Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Grăsimea de pe burtă

• Se depune cel mai ușor și se elimină cel mai greu. Iar specia­liș­tii spun că ne amenință viața. Un dușman pe care trebuie să-l avem permanent în cătarea puștii. Iată câteva sfaturi de prim-ajutor •

• Mergeți pe jos

Foto: Shutterstock

Studii recente, realizate de specialiștii canadieni, afirmă că mersul pe jos este una dintre cele mai eficiente modalități pentru reducerea grăsimii abdominale.    30 de minute de mers alert pe zi, timp de 6 săptămâni, au avut ca rezultat scăderea țesutului adipos la nivelul abdomenului cu 25%.

• Comprese cu apă sărată

Apa sărată topește țesutul adipos. Depozitele de grăsime abdominală se reduc iar abdomenul își regăsește forma inițială. Rețetă: 4 linguri de sare de bucătărie se dizolvă într-o cană de apă aflată la temperatura camerei. Se fac comprese din tifon, înmuiate în soluția salină și se aplică pe zona abdomenului, câte o jumătate de oră pe zi.

• Masaj cu uleiuri aromate

Cele mai eficiente uleiuri esențiale aromate, cu efect anti-grăsimi, sunt cele de grepfruit, lămâie, mandarine, fenicul, scorțișoară, ghimbir, lemongrass, cedru, ienupăr și rozmarin. Se folosesc diluate cu alt ulei vegetal neutru (măsline, migdale etc.): 10 picături de ulei aromat se combină cu 100 ml ulei vegetal. Se aplică câteva picături pe abdomen, se masează cu mișcări circulare, până când uleiul este absorbit de piele.

• Gimnastică abdominală

Efectuarea unor exerciții de tip „abdomene” elimină grăsimea. Câte 3 serii, de câte 5-10 abdomene, efectuate în fiecare zi, sunt foarte eficiente și determină modificări majore ale aspectului burții.

• Masaj cu cafea

Cofeina prezentă în cafea este conținută în aproape toate produsele împotriva grăsimii existente în comerț. Masată pe zona abdomenului, cafeaua ajută la stimularea circulației sângelui, la diminuarea depozitelor de grăsime și la tonifierea țesutului. Aplicați zaț de cafea proaspăt preparată pe zona abdomenului și faceți un masaj ușor, timp de 5-10 minute. Se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

• Evitați grăsimile trans

Aceste grăsimi, produse prin hidrogenare, pot cauza diferite afecțiuni, printre care și creșterea grăsimii abdominale. Pentru a vă proteja sănătatea, citiți cu atenție etichetele ingredientelor și rămâneți departe de produsele care conțin grăsimi trans. Cele mai importante sunt: margarina, smântâna și frișca vegetală, snaks-urile (chips-uri, napolitane, bomboane, popcorn), produsele de patiserie din comerț, aluatul de plăcinte sau pizza, prăjiturile, fursecurile, biscuiții, cremele, cartofii prăjiți, gogoșile.

• Alimente bogate în proteine

Alimentele bogate în proteine sunt ideale, dacă vreți să „aruncați” câteva kilograme de pe abdomen. Multe studii au arătat că persoanele care mănâncă mai multe proteine tind să aibă mai puține grăsimi abdominale decât cei care au o dietă scăzută în proteine. Includeți în mesele zilnice, carne albă, slabă (pasăre), pește, ouă, lactate cu conținut scăzut de grăsime, zer, fasole albă.

• Cereale integrale

Studiile arată o relație între consumul ridicat de carbohidrați și creșterea grăsimii abdominale. Nu trebuie însă să urmați o dietă cu limitare strictă a carbohidraților. Unele cercetări sugerează că înlocuirea pur și simplu a carbohidraților rafinați (care se găsesc în toate produsele cu zahăr, produsele de panificație și patiserie) cu carbohidrați neprelucrați (cereale integrale), poate reduce grăsimea abdomenului. În faimosul studiu Framingham Heart, se arată că persoanele care au consumat cereale integrale au avut cu 17% mai puține șanse de exces de grăsime abdominală, decât cele care au consumat diete bogate în cereale rafinate.

• Cât mai multe fibre

Alimentele cele mai bogate în fibre sunt produsele din cerealele integrale, fulgii de cereale, fructele, legumele, fasolea, mazărea, lintea, nucile, alunele, semințele. Pentru a crește cantitatea de fibre din mesele zilnice, introduceți alimentele bogate în fibre treptat, pe o perioadă de câteva săptămâni, pentru a permite sistemului digestiv să se adapteze la schimbare, și de asemenea nu uitați să beți mai multă apă. Le găsiți în magazine naturiste sau plafaruri. Se administrează în perioade de până la 3 luni, de două ori pe an, după indicațiile din ­prospect.

Remedii naturale împotriva grăsimii abdominale

• Ceai verde

Băutură tradițională și, totodată, ”medicament” în cultura asiatică, de mai bine de 4000 de ani, ajută la scăderea în greutate. Mai multe studii au arătat că un procent important din grăsimea pierdută cu ajutorul ceaiului verde este din grăsimea abdominală.

Utilizare: se prepară o infuzie dintr-un plic sau o linguriță cu ceai verde, opărit cu 200 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat 3 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 cești pe zi.

• Ardei iute

Topește grăsimea abdominală cu până la 16%, datorită capsaicinei, o substanță cu efect termogenic.

Utilizare: Se condimentează mâncărurile cu ardei iute.

• Tinctură de ardei iute

Se iau câte 10 picături, de 3 ori pe zi, diluate în jumătate pahar de apă.

• Schinduf

Reduce pofta de mâncare și crește metabolismul.

Utilizare:

• O lingură cu semințe de schinduf înmuiate în puțină apă peste noapte, se mănâncă dimineața, pe stomacul gol. Nu consumați mai mult de o lingură cu semințe în fiecare zi.

• Peste o lingură de semințe de schinduf măcinate se toarnă o cană cu apă la temperatura camerei. Se lasă la macerat 3 ore. Se beau 3 căni pe zi.

• Oțet de mere

Conține acid acetic, care s-a dovedit că reduce depozitarea grăsimilor abdominale.

Utilizare:

Într-un pahar cu apă se pun două linguri de oțet de mere. Se bea de două ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. O cură durează 4 săptămâni, se face o pauză de 10 zile, după care se reia. Oțetul de mere trebuie să fie natural, provenit din surse de încredere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.