Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru VOICA – Slobozia, F. AS nr. 1608: „Am un polip uretral”

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748.11.24.20, 0748.11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Comunitatea științifică medicală este încă nehotărâtă cu privire la cauza apariției polipilor. Se știe, însă, că există factori care pot influența evitarea apariției polipilor, precum: alimentația și stilul de viață. De comun acord, specialiștii în nutriție, împreună cu medicii, au căzut însă de acord că suplimentele alimentare și plantele medicinale trebuie incluse în tratamente.

Efectul plantelor medicinale este împărțit în mai multe mecanisme de acțiune: plante medicinale care acționează direct împotriva proliferării celulelor bolnave și plante medicinale care acționează indirect și permit o mai bună capacitate a organismului de a face față tratamentelor convenționale.

Oferta noastră pe care o propunem bolnavilor cu diagnosticul de polip uretral – conține produsul Elixir of Youth Canadian Sweet Extract, un amestec de plante medicinale și fructe de pădure. El activează sistemul imunitar și conferă astfel mai multă putere de combatere a bolii. Tratamentul naturist se completează foarte bine cu cel convențional, pentru a crea o reducere a simptomelor asociate problemelor digestive: slăbiciune, probleme nervoase, valori modificate ale sângelui și altele. Este chiar important să fie folosit un tratament naturist concomitent cu un alt tratament al medicinei convenționale. Lumea plantelor acționează blând asupra organismului, constituind o etapă importantă în procesul de vindecare. Este important ca înainte, în timpul, dar și după tratamentele convenționale, să se ofere și tratament naturist pe bază de plante, plus o alimentație corespunzătoare, exerciții fizice, metode de relaxare.

Activitatea combinată a plan­­telor medicinale – o dată prin concentrarea și protecția ce­lulelor sănătoase, apoi prin efectul asupra celulelor bolnave – îi conferă o putere de acțiune sporită și eficientă.

Vă doresc multă sănătate!

(Pentru mai multe relații, puteți suna la următoarele numere de telefon: 0748/11.24.22; 0748/11.24.20; www.secret-herbs.com)

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897 Tel. 0239.61.59.31, 0749.04.26.61, e-mail: [email protected]

„Cum mă pot vindeca de rectocolită ulcero-hemoragică?” (Răspuns pentru ALEXANDRA – Galați, F. AS nr. 1607)

Ion Bobaru

Rectocolita ulcero-hemoragică se tratează foarte greu. Într-adevăr, așa cum v-a spus și medicul, regimul alimentar are un rol esențial în reușita tratamentului terapeutic. Vă propun și o schemă de tratament naturist la alegere cu una dintre următoarele plante: volbură, crușin, nalbă-mare, pătlagină, mentă, roiniță, busuioc, salvie, crețișoară, stejar, liliac.

Tratamentul rectocolitei ulcero-hemoragice constă în combaterea constipației, regularizarea tranzitului, a durerii și a hemoragiei.

1. Constipația este factorul principal care agravează problemele rectocolitei hemoragice. Poate fi combătută printr-un regim alimentar bogat în fibre alimentare, dar și cu ajutorul unor preparate din plantele medicinale: volbură, crușin, nalbă-mare și pă­tlagină (la alegere). Acestea se folosesc sub formă de infuzie, decoct, tinctură sau vin terapeutic.

Tratament

Infuzia: se beau 2 căni de ceai pe zi; decoctul: se beau două căni de ceai pe zi; tinctura: se iau 30 de picături, de două ori pe zi; vinul terapeutic: se beau două linguri pe zi. Toate preparatele pot fi îndulcite cu miere.

(Farmacia Faltis prepară o Pulbere laxativă care se ia împreună cu un ceai din plantele menționate mai sus.)

2. Durerea – provocată de rectocolită poate fi combătută cu tinctură de beladonă (se obține din mătrăgună). Având în vedere că preparatele din mătrăgună conţin atropină (o substanţă farmaceutică foarte puternică), ele nu se pot realiza decât în farmacie și se folosesc la indicația farmacistului sau a medicului. Dacă se respectă dozele terapeutice și modul de administrare prescrise, tinctura de beladonă nu prezintă niciun risc, ea fiind des utilizată în terapeutica medicală.

(Farmacia Faltis are în portofoliu numeroase formule farmaceutice pe bază de tinctură de beladonă.)

3. Tranzitul intestinal încetinit însoțește adesea rectocolita ulcero-hemoragică, dar de cele mai multe ori, se regularizează odată cu încetarea constipației. Se vor folosi preparate farmaceutice din plante aromatice (men­tă, roiniță, busuioc, salvie) sau plante emoliente (nalbă-mare, pătlagină).

Se beau câte 2-3 căni de ceai pe zi, după masă.

4. Hemoragia internă, cu modificarea culorii scaunului, apare des în rectocolita ulcero-hemoragică. Este simptomul major pentru diagnosticarea bolii. Tratament: se bea decoct din iarbă de crețișoară, coajă de stejar sau scoarță de liliac, câte două căni pe zi. Vin terapeutic: se administrează 30 ml (2 linguri) pe zi.

(Farmacia Faltis prepară un praf medicinal ce are în compoziție fenazonă și dermatol, două substanțe farmaceutice ce stopează hemoragia.)

Nota farmacistului – Răspunsul meu reprezintă punctul de vedere al unui farmacist cu experiență (48 de ani de activitate farmaceutică continuă), dar el nu substituie un control medical și nu înlocuiește o terapie medicamentoasă, recomandată de un medic specialist.

(Dacă sunteți interesată de preparatele noastre, le puteți comanda la telefon sau prin e-mail. Sunt necesare: nume, prenume, adresa, număr de telefon. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea coletului.)

(Informații suplimentare și profesioniste despre procesarea plantelor medicinale sau alte preparate produse în laboratorul propriu pot fi găsite la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/615.931 sau 0749/04.26.61, e-mail: ­[email protected])

Preparatele farmaceutice pot fi vizualizate pe site-ul farmaciei: https://www.farmaciafaltis.ro ­Farmacia deține „Certificat de bună practică farmaceutică pentru prepararea medicamentelor”, acordat de Colegiul Farmaciștilor din România.

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, nutriționist, wellness coach – Timișoara, tel. 0766.75.02.01, e-mail: [email protected]

„Nepoțica mea are un sindrom inflamator intens” (Răspuns pentru MARIA – Bacău, F. AS nr. 1591)

Inflamația reprezintă o reacție a organismului (sistemului imunitar) la un factor exterior: microorganism (bacterie, virus, fung), agent chimic (detergent de rufe, detergent de vase, șampon, gel de duș), aliment (gluten, lactate, aditivi alimentari), câmpuri electromagnetice (telefon, tabletă, laptop) sau de altă natură. Totuși, dat fiind că este vorba despre un copil, probabil că a moștenit un sistem imu­nitar slăbit, pe fondul căruia se instalează aceste inflamații și infecții.

Abordarea terapeutică:

• Practicarea unei activități sportive specifice vâr­stei. Cel mai recomandat la acești ani ar fi îno­tul. Mulți părinți nu iau în calcul sportul, însă mișcarea, în orice etapă a vieții, este imperios necesară. Ea ajută și susține creșterea și devoltatea armonioasă a organismului, întărirea sistemului imu­nitar și curgerea liberă a forței vitale (chi) prin meridiane.

• Evitarea glutenului (conținut în grâu, secară) și a lactatelor, pe o perioadă de 3 luni. Cerealele cu gluten vor fi înlocuite cu cereale fără gluten, precum hrișca, orez, mei, porumb, quinoa. Brânza preparată din lapte va fi înlocuită cu tofu (vă recomand Firma Fito-fitt care are produse sănătoase și gustoase), iar laptele poate fi înlocuit cu o băutură vegetală din soia, migdale, ovăz, orez.

• Expunerea frecventă la factorii de mediu: plimbări în parc, mers desculț pe nisip, iarbă, pământ, în zone curate (în sezonul cald), aer de munte (plin de ioni negativi), aer de mare (aerosoli marini).

• Administrarea de remedii naturale care și-au dovedit de-a lungul timpului eficacitatea pentru susținerea sistemului imunitar: coacăzul-negru, gemoterapicul din mlădițe de măceș, gemoterapicul din muguri de brad, siropul dezinc, vitamina C naturală.

Pentru o personalizare a schemei de tratament vă aștept să îmi scrieți pe adresa de e-mail: [email protected], www.wellness-coach.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian