Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Ne zbatem între sărăcie și boli”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Ungureanu Ștefania, am 66 de ani, domiciliată în comuna Slobozia-Mândra, ju­dețul Teleorman. Am probleme mari cu capul, cu tensiunea, cu mâinile, picioarele, cu rinichii. Soțul meu are și el probleme cu sănătatea, a fost dispo­ni­bilizat de la combinatul la care lucra și nu avem din ce trăi. Din luna mai, anul acesta, ne-a dat și nouă ajutor social de 34 lei pentru amândoi. Nu avem bani de medicamente, de mâncare, nu avem cu ce plăti curentul, butelia, apa, televizorul. Pe casă ne-a căzut un pom lung și gros și ne-a dis­trus acoperișul, țigla, căpriorii, olanele și cimentul de pe ele, cărămizile, plasa de sârmă… Trebuie să cumpărăm materiale și să plătim meseriașii. Tre­buie să reparăm soba și coșul. Am cerut la pri­mă­rie adeverință și domnul primar ne-a dat numărul de telefon al dânsului, să îl punem în plic și a zis că dacă e nevoie vă roagă să îl sunați, ca să vă confirme situația noastră. Din copia de pe cuponul de ajutor social rezultă că suntem un caz social. Trăim de pe o zi pe alta, ne zbatem între sărăcie și boli. Vă rugăm frumos și din suflet, ajutați-ne! Am avea nevoie și de ceva lemne și cărbuni.

Cu tot respectul pentru dumneavoastră și colec­tivul „Formulei AS”,

UNGUREANU ȘTEFANIA – sat Slobozia-Mândra, str. Principală 1907 nr. 3, jud. Teleorman, cod 147355

„O iubesc și îi port suferința, de parcă ar fi a mea”

Onorată redacție,

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,

Sunt un caz disperat și am mare ne­voie de ajutorul dumneavoastră și al cititorilor dum­nea­voastră. De bunătatea dvs., a tuturor, depinde viața surorii mele. Iată despre ce este vorba. Andreea, sora mea în vârstă de 21 de ani, mai are doar doi ani de trăit, dacă nu se operează. Suferă de cifo­scolioză severă și alte boli adiacente, care sunt pre­zentate în actele medicale atașate. Una mai severă decât alta. Este propusă urgent pentru co­recția chirurgicală a cifoscoliozei, dar, din pă­cate, mijloacele materiale ne lipsesc. Afecțiunile de care suferă în prezent au debutat de la frageda vârstă de 5 ani. A beneficiat de mai multe consul­tații, cerând părerea mai multor medici, dar solu­țiile propuse nu i-au rezolvat boala. Am mers la cel mai apropiat doctor de specialitate, acesta aflându-se în municipiul Curtea de Argeș. Am con­tinuat cu un consult la Spitalul Clinic de Ur­gență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București, iar cei de acolo ne-au îndrumat către Spitalul de Ortopedie Foișorul de Foc, acestea întâmplându-se până la împlinirea vârstei de 18 ani, dar fără niciun rezultat. O cunoștință ne-a îndrumat către Spitalul Clinic Colentina, unde am găsit o mică spe­ran­ță. Acolo, me­dicii de specialitate i-au făcut investi­gațiile necesare, iar ulterior i s-a propus o operație la o cli­nică particulară, de­oarece în spita­lele de stat nu se dispune de aparatura necesară in­tervenției respective. Starea bolii e foarte avan­sată, după cum dovedesc și fotografiile pe care le-am anexat. Ni s-a adus la cunoștință că durata operației va fi de 20 de ore, acest interval urmând să fie fragmen­tat, deoarece starea de sănătate nu permite o perioadă atât de lungă sub anestezie. Din păcate, când am întrebat de costurile apro­ximative, răs­pun­sul primit a fost uluitor: undeva la 25.000 – 30.000 de euro! Ni s-a spus că atunci când dispu­nem de această sumă, să revenim pen­tru a programa operația.

Nu mi-aș dori nimic altceva decât ca sora mea să poată duce o viață cât de cât normală, scăpând de ghebul care îi deformează spatele. Operația prezintă și anumite riscuri, dar este singura șansă de a i se prelungi durata de viață. Vă rog din toate puterile mele s-o ajutați. O iubesc și îi port sufe­rința de parcă ar fi a mea.

Cont în RON, RO35INGB0000999913725684, deschis la ING Bank, pe numele ȘERBAN AN­DREEA.

Contact: Șerban Andreea (persoana afec­tată), tel. 0748/42.75.60. Băluță Ionela, tel. 0755/16.66.13.

Cu stimă,

BĂLUȚĂ IONELA – com. Mălureni, sat Mălureni, jud. Argeș, cod 117445

„Am handicap permanent și mi-au murit amândoi părinții”

Stimată doamnă director Sânziana Pop,

Mă numesc Pârvu Șerban și locuiesc în satul Baldovinești, str. Panait Istrati, nr. 260, com. Vădeni, jud. Brăila. Sunt o persoană cu handicap permanent, în etate de 44 de ani. Am fost un copil adoptat, dar anul acesta mi-au decedat amândoi părinții. Nu am știut că pot beneficia de pensie de ur­maș, am aflat prea târziu, de la doctorița psi­hia­tru care m-a internat în spital, și de aceea am ră­mas doar cu cei 375 de lei, ajutorul de la Stat. Du­pă decesul mamei, în februarie, am pățit alt necaz, mi-a luat foc dormitorul în care aveam pu­ținele lucruri de strictă necesitate (televizorul, ten­sio­metrul și acte oficiale). Nu am bani să le în­lo­cuiesc. Un ajutor din partea dvs. ar fi salvator. Sunt un fidel cititor al revistelor „Formula AS” și „Asul Verde”, pe care le cumpăr din toată sărăcia mea.

Cu multă stimă și respect, închei această scri­soare!

PÂRVU ȘERBAN – sat Baldovinești, str. Panait Istrati, nr. 260, com. Vădeni, jud. Brăila, cod 817201

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian