Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament eficace pentru ulcer varicos” (Răspuns pentru LOREDANA S. – Pașcani)

Foto: Shutterstock

Stimată doamnă, vă propun un tra­tament na­turist cu rezultate foarte bune. Dacă ulcerul va­ricos supu­rează, aplicați de două ori pe zi cărbune de lemn de tei, fin pulverizat pe ulcerații. După ce ulce­rația s-a închis, folosiți un unguent care are în com­poziție: 10 g mărul-lupului, 10 g gălbenele, 15 g rășină de brad și 15 g mușețel. Plantele se umec­tează timp de 12 ore cu 50 ml spirt me­di­cinal. Se pun la fiert cu 250 ml ulei de măsline, pe baia de abur, timp de 3 ore. Se filtrează după 48 de ore, iar uleiul obținut se pune deo­parte. Se­parat se topesc rășina, 30 g ceară de albine și se adaugă 50 ml ulei de măsline. Se filtrează, și ule­iul obținut se com­bină cu uleiul din plante, ames­tecând încon­tinuu. Se păs­trează la frigider. Se fac aplicații de două ori pe zi în strat subțire. Pentru activarea circulației periferice și dimi­nuarea varicelor vă propun un ulei medicinal care are în com­poziție: 5 g mărul-lupului, 20 g găl­be­nele, 25 g tătăneasă, 15 g fructe de tuia, 15 g cas­tane și 20 g răchitan. Toate plan­tele se umectează cu 150 ml spirt medicinal și se țin la macerat 12 ore. Se pun la fiert cu 250 ml ulei de măsline pe baia de abur, timp de 3 ore. Se mai ține la macerat 48 de ore. Se filtrează și cu uleiul obținut se fac masaje ușoare de 2-3 ori pe zi de-a lungul pi­cioarelor. Dacă aveți nelă­muriri sau nu aveți posibilitatea să prepa­rați ungu­entul și uleiul, vă rog să mă contactați. Vă do­resc sănătate!

LIVIU M. – Râmnicu Vâlcea

„Cum să mă îngrijesc, având hepatită și pancreatită cronică?” (Răspuns pentru MIHAI S. – Măcin)

În cazul dvs., foarte eficientă este pul­berea din flori de salcâm, care are efecte calmante și anti­acide la ni­velul mucoasei digestive. Se ia câte o lin­gu­riță de materie ve­getală de 4-6 ori pe zi, vreme de mi­nimum o lu­nă. l Sau se face o in­fuzie în doi timpi: cinci linguri de flori și frunze de salcâm se pun la ma­ce­rat în 1/2 litru de apă rece. Se lasă peste noap­te, apoi se stre­coară, iar peste mate­ria vegetală rămasă se toarnă 500 ml apă clocotită. După o infuzare de 3 minute se strecoară, iar când cea­iul s-a răcit se ames­tecă cu ma­ceratul la rece ob­ținut anterior. Este foarte efi­cace pen­tru ulcerul gas­tro-duodenal. * Un alt remediu foarte bun este Extractul din mlădițe de iarbă neagră (Calluna vulg.), de trei ori pe zi, câte 30 pi­cături, după mese, la 30 de minute. Multă sănătate!

MARIA L. – Brașov

„Am o secreție nazală vâscoasă care mă împiedică să respir” (Răspuns pentru MARIANA F. – București)

În    2020, în urma unui tratament cu antibiotice pentru Helicobacter Pylori, aveam și eu o secreție nazală chinuitoare. După câteva luni a apărut din nou și am folosit tinctura de propolis, cu mult suc­ces. O folosesc și azi, în cure perio­dice, de 1-2 flacoane. Cea mai bu­nă tinc­tură de propolis în con­­cen­trație de 30% este pro­dusă de Insti­tutul pentru Api­cul­tură București. Se adminis­trează zilnic, 1 picătură/ 1 kg corp, în trei reprize, îna­intea meselor prin­cipale cu 30 de mi­nute. Se pun picăturile pe o bucă­țică de pâine mai uscată sau ușor prăjită și se mestecă, de 15-20 ori, savu­rând-o. (Se îndoaie felia de pâine cu tinc­tura în interior, deoa­rece tinctura de propolis arde pu­țin.) După ce s-a înghițit, se bea un pa­­har de apă caldă (clocotită îna­inte), înghițitură cu înghițitură, plim­­bând-o prin toată gura. Nu ceai sau altă băutură. În para­lel cu cura de pro­polis, pentru în­ceput:

* Se curăță nasul, dimineața și seara, cu apă călduță în care s-a di­zolvat sare de bucătărie grun­joasă (fără iod). Cu un bețișor pentru urechi se ung nările cu vita­mina A (picături).

* Se bea ceai de soc, 2-3 căni pe zi. Apa se clo­cotește într-un ibric emailat, fără defecte, și se toarnă peste ceai într-o cană de faianță, porțelan sau pământ. Se pregătește proaspăt, de fiecare dată. Se bea neîn­dulcit, între mese.

* Strepsils cu miere și lămâie (se găsește în far­macii) fluidizează secreția nazală foarte bine. Nu abuzați, consultați medicul de fami­lie. Pentru început, un comprimat supt, înainte de culcare.

CRISTINA D. – Craiova

„În urma unei sperieturi, mama are Zona Zoster” (Răspuns pentru ION S. – București)

Pentru durerile produse de aceas­­tă afecțiune, pe zona afec­tată se aplică comprese cu oțet de mere și cataplasme cu foi de varză, pe care le schimbăm de 4 ori pe zi și de 3 ori pe noapte. Înainte de a le aplica, un­gem locul afectat cu alifie de gălbe­nele. Senzația de usturime dispare în câteva minute după aplicarea oțetu­lui. Trata­mentul nu se între­rupe până la vinde­care. Ca la ma­joritatea boli­lor, și în acest caz este indicat un re­gim alimentar fără prăjeli, grăsimi. Vă doresc multă să­nătate!

ELISABETA Z. – Arad

„Am o mâncărime în talpă pe care nu o pot stăpâni” (Răspuns pentru FLORINA T. – Oradea)

Stimată doamnă, am avut și eu aceeași ciu­percă în talpă, mai întâi la un picior și apoi și la cel de-al doilea, nici nu puteam să merg, așa de tare mă durea. Există mai multe soluții: 1. Un­geți-vă cu seu de oaie, așa crud cum este, până la vindecare. 2. Sucul din tulpina de rostopască, de culoare portocalie, se aplică pe locul bolnav. 3. Eu mi-am re­zolvat problema cu argilă de cu­loare verde. Cum procedați: ames­tecați pulberea cu apă normală până obțineți un soi de smântână, și îm­pachetați picio­rul complet până mai sus de glez­­nă. Lăsați să se usuce argila, spălați tifonul în care l-ați pus, aruncați argila și puneți alta proas­pătă până la vin­decare. Re­mediul este foarte efi­cient și pen­tru pielea crăpată a mâinilor. Vă do­resc să­nă­tate și încredere!

GEORGETA P. – Piatra Neamț

„Am o leziune micotică în vezica urinară” (Răspuns pentru DOINA – Aiud)

În legătură cu infecția urinară cu E. Coli vă rog să încercați un trata­ment simplu: ulei de cim­bru de la Plafar – 3 picături de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de me­se. Se pun cele 3 picături într-o lin­gură de miere și se iau cu apă sau ceai căl­duț. Mie mi-a ajutat. Puteți încerca și produsul Re­nos­tim, conform pros­pec­tului. Nu uitați să vă fe­riți de frig, în special la picioare și în zona ba­zinului, seara să vă culcați cu o sticlă de apă cal­dă în brațe, și să con­sumați până la 2 l de lichide pe zi (ceaiuri, zeamă de com­pot, apă, orice li­chid), dar numai călduțe. Vă do­resc sănătate!

ELENA – Cluj

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian