Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am o secreție la sân” (Răspuns pentru LELIA – Bistrița)

Foto: Shutterstock

1. Secreția mamelonară poate constitui un simptom în cadrul diferitelor afecțiuni ale glandei mamare, cum ar fi: ectazia canaliculară, papilo­mul intracanalicular, can­ce­rul mamar. Alteori, cauzele sunt de ordin fiziologic: uti­lizarea pe lungă durată a contraceptivelor orale, sarcina în ultimul trimestru sau menstruația la tinerele cu dez­vol­tare rapidă a sânilor. La multe femei, com­primarea zo­nei areolare provoacă o picătură de se­creție albicioasă care provine din ca­nalele termi­nale dilatate și nu are nici o semnificație. În cazul dvs., dacă secreția apare numai la provo­carea prin apăsare a sânului, ar fi bine să re­­nun­țați la acest act; dacă secreția se iveș­te spontan și analizele făcute sunt ne­­gative, ea poate fi cauzată de uti­­li­za­rea an­ticoncepționalelor pe o pe­­rioadă de pa­tru ani, așa cum ați men­ționat.

dr. ION OPRIȘ – Mediaș

2. Cineva și-a tratat o problemă la sân pu­nându-și cea­ră curată de albine, pe care o ținea toa­­tă ziua, schim­bând-o în fiecare dimineață. Se fa­­ce o pojghiță subțire din ceară ce se ține în su­tien cu o bucată de tifon steril. Sper să vă fie de folos!

VIORICA – Bârlad

„Bunicului meu i se umflă picioarele” (Răspuns pentru ANA DALIS – Cluj)

1. Cu un an în urmă, am suferit și eu de pi­cioare umflate (parcă-mi creșteau cartofi jos, la gleznă). Am făcut analize la albumină și, curios, au ieșit bune. Atunci, d-na doctor endocrinolog (să-i dea Dum­nezeu multă sănătate) mi-a reco­man­dat Pentoxifilin – drageuri, nu fiole, câte 2 pastile pe zi: una dimineața și una seara. Când iei pastilele să nu mănânci sărat. Și eu am o vârstă destul de înaintată, totuși am fost mulțumită de rezultat. Au dispărut și durerile de picioare, de la ge­nunchi în jos. În speranța că va scă­pa de aceste dureri, îi transmit multă sănătate și ani mulți în continuare. De asemenea, doresc multă sănătate revistei „Formula AS”, care face nu­mai bine pentru toți cei suferinzi. Dumnezeu să vă ajute!

MARIA MOGA – Constanța

2. Am 76 de ani și cu trei ani în urmă aveam pi­cioa­re­le foarte grele, roșii și umflate, de-abia mă mai pu­team de­plasa. Am încercat multe tra­tamente bazate pe diu­retice, hipoten­sive, dar degeaba.    La originea aces­tei boli sunt mai multe cauze: ali­men­tația bogată în sare, hi­per­tensiunea, obe­zi­tatea, retenția de apă etc. Am descoperit miracu­loasa cură de ie­nupăr, care m-a vindecat definitiv. Cura de ienupăr se va începe prin a mesteca și înghiți în prima zi 4 boabe de ienupăr pe stomacul gol, dimineața (nu consumați nimic decât după o oră). A doua zi (în ace­leași condiții), mestecați și înghițiți 5 boabe, a treia zi 6 boabe și continuați astfel, în creștere cu câte o boabă, pâ­nă ajungeți la 16 boabe, când cura intră în descreștere cu câte o boabă pe zi până ce se ajunge la 4 boabe. Fa­ceți o pa­uză de o săptămână și reluați tratamen­tul în același mod. Dacă aveți dificultăți la în­ghițirea boabelor, puteți să vă ajutați cu o lingură sau două de apă plată. Con­co­mitent cu această cură, evitați consumul de sare, statul în picioare, iar când stați jos, ridicați-vă picioarele pe un su­port, la nivelul șe­zutului. Această cură se mai re­co­mandă în afec­țiunile pulmonare, reumatism, afecțiuni gas­tro-intestinale, dischinezii biliare și migrene.

VERA LUNGU – Ploiești

„De 10 ani am dureri sfâșietoare la stomac” (Răspuns pentru MONA – Timișoara)

1. M-am confruntat și eu cu dureri la stomac, arsuri și dureri intestinale, chiar dacă mâncam nu­mai de regim. Fiind o cititoare fidelă a acestei re­viste, acum doi ani am citit despre tratamentul cu argilă al d-lui Mircea Bocan. Am strâns un dosar întreg cu mulțumirile transmise de persoanele vin­decate cu miraculoasa argilă. Atunci m-am hotărât să încerc această cură, am făcut comandă și am primit pachetul cu argilă. Am urmat întoc­mai tra­ta­men­tul după prospectul trimis, și la ora actuală sunt foarte bine, nu mă mai doare absolut nimic și nici nu-mi vine să cred că pot mânca orice, fără restricții. În plus, argila mi-a re­glat metabolismul și tranzitul intestinal. Încercați ar­gila tibetană a d-lui Bocan. Tratamentul nu este scump, în schimb este foarte eficient. Puteți comanda argila la tel. 0258/86.56.77.

AURELIA – Călărași

2. Și eu am suferit de această boală – colită. În co­lită este distrusă flora in­testinală. M-am vin­decat într-un sin­gur an, după 20 de ani de sufe­rință. Rețeta de vin­de­care am primit-o de la o cli­nică din Germania. Este ne­voie de un irigator de 2 l cu care facem 3 zile clisme. Pri­ma zi facem 3 clisme: dimineața, la prânz și seara. A do­ua zi fa­cem 2 clisme: la prânz și seara. A treia zi facem o singură clismă, seara. Tre­bu­ie să ne străduim să păstrăm apa în noi cât se poate de mult. Se re­co­mandă poziția culcat. Aceste clisme se fac cu 2 l de ceai de Mușețel. Se fierbe și se lasă să se ră­cească. Când este călduț, se ada­ugă 150 g iaurt. Se amestecă și se strecoară printr-un tifon curat. Cu acest lichid călduț se face clisma. La fiecare clismă se folosește ceai proas­păt pre­parat. Mușe­țelul dezin­fec­tea­ză, iar iaurtul reface flora intes­tinală. Tre­buie să aveți grijă să nu opăriți iaurtul, fiind­că altfel clisma nu va mai avea nici un efect. În aceste 3 zile se mănâncă ușor: nu­mai pâine prăjită și brânză de vaci. În con­tinuare se mă­nân­că pâine prăjită, brân­ză de vaci, carne fiartă, com­pot de fructe, legume fierte (fără roșii, fără brân­zeturi sărate și sărături în general, pră­jituri, dul­ciuri). Totul se în­dul­cește cu înlo­cuitor de zahăr, care nu pro­voacă deranjamente sto­macale. Acest tratament l-am făcut cam de trei ori în­tr-un an și regimul l-am ținut foarte strict. De atunci au trecut 15 ani și mă simt foarte bine, pot mânca orice, in­clu­siv roșii și fructe crude, care îmi făceau foar­te rău îna­inte. Vă do­resc mul­tă să­nătate!

CARMEN – București

„Doresc un tratament pentru laringită cronică funcțională” (Răspuns pentru ALEXANDRA ȚOPA – Brașov)

Tratarea laringitei este o chestiune de timp în­de­­lun­gat. Am suferit pe pro­pria-mi piele. În pri­mul rând, este ne­cesar un repaus verbal total, mă­car 10 zile. Nu se vor­bește nici în șoaptă, pentru că se forțează corzile vocale. Regimul alimentar trebuie să fie și el „pretențios”. Nu se beau lichide prea reci, nici prea fierbinți. Seara, la cul­care, se face gargară cu apă călduță și bicarbonat ali­men­tar, după care se poate lua 1 lingură de miere de albine polifloră (se ține cât mai mult sub limbă). Nu se mai mă­nâncă nimic. În timpul zilei se mai pot mesteca gra­nule de propolis. Ce mai este im­portant? Gar­gara poate al­ter­na cu ceai de mușețel sau cu in­fuzie de tei. Acestea cal­mea­ză iritațiile larin­gelui. Îi doresc bă­ie­țelului multă sănătate, cu re­co­man­darea să nu fumeze    toată viața lui, pentru a-și proteja vocea.

MARIA H. – Botoșani

„Fiului meu îi curge permanent urechea” (Răspuns pentru GABRIELA S. – Balș)

Fetiței mele, la trei săptămâni după naștere, îi curgeau ambele urechi. Ne-am speriat și, bineînțeles, am mers la doctor. Medicul i-a dat tratament cu Penicilină și Strep­tomicină. Am făcut tratamentul, dar fără nici un re­zul­tat. Avea șase săptămâni de viață și trei săptămâni de tra­tament. Într-o zi, venind spre casă de la doctor, am în­tâlnit o femeie în vârstă. M-a întrebat ce are fetița, căci plân­gea. I-am explicat ce are și femeia mi-a spus: „Știu o re­țetă pe care am folosit-o și noi, la nepoții noștri”. Am pre­parat-o și eu, iar după trei zile fetița nu a mai avut pro­bleme cu urechile. Acum are 34 de ani și e deplin să­nătoasă. Rețeta: se pune într-o jumătate pahar de apă o crenguță de busuioc de circa 10 cm (tăiată mărunt). Se lasă la macerat de seara până dimineața (apa se face ma­ronie). Când copilul doarme, se încălzesc picăturile într-o linguriță. Luați cu pipeta, probați lichidul pe mâna dvs. unde e pielea mai fină și aveți grijă să nu-i ardeți urechea copilului (să fie puțin călduț). Când doarme pe partea dreaptă, îi puneți în urechea stângă. Și când doarme pe par­tea stângă, îi puneți în urechea dreaptă. Acoperiți bi­ne urechea copilului. Trebuie să stea cel puțin o oră cu pi­că­turile în ureche. Repetați operațiunea de câteva ori, pâ­nă-i va trece. Am dat această rețetă la foarte mulți oa­meni care au avut probleme asemănătoare și toți mi-au mulțumit. Să-i mulțumim bunului Dumnezeu, că El a creat plantele, ca să ne putem vindeca neputințele cu ele. Dum­nezeu să vă ajute!

MARIA CONDREA – Reșița

„Știe cineva un tratament cu care s-a vindecat de pinteni la călcâi?” (Răspuns pentru MONICA – Botoșani)

1. Într-un vas mai mare (oală) se va face o mămăligă, pu­nând pe rând un pumn de mălai și un pumn de sare. Când temperatura este suportabilă, aburiți mai în­tâi picioarele, ținându-le deasupra, apoi introduceți-le în vas. Încercați să suportați o temperatură cât mai ri­di­cată. Stați așa până se răcește. Tratamentul se va face sea­ra, înainte de culcare, pentru a nu mai fi ne­voiți să cir­culați după aceea. Le înveliți, pentru a păstra tem­pe­ratura, și vă culcați. Repetați tratamentul 10-12 zile. Si­gur scăpați de ciocuri. Acest leac e bun și pentru monturi. Vă urez multă sănătate!

SANDA – Constanța

2. Am suferit și eu de această durere și știu cum este. M-am vindecat cu 3-4 băi la călcâie, făcute la 2-3 zile una de alta. Rețetă: În urina proprie se fierb 2-3 tulpini de ul­mușor (câteva clocote). Când puteți suporta fierbințeala acestui „ceai”, introduceți călcâiul și-l țineți acolo până cea­iul devine călduț. La 2-3 zile încălziți ceaiul sau pu­neți altul proaspăt și procedați la fel. După aceste băi o să vă doară călcâiul, dar după aceasta nu veți mai avea nici o durere.

ELENA – Bacău

3. Pentru pinten calcaneu vă recomand următorul tratament, foarte ușor de urmat. Cumpărați argilă și fa­ceți o pastă (ca o smântână mai groasă) din amestecul unei cantități de argilă cu câteva picături de oțet de bu­că­tărie. Puneți pe regiunea dureroasă a călcâiului un strat gros de aproximativ 2-3 mm din această pastă, aco­periți locul respectiv cu o pânză din bumbac și apoi în­căl­țați un ciorap. Pasta va rămâne pe picior până dimineața, când veți spăla pânza din bumbac pentru o nouă în­tre­bu­in­țare (se spală pentru înlăturarea toxinelor absorbite). Pasta se prepară la fiecare întrebuințare și tratamentul durează aproximativ o lună. Concomitent, vă recomand să urmați tratament cu ultrasunete la fizioterapie. Eu am urmat acest tratament și de trei ani nu mai am nici un fel de durere. Vă doresc multă să­nă­tate! Doresc, de asemenea, întregului colectiv redacțional al „Formulei AS” multă sănătate și putere de muncă!

ILIE P. – Lugoj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian