Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dragoș Bucur (Actor): „Pentru mine, timpul este mult mai important decât banii”

Cei patru invincibili

– Mărturisesc deschis că în ciuda tuturor suc­ce­selor legate de cinema, interviul de față se dato­rează prezenței tale în juriul concursului „Româ­nii au talent”, de la Pro TV. Pare să fie rolul vieții tale. Nu te-am văzut niciodată așa de „prins”, așa de emoționat și de bucuros, gata să spui „opreș­te-te, clipă”! Care e cauza?

– „Românii au talent” este un show în care îmi permit să mă dezlănțui, este ca o scenă de teatru (pe care, dacă stau şi fac socoteala, nu m-am mai urcat de douăzeci şi trei de ani) unde fac toate ne­bu­niile pe care nu le-am făcut atunci când eram un puști. În plus, talentele reale pe care le întâlnesc pe această scenă mă încântă și mă fac să fiu mân­dru că sunt român!

– Formula de juriu de la „Românii au talent” este, și ea, cât se poate de nimerită. Profesio­na­lism, dar și mult firesc, dezinvoltură și entuziasm. Rețetă rară, pe micul ecran. Cum ați pus-o la cale?

– Se întâmplă foarte rar, într-un mediu atât de plin de orgolii, de testosteron și de alți hormoni de vedetă, să se întâlnească patru oameni care să comunice atât de bine cum comunicăm noi. Mă bucur foarte tare de întâlnirea cu colegii de la „Românii au talent”, sper să mer­gem cât mai mult timp împreună și vreau să le mulțumesc încă o dată, într-un mod public, Andrei și lui Andi, pentru felul în care ne-au primit pe mine și pe Bobo (Mihai Bobonete) în echipă.

La cererea publicului

– Să ne mutăm de pe micul, pe marele ecran. În toamnă, filmul „Încă două lozuri” va intra în cinematografe, după premiera pe care a avut-o în cadrul Festi­va­lului TIFF, de la Cluj. Vorbeşte-ne puţin despre film şi despre perso­najul pe care îl interpretezi.

În formula completă – juriul de la ”Românii au talent”

– Știi cum se spune: „La cererea publicului…”. Adevărul este că de ani de zile am fost întrebați constant când apare partea a doua de la „Două lozuri” și, iată că după şapte ani, în octombrie, o să lansăm, în sfârșit, „Încă două lozuri”. Am emo­­ții doar în măsura în care orice artist are emoții la întâlnirea cu publicul, pentru că atunci are loc adevăratul test, dar reacțiile de la TIFF au fost extraordinare: am avut parte de aplauze și râsete zgomo­toa­se, sălile au fost pline… Aşa că nu văd de ce nu ar fi la fel și în con­tinuare. În ceea ce-l pri­veşte, în mod particular, pe Sile Grozavu, per­­so­najul meu, ce să spun, ca să nu dezvălui prea multe? Sile se întoar­ce din închisoare cu o idee magni­fi­că de îmbogățire, mai exact, mi­na­tul de criptomonede, doar că lu­cru­rile nu merg așa simplu ca în filme. (râde)

– Aşadar, după ce în 2016, „Două lozuri” a fost declarat cel mai bine vândut film românesc, ai aceleaşi aştep­tări de succes şi pentru „Încă două lozuri”…

– Sincer, da. Şi în acest sens îţi spun că nu văd de ce nu ar fi așa și anul acesta. „Încă două lozuri” este o comedie spumoasă, cu personaje foarte plă­cute, actorii invitați în noua producție sunt iubiți de public (e vorba de Ilona Brezoianu, Mihai Bo­bonete, Edi Cîrlan sau Coca Bloos), iar specta­torii de cinema vor să râdă și să se simtă bine. Aşa că, realmente, sunt 99,99% sigur că „Încă două lo­zuri” este comedia anului 2023!

– Peste vară filmezi şi pentru emisiunea „Visuri la cheie”, de la Pro TV, un proiect în care eşti implicat de multă vreme. În ce constă atracţia lui pentru tine? Te emoţionează poveştile de viaţă pe care le afli?

– „Visuri la cheie” este o calibrare continuă cu oamenii mai puțin norocoși decât mine. Mie și familiei mele ne-a dat Dumnezeu un drum destul de drept, și fiecare filmare de la „Visuri la cheie” îmi reamintește acest lucru.

Pâine de Otopeni

– Dacă tot am ajuns la familie, să intrăm puțin și în casă, dacă îngădui… Am aflat că, de curând, împreună cu soţia ta, cântăreaţa Dana Nălbaru, ai deschis o brutărie artizanală. Cum v-a venit ideea? Pare destul de ciudat, pentru doi artişti.

Pe drum, cu caravana ”Visuri la cheie”

– Poate să pară surprinzător, dar, de fapt, nu e chiar așa: realitatea este că amândurora ne place să gătim, amândurora ne place să mâncăm bine și sănătos, ne plac mâncărurile artizanale și pâinea ca aceea din copilărie și, nu în ultimul rând, ne plac dulciurile. (râde) Aşa că, dacă vreți ceva de genul ăsta, atunci găsiți la noi, în Otopeni!

– Ce mai fac Dana şi copiii voş­tri? Ne dai veşti bune şi despre ei?

– Aici răspunsul este simplu, dar în sensul cel mai pozitiv: cu toţii suntem bine și ne bucurăm de viață!

– Suntem în iulie, în perioada vacanţelor. Ai și tu parte de orizon­turi mai largi?

– Cică, în momentul în care începi să negociezi timp și nu bani, poți spune că ai îmbătrânit. (râde) Am ce­va ani de când, pentru mine, timpul este mult mai important decât banii și cam toată viața încerc să mi-o aranjez în jurul acestei scale a valorilor, în care timpul petrecut cu ai mei este cel mai prețios. Muncesc pentru că, din păcate, nu am moștenit nimic de la vreo mătușă, dar muncesc doar în pau­zele dintre vacanțe. Alternez călă­to­riile cu camper-ul, cu munca la casa din livadă. Ambele activități mă ajută să îmi încarc bateriile în moduri di­fe­rite. Îmi place foarte mult să merg pe munte şi ies periodic cu câțiva din­tre colegii din echipa de la „Visuri la cheie”, iar o ieșire din asta de două zile îmi dă energie pentru încă o lună de efort profesional.

– Cu toate că din dialogul cu tine reiese cu claritate starea de spirit pe care o ai (cât se poate de optimistă), vreau o confirmare din partea ta: Dra­goș, ești cu soarele în casă sau mai sunt și prognoze de timp înnorat?

– Nu știu dacă aș vrea să spun că există doar soare în viața mea, fiindcă – vezi! – eu zic că şi norii sunt buni: fac umbră, dau apă și parcă ne ajută să apreciem și mai mult razele de soare.

Foto: PRO TV

Ines Hristea

S-a născut în Bucureşti. A absolvit prestigiosul liceu de limbă franceză „Şcoala Centrală”, la secţia Bilingvă (Franceză-Engleză); Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, la secţia Engleză-Franceză, cu o lucrare în specialitatea Civilizaţia Angliei, lucrare purtând titlul „Entertainments of the English”; programul de Masterat American Studies, din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti, cu o dizertaţie purtând titlul „West of Everywhere”, în specialitatea Film Studies; programul doctoral al Facultăţii de Film, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, din Bucureşti, în specialitatea Cinematografie şi Media, cu o teză de doctorat purtând titlul „Imaginea copilului în film”. Este interesată de literatura, istoria şi arhitectura românească, de egiptologie şi arta renascentistă. Este o mare iubitoare de animale şi, implicit, de natură.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian