Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cumnatul meu are nevralgie de trigemen pe partea stângă”

Foto: Shutterstock

Cumnatul meu din SUA suferă de 5 ani de nevral­gie de trigemen pe partea stângă, cu dureri insu­por­tabile, și mănâncă foarte greu. A făcut multe inves­tigații și un tratament care nu a dat rezultate. Poate cineva s-a confruntat cu acest diagnostic și ne poate ajuta cu un tratament alopat sau naturist. Vă mulțu­mesc.

CORINA – Brad

„Caut un psihiatru bun pentru nepotul meu”

Sunt o bunică de 60 de ani și cresc un nepoțel de mic, fiind adus pe lume dintr-o căsătorie ne­reușită. Acum are 13 ani și 5 luni și are mari ne­ca­zuri. În urma unui șoc, i s-au stabilit urmă­toa­rele diagnostice: blum de emotivitate și impul­sivitate, tulburări de com­portament. Vă rog din suflet să-mi recomandați un medic psihiatru sau un cabinet. Vă mulțumesc. Doam­ne ajută!

ELENA – Botoșani

„Este indicată puncția la rinichi pentru diagnosticarea glomerulonefritei?”

Aș dori să știu dacă puncția la rinichi pentru diag­­nosticarea corectă a glomerulonefritei cro­nice primi­tive prezintă riscuri. Și în cazul diag­nosticării corecte, se poate întâmpla ca boala să evolueze mai rapid după ce puncția a fost făcută? Aș dori să-mi dați un sfat în această problemă și niște tratamente naturiste efica­ce. Vă mulțumesc an­ticipat și fie ca Domnul să veghe­ze asupra tutu­ror. Vă mulțumesc.

IULIANA – Chișinău

„Caut un tratament pentru vindecarea peladei”

Băiatul meu urmează trata­ment pentru peladă (calviție pe zone bine delimitate) de trei ani, re­­co­man­dat de doctori derma­to­logi, fără re­zultat. Dacă cineva știe un tratament pentru vin­de­carea acestei afecțiuni, îl rog să mi-l comunice. Mulțu­mesc anti­cipat.

MIHAELA – Tulcea

„Am amețeli și stări de somnolență”

Am 32 de ani și de la 16 ani am început să am stări de som­no­lență care apar și dispar brusc, du­pă care îmi revin la normal. Am avut o perioadă cam de un an, când dacă voiam să râd sau să spun o glumă, ațipeam brusc, și am în­ceput să am unele stări de surescitare. Nu am făcut atunci niciun tratament, dar cu timpul mi-am făcut multe analize care sunt bune. Sunt o fire energică și nu plâng din orice, dar stă­rile acestea îmi macină sufletul. Cum să mă consider un om sănătos, dacă eu când merg pe stradă sunt foarte amețită, dar niciodată nu mă doare nimic și nu leșin? Aștept sfatul dvs. și vă mulțumesc.

CARMEN – Iași

„Anestezicele locale îmi produc șoc anafilactic”

În urma testelor făcute la medicamente și în spe­cial la anestezicele locale, s-a ajuns la con­cluzia că nu pot face ast­fel de anes­tezii, în spe­cial den­tare, folosind xi­li­nă, scan­do­nest, ubis­tes­in, ul­tra­ca­ină, acestea pro­vo­cându-mi șoc ana­filac­tic. Dacă ci­neva cu­noaș­te o altă me­todă de anes­tezie dentară (acupunctură sau alt tip de medi­cament), îl rog să îmi comunice prin inter­mediul revistei. Cu mulțumiri,

T.M.

„Caut tratament pentru vaginită cronică”

De mai multe luni urmez tratamente cu Oxacilină, Doxiciclină, Vibramicină (capsule), Polygynax (ovule) și Fenigin 3 (praf), fără niciun rezultat. V-aș fi recu­nos­cătoare dacă mi-ați putea recomanda un trata­ment eficient. Cu mulțumiri,

ANONIMĂ

„În urma cobaltoterapiei am rămas sterilă”

Acum 10 ani am fost diagnosticată cu boala Hod­gkin stadiul II B. Am urmat întreg trata­mentul (chi­mio­terapie plus cobaltoterapie). În urma acestor proceduri am rămas fără menstră, lucru care nu mi s-a spus atunci de medici. La aceasta se adaugă și steri­litatea, lucru nu foarte ușor pentru o femeie și pe care îl conștientizez din ce în ce mai mult. Am mers la diverși medici, am urmat tot felul de tratamente, cele mai multe naturiste, însă fără efect. Singura cale de a avea ciclu este aceea de a lua anticon­cep­țio­nale. Dacă m-ați putea ajuta cu orice fel de infor­mație, v-aș fi foar­te re­cu­noscătoare. Vă mulțu­mesc anticipat.

ANDY – Tecuci

„Mama mea are mâncărimi intense ale scalpului

Mama mea are 86 de ani și se confruntă, de aproximativ doi ani, cu mâncărimi intense ale scalpului, mai ales dimineața și seara. Pielea ca­pu­lui este curată, dar uneori are leziuni pro­vocate de la scărpinat. Am în­cercat diferite medicamente, multe unguente, pentru a-i ușura suferința, dar fără rezultat. Am fost și la medic, care a spus că s-ar putea să fie un pru­rit senil ce are și o componentă ner­voasă. Într-adevăr, mama este foar­te stresată din cauza proble­me­lor care s-au adunat odată cu vârsta înaintată. Cu siguranță mai există per­soane care se confruntă cu așa ceva. Minunat ar fi să existe și persoane care s-au vindecat de astfel de probleme de să­nătate și pe care le rog să ne întindă o mână de aju­tor, prin a ne împărtăși și noua soluția sal­vatoare. Mul­țumiri anticipate.

CORINA

„Îmi țiuie urechile non-stop”

Am hipertensiune și-mi țiuie urechile întruna. Iau tratament de specialitate prescris de medic, dar țiuiturile din urechi nu trec deloc. Există vreun tratament naturist sau altfel de tratamente care m-ar putea ajuta? Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!

FLORICA – Baia Mare

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian