Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – CAZURI DE EXTREMĂ URGENȚĂ

„Băiatul nostru cel mic s-a născut fără degete la o mână și un picior”   

Stimată doamnă directoare,

Foto: Shutterstock

Sunt Burciu Ioana din localitatea Turda, județul Cluj, mamă a doi băieți cuminți și frumoși. Acum 9 ani și jumătate, bucuria nașterii celui de-al doilea copil al nostru, Cristian, a fost umbrită de diagnosticul absență congenitală a mâinii și dege­telor de la brațul stâng, respectiv a labei și a degetelor de la piciorul stâng. Încă de la 9-10 luni, de când a început să facă primii pași, băiatul nostru poartă proteză la piciorul stâng. O dată cu creșterea în vârstă, de la o proteză pe an, cât plătește statul, am ajuns să schimbăm două proteze, la care, de fiecare dată, trebuie să cumpărăm noi încălțăminte specială, care să se potrivească exact noului calapod, astfel încât proteza, care oricum îl jenează, să nu îl deranjeze și mai tare. Peste câțiva ani, când Cristi nu va mai putea purta o proteză clasică, ci una din silicon, costurile pe care le vom avea de suportat vor fi și mai mari, cam 5.000 de lei proteza, față de 2.000 de lei cât decontează statul. De aceea, încercăm încă de pe acum să strângem niște bănuți ca să-l putem ajuta să ducă o viață normală, ca toți copiii de vârsta lui.

Cont deschis la Banca Transilvania, Agenția Oprișani, pe numele BURCIU CRISTIAN-ȘTEFAN, RO76BTRLRONCRT0CI6235501

Cu recunoștință,

BURCIU IOANA – str. Lotus nr. 36 A, bl. A10, sc. A, ap. 7, Turda, jud. Cluj, cod 401042, tel. 0729/80.55.65

„Ne-a ars casa până în temelii”

Stimată redacție,

Mă numesc Al-Călini Gheorghe și locuiesc în satul Gârla Mare (com. Gârla Mare), județul Mehedinți. Vin la dumneavoastră cu rugămintea de a-mi publica anunțul legat de o încercare grea prin care eu și familia mea trecem în pre­zent. În noaptea de 5 spre 6 Aprilie a.c., ne-a luat foc casa. S-a produs un scurt-circuit, pro­babil de la o clo­ci­toare conectată la priză. Flăcările ne-au trezit cu lumina lor și erau deja foarte mari, când ne-am dezmeticit. Tavanul casei este din plăci stratificate de lemn, fapt ce a dus la extinderea rapidă a focului. Disperați am încer­cat să stingem in­cen­diul cu găleata, dar în zadar. Ghi­nionul ne-a urmărit și mai departe: ra­cor­dul la instalația de apă comunală a avut o problemă și nu am reușit să co­nectăm furtunul. În­tru târziu, au ajuns la noi pompierii de la Vânju Mare, dar nu am reușit să sal­văm mai nimic. Ne bucurăm că am scă­pat cu viață și că flăcările nu s-au în­tins și la vecini. În­cer­când să ieșim din casă și să stingem focul, am suferit arsuri de gradul I – eu și soția mea, și de gradul II – fetița noastră.

Am muncit în străinătate timp de 3 ani și am strâns banii din care am refăcut această casă bătrânească, în care locuiesc cu soția și fata noastră, în vârstă de 14 ani. Am pierdut totul – peste 20.000 de euro investiți, ne-au rămas doar pereții. Electrocasnicele, mobila, totul a fost distrus. În prezent, suntem găzduiți de niște rude, dar nu vrem să stăm foarte mult pe capul lor. Mă gândesc că după ce îndepărtăm molozul, să pun folie în locul aco­perișului, până când acesta va fi ca înainte. Ți­nând cont că vremea e caldă, vom dormi în casa noastră, așa arsă, cum este în prezent. Eu lucrez ca îngrijitor la școa­lă, soția nu are serviciu, fiind bolnavă de diabet, dar și cu alte afecțiuni. Am marea speranță că ne vom redresa cumva, dar sunt îngrijorat pentru fata noastră, care în do­uă luni va susține examenele de admitere la liceu. Tocmai ne pregăteam să ne serbăm zilele onomastice de Florii și de Sfântul Gheor­ghe, când s-a produs pră­pă­dul. Nădăjduim din tot sufletul, ca la îndemnul Bunu­lui Dumnezeu, și al Sfân­tului Gheorghe, purtătorul de biruință,    revista și cititorii dvs. cu suflet mare, să nu ne lase singuri, în acest mare necaz al nostru.

Atașez doveditoare.

Am cont deschis la CEC Bank, pe numele meu, AL-CĂLINI GHEORGHE, IBAN: RO60 CECE C001 9463 5590 2511

Vă mulțumim,

AL-CĂLINI GHEORGHE – sat Gârla Mare, com. Gârla Mare, str. Mihai Viteazul nr. 35,    jud. Mehedinți, cod 227210, tel. 0753/76.83.84   

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian