Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Nu pot dormi din cauza durerilor de spate” (Răspuns pentru DAN MANCIU – Cluj)

Foto: Shutterstock

Și eu am avut dureri de spate. Mi-au ajutat, când am fost la mare, probabil aerul, apa Mă­rii Negre, și am folosit și nămol, care ajută, dar nu utilizat exce­siv de mult (ajută și în afecțiunile ORL). Dacă nu pu­teți merge la mare, stați la soare, faceți plajă, dar cu pru­dență, în nici un caz între orele 12-16, și folosiți o cremă îm­po­triva razelor UV. Poate nu aveți timp prea mult, dar totuși, când vă amintiți, stați cu spatele la soare, even­tual cu un maieu, și lăsați razele sale bine­făcătoare să pă­trundă în orga­nism cât mai des. Nea­părat, în acest timp purtați pălărie pe cap. Sea­ra să vă dați pe spate cu cremă de gălbenele. Pentru ficat, folo­siți miere de albine na­turală, pe care o mestecați îna­inte de înghițire. Fa­­ceți exerciții ușoare, plimbări, fără baga­je în mâini. Multă sănătate!

FELICIA    – București

„Am o senzație de rece în spate, chiar și vara” (Răspuns pentru IOANA – Iași)

Stimată doamnă, problemele pe care le aveți se da­to­rează circulației periferice defi­ci­tare și, pro­ba­bil, și afec­tării nervului scia­tic. Ca tratament vă pro­pun un ulei me­di­­cinal. Rețeta: 15 g coajă de Cas­tan (mărun­țită), 15 g Sulfină, 20 g Tuia (fructe mă­runțite), 15 g Sân­ziene, 20 g Zămoșită, 15 g Dum­bravnic și 25 g Iederă. Toate plantele se pun într-un borcan cu 150 ml alcool ali­mentar de 60°. Se acoperă borcanul etanș și se lasă la macerat 12 ore. Se pune la fiert pe baie de abur timp de 3 ore, cu 500 ml ulei de măsline. După fierbere, se aco­peră cu capac și se mai ține la macerat 48 de ore. Se filtrează uleiul și se păs­trează la rece. Se fac masaje de două ori pe zi, de-a lungul coloanei ver­tebrale. Ule­iul este util și în lom­bos­ciatică și spon­­diloză cervi­cală. Vă doresc sănă­tate!

BOICEA FLOREA

„Cum se poate vindeca papilomul hiperkeratozic?” (Răspuns pentru MARIA – Craiova)

Papilomul hiperkeratozic este o afectare cuta­nată tumorală benignă, pro­dusă de anumite virusuri din fa­mi­lia Papiloma-virus. Aceste viru­suri pro­duc și alte afecțiuni asemă­nătoare ca: veruci vulgare și plan­tare, condilo­ma­toză genitală, papi­lom larin­gian. Apar pe fond de slă­bire a capacității de apă­rare celulară a organismului, factori favorizanți fi­ind: temperaturile ridica­te, transpi­rația abundentă, lip­sa unor acizi grași nesaturați. Tratamen­tul alo­­pat cu keratolitice și masaj cu zăpa­dă carbonică (crio­terapie) se încearcă la înce­put, dar nu întot­deauna cu rezultate satisfăcătoare. Se trece apoi la cau­terizare (electroliză) sau, mai radical, la trata­ment chirurgical (excizare suficient de profundă și largă) cu biopsie. Dar dacă vrei să mergi la cauză și ai suficientă răbdare și tenacitate îți recomand și un altfel de tratament prin utilizarea Factorului de trans­fer T. F. Papiloma, un produs ho­meo­pat stan­dar­dizat GUNA. Este o terapie fizio­logică imuno­mo­­dulatoare, în infecții cronice și re­curențe virale. Acești factori de transfer sunt substan­țe naturale care lucrează învățând propriul nostru sistem imu­nitar să identifice agenții infec­țioși care atacă cor­pul nostru în fiecare zi, și să le facă față. Trata­mentul este sub formă de capsule și durează, fără întreru­pere, 3-4 luni.

În plus, încearcă să-ți schimbi stilul de viață. Chiar dacă papilomul hiperkeratozic nu este ame­nințător pentru viață, faptul că s-a refăcut deja de 4 ori și că la examenul his­topatologic există arii de displazie arată că trebuie să-ți schimbi ali­mentația (elimină toxinele) și să nu-ți lipsească în nici o zi fructele și le­gumele galbene și portocalii, bo­gate în vi­tamina A (cu acțiune pre­pon­­derentă asupra celu­lelor epi­te­liale de pe mucoase și piele). De ase­menea, consumă cât mai mult pește gras de ocean și semințe de in, ambele foarte bogate în acizi grași polinesaturați. Și nu în ultimul rând, elimină stresul din viața ta (prin exerciții fizice zilnice, prin orga­nizarea mai bună a activității tale, folosind terapia florală Bach și plante cu efect calmant). Succes!

Dr. pensionar RADU NEGRU – București

„Expectorez întruna un lichid transparent” (Răspuns pentru ILONA – Covasna)

Soția mea a avut o suferință ase­mă­nătoare, cu ex­pec­torație de lichid transparent. După două luni i s-a mic­șorat lista de mâncăruri permise, ultimul a fost laptele, apoi nici acesta. La spital, timp de două săptă­mâni, i-au dat vitamine din grupa B, s-a în­vio­rat puțin și mi-a declarat: „Cre­deam că mor”. A treia săptămână, la spital, medicul curant mi-a de­clarat: „Știi ce are soția dumitale? Cancer”. Au ur­mat tratamente cu cobalt pentru can­cer, dar după o lună a murit. Înainte de anul 2000, am citit într-o re­vistă următoarea povestire: o doctoriță s-a îm­bolnăvit de cancer la sân. Con­form tra­tamentelor de atunci, i s-a extirpat sânul. După o lună s-a îm­bol­năvit de cancer la cap. Atunci a început să ci­tească literatura de spe­cialitate apărută până atunci despre cancer. După ce s-a documentat, a început tratamentul: trei luni a băut și s-a hrănit numai cu sucuri de fructe și legume. Următoarele trei luni a mâncat numai salate de fructe și legume. Cancerul de la cap s-a vindecat. Referitor la răspunsul pen­tru Eva, am părerea că în stomac există o suferință: cancer de­bu­tant. Dacă va schimba alimentația, în sensul celor de mai sus, se va vindeca, dacă nu, va sfâr­și. Ea cere sfa­turi. Acesta e sfatul meu: apelați la tratamente natu­riste.

GHEORGHE DUDA – București

„Caut o cale de vindecare a ulcerului varicos” (Răspuns pentru ALEXANDRA B. – București)

Stimată doamnă, pentru opri­rea supurației și închi­derea ulce­rului varicos, preparați o tinctură de Mă­rul-lupului și Coada-șo­ricelului în părți egale (câte 50 g) la 500 ml alcool de 60°. Se ține la macerat 14 zile. Se filtrează și se păstrează în sticle de culoare închisă. Se tamponează rana de trei ori pe zi cu această tinctură până se închide. După cicatrizare folosiți un un­guent pe bază de Mărul-lupului, Tătăneasă și Găl­be­nele. Acesta se aplică de două ori pe zi în strat subțire. Pentru sti­mularea circulației periferice fo­losiți un ulei medicinal pre­pa­rat din părți egale (20 g) din Mărul-lupului, Găl­benele, coajă de Alun, Sulfină și Tătăneasă. Plan­tele se umec­tează cu 150 ml alcool de 60° și se țin la macerat în­tr-un borcan etanș 12 ore. Se pune la fiert pe baia de abur cu 500 ml ulei de măsline timp de 3 ore. Se mai ține la macerat după fierbere 48 de ore. Se filtrează, se păstrează la rece și se fac masaje ușoare de două ori pe zi. Dacă întâm­pi­nați probleme în prepararea acestei rețete puteți procura tinctura și alifia de la terapeuți din Apu­seni. Eu sunt foarte mul­țumit de preparatele d-lui DAN ALBUȚ, www.poieniplant. ro sau tel.: 0742/09.27.17, 0745/70.18.84. Vă doresc sănă­tate!

FLOREA B.

„Băiețelul meu face convulsii” (Răspuns pentru CARMEN M. – Bârlad)

Udați părul copilului în zona occipitală cu un tam­pon umezit cu Bitter suedez și masați ușor câteva minute, apoi protejați cu o căciulă sau un fular; dați copilului polen granule, 2-3 lingurițe pe zi; vitamine. Faceți o cură cu ceai (infuzie) de sunătoare și vâsc astfel: 1 săptămână – o cană pe zi, a doua săptămână – 2 căni pe zi, a treia săptămână – trei căni pe zi, pauză trei săptămâni și apoi se repetă cura. Trebuie să mergeți cu copilul la 12 sfinte masluri la rând și al 13-lea de mulțumire. Citiți Aca­tistul Sfântului Spiridon și Acatistul Bunei Vestiri. Multă sănătate și să vă ajute Măicuța Domnului!

GABRIELA    – București

„Cum mă pot vindeca de cistalgie?” (Răspuns pentru RODICA – Cluj)

Dragă Rodica, și eu am suferit de iritații ale vezicii, până am făcut un tratament cu planta numită ciocul cucoarei (a fost prezentată în F. AS), și de atunci nu mai am nimic. Îți doresc multă sănătate!

DOINA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian