Stimată doamnă, și eu am avut probleme de coloană și, cel puțin ca simptomatologie (dureri), s-au ameliorat foarte mult. Este necesar să faceți două proceduri. * Comprese cu făină de Muștar negru: se pune făina umectată cu apă călduță într-un tifon dublu, și se aplică pe locul dureros. * Unguent cu rășină de brad: deși formula sa este mai complexă, merită să încercați. Se topesc 20 g rășină de Brad în 200 ml ulei de Floarea-soarelui, apoi se filtrează. Se pun la macerat în 100 ml alcool de 60-70° următoarele plante: 30 g Sânziene, 30 g Coada-șoricelului și 30 g Rozmarin. Se țin la macerat 12 ore, într-un borcan cu capac. Se pun la fiert pe baie de abur cu 350 ml ulei de Floarea-soarelui timp de 3 ore. Se filtrează și se combină cu uleiul de rășină. La final, se adaugă 30 ml ulei de tolu (este foarte important, chiar dacă se găsește mai greu). Cu preparatul obținut se masează zonele dureroase de două ori pe zi. Uleiul este util și în reumatism. Vă doresc sănătate!
FLORICA T. – Beiuș
„Stomacul mă arde cumplit și intestinele îmi fierb continuu” (Răspuns pentru NICOLETA – Zimnicea)
Dragă Nicoleta, tot răul și tot binele ne vin de la alimentație și de la felul cum combinăm alimentele. În acest sens, fiecare dintre noi putem fi propriii noștri salvatori, dar… cu ajutorul specialiștilor. M-am confruntat și eu cu unele dintre problemele tale, și am început să mă documentez. De curând, am descoperit o carte extraordinară, scrisă de dr. Peter J. D’Adamo și Catherine Whitney, numită „4 grupe sanguine, 4 diete – Alimentația adecvată celor patru grupe sanguine. Dieta individualizată, cu soluții de menținere a sănătății, de prelungire a vieții și obținere a greutății ideale”. Sunt convinsă că vei găsi în această carte răspunsuri la problemele cu care te confrunți. Succes!
OLGA – Brașov
„Sunt chinuit permanent de dureri de stomac” (Răspuns pentru MITRUȚ ION – Prejmer, Brașov)
Vă ofer următoarea rețetă care dă rezultate excelente și în ulcere. Am această rețetă de la bunica mea, care a salvat de la „cuțit” multe persoane. * Compoziție: 50 g flori de Sunătoare, 50 ml alcool rafinat, 1/2 l ulei Floarea-soarelui. Preparare: Se așează florile într-un borcan de sticlă de 800 g. Se stropesc cu alcool și se acoperă cu un capac, lăsându-le 24 de ore. Se adaugă apoi uleiul și se închide ermetic borcanul (se capsează). Se așează borcanul închis într-un vas cu apă, pus pe foc. Se fierbe 3 ore. Se lasă să se răcească. Se așează borcanul la loc răcoros (nu în frigider) 8 zile. Se strecoară printr-un tifon. Se obține un lichid uleios foarte închis la culoare (aproape negru). * Administrare: 1 lingură dimineața, cu 1/2 de oră înainte de masă. Vindecare sigură! Cu respect,
MARIOARA M. – Galați
„Am flora intestinală distrusă” (Răspuns pentru ALINA DUMITRU – Brăila)
* În primele trei zile, mâncați grâu fiert (decorticat sau nu), pâine neagră și covrigei. Două căni de grâu se pun în 2 litri de apă și se lasă la fiert timp de 15 minute, în vas acoperit. Lăsați grâul să „înflorească” bine.
* Beți 2-3 cești de ceai de Mușețel sau Coada-șoricelului și cât puteți (1 litru) ceai de Tei. Evitați apa de la robinet și băuturile din comerț, acidulate.
* Pentru reducerea scaunelor diareice, luați 2-3 tablete de Furazolidon pe zi (este un foarte bun dezinfectant).
* Dacă nu aveți probleme cu ficatul, luați 2 tablete de Nizoral (dimineața și seara). Eu nu prea l-am tolerat și am luat Stamicin – 3 tablete pe zi, în timpul meselor principale.
* Foarte important! Pentru refacerea florei intestinale trebuie să consumați iaurt făcut de dumneavoastră, în casă, din lapte pe care nu-l fierbeți, ci îl puneți la prins. Consumați cel puțin 1/2 l pe zi.
* Interzis: brânzeturi fermentate, fructe și legume nefierte (până când se termină diareea), după care puteți mânca mere decojite, grăsimi. Trebuie să observați ce vă priește și ce nu din alimentele pe care le consumați. Treptat, regimul cu grâu, pâine neagră și covrigei (uscați) vă va face bine. După 2-3 zile, încercați câte puțină zeamă de lămâie și grepfruit (vă trebuie și vitamine).
Vă doresc sănătate!
MIOARA – Iași
„Soțul meu s-a îmbolnăvit de tuberculoză pulmonară” (Răspuns pentru VASILICA T. – Ploiești)
Sunt o admiratoare a revistei „Formula AS” și vă doresc să aveți în continuare același succes ca până acum. V-am scris la gândul că poate voi face și eu bine, cu ajutorul dumneavoastră, oferind o rețetă. Concomitent cu tratamentul cu medicamente, se recomandă usturoi și ceaiuri cu proprietăți tuberculostatice:
* Infuzie de Hamei. Se beau până la două ceaiuri pe zi.
* Infuzie sau decoct de Troscot. Se beau două căni de ceai pe zi.
* Cură de usturoi – se mănâncă 3 căței de usturoi pe zi.
* Se mai poate face o cură cu apă usturoiată, preparată astfel: într-o cană de 250 ml de toarnă apă clocotită peste usturoiul dat pe răzătoarea de plastic sau pisat. Se lasă la răcit, apoi se beau 9 linguri pe zi, pentru persoane de peste 15 ani.
Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne aibă în grija lui.
ANA – Bacău
„Băiețelul meu suferă de bronșită” (Răspuns pentru GINA – Drăgănești, Olt)
Printre plantele medicinale cele mai eficiente în bronșită (chiar în tusea convulsivă) se numără și Scaiul vânăt. Se face un decoct din 2 linguri de plantă, la o cană de apă: se beau 4 linguri pe zi (de preferință îndulcite cu miere de Tei).
* Mergeți vara la mare (nu la hotel) și instalați-vă cortul cât mai aproape de apă. În acest mod, faceți aerosoli naturali 24 de ore din 24. Nu stați la soare, în schimb, dimineața, până la ora 9, și seara, după ora 18, plimbați-vă (alergați) cu băiatul de la un capăt la altul al plajei sau, pur și simplu, stați în fața cortului.
* Toamna și primăvara, dați-i Bronhovaxon, după sfatul medicului. Este un medicament excepțional.
ELISABETA I. – Brașov