Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum se poate trata sindromul Rendu-Osler?” (Răspuns pentru GEORGE – București, F. AS nr. 1204)

Foto: Shutterstock

Stimate domn, sângerarea nazală (epistaxis) poa­te avea diferite cauze. Acest fenomen poate fi pro­vocat de o carență în vitamina C și în biofla­vo­noide, având drept rezultat modificarea permea­bi­lității ca­pilarelor care irigă nasul. De asemenea, la ori­ginea acestei afecțiuni pot sta un șoc traumatic sau hi­pertensiunea arterială. Nu în ultimul rând, poate fi o manifestare colaterală a unei afecțiuni car­diace. Îmi per­mit să vă sugerez câteva metode de tra­tament care merită încercate.

* Aplicarea pe lim­bă a unei fâșii de sugativă.

* Introducerea în nări a unor tam­poane micuțe de vată, înmuiate în zeamă proas­pătă de lămâie.

* Aplicarea de comprese reci sau cu­buri de gheață la baza piramidei nazale.

* Frecarea ușoa­ră a spatelui cu un prosop în­muiat în apă rece, bine stors în prealabil. Ca formă de tratament alopat, vă recomand folosirea zilnică a două pastile de vi­ta­mina C și efectuarea unei cure de trei săptămâni (care se poate repeta după 10 zile de pauză) cu vitamina K (antihemoragică).

Vă doresc multă sănătate!

CRISTINA – Timișoara

„Există vreun leac pentru emfizem pulmonar?” (Răspuns pentru MATEI – Baia Mare, F. AS nr. 1505)

Am aceeași vârstă ca dvs. și vreau să vă dau spe­ranțe. Mi s-a stabilit și mie diagnosticul de emfizem pulmonar, o boală destul de grea și – se zice – nevindecabilă. Am făcut tratament și nu am avut niciun rezultat. Însă Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a scos în cale tratamentul naturist cu planta Turiță-mare, recomandată în car­tea Mariei Treben: Tu­rița-mare este una din plan­tele medi­ci­nale cele mai bune. Câte o ceaș­că cu ceai de trei ori pe zi ameliorează emfizemul pul­monar, cor­dul mărit, di­­la­ta­rea sto­ma­cului și a intes­ti­nelor, apoi bo­lile renale și ve­zicale, dacă remediul este fo­losit un timp mai îndelungat. Planta se fo­lo­seș­te sub formă de infuzie, adică se opărește o linguriță de plantă    (sau cât se ia cu trei degete) cu o cană de apă în clocot, se ames­tecă și se lasă la infuzat 1-2 mi­nute (să aibă cu­loarea ca lă­mâia). Se bea călduț, cu în­ghi­țituri mici, lu­ate la un interval de 15-20 de minute (să nu fie două în­ghițituri una peste alta – asta este foar­te im­por­tant). Ceaiul nu se reîncălzește, fiindcă își pierde din putere. Se ține în termos sau se face doar câte o cană, pentru consum. Aveți credință în Dumnezeu și veți ob­ține rezultatul dorit. La un control pul­monar recent la spital, sta­rea plămânilor mei a ie­șit foarte bună.

IULIAN – Brașov

„Soțul meu are urticarie cronică” (Răspuns pentru NINA T. – Bârlad, F. AS nr. 1550)

1. Referitor la urticaria cronică de care suferă so­țul dvs., vă sfătuiesc să încercați tratamentul pu­blicat în revista F. AS nr. 595 (anul 2003), unde este un articol despre camfor, în care se menționează: „frec­ții ușoare cu alcool camforat, în care puneți câteva picături de ulei volatil de Mentă”. Cea care vă scrie a suferit de peste doi ani de această mala­die, cu toate tratamentele urmate, inclusiv frecții cu bitter su­edez și cu unguentul Mibazon. Efectul a fost doar calmant și pentru o perioadă foarte scurtă. În schimb, cu cel pe bază de camfor, efectele au fost din zi în zi mai bune. Pot spune că nu mai am ace­le groaznice mân­cărimi decât uneori seara, când transpir (dar sunt la începutul tratamentului). Îi do­resc însă­nă­to­șire deplină soțului dvs.!

ALEXANDRA – București

2. Într-un borcan de 2 l cu gura largă se pun 2 lin­guri de sare grunjoasă, o rădăcină de hrean, 2 linguri de flori de Sunătoare, 6 aspirine pisate, 25 frunze de Leandru, iar deasupra se toarnă 500 ml spirt me­di­cinal și 500 ml oțet. Sticla se ține la soare 14 zile. Apoi preparatul se strecoară și se păstrează la loc în­tu­ne­cos, în sticle mici. Se ung porțiunile afectate sea­ra, îna­inte de culcare. Eu am făcut acest trata­ment cu mult succes.

GINA – Oradea

„Am 14 ani și fac pipi în pat” (Răspuns pentru MIHAI, F. AS nr. 1557)

Am doi copii care s-au confruntat cu aceeași problemă și i-am chinuit și pe ei și pe mine ca să o rezolv. I-am sculat noaptea, nu le-am dat lichide seara etc. Învățătoarea fiului meu i-a salvat. Mi-a spus să macin în râșnița de cafea coji de ouă spălate și uscate (eu am avut din comerț) și să le dau 1-2 lingurițe pe zi, cu puțină miere sau dulceață. Fiul meu de 10 ani și-a revenit într-o săptămână, iar fata, mai mofturoasă, cam în 10 zile. Azi au peste 30 de ani și nu au mai avut probleme de atunci nicio­dată.

Sunt sigură că o să te ajute, așa cum i-a ajutat pe copiii mei.

CARMEN – Timișoara

„Tatăl meu a fost diagnosticat cu o formațiune tumorală pulmonară” (Răspuns pentru CONSTANȚA M. – Râmnicu-Vâlcea, F. AS nr. 1573)

Dragă Constanța,

Cu necazul prin care tatăl tău tre­ce acum eu m-am confruntat în urmă cu mulți ani. Mi-au fost pu­se, pe rând, diferite diagnostice, adică: viroză pulmonară, suspect de TBC, pneumonie și, în ultimă instanță, un doctor extraordinar mi-a găsit tu­moră pulmonară neo­perabilă din cauza locului unde era. După câteva ședințe chinui­toa­re de chimioterapie, corpul meu slăbit de medicamentele luate îna­inte era gata de a ceda. Dar cum Dum­nezeu, chiar dacă îți închide ușa, întotdeauna îți deschide fe­reas­tra făcând minuni, așa s-a în­tâmplat și cu mine, când iubita mea soție a cumpărat Formula AS, pe care o citea regulat, și așa a găsit în pa­ginile revistei mărturia unui lovit de soartă ca și mine. În aceeași zi, am comandat remediile naturale Immunoforce Canadian Sweet Ex­tract și altele (produse de dr. An­gela Himovith), la numarul de telefon 0748/11.24.22. Vă spun cu frică de Dumnezeu că ele m-au ajutat să trăiesc până astăzi, iar pe doctori îi mai văd doar pentru analizele anuale pe ca­re le mai fac. Formula AS și creatorii acestor re­medii naturiste se regăsesc în toate rugăciunile pe care le-am dat la zeci de mânăstiri din România. Dragă Constanța, sună la numărul de telefon men­ționat, urmează indicațiile primite și, cu ajutorul lui Dumnezeu, tatăl tău va rămâne în mijlocul familiei. Însănătoșire grabnică!

LAURENȚIU P. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian