produsul Memo-On, iar ca antiaterosclerotic se poate lua Resveratrol sau Ulei din semințe de struguri.
Pentru combaterea stresului cotidian folosiți remediul Sedativ PC, conform prospectului. Pentru toate remediile recomandate este necesară consultarea prospectului însoțitor.
Mai mult, vă stau personal la dispoziție, pentru lamuriri și indicații terapeutice suplimentare. Contactați-mă telefonic!
Să auzim numai de bine!
Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me
„Cum pot scăpa de infecția cu Klebsiella?” (Răspuns pentru DIANA D. – Focșani, F. AS nr. 1576)

Stimată doamnă, suplimentele alimentare din gama Imunyze s-au dovedit a fi deosebit de eficiente în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu infecţie urinară. Acestea sunt produse pe bază de imunoglobulină Y, având specificitate faţă de diverşii agenţi patogeni localizaţi la nivelul aparatului urinar. Pacienţii care au apelat la această terapie complementară s-au vindecat spectaculos, respectând cu stricteţe indicaţiile medicilor terapeuţi de la Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze. Aceste produse au proprietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi imunomodulatoare, în plus, au rolul de a regla disfuncțiile sistemului imunitar. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului Imunyze, producătorul acestor preparate.
Multă sănătate!
„Există tratament naturist pentru lichenul plan bucal?” (Răspuns pentru ION DUMITRU – Bacău, F. AS nr. 1576)
Stimate domn, în cadrul Departamentului de Cercetare-Dezvoltare Imunyze se obţin produse 100% naturale, utilizate cu succes inclusiv în terapia unor afecţiuni imunomediate, aşa cum este şi lichenul plan. Aceste produse fac parte din gama Imunyze şi au la bază imunoglobulinele Y de tip aviar, precum şi alţi factori imunomodulatori. Pe baza analizelor care să confirme diagnosticul clinic, medicii terapeuţi aparţinând Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze vă pot prescrie un protocol terapeutic benefic afecţiunii dumneavoastră. Multă sănătate!
Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77
„Sufăr de nefropatie cronică post-medicamentoasă” (Răspuns pentru LAVINIA – Sibiu, F. AS nr. 1576)

Pentru cititorii revistei „Formula AS” doresc să fac o mențiune: explozia cancerelor de sân se datorează, în mare parte, folosirii antiperspirantelor solide. Din cauza lor (blochează eliminarea toxinelor) acestea intră în corp pe cea mai scurtă cale: glandele mamare. În plus, compușii chimici, mai ales pe bază de aluminiu, sunt cancerigeni. Se pot folosi antiperspirante pe bază de plante, cu verbină, salvie etc.
Chimioterapia este un procedeu extrem de dur și este normal să aveți o insuficiență renală. Probabil este afectat și ficatul. Problema se poate rezolva consumând o doză de șoc, 200 g argilă „ALGO” zilnic, timp de 3-4 luni, până la vindecarea completă.
Argila nu are nici un efect secundar, poate să ducă la o constipație care se reglează de la sine. La magazinele naturiste, găsiți laxative naturale, ușor de tolerat și foarte eficiente.
Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.