Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Aș da orice să am un copil” (Răspuns pentru CAMELIA – Abrud)

Foto: Shutterstock

În cazul dvs. poate fi vorba de sterilitate endocrină survenită în urma unor afecțiuni ale ti­roi­dei, pancrea­sului sau ale glandelor supra­renale. Ovarele distrofice duc la sterilitate și sunt mai frecvente în avitaminoze (A, C, E). De ase­menea, tul­burările hipofizare pot ge­ne­ra ste­rilitate ova­riană. Alte cauze extraovariene pot fi: diabetul, hi­potiroidismul etc. Existența men­stru­a­ției nor­male nu implică neapărat fecunditate. În con­tinuare vă propun următoarele remedii: * Ceai de mu­guri de zmeur – cu acțiune de reglare a se­cre­ției ova­rie­ne și stimulare a lobului an­terior hipofizar. * Ceai de salvie (Salvia officinalis) pentru afec­țiunile organelor pelviene. * Infuzie de troscot (Po­ligonum aviculare), deosebit de eficient în sterilitate. * Vita­mi­nele A, C 200 și E forte – 10 zile pe lună. Cele trei cea­iuri se prepară în amestec; la patru căni de apă în clocot se pun două lingurițe muguri de zmeur, una de salvie și una de troscot. Se lasă maximum două clo­cote, după care se ia vasul de pe foc și se lasă acoperit 20 de mi­nute. Infuzia se bea de-a lungul zilei, cu în­ghițituri mici. De ase­menea, de trei ori pe zi se ia câte o capsulă de ginseng (timp în­delungat, ca și ceaiu­ri­le). După ra­portul sexual nu vă spălați imediat. Dacă rămâneți însărcinată, în pri­mele 4 luni luați ma­siv Multivi­tamine + Multiminerale și Vitamina C 200. Faceți numai dușuri (nu băi în cadă!) și fiți pre­caută la frec­­vența raporturilor intime, pre­cum și la efort fizic. În speranța că în scurt timp veți deveni mămică, vă urez multă sănă­tate și putere! Dumnezeu să vă aibă în pază! Cu prie­tenie,

DEMETRA – Timișoara

„Cum pot scăpa de erizipel recidivant?” (Răspuns pentru VIORICA M. – Roman)

În cartea sa „Medicina cu plan­te”, reputatul medic ar­geșean dr. Ion Ni­cuț indică următoarele plante me­di­cinale eficiente în cazul erizi­pe­lului: lăptucă – frun­ze fierte (pentru ca­taplasme); mig­dal – ulei (pentru apli­cații locale); nalbă-mare (Althaea officinalis) – decoct din ră­dă­cini și frunze (pentru comprese, în scop emo­lient); pod­bal – cataplasme cu frunze fierte sau comprese cu decoct din 50-100 g plantă la 1 l de apă; soc – com­pre­se cu infuzie concentrată de flori – 100 g la 1 l de apă. Cu speranța că v-am putut fi de folos, vă doresc însă­nă­toșire grabnică! Cu stimă,

EMANOIL    – Curtea de Argeș

„Mama s-a ars cu ulei încins” (Răspuns pentru CRISTI – Fălticeni)

Dragă Cristi, și mama mea pățea des lucrul ăsta și a încercat multe rețete care nu au dat re­zultat. De cu­rând, am descoperit tinctura de pro­polis, cu care se tam­ponează locul afectat. Dacă mama ta nu suportă nici o atingere, poate turna pe locul ars tinctură de propolis cu o pipetă. Îi doresc sănătate multă!

DANIELA – Huși

„Am în permanență picioarele reci” (Răspuns pentru ILIE M. – Craiova)

Stimate domn, se spune că reumatismul nu te omoară, ci mori cu el. Există totuși multe remedii na­tu­riste care ameliorează semni­fi­cativ această afec­țiune. Vă re­comand să faceți în fiecare seară băi de picioare fier­binți, în care adăugați 50 ml oțet de mere la 2 l de apă. Vă recomand un ungu­ent care are în compoziție numai ingrediente na­tu­rale și care vă va ajuta mult în combaterea du­rerilor. Se numește Os­teo­cicatrat și se găsește la farmaciile veteri­nare.

FLOREA – Caracal

„Fratele meu are fisură anală și constipație cronică” (Răspuns pentru SORIN P. – Ploiești)

Vreau să vă vin în ajutor cu o rețetă foarte bună în tratarea fisurilor anale și a hemoroizilor. Persoanele care au folosit-o și-au găsit nu numai alinarea, dar și vindecarea în scurt timp. Rețeta poate fi făcută ușor: se iau 100 g flori de su­nă­toare și 250 ml alcool de 90°. Aceste in­gre­diente se ames­tecă și se lasă la macerat timp de 24 de ore. Apoi se ames­te­că cu 500 ml ulei de floa­rea-soa­re­lui și se pun pe baie de aburi timp de 3 ore. După aceea se stre­coară, se pun în sti­cluțe de cu­loa­re închisă și se păs­trează la fri­gider. Aplicați un tam­pon mic de pansament îmbibat cu soluție, de mai multe ori pe zi. Îl puteți ține ziua și noap­tea, până la vindecare, dar schimbat des, ca să fie în per­manență umed. Îi do­resc fratelui dvs. însă­nă­toșire grabnică!

CLAUDIA S. – Sebeș

„Nora mea are dureri după operația de endometrită” (Răspuns pentru MARIA – Vaslui)

Vă recomand pentru nora dvs. un tratament na­tu­rist bazat pe plante medicinale. Foarte efi­ciente pen­tru problemele genitale sunt: gălbe­nelele, traista-cio­ba­nului, ur­zica albă, mușețelul și coada-șori­celului. Se face un amestec în părți egale și se macină fin, cu râșnița de cafea. Se ia câte o linguriță de pulbere de patru ori pe zi, cu 30 de mi­nute înainte de fiecare ma­să; se țin plan­tele 10-15 minute sub lim­bă, apoi se în­ghit cu apă plată. Cu rezultate foarte bune se pot fo­lo­si și compresele cu bitter me­dicinal ro­mânesc pe zo­­na abdo­mi­nală in­ferioară (și zona operată). Se unge în prealabil zona cu cremă de găl­benele, se aplică apoi compresa cu bitter, care se lasă cel puțin o oră. Băile Her­culane și Băile Go­vora sunt indicate pen­tru afec­țiu­­nile genitale. De ase­menea, curele cu nă­mol tera­peu­­tic de la Techir­ghiol dau rezultate foarte bune. Vă urez multă să­nătate!

VIOLETA – București

„Fiul meu are scleroză în plăci și s-a umplut de escare” (Răspuns pentru ZOIA S. – Negoiești, jud. Mehedinți)

Pentru tratarea escarelor mi s-au recomandat spray-urile Oximed sau Panthenol și pul­bere Bane­ocin, însă fără rezultat. Rana nu era adân­că, dar con­tinua să fie ume­dă, cu mici sân­gerări. Aveam în casă, pentru ar­suri, Pro­polis și l-am în­cer­cat. A fost o reușită de­plină. Într-o sin­gură zi, su­pra­fața cu su­­pu­rație s-a uscat, iar în trei zile s-a vin­de­cat. Am făcut apli­cații în strat sub­țire de trei ori pe zi. Pro­du­sul se gă­sește la far­ma­cii, la Plafar sau la ma­ga­zi­ne­le de pro­duse na­turiste și nu este scump. Multă să­nătate!

MONICA – Timișoara

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian