Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama mea a fost operată de tumoră gastrică” (Răspuns pentru M.D. – Timișoara)

Foto: Shutterstock

Vă recomand pentru mama dvs. următoarele:

* Re­nun­țarea la consumul de carne, cafea, zahăr rafinat, făină albă, alimente ce conțin colo­ranți și conservanți sintetici, alcool, tutun. Ar fi foarte bine ca o dată pe lună, între curele de chi­mio­terapie, dacă nu se simte slăbită, să țină regi­mul Oshawa: timp de 10 zile se consumă numai grâu, orez, mei decorticat, hrișcă – fierte cu sare și apă, coapte, terci sau turtițe de grâu măcinat cu sare și apă, coapte. În celelalte zile din lună (dacă va urma acest regim) sau per­ma­nent, pentru câte­va luni (minimum 7), îi re­comand să consume nu­mai următoarele alimen­te: lactate (lapte și brânză de capră, șvai­­țer), ouă de găină fecundate, ouă de pre­peliță, icre, ulei de floarea-soarelui, legume (var­­ză albă și roșie), co­no­pi­dă, morcovi, pă­trun­jel, broccoli, var­ză creață, napi, țelină – rădă­cină, leguminoase (so­ia, nă­ut), fructe (me­re, afine, zme­ură, coacăze, mu­re, gutui, fragi, rodii, stafide), olea­­gi­noase (fistic, migdale, alu­ne, nuci, măsline negre), con­di­­mente (Cimbru, Ghimbir, Roz­ma­rin, So­vârf, Cui­șoare, Da­fin, Ustu­roi, Scorțișoară, Hrean, Tarhon, Mărar).

* Este util, de asemenea, să ia și următoarele ames­tecuri de plante medicinale: Gălbenele, Su­nă­­toare, Obli­geană, Tătăneasă, Sal­vie, Nă­pras­nic, Trifoi roșu. Plan­tele se râșnesc pulbere, se a­mestecă în proporții egale. Din amestec se ia câte o lin­guriță de patru ori pe zi, la intervale egale, cu mi­ni­mum 30 minute înainte de mese, se ține sub­lingual 15-20 minute, apoi se înghite cu puțină apă plată.

* Coada-șoricelului, Pătlagină, Nalbă mare –    se râșnesc pulbere, se amestecă în pro­porții egale. Din amestec se pun 2 lin­guri pline în 1 l apă plată, se lasă la macerat aproximativ 7 ore (peste noapte) la temperatura ca­merei. Se bea 1 l pe zi, de preferință ne­strecurat, între me­se, cu înghi­ți­turi mici. Vă doresc multă sănătate!

ANDREEA D. – București

„Cum pot scădea nivelul prolactinei?” (Răspuns pentru N.C.)

M-am confruntat și eu cu pro­blema relatată de dvs. acum 12 ani. Am avut galactoree 7 ani (fiind suspectată de adenom hipofizar). Valorile prolactinei PRL-ului au fost mai mari ca ale dvs. Am urmat pe parcursul a doi ani tra­tament medicamentos pe care l-am suportat foarte greu, plus reacțiile secundare care au urmat. M-am adresat altui medic, care mi-a sugerat că ar fi foarte bine dacă m-aș hotărî pentru o nouă sar­cină, pentru că o naștere ar re­gla acest meca­nism, dereglat în urma pri­mu­lui tra­valiu, cu 2 ani înainte. În acest timp, mi-am edu­cat psihicul printr-o gândire pozitivă, nu l-am scăpat de sub control. Cel mai mult m-a ajutat sacroterapia, adică rugăciunea și pe­le­rinajul anual la moaștele Cuvioasei Pa­ras­che­va din Iași, pe 14 octombrie, în viața mea apă­rând schimbări pe toate planu­rile – al să­nă­tății, spi­ritual și material. După nașterea celui de-al doilea copil, s-a în­tâm­plat și acea mi­nune: m-am simțit foarte bine, va­­loa­rea PRL-ului a scăzut de la valori galo­pante la va­­lori în limite nor­ma­le, și totul fără nicio tabletă. E foarte im­portant să-ți educi psihicul, dorința de viață, do­rința de a învinge. Tre­buie să te îngrijești și de su­flet, să-ți re­zolvi frustră­rile interioare, într-un cu­vânt, să-L cauți pe Dum­­nezeu.

DOINA

„Am o alergie care se manifestă pe tot corpul” (Răspuns pentru DANIEL S. – Sibiu)

Este posibil ca medicul specialist dermatolog la care ați apelat să nu dispună de mijloacele de in­vestigație necesare, specifice numai medicului spe­cialist alergolog, care, pe baza trusei de aler­geni, vă poate efectua cu pre­cizie testele de deter­minare a alergenului sau alergenilor care provoacă afecțiunea dermatologică alergică de care su­feriți. Pe baza testelor, cunoscând aler­genul, vi se va re­comanda un tratament de dura­tă, pentru de­sen­si­bi­lizarea organismului la aler­ge­nul respectiv. Tra­tamentul este asemănător unor vaccinuri aplicate periodic, cu doze pro­gresiv crescute, prin injecții sub­cutanate. Astfel veți învinge definitiv derma­toza, tratând cauza și nu efectele ei, cum faceți în prezent, prin me­dicamentele antihis­ta­mi­nice, la care veți putea renunța odată cu dispariția cau­zei. În cazul în care la Sibiu nu găsiți un medic spe­cialist alergolog, vă recomand o internare la Cli­nica de Aler­gologie a Spitalului „Dr. Carol Da­vila” din București (Ca­lea Griviței nr. 7). Până atunci, în­cercați ca, pe lângă tra­tarea efectelor cu me­di­camentele antihistaminice la care v-ați refe­rit, să încercați și antihistaminicul Peritol ta­blete, produs în Ungaria, un medicament relativ ieftin, foar­te eficient și cu efecte secundare reduse, care se gă­sește și în farmaciile din țara noastră. Vă doresc în­să­nătoșire grabnică!

VASILE I. – Râmnicu-Vâlcea

„Sufăr de pancreatită cronică cu reacție chistică și ulcer duodenal” (Răspuns pentru CONSTANTIN C. – Alba-Iulia)

Vă recomand o rețetă pentru ulcer duodenal. În anul 1975 am avut și eu această boală. Timp de vreo șase zile am avut niște crize cu dureri groaznice, nu mai puteam nici să merg și niciun medicament nu mai avea efect. Am fost internat, am refuzat intervenția chirurgicală, în schimb, mi s-a făcut spălătură la stomac cu glucoză, timp de 5 zile, apoi am fost externat, urmând să mă descurc singur. La spital am fost vizitat de un coleg și, printr-un mare noroc, el mi-a adus o rețetă de la bunica lui, ce o avea de la bunica ei, spunându-mi că e ga­rantată 100%. Ime­diat, soția mea a preparat remediul, care se com­pune din: 0,5 kg miere de albine polifloră, 0,5 kg miez de nucă, 0,5 l pălincă sau țuică naturală de 45-50° și 200 g unt de casă proaspăt.

* Preparare: miezul de nucă se ma­cină, apoi se amestecă cu untul topit, se adaugă mie­rea și pălinca. Totul se amestecă bine până se face o pas­tă omogenă, toată cantitatea se pune într-un borcan de 2 l legat er­metic și timp de 10 zile se păstrează la loc răcoros și umbrit. Adminis­trare: de trei ori pe zi câte 1-2 linguri, uns pe pâine albă uscată, mâncată cu cel puțin 30 de mi­nute înainte de mese. După ce se termină con­ținutul, da­că mai aveți probleme, peste 15 zile repetați ciclul. După numai două săptămâni, eu am putut mânca orice, fără probleme, iar după o lună mi-am făcut raze (Bariu) și nu mai aveam nicio rană în stomac. Au trecut 29 de ani de atunci și nu am avut nici măcar o gastrită. Dumnezeu să vă ajute!

T.C. – Baia Mare

„Sufăr de maladia Scheuermann” (Răspuns pentru LĂCRĂMIOARA T. – Hârlău, jud. Iași)

Stimată doamnă, și eu am avut probleme de coloană și, cel puțin ca simptomatologie (dureri), s-au ameliorat foar­te mult. Este necesar să faceți două proceduri. – Com­pre­se cu făină de Muștar negru: se pune făina umectată cu apă căl­duță într-un tifon dublu, și se aplică pe locul du­re­ros. – Unguent cu rășină de brad: deși formula sa este mai com­plexă, merită să încercați. Se topesc 20 g rășină de Brad în 200 ml ulei de Floarea-soarelui, apoi se fil­trea­ză. Se pun la macerat în 100 ml alcool de 60-70° ur­mă­toa­re­le plan­te: 30 g Sânziene, 30 g Coada-șoricelului și 30 g Roz­­marin. Se țin la macerat 12 ore, într-un borcan cu ca­pac. Se pun la fiert pe baie de abur cu 350 ml ulei de Floa­rea-soa­relui timp de 3 ore. Se filtrează și se combină cu ule­iul de rășină. La final, se adaugă 30 ml ulei de tolu (este foarte important, chiar dacă se găsește mai greu). Cu preparatul obținut se masează zonele dureroase de do­uă ori pe zi. Uleiul este util și în reumatism. Vă doresc sănătate!

FLORICA T. – Beiuș

„Stomacul mă arde cumplit și intestinele îmi fierb continuu” (Răspuns pentru NICOLETA – Zimnicea)

Dragă Nicoleta, tot răul și tot binele ne vin de la ali­mentație și de la felul cum combinăm ali­mentele. În acest sens, fiecare dintre noi pu­tem fi propriii noștri salvatori, dar… cu ajutorul spe­cialiștilor. M-am confruntat și eu cu unele dintre problemele tale, și am început să mă do­cu­mentez. De curând, am descoperit o carte extraordinară, scrisă de dr. Peter J. D’Adamo și Catherine Whitney, nu­mită „4 grupe sanguine, 4 diete – Ali­mentația adecvată celor patru gru­pe san­guine. Dieta individualizată, cu soluții de men­­ținere a sănătății, de prelungire a vieții și ob­ținere a gre­u­tă­ții ideale”. Sunt con­vinsă că vei găsi în această carte răspunsuri la pro­blemele cu care te confrunți. Succes!

OLGA – Brașov

„Sunt chinuit permanent de dureri de stomac” (Răspuns pentru MITRUȚ ION – Prejmer, Brașov)

Vă ofer următoarea rețetă care dă rezultate excelente și în ulcere, boli ale fierii. Am această rețetă de la bunica mea și a salvat de la „cuțit” multe persoane. Compoziție: 50 g flori de Sună­toare, 50 ml alcool rafinat, 1/2 l ulei Floarea-soa­relui. Preparare: Se așează florile într-un borcan de sticlă de 800 g. Se stropesc cu alcool și se acoperă cu un capac, lăsându-le 24 de ore. Se adaugă apoi uleiul și se închide ermetic borcanul (se capsează). Se așează borcanul închis într-un vas cu apă, pus pe foc. Se fierbe 3 ore. Se lasă să se răcească. Se așează borcanul la loc răcoros (nu în frigider) 8 zile. Se strecoară printr-un tifon. Se obține un lichid uleios foarte închis la culoare (aproape negru). Administrare: 1 lingură dimi­neața cu 1/2 de oră înainte de masă.

Vindecare sigură! Cu respect,

MARIOARA M. – Galați

„Am flora intestinală distrusă” (Răspuns pentru ALINA DUMITRU – Brăila)

* În primele trei zile, mâncați grâu fiert (decorticat sau nu), pâine neagră și covrigei. Două căni de grâu se pun în 2 litri de apă și se lasă la fiert timp de 15 minute, în vas acoperit. Lăsați grâul să „înflorească” bine.

* Beți 2-3 cești de ceai de Mușețel sau Coada-șoricelului și cât puteți (1 litru) ceai de Tei. Evitați apa de la robinet și băuturile din comerț, acidulate.

* Pentru reducerea scaunelor diareice, luați 2-3 tablete de Furazolidon pe zi (este un foarte bun dezinfectant).

* Dacă nu aveți probleme cu ficatul, luați 2 tablete de Nizoral (dimineața și seara). Eu nu prea l-am tolerat și am luat Stamicin – 3 tablete pe zi, în timpul meselor principale.

* Foarte important! Pentru refacerea florei intestinale trebuie să consumați iaurt făcut de dumneavoastră, în casă, din lapte pe care nu-l fierbeți, ci îl puneți la prins. Consumați cel puțin 1/2 l pe zi.

* Interzis: brânzeturi fermentate, fructe și legume nefierte (până când se termină diareea), după care puteți mânca mere decojite, grăsimi. Trebuie să observați ce vă priește și ce nu din alimentele pe care le consumați. Treptat, regimul cu grâu, pâine neagră și covrigei (uscați) vă va face bine. După 2-3 zile, încercați câte puțină zeamă de lămâie și grepfruit (vă trebuie și vitamine).

Vă doresc sănătate!

MIOARA – Iași

„Băiețelul meu suferă de bronșită” (Răspuns pentru GINA – Drăgănești, Olt)

Printre plantele medicinale cele mai eficiente în bronșită (chiar în tusea convulsivă) se numără și Scaiul vânăt. Se face un decoct din 2 linguri de plantă, la o cană de apă: se beau 4 linguri pe zi (de preferință îndulcite cu miere de tei).

* Mergeți vara la mare (nu la hotel) și instalați-vă cortul cât mai aproape de apă. În acest mod, faceți aerosoli naturali 24 de ore din 24. Nu stați la soare, în schimb, dimineața, până la ora 9, și seara, după ora 18, plimbați-vă (alergați) cu băiatul de la un capăt la altul al plajei sau, pur și simplu, stați în fața cortu­lui.

* Toamna și primăvara, dați-i Bronho­vaxon, după sfatul medicului. Este un medi­cament excepțional.

ELISABETA I. – Brașov

„Am un chist pe rinichi” (Răspuns pentru S. CARPATIN – Curtea de Argeș)

Referitor la suferința dvs., vă informez că soțul meu a avut același diagnostic și s-a tratat naturist, așa cum solicitați și dvs., cu infuzie de Păducel (se găsește la Plafar), 2 l pe zi (1 linguriță la o cană de apă). Soțul meu nu mai are nimic, e sănătos. Leacul a fost luat din revista „Formula AS”.

FLORICA M. – București

„Soțul meu s-a îmbolnăvit de tuberculoză pulmonară” (Răspuns pentru VASILICA T. – Ploiești)

Sunt o admiratoare a revistei „Formula AS” și vă doresc să aveți în continuare același succes ca până acum. V-am scris la gândul că poate voi face și eu bine, cu ajutorul dumneavoastră, oferind o rețetă. Concomitent cu tratamentul cu medicamente, se recomandă usturoi și ceaiuri cu proprietăți tuberculostatice:

* Infuzie de Hamei. Se beau până la două ceaiuri pe zi.

* Infuzie sau decoct de Troscot. Se beau două căni de ceai pe zi.

* Cură de usturoi – se mănâncă 3 căței de usturoi pe zi.

* Se mai poate face o cură cu apă usturoiată, preparată astfel: într-o cană de 250 ml de toarnă apă clocotită peste usturoiul dat pe răzătoarea de plastic sau pisat. Se lasă la răcit, apoi se beau 9 linguri pe zi, pentru persoane de peste 15 ani.

Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne aibă în grija lui.

ANA – Bacău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian