Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Lăptișorul de matcă este contraindicat femeilor?” (Răspuns pentru OANA I. – Galați)

Foto: Shutterstock

Lăptișorul de matcă este un produs natural secretat de albinele tinere pentru hrănirea larvelor și a mătcii. Con­ține cantități remarcabile de pro­teine, lipide, glucide, vi­tamine, hormoni, enzime, substanțe minerale, factori vi­tali specifici, substan­țe cu rol de biocatalizator al ce­lu­le­lor, având o im­portantă acțiune fiziologică. Indicații: sti­­mu­lent bio­logic cu acțiune energetică și regeneratoare a or­ganismului. Se recomandă în obo­seală, astenie, lipsa pof­­tei de mân­care, în stările de surmenaj fizic și nervos (neu­rasteniile de supraso­li­citare), tul­burările de com­por­tament, de adaptare socială și școlară (cu randament psi­hic scăzut), la tineri în perioada pubertății și a ado­les­cenței, ca tonic general în bolile cu evoluție cronică, în ane­mii, în anorexii etc. Se recomandă ca în timpul ad­mi­nis­trării lăptișorului de matcă, zahărul din alimentație să fie înlocuit cu miere de albine în can­ti­tate de 30-60 g zilnic. Dacă este luată la fiecare ma­să, mie­­rea atrage sur­plusul de lichid din sânge, con­tribuind astfel la scă­de­rea tensiunii; fiind totodată și calmant, ea ușurează tulbu­ră­rile nervoase pro­vocate de tensiune.

IOSIF T. – București

„Caut tratament naturist pentru viroză pulmonară” (Răspuns pentru G.M.T. – Satu Mare)

În cazul suferinței dvs., de mare efect este hreanul, ră­zuit și încor­porat în miere de albine din flori de tei (în părți egale). Se ia câte o linguriță de două ori pe zi, timp de 15 zile. De asemenea, este bine să luați, concomitent, 2 capsule zilnic (dimineața și seara) din produsul na­tu­rist Echinacea, reco­man­dat în stări însoțite de scăderea imunității or­ga­nismului (infecții virale acute și cronice, con­valescență etc.) și iarbă mare (capsule – trei pe zi). Pro­­dusele naturiste le puteți găsi la magazinele de spe­cia­­litate sau în farmacii. Să vă fie cu folos!

DUMITRU S. – Oradea

„Doresc un tratament pentru cancer la ovare” (Răspuns pentru FLORENTINA – Sibiu)

Produsele apicole, îndeosebi cele într-o stare cât mai apropiată de recoltare (fără prelucrări succesive), au certe proprietăți antitumorale. Nu mai trebuie de­mons­trat rolul lor inegalabil în imu­no­stimulare. Lăpti­șorul de mat­că are o acțiune citos­ta­tică și de protecție față de efec­tele ad­verse ale chi­mio­te­ra­piei. Pro­polisul, va­loros an­tibiotic na­tural, ac­țio­nea­ză și ca in­ter­feron (fără efec­tele ne­gative ale acestuia). Po­le­nul și/ori păs­tura, pe lângă alte pro­pri­e­tăți, con­țin și acidul 10hi­dro­xi-2dece­noic, cu certe valențe anti­car­­cinogene­ti­ce. Folosirea api­­lar­nilului se jus­tifică nu nu­mai prin va­loarea sa de bio­sti­mu­lator, ci și pentru că are rolul de re­glator hor­mo­nal (un „an­ti­dot” pen­tru even­tua­lele dereglări hor­mo­nale provo­cate de con­sumul îndelungat și în doze prea mari al lăp­ti­șo­ru­lui de matcă).

În lipsa unor date mai amănunțite, se poate proceda, fără nici un risc, timp de 50-60 de zile, astfel: I. Înaintea mesei de dimineață cu circa 20 de minute: a) se iau câte 3 lingurițe de miere cu api­­larnil 7,5%, în care se înglobează o fiolă de lăp­tișor de matcă liofilizat ori câte 3 capsule de lăp­tișor de matcă; b) se mănâncă 25 g polen (ca atare, înglobat în miere, ori diluat în apă și băut), ori 15 pastiluțe de păstură. II. Du­pă fiecare masă să iau câte două lingurițe de miere po­lifloră, în ca­re se omo­genizează câte 7 picături de ex­tract moa­le de pro­polis (în această stare, conținutul de al­cool este in­sig­nifiant). III. La fiecare două zile (ex­cluzând zilele cu ciclu ori contact sexual), se fac irigații: la 300 ml infuzie din găl­benele, coa­da-șorice­lului, frunze de zmeur și mărul-lu­pului în părți egale (se pun 2 lingurițe de plante), se ada­ugă, atunci când temperatura este apro­piată de cea bună de folosit, două lingurițe de miere cu apilarnil 7,5%, o fiolă (ori 3 capsule) lăptișor de matcă și 20 picături tinctură de propolis 30%. IV. Dacă nu face ra­dioterapie, o perniță din pedicuță (mare cât o palmă, groa­să de circa 2,5 cm) se poar­tă aplicată pe zona su­pra­pubiană – 1,5 ore pe zi. Dacă repetați analizele după acest tratament, rezultatele vor fi sur­prin­ză­tor de bune.

VASILE APETREI – Iași

„Sufăr de prurit dermic” (Răspuns pentru LIDIA – Ploiești)

Pielea ține în medicina chi­neză de starea in­tes­tinului gros, a plă­mâ­nilor și a ficatului. Cu alte cu­vinte, starea pie­lii e influențată de ce mân­căm și de ce respirăm. Vă re­­comand să urmați un tra­ta­ment prin acupunctură, com­­binat cu un re­gim alimentar și ceaiuri. Veți bea zilnic o com­bi­nație de ceaiuri din următoarele plante: pă­pădie, mes­tea­căn, ur­zică, lemn dulce, cimbrișor, trei-frați-pă­tați. De ase­menea, veți elimina din ali­men­tație carnea și veți con­su­ma moderat lapte și brânză. Din totalul ali­men­telor ma­joritatea va fi deținută de fruc­te și legume. O zi pe săp­tămână veți face cura de suc de mere și o zi pe săp­tă­mână cura cu suc de citrice (se va bea doar suc și nu se con­sumă ni­mic alt­ceva). Se va consuma, de ase­menea, suc de mor­cov com­bi­nat cu țe­lină și varză. Vă doresc să­nă­tate,

GABRIEL – București

„Sufăr de faringită micotică acută” (Răspuns pentru DOINA – Focșani)

Pentru afecțiunea dvs. este ne­cesar un trata­ment prin acupunc­tură sau reflexoterapie însoțit de un regim alimentar și ceaiuri. Vă re­comand să eliminați carnea din alimentație, să consumați fructe și legume. De ase­me­nea, zilnic 10 linguri de tărâțe introduse în ali­men­tație. Lo­cal puteți face inha­lații cu ulei de brad, pin și gargară cu un amestec de gălbenele, lemn dulce și coada-șo­ricelului. De ase­menea, trebuie să consumați zil­nic us­turoi: l sucul de la 3 căței dimi­nea­ța pe sto­­macul gol, 3 săptă­mâni; * doi grăunți de us­turoi în­tr-un litru de vin alb se macerează o săp­tă­mână și se ia di­mineața o linguriță pe stomacul gol; * se bea sucul de la 2 morcovi și 2 căței de usturoi și o rădăcină de pă­trunjel, 10 zile pe lună.

GABRIEL – București

„Mama mea are ulcer bulbar cronic” (Răspuns pentru ELENA – Timișoara)

Pentru durerile de stomac vă recomand să în­cercați ceaiul de pelin (o linguriță de pelin la o cană de apă fierbinte – infuzie 15 minute). Se bea câte o ceșcuță de ceai neîndulcit pe stomacul gol, apoi timp de o oră nu se mănâncă și nu se bea ni­mic. Băiatul meu a urmat acest tra­tament    cu care a ob­ținut efectul cel mai rapid și mai durabil. Du­rerile s-au ame­­liorat chiar după prima zi. Pentru că starea sto­ma­cului dvs. este gravă, puteți să lu­ați de trei ori pe zi câ­te o ceșcuță de ceai, cu o oră înainte de mesele prin­cipale. Ceaiul se bea proas­păt, preparat de fiecare dată. Tra­­ta­mentul nu se prelungește mai mult de trei săp­tămâni, pen­tru a nu conduce la stare de depresie. Vă doresc însă­nă­toșire grabnică!

VIORELA S. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian