Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am fost diagnosticată cu un chist în gât”

Foto: Shutterstock

Am 65 de ani și în urmă cu câteva luni, am fost diagnosticată cu un chist în gât, care îmi pro­voacă ar­suri, usturimi și mă împiedică să înghit. Dacă s-a mai confruntat cineva cu această boală, îl rog din tot su­fletul să mă ajute.

ANTONIA – Iași

„Mi s-a depistat un polip uterin”

În urma unui control medical mi s-a depistat un polip uterin. Mi s-a recomandat extirparea lui și o biop­sie. Dacă cineva a trecut prin această si­tuație și s-a vindecat pe cale naturistă, îl rog să-mi dea urgent un sfat, pentru că peste trei săptămâni sunt programată pen­tru chiuretaj și biopsie. Cu mulțumiri,

SOFIANA – Buzău

„Am o eczemă microbiană în palmă”

În iulie 2004, având o fisură de aproximativ 3-4 mm la nivelul palmei stângi, am pus mâna pe ceva care m-a infectat. La aproximativ o săptă­mână mi-au apărut pe palmă niște vezicule mici, pline cu un lichid clar, care-mi dădeau mâncă­rimi. Veziculele se spărgeau, fă­ceau crustă, pielea în palmă era foarte uscată, în­cât nu mai puteam să întind pal­ma. La der­ma­tolog am fost diag­nos­ticată cu eczemă mi­cro­biană. Am urmat trata­ment, după două săptă­mâni, palma îmi era curată, dar în a patra săp­tămână eczema a reapărut sub formă de ve­zi­cule îngro­pate în dermă. Am fost la alt medic și am fost diag­nos­ticată cu dishidroză. Vă rog să îmi re­co­mandați un tratament naturist. Vă mul­țumesc.

PETRA I. – Oradea

„Sufăr de colagenoză”

Am 39 de ani și în urmă cu două luni am fost diag­nosticată cu colagenoză în de­but. Am dureri musculare și articulare foarte mari în zona toracică, de apro­ximativ 8 luni. Până a fi diagnosticată, am făcut tratament balneologic, dar mi-a făcut mai mult rău decât bine. Acum fac frecții cu tot felul de ungu­ente, dar în zadar. Și C.R.P. (proteina C reactivă) este pozitivă. Aș vrea să știu mai multe despre această boală și dacă există vreun remediu. Vă mul­țumesc foarte mult!

ALINA – București

„De cinci ani, soțul meu are o tuse uscată și o secreție nazală vâscoasă”

Vă rog să mă sfătuiți într-o problemă care mă îngrijorează tot mai mult. În urmă cu 5 ani, soțul meu a băut o bere foarte rece și a simțit că nu i-a „căzut” bine. Imediat după aceea a început să tușeas­că, l-au durut gâtul și pieptul. A făcut un tratament cu anti­biotice și siropuri. Durerea de gât și de piept au dis­părut, dar tusea doar s-a ameliorat, nu a trecut defi­nitiv. A început să aibă probleme și cu sinusurile, îi curge mereu nasul (o secreție vâscoasă care mi­roase a zeamă de varză). Nu are dureri de cap, dar are aceas­tă secreție de câțiva ani. A fost la doc­tori, a primit tot felul de tratamente cu anti­biotice, antialergice, siro­puri. A făcut aerosoli, acupunctură, puncții. A făcut radiografie la plă­mâni și la sinusuri, nu sunt proble­me. Soțul meu este învățător, vor­bește mult, are vocea mai pu­ternică și i se iri­tă me­reu coar­dele vo­cale. S-a bănuit că ar pu­tea fi alergie la praf de cretă sau praf din du­șu­mea și de aceea tușește mereu. Această tu­se și scurgerile din nas nu s-au oprit de 5 ani. Are și vo­cea schim­ată și nu prea mai are nici miros. În afară de toate medicamentele luate, i-am administrat tot felul de leacuri: miere cu hrean și lămâie, aloe vera, cata­plasme cu bitter suedez, sare, inhalații cu plante și uleiuri men­tolate. Vă rog să mă îndru­mați la cineva care să-mi spună exact ce are soțul meu și cum pot să-l ajut. Vă mulțumesc din suflet că existați!

IULIA – Deva

„Nepoțelul meu este infectat cu stafilococ auriu”

Am un nepoțel în vârstă de 10 ani. De cinci ani are localizată în nas bacteria stafilococ auriu. I-am făcut de nenumărate ori exudate nazale și fa­ringiene, antibio­grame și tratamente reco­man­date de medicul de familie. A luat grămezi de anti­biotice absolut fără niciun efect. La re­co­man­darea medicului l-am uns în nas cu un­gu­en­tul Baneocin. Din cauza acestui stafilococ au­riu are lobul urechii desprins, îl ustură când transpiră. Ce-mi recoman­dați, oameni buni, să mai fac?

DOMNICA – Dej

„Mi-am pierdut gustul și mirosul”

Am 68 de ani și de apro­ximativ un an mi-am pier­dut gustul și mirosul. La început nu am dat im­por­tanță acestui fapt, dar acum mă deran­jează. Da­că știe cineva vreun tratament naturist care să mă scape de această „boală”, îl rog să mă ajute.

CORNEL – Sebiș

„Am un lipom pe pleoapă”

Am 40 de ani, de șase luni mi-a ieșit la ochi, pe pleoa­pă (între geană și sprân­ceană), un lipom. Știe cineva cum se poate ab­sorbi pe cale na­tu­ristă, fără operație? Vă mul­țu­mesc!

DANA – Cugir

„Nu pot dormi din cauza durerilor de spate”

Am 32 de ani și mun­cesc de la 14 ani. Ajutam la des­căr­cat saci de cartofi, varză, am fost un copil chi­nuit. Mai târ­ziu am lucrat în construcții. Și acolo am dus în spate saci de ciment… Ca urmare, a­cum am coloana în formă de „S”, am o mulțime de di­agnostice – lumbago, spon­diloză, discopatie lombară – și niște dureri cumplite, care nu mă lasă să dorm. În plus, sufăr și de ficat. Vă rog să mă ajutați să scap de dure­rile de spate. Vă mulțumesc.

IULIAN – Tulcea

„Se poate vindeca astigmatismul?”

Fiica mea în vârstă de 17 ani suferă de astig­matism. Aș dori să știu dacă această afecțiune se poate vindeca. Noi am consultat un medic of­talmolog și ne-a spus că la această vârstă boala nu mai avansează și ne-a recomandat ochelari pe care fiica mea îi poartă, dar tot nu se simte bine. Cu mii de mulțumiri,

SABINA – Câmpia Turzii

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian