Stimată doamnă, vă propun un tratament naturist cu rezultate foarte bune. Dacă ulcerul varicos supurează, aplicați de două ori pe zi cărbune de lemn de tei, fin pulverizat pe ulcerații. După ce ulcerația s-a închis, folosiți un unguent care are în compoziție: 10 g mărul-lupului, 10 g gălbenele, 15 g rășină de brad și 15 g mușețel. Plantele se umectează timp de 12 ore cu 50 ml spirt medicinal. Se pun la fiert cu 250 ml ulei de măsline, pe baia de abur, timp de 3 ore. Se filtrează după 48 de ore, iar uleiul obținut se pune deoparte. Separat se topesc rășina, 30 g ceară de albine și se adaugă 50 ml ulei de măsline. Se filtrează, și uleiul obținut se combină cu uleiul din plante, amestecând încontinuu. Se păstrează la frigider. Se fac aplicații de două ori pe zi în strat subțire. Pentru activarea circulației periferice și diminuarea varicelor vă propun un ulei medicinal care are în compoziție: 5 g mărul-lupului, 20 g gălbenele, 25 g tătăneasă, 15 g fructe de tuia, 15 g castane și 20 g răchitan. Toate plantele se umectează cu 150 ml spirt medicinal și se țin la macerat 12 ore. Se pun la fiert cu 250 ml ulei de măsline pe baia de abur, timp de 3 ore. Se mai ține la macerat 48 de ore. Se filtrează și cu uleiul obținut se fac masaje ușoare de 2-3 ori pe zi de-a lungul picioarelor. Dacă aveți nelămuriri sau nu aveți posibilitatea să preparați unguentul și uleiul, vă rog să mă contactați. Vă doresc sănătate!
LIVIU M. – Râmnicu Vâlcea
„Cum să mă îngrijesc, având hepatită și pancreatită cronică?” (Răspuns pentru MIHAI S. – Măcin)
În cazul dvs., foarte eficientă este pulberea din flori de salcâm, care are efecte calmante și antiacide la nivelul mucoasei digestive. Se ia câte o linguriță de materie vegetală de 4-6 ori pe zi, vreme de minimum o lună. l Sau se face o infuzie în doi timpi: cinci linguri de flori și frunze de salcâm se pun la macerat în 1/2 litru de apă rece. Se lasă peste noapte, apoi se strecoară, iar peste materia vegetală rămasă se toarnă 500 ml apă clocotită. După o infuzare de 3 minute se strecoară, iar când ceaiul s-a răcit se amestecă cu maceratul la rece obținut anterior. Este foarte eficace pentru ulcerul gastro-duodenal. * Un alt remediu foarte bun este Extractul din mlădițe de iarbă neagră (Calluna vulg.), de trei ori pe zi, câte 30 picături, după mese, la 30 de minute. Multă sănătate!
MARIA L. – Brașov
„Am o secreție nazală vâscoasă care mă împiedică să respir” (Răspuns pentru MARIANA F. – București)
În 2020, în urma unui tratament cu antibiotice pentru Helicobacter Pylori, aveam și eu o secreție nazală chinuitoare. După câteva luni a apărut din nou și am folosit tinctura de propolis, cu mult succes. O folosesc și azi, în cure periodice, de 1-2 flacoane. Cea mai bună tinctură de propolis în concentrație de 30% este produsă de Institutul pentru Apicultură București. Se administrează zilnic, 1 picătură/ 1 kg corp, în trei reprize, înaintea meselor principale cu 30 de minute. Se pun picăturile pe o bucățică de pâine mai uscată sau ușor prăjită și se mestecă, de 15-20 ori, savurând-o. (Se îndoaie felia de pâine cu tinctura în interior, deoarece tinctura de propolis arde puțin.) După ce s-a înghițit, se bea un pahar de apă caldă (clocotită înainte), înghițitură cu înghițitură, plimbând-o prin toată gura. Nu ceai sau altă băutură. În paralel cu cura de propolis, pentru început:
* Se curăță nasul, dimineața și seara, cu apă călduță în care s-a dizolvat sare de bucătărie grunjoasă (fără iod). Cu un bețișor pentru urechi se ung nările cu vitamina A (picături).
* Se bea ceai de soc, 2-3 căni pe zi. Apa se clocotește într-un ibric emailat, fără defecte, și se toarnă peste ceai într-o cană de faianță, porțelan sau pământ. Se pregătește proaspăt, de fiecare dată. Se bea neîndulcit, între mese.
* Strepsils cu miere și lămâie (se găsește în farmacii) fluidizează secreția nazală foarte bine. Nu abuzați, consultați medicul de familie. Pentru început, un comprimat supt, înainte de culcare.
CRISTINA D. – Craiova
„În urma unei sperieturi, mama are Zona Zoster” (Răspuns pentru ION S. – București)
Pentru durerile produse de această afecțiune, pe zona afectată se aplică comprese cu oțet de mere și cataplasme cu foi de varză, pe care le schimbăm de 4 ori pe zi și de 3 ori pe noapte. Înainte de a le aplica, ungem locul afectat cu alifie de gălbenele. Senzația de usturime dispare în câteva minute după aplicarea oțetului. Tratamentul nu se întrerupe până la vindecare. Ca la majoritatea bolilor, și în acest caz este indicat un regim alimentar fără prăjeli, grăsimi. Vă doresc multă sănătate!
ELISABETA Z. – Arad
„Am o mâncărime în talpă pe care nu o pot stăpâni” (Răspuns pentru FLORINA T. – Oradea)
Stimată doamnă, am avut și eu aceeași ciupercă în talpă, mai întâi la un picior și apoi și la cel de-al doilea, nici nu puteam să merg, așa de tare mă durea. Există mai multe soluții: 1. Ungeți-vă cu seu de oaie, așa crud cum este, până la vindecare. 2. Sucul din tulpina de rostopască, de culoare portocalie, se aplică pe locul bolnav. 3. Eu mi-am rezolvat problema cu argilă de culoare verde. Cum procedați: amestecați pulberea cu apă normală până obțineți un soi de smântână, și împachetați piciorul complet până mai sus de gleznă. Lăsați să se usuce argila, spălați tifonul în care l-ați pus, aruncați argila și puneți alta proaspătă până la vindecare. Remediul este foarte eficient și pentru pielea crăpată a mâinilor. Vă doresc sănătate și încredere!
GEORGETA P. – Piatra Neamț
„Am o leziune micotică în vezica urinară” (Răspuns pentru DOINA – Aiud)
În legătură cu infecția urinară cu E. Coli vă rog să încercați un tratament simplu: ulei de cimbru de la Plafar – 3 picături de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese. Se pun cele 3 picături într-o lingură de miere și se iau cu apă sau ceai călduț. Mie mi-a ajutat. Puteți încerca și produsul Renostim, conform prospectului. Nu uitați să vă feriți de frig, în special la picioare și în zona bazinului, seara să vă culcați cu o sticlă de apă caldă în brațe, și să consumați până la 2 l de lichide pe zi (ceaiuri, zeamă de compot, apă, orice lichid), dar numai călduțe. Vă doresc sănătate!
ELENA – Cluj