Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru DIANA – București, F. AS nr. 1559: „De doi ani sufăr de cistită cronică”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Cistita cronică apare în urma leziunilor cro­nicizate ale vezicii urinare, întâl­nite în cadrul cistitei acute, și este cauzată de tratamentul inadecvat și de recidivele recurente. Cistita bac­teriană este acea condiție pa­to­lo­gică în care infecția trece de ve­zica urinară și urcă până în rinichi, producându-se infecția acestora    (pie­lo­nefrita), care se manifestă prin simptome bruște, precum febră mare, frisoane și transpirații, durere lombară joasă sau subcostală, greață, vărsături etc. De asemenea, în pielonefrită se pot observa puroi sau sângerări în urină (he­maturie). Simptomele cistitei variază de la o femeie la alta, însă cele mai frecvente manifestări sunt: durere la urinare, polakiurie (micțiuni frecvente), dureri lombare, hematurie, disurie (eliminarea dificilă a urinei), urină de culoare închisă, tulbure și uneori sangvinolentă, lipsă de energie, stare generală proastă, stare subfebrilă.

Infecțiile bacteriene sunt cauzate, în general, de Escherichia Coli, dar pot fi im­plicate și alte bacterii, cum sunt Sal­mo­nella sau Chlamidia. Diagnosticul cis­titei se stabilește în urma efectuării sumarului de urină și uroculturii însoțite de o eco­grafie abdominală.

Tratamentul cistitei se prescrie în func­ție de cau­za care o produce și poate in­clu­de: antibiotice, administrate în func­ție de cauza care produce boala – bac­te­riile de­pistate în urină; medicamente pen­tru con­tro­lul durerii (antiinfla­matoare). Prevenția apariției cistitei se face prin evi­tarea pro­du­selor chimice care produc iri­ta­ție, de exemplu produsele de igienă, con­sumul mare de lichide, urinarea frec­ven­­tă, menți­nerea igienei intime, evitarea utili­zării de spray-uri, deodorante sau alte produse în zona genitală, deoarece pot irita uretra și vezica urinară.

Desigur, ar mai fi multe de spus despre cistită și infecțiile reno-urinare, iar în privința trata­men­tului naturist sunt numeroase remedii, cum ar fi: Cistomar, Merișor Forte, Nefrocisturet, Herbal Uri­­nary Care, D-Manoza – GymBeam. Sub formă de supliment, D-Manoza este recomandată persoa­ne­lor care suferă de probleme urologice frecvente. Există și tratamente naturale care au la bază com­bi­nații complexe de plante și uleiuri esențiale, cu efi­ciență dovedită în infecțiile urinare, fără efec­te se­cundare. Unele    dintre aceste tipuri de remedii sunt Biomicin Urinar A 20, Diurosept cu Merișor U 68 și Diurosept U 60/U 62.

Deși am enumerat câteva soluții de tratament, în cazul cistitei și al tractului reno-urinar, ele ar pu­tea să se potrivească sau nu situației dvs. De aceea, pentru a vă putea recomanda un tratament naturist bine țintit și în cunoștință de cauză, aș dori să-mi transmiteți telefonic particularitățile suferinței dvs.

Să auzim numai de bine!

„Fratele meu are atrofie cerebrală și ateromatoză pe carotide” (Răspuns pentru CATINCA – București, F. AS nr. 1569)

Atrofia cerebrală reprezintă pierderea neuroni­lor și a conexiunilor dintre ei. Există o gamă va­riată de afecțiuni care pot determina atrofie cere­brală, iar simptomele și gravitatea bolii depind inclusiv de localizarea leziunilor. Totodată, atrofia cerebrală poate surveni consecutiv bolii Alzheimer. Procesul natural de îmbătrânire determină pier­de­rea parțială a unor neuroni, dar acest proces de­curge foarte lent. Atrofia cerebrală asociată unei boli sau unui accident survine mai repede și este mai severă. În funcție de zona din creier afectată, există două tipuri de atrofie:

* atrofia cerebrală focală, în care sunt afectate celulele din anumite zone ale creierului, ceea ce determină pierderea funcțiilor zonelor respective;

* atrofia generalizată, care afectează celulele din întregul creier. Așa cum spuneam, atrofia ce­re­brală poate avea mai multe cauze, cum sunt trau­ma­tismele, bolile și infecțiile.

Traumatisme – atacul vascular cerebral survine atunci când    aportul de sânge către creier este între­rupt. În lipsa lui, neuronii din zona respectivă mor. Tra­umatismele propriu-zise pot fi determinate de o căzătură de la înălțime, un accident de mașină, o lo­­vitură la cap etc., rezultând moartea neuronală.

Boli:

* Boala Alzheimer și alte forme de demență sunt suferințe în care celulele creierului sunt degra­date progresiv, până la pierderea capacității de a mai co­munica unele cu altele. În acest caz, apar pierderi de memorie și dificultăți cognitive, care afectează ca­litatea vieții.

* Paralizia cerebrală este determinată de o pro­blemă de dezvoltare în timpul vieții intrauterine. Ea se asociază unei lipse de coordonare musculară, dificultăți de mers și alte probleme motorii.

* Scleroza multiplă este, practic, o boală auto­imu­nă, în care sistemul imunitar atacă învelișul de mielină al nervilor în timp, nervii ajung să fie afec­tați ei înșiși, determinând probleme sen­zo­riale, de mișcare și coordonare.

* Infecții! SIDA, encefalita, neu­ro­­si­fi­lisul sunt tot atâtea cauze care pot deter­mina apariția atrofiei cere­brale. Toate aces­te infecții au drept rezultat afec­tarea creierului și a ner­vi­lor cra­ni­eni, cauzând confuzie, con­vul­sii și paralizie.

Opțiunile de tratament diferă în func­ție de cau­zele care au determinat apariția leziunilor:

* Atacul vascular cerebral este tratat cu medi­ca­mente care ajută la di­zol­varea cheagului care blo­chează cir­culația sanguină, astfel încât fluxul de sân­ge să fie restabilit cât mai rapid. În unele cazuri, se poate încerca înde­păr­tarea chirur­gicală a trom­bu­lui. Me­dicația anticoagulantă și antihi­per­tensi­­vele pot preveni recurența atacului vascular cerebral.

* Traumatismele craniene pot fi tratate chirur­gical, pentru a preveni o afectare mai severă a creierului.

* Scleroza multiplă se tratează specific, cu medicamente care împiedică sistemul imunitar să atace celulele nervoase.

* SIDA și unele forme de encefalită pot fi tratate cu medicamente antivirale. Steroizii și unele me­dicamente pe bază de anticorpi pot trata ence­falita autoimună.

* Sifilisul se tratează cu antibiotice, care previn leziunile nervilor și alte complicații ale bolii.

* Demența, boala Alzheimer sau paralizia ce­re­­brală nu pot fi vindecate. Există, totuși, metode de tratament care întârzie evoluția bolii, amelio­rea­ză simptomele și sporesc calitatea vieții.

Tratament naturist

Este compus din remedii naturiste pentru ges­tio­narea stresului și îmbunătățirea memoriei, pre­cum și suplimente naturale pentru combaterea ca­rențelor nutritive.    În concluzie, propun urmă­to­rul tratament pentru atrofia cerebrală, cât și pentru ateromatoza carotidiană: Olive Leaf 20%, Curcu­min Phytosome 500 mg, Colesterol Blend, Lipo­tro­pic 1000 Plus, L-arginina 1000 mg, Pome­gra­nate Alfa Plus, Artery Blend, Coenzima Q 10, Natto­kinaze Serrapeptaze Fenugreek (schinduf, pentru optimizarea circulatiei cerebrale), Omega 3 100 mg, L-carnosine 500 mg, L-citruline, Chitosan.

Pentru refacerea memoriei, puteți folosi și pro­du­sul Memo-On, iar ca antiaterosclerotic se poate lua Resveratrol sau Ulei din semințe de struguri.

Pentru combaterea stresului cotidian folosiți remediul Sedativ PC, conform prospectului. Pentru toate remediile recomandate este necesară con­sultarea prospectului însoțitor.

Mai mult, vă stau personal la dispoziție, pentru lamuriri și indicații terapeutice suplimentare. Con­tactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Cum pot scăpa de infecția cu Klebsiella?” (Răspuns pentru DIANA D. – Focșani, F. AS nr. 1576)

Stimată doamnă, suplimentele alimentare din gama Imunyze s-au dovedit a fi deo­sebit de efi­ci­ente în cazul pa­ci­en­ţilor diag­nos­ti­caţi cu infecţie uri­nară. Aces­tea sunt produse pe bază de imu­no­globulină Y, având speci­fi­ci­ta­te fa­ţă de diverşii agenţi patogeni lo­ca­lizaţi la nivelul apa­ra­tului uri­nar. Pacienţii care au ape­lat la această te­ra­pie comple­men­tară s-au vin­de­cat spectaculos, res­pectând cu stricteţe indicaţiile me­dicilor tera­peuţi de la Cabi­netul de Medicină Com­plementară Imunyze. Aces­te produ­se au pro­prietăţi antiinflamatorii, antimi­cro­­biene şi imunomodu­la­toare, în plus, au rolul de a regla disfuncțiile sis­temului imunitar. Pentru a beneficia de un protocol terapeutic adecvat, contac­taţi medi­cii terapeuţi din cadrul Cabinetului Imunyze, pro­ducătorul acestor preparate.

Multă sănătate!

„Există tratament naturist pentru lichenul plan bucal?” (Răspuns pentru ION DUMITRU – Bacău,   F. AS nr. 1576)

Stimate domn, în cadrul Departamentului de Cer­cetare-Dezvoltare Imunyze se obţin produse 100% naturale, utilizate cu succes inclusiv în tera­pia unor afecţiuni imunomediate, aşa cum este şi li­chenul plan. Aceste produse fac parte din gama Imu­nyze şi au la bază imunoglobulinele Y de tip aviar, precum şi alţi factori imunomodulatori. Pe baza analizelor care să confirme diagnosticul clinic, medicii terapeuţi aparţinând Cabinetului de Medi­cină Complementară Imunyze vă pot prescrie un pro­tocol terapeutic benefic afecţiunii dumnea­voas­tră. Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Sufăr de nefropatie cronică post-medicamentoasă” (Răspuns pentru LAVINIA – Sibiu, F. AS nr. 1576)

Pentru cititorii revistei „Formula AS” doresc să fac o mențiune: explozia cancerelor de sân se da­to­rează, în mare parte, fo­lo­si­rii antiperspirantelor solide. Din cauza lor (blochează eliminarea toxi­ne­lor) acestea intră în corp pe cea mai scurtă cale: glandele mamare. În plus, com­pu­șii chimici, mai ales pe bază de alu­mi­niu, sunt cancerigeni. Se pot folosi an­ti­­per­spirante pe bază de plante, cu verbină, salvie etc.

Chimioterapia este un procedeu extrem de dur și este normal să aveți o insuficiență renală. Pro­ba­bil este afectat și ficatul. Problema se poate rezolva consumând o doză de șoc, 200 g argilă „ALGO” zil­nic, timp de 3-4 luni, până la vindeca­rea com­pletă.

Argila nu are nici un efect secundar, poate să du­că la o constipație care se reglează de la sine. La magazinele naturiste, găsiți laxative naturale, ușor de tolerat și foarte eficiente.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian