Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Ajutați-l pe Iustin să-și îndeplinească visul!”

Stimată doamnă Sânziana Pop, mă numesc Mădălina Răducanu și sunt mama unui băiețel de 13 ani, Răducanu Iustin Mihai. Mă adresez dvs. căci, fiind o cititoare fidelă a revistei „F. AS”, am văzut cum ați ajutat și pe alți copii și tineri extrem de talentați, precum este și copilul meu, să-și urmeze visul. Băiatului meu îi place foarte mult dansul, ar dori să danseze pe marile scene ale lumii și vreau din răsputeri să-l ajut să facă acest lucru. Este un copil foarte talentat – a început să danseze încă de la vârsta de 6 ani, când a frecventat cursurile unei școli de dans din provincie, dar nu singur, ci alături de sora lui, pe-atunci în vârstă de 13 ani. Din păcate, acest lucru nu a durat pentru el decât un an, deoarece sora lui s-a retras, pregătindu-se pentru exa­menul de capacitate, așa că a întrerupt și el. Dar nu a renunțat la pasiunea lui, continuând să dan­seze zilnic, acasă. Și asta s-a întâmplat până la vârsta de 11 ani, când am luat cu toții hotărârea de-a ne muta din Lehliu Gară, județul Călărași, unde locuiam, în București. De-aici încolo, evo­luția lui a fost galopantă: în anul 2021, Iustin a fost înscris la o școală de dansuri de cartier, unde i-a fost menit s-o întâlnească pe cea care i-a descoperit ade­văra­tul talent și a cre­zut din prima clipă în el: co­regrafa Came­lia Ni­colau. Cu această oca­zie, vreau să îi mul­țumesc încă o dată că a influențat pozitiv viața copilului meu! Răbda­rea, bunătatea și înțe­le­gerea ei l-au aju­tat pe Iustin să depă­șeas­că cu brio provo­cările ce i-au apărut în cale și să-și cultive dra­gostea pentru dans. Datorită Cameliei Nico­lau, copilul meu este astăzi elev la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” și al Studioului de Balet al Operei Națio­nale Bucu­rești.

Într-un timp relativ scurt, Iustin a participat la concursuri naționale și internaționale (la Pore – Croația, Bergamo – Italia, Sofia – Bulgaria, Novisad – Serbia, Barcelona, și la multe alte competiții), ocupând numai locuri pe podium, dar și câștigând multe și importante burse în străinătate. Toate aceste deplasări sunt foarte costisitoare, căci pe lângă ele trebuie fonduri care să acopere transportul, cazarea etc. Eu și cu tatăl lui încercăm din răsputeri să ținem pasul cu evoluția lui, dar nu reușim întotdeauna s-o fa­cem. Pot spune doar că aproape niciodată nu ne putem bucura pe deplin de reușitele lui… Și mai știu    un singur lucru, că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a încerca să-i îndeplinim visul, având în gând cuvintele lui: „Dansul înseamnă totul pentru mine, este singurul mod în care mă pot exprima, fără să mă justific în fața oame­nilor – dansul este viața mea”! Pentru un astfel de copil talentat, doamnă Sânziana Pop, vă rog din suflet să ne acordați ajutorul, publicându-ne scrisoarea, poate cititorii revistei    vor dori să aju­te la afirmarea în lumea dansului a băiatului nostru. Vă vom ră­mâne tuturor, pe veci, recu­noscă­tori!

Am deschis în acest sens un cont (în LEI) la Raif­feisen Bank, pe numele Răducanu Mădălina Ionela, Cod IBAN: RO 08 RZBR 0000 0600 2556 6830.

Vă mulțumim,

RĂDUCANU MĂDĂLINA –    București

„Sunt grav bolnavă și nu mă descurc cu pensia pe care o am”

Mă numesc Maria Vârtosu și am 60 de ani. Prin intermediul unei prietene am aflat de ru­bri­ca S.O.S. a revistei Formula AS și, cu strângere de inimă, neștiind dacă nu cumva deranjez prin gestul meu, m-am hotărât să vă scriu despre necazul pe care îl am.

În urmă cu 4 ani, soțul meu a suferit un AVC, în urma căruia a rămas fără vedere și cu alte probleme de sănătate, eu fiindu-i singurul ajutor și sprijin, 24 de ore pe zi. Dar lupta a fost za­darnică. În urmă cu doi ani, soțul meu a decedat și eu am rămas singură. Pe fondul unor mai vechi probleme de sănătate și al du­rerii provocate de moartea lui, starea mea de sănătate s-a degradat simțitor. Ast­fel că,    în luna martie 2023, în ur­ma unor investigații medicale am pri­mit nefastul diagnostic de tumoră ma­lignă a rectului. În următoarea lună, în Apri­lie 2023, am fost operată pen­tru diag­nos­ticul numit sindrom sub­oclu­ziv, pen­tru formațiune tumorală recto sig­moi­diană și s-a efectuat anus iliac stâng. După ședințe repetate de radioterapie și chimioterapie, în luna August 2023, am fost internată din nou, pentru efec­tuarea intervenției chi­rurgicale, cu re­zecție anterioară de rect. Și după aceas­tă intervenție chirurgicală, la anumite inter­vale de timp, am continuat ședin­țe­le de chimio­terapie și radioterapie. Conform in­vestigațiilor recente, diagnosticul nu este îmbucurător: am adenocarcinom rect superior, sta­diul III, în curs de chi­mioterapie adjuvantă.

Motivul pentru care vă cer ajutorul este că, din punct de vedere financiar, îmi este din ce în ce mai greu. Locuiesc singură, iar pensia pe care o am după 33 de ani de muncă pe șantier îmi es­te insuficientă, pentru a-mi plăti utilitățile și medicamentele. Pentru că nu reușesc să fac față tuturor cheltuielilor, chiar dacă încerc, pe cât îmi este cu putință, să le limitez, deseori mă împru­mut la vecini sau la cunoscuți ca să le pot plăti, ca nu cumva să primesc penalizări. În ciuda tu­turor greutăților, am încredere în Dumnezeu, știu că EL lucrează minunat cu fiecare dintre noi și cred cu tărie că va avea grijă și de mine!

În speranța că nu veți ignora necazul și durerile mele, vă mulțumesc din toată inima, pentru un cât de mic ajutor!

Am cont deschis în lei la INK BANK pe numele meu, VÂRTOSU MARIA, Cod IBAN: RO40INGB0000999915106098

VÂRTOSU MARIA    –    Galați, str. Nae Leonard, nr. 16, jud. Galați, cod 800242 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian