Nepoțica mea în vârstă de 5 ani a căzut, s-a lovit și și-a fisurat femurul drept. A stat în ghips șase săptămâni, dar nu s-a vindecat. Medicii i-au pus diagnosticul maladia Paget și ne-au spus că această boală îi va distruge osul. Vă rog din suflet să ne recomandați un medic specialist care a tratat cu succes această boală. Deocamdată, fetiței i s-a recomandat să facă înot și să pedaleze pe bicicletă fixă. Vă mulțumesc și vă doresc sănătate!
MARIA IOV – Timișoara
„Am fost diagnosticat cu maladia Kaposi „
Am 60 de ani și astă vară am fost diagnosticat cu maladia Kaposi, o formă foarte rară de cancer al pielii. Nimic din tot ce am încercat până acum nu a dat rezultatul scontat. Îmi poate spune cineva dacă în România sau în lume există un medic ori vreun tratament – alopat, homeopat, naturist – care să vindece asemenea maladie? Vă mulțumesc mult!
VASILE ORAC – București
„Cum pot scăpa de tuberculomi rozaceiformi?”
Am 39 de ani și în 1997 mi-au apărut pe obrazul stâng și pe bărbie pustule purulente foarte dureroase (asemănătoare coșurilor). La Spitalul Militar din București, în urma testului IDR, mi s-a spus că am hipersensibilitate la bacilul Koch, diagnosticul fiind tuberculomi rozaceiformi. Am făcut tratament cu Rifampicină, Etambutol, Izoniazidă, dar boala a recidivat în 2022. Am repetat tratamentul, dar după câteva luni, pustulele au apărut din nou. Dacă cineva s-a confruntat cu o problemă asemănătoare îl rog să mă ajute cu un sfat sau să mă îndrume la vreun medic. Dumnezeu să vă ajute.
MARIA – jud. Gorj
„Băiețelul meu face otite repetate, cu complicații”
Sunt mama unui băiețel de 5 ani care cu două ierni în urmă a început să facă otite repetate. După 4 răceli care s-au transformat invariabil în otite, am hotărât împreună cu medicii să îl operăm de polipi. După operație a făcut otită seroasă pe stânga și, după două luni de tratamente diverse, i s-a inserat un aerator pe timpanul stâng. A urmat vara, am fost la mare pentru aerosoli, nu au fost probleme, dar în toamnă, după prima răceală, a făcut otită tot la urechea stângă. A urmat tratament cu antibiotic, iar după 2 săptămâni, când crezusem că s-a vindecat, au urmat nopți de durere insuportabilă, consultații ORL și tomografie în urma căreia a fost diagnosticat cu sinuzită etmoidală și maxilară bilaterală cronică și otomastoidită stânga. A făcut o operație pe mastoid, după care 2 luni de răceli fără otite, timp în care m-am liniștit. Acum 3 săptămâni, însă, copilul a răcit iarăși și a făcut otită pe stânga, iar după tratament cu antibiotic și încă o ușoară răceală, doctorul spune că timpanul drept e ușor inflamat. Trebuie să vă spun că la toate răcelile am urmat toate indicațiile doctorilor și, mai ales, am avut grijă să îi aspir năsucul în permanență. Am încercat și cu homeopatia, dar nu pot să vă spun decât că nu a avut rezultate, iar starea copilului s-a agravat. Acum am ajuns la capătul puterilor și nu mai știu unde să mai caut soluții. Îmi doresc să nu îl mai văd suferind și îmi doresc să poată merge la grădiniță, ca orice copil de vârsta lui. Dacă aveți sfaturi pentru mine, vă rog să mi le transmiteți, deoarece nu mai știu unde să mai merg.
MARIA S. – Brașov
„Unchiul meu are cardiomiopatie hipertrofică și tahicardie ventriculară”
Unchiul meu în vârstă de 54 de ani a fost diagnosticat cu cardiomiopatie hipertrofică (aș dori să aflu ce presupune ea, mijloace de tratament etc.) la care se asociază și o tahicardie ventriculară nesusținută. Cu mulțumiri,
EMANUELA – Suceava
„Sufăr de sclerodermie sistematică progresivă „
Am 48 de ani și de la vârsta de 20 de ani sufăr de o boală foarte rară: sclerodermie sistematică progresivă. În prezent, degetele de la mâna stângă îmi sunt grav afectate de ulcerații și de necroze, cu dureri insuportabile. Rog persoanele care au avut asemenea diagnostic și au găsit o rezolvare favorabilă să-mi răspundă în paginile revistei dvs. Vă mulțumesc.
COSTIN MARCU – Pitești
„Verișoara mea nu poate să-și deschidă gura”
În urma unei incizii cauzate de un abces dentar, verișoara mea a rămas cu o contractură de mușchi masticator. Această sechelă o împiedică să-și deschidă gura, întâmpinând mari dificultăți în alimentație. Pentru rezolvarea acestei situații a urmat tratamentul de balneofizioterapie, a consultat stomatologi din mai multe clinici universitare, dar fără niciun rezultat. Prin mine, se adresează cititorilor revistei, cu rugămintea de a fi ajutată. Mii de mulțumiri,
FLORICA – Buhuși
„Caut tratament pentru incontinență urinară și vezică neurogenă spastică „
Vă rog să mă ajutați cu un tratament naturist pentru incontinență urinară și vezică neurogenă spastică. Am 49 de ani și sufăr de mai mult timp de această boală, care se manifestă prin dureri greu suportabile, atât la umplerea vezicii urinare, cât și după golire. Urinez foarte, foarte des. Am urmat tratament cu medicamentul Driptane aproape doi ani, fără niciun rezultat. Rog foarte mult persoanele care s-au confruntat cu această boală să-mi spună ce tratament au urmat și cu ce rezultate. Vă mulțumesc foarte mult.
STELIAN T. – București