Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru NATALIA T., F. AS nr. 1628: „Vara e un coșmar pentru nepoțica mea: are alergie la soare”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752.30.45.36, 0746.01.76.60, e-mail: [email protected], www.drnwabudike.ro

Stimată doamnă,

Așa-zisa alergie solară este simptomul a ceea ce se numește urticarie solară. Nu este vorba de o alergie la razele solare, fiindcă într-o reacție alergică este nevoie de un antigen, la care corpul reacționează producând anticorpi. În urticaria solară, există o reacție de hipersensibilitate, declanșată de expunere la razele de lumină. Este o boală rară, afectând vreo 0,7% din populație. Este clasificată ca fiind o fotodermatoză – adică o tulburare cutanată indusă de lumină. Tinde să afecteze mai multe femei decât bărbați. Vârsta de predilecție este între 20-40 ani, dar s-a observat și la bebeluși (cazul nepoatei dumneavoastră). Nu există o predilecție pe rase.

Factorii de risc pentru urticaria solară includ: cineva în familie cu această boală, folosirea unor anumite medicamente (tetracicline, antinevralgice), contact cu unele substanțe (parfumuri, substanțe învechite), antecedent de alte boli cutanate.

Clinic, se manifestă ca erupție pruriginoasă, adesea afectând zonele cutanate, ferite de soare. Leziunile apar la scurt timp (5-10 minute) și se remit la scurt timp, după ce stimulul luminos este retras. Reacțiile pot fi uneori severe, inclusiv angioedem, ceea ce poate prezenta risc vital.

Unele forme de urticarie solară sunt induse de medicamente, cum ar fi contraceptivele orale, tetraciclina sau atorvastatinul.   

Tratamente naturiste:

• Evitarea factorilor de declanșare, deci, lumina puternică.

• Evitarea expunerii solare, între orele 09:00 și 16:00.

• Purtarea hainelor cu factor de protecție ultravioletă ridicată (ultraviolet protection factor). Preferabil, haine închise la culoare.

• Purtați ochelari de soare.

• Evitați stresul și situațiile pe care le considerați stresante.

• Exerciții antistres – cum sunt yoga, tai chi, meditațiile.

• Aplicațiile de comprese reci pot calma simptomele.

• Creme cu factori de protecție peste 30, care conțin ecran fizic, cum ar fi oxidul de zinc, dioxidul de titan. Acestea se aplică după ce s-au aplicat celelalte creme obișnuite, de zi.

• Folosiți ecrane solare, puse pe ferestrele casei.

• Pastele obținute din pudră de ovăz sau bicarbonat de sodiu pot calma simptomele de urticarie.

• Aloe vera, unt de cocos, miere de albine – pot fi folosite local, dar și consumate.

• Consumul de busuioc, ceai verde, turmeric, funcționează ca antioxidanți.

• Acupunctura poate echilibra organismul, eliminând și căldură patogenică.

• Homeopatia este un tratament blând și excelent pentru această boală. Printre medicamentele homeopate inițiale sunt: apis mellifica, bovista, sulphur, dar ideal este un tratament individualizat.

(Fiindcă urticaria solară poate fi severă și ar putea semnala existența unor alte boli severe, este cazul să consultați medicul, îndată ce vă bănuiți de ea!)

Vă urez succes!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Vara e un coșmar pentru nepoțica mea: are alergie la soare” (Răspuns pentru NATALIA T.,    F. AS nr. 1628)                                    

Recomandăm produsul Imunyze Healthcare, soluție 5 ml, administrată per os. Produsul conţine fracţii proteice biologic active, cu specificitate pentru afecţiunile apa­ra­tului respirator. Este recomandat cu scop profilactic, în perioadele cu variaţii mari de temperatură (pri­mă­vara şi toamna), în sezonul rece (iarna), cât şi în perioadele cu risc crescut de dezvoltare a alergiilor respiratorii (precum alergia la ambrozie și polen de orice fel). Poate fi utilizat ca suport imunitar în cazul afecţiunilor respiratorii de tip viral. Este recomandat pentru utilizarea preventivă şi terapeutică în cazul afecţiunilor respiratorii, precum ră­ceală, guturai, amigdalită, sinuzită, laringită, bron­şită ş.a. Se recomandă ca adjuvant în terapia afecţiunilor alergice, precum şi în perioada de convales­cenţă. Mod de utilizare: două flacoane pe zi (5 ml/doză), administrare per os (soluția se plimbă prin cavitatea bucală și apoi se va înghiți). Produsul se utilizează de două ori pe zi, dimineața si seara, după masă, timp de 90 de zile. Nu se mai consumă nimic două ore după! Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze. Multă sănătate!

„Sufăr de diaree cronică funcțională” (Răspuns pentru MONICA – Hunedoara, F. AS nr. 1628)

Un produs natural care vă poate ajuta este suplimentul alimentar Imunyze cu inulină și bacterii benefice vii. Acesta conține un amestec de patru culturi de bacterii vii. Culturile de bacterii vii echilibrează flora intestinală la nivelul tractului intestinal.

Pe lângă cele patru tulpini, produsul conține:

• Lizozim prezent în albușul de ou, dar și în secreții, cum ar fi: lacrimi, salivă, mucus.

• Pulbere concentrată din extract proteic din gălbenuș de ou – este bogată în vitamine, minerale, acizi graşi esenţiali și acid arahidonic, proteine, acid folic și fosfor, venind în ajutorul organismului.

• Inulină – complex de fibre solubile naturale, ce facilitează dezvoltarea tulpinilor microbiene benefice.

• Vitamina C – contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar. Perioada administrării imunoglobulinei, precum şi protocolul terapeutic se modulează de la pacient la pacient. În plus, terapia pe bază de IgY aviară reacţionează diferit de la un organism la altul. Se recomandă administrarea a câte 1 capsulă de două ori/zi, dimineața și seara, timp de minim 90 de zile. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze. Multă sănătate!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Vara e un coșmar pentru nepoțica mea: are alergie la soare” (Răspuns pentru NATALIA T.,    F. AS nr. 1628) 

Carmen Ponoran

Doamna Natalia, vă propun să apelați la gemoterapie pentru nepoțica dumneavoastră. Fie că este vorba de alergie solară sau eritem solar (arsură), pentru protecție se pot folosi extractele gemoterapice din muguri de Coacăz negru și din muguri de Smochin. Extractul din muguri de Coacăz negru are acțiune antiinflamatoare și antialergică, iar Extractul din muguri de Smochin protejează pielea de iritații. Administrând cele două extracte gemoterapice preventiv și pe perioada expunerii intensive la soare, manifestările alergiei solare pot fi reduse mult în intensitate, fapt documentat în literatura de specialitate din domeniul gemoterapiei și dovedit prin recomandarea acestei asocieri de extracte gemoterapice de către medici și farmaciști specializați în acest domeniu al terapiilor naturale. De administrat Extract din muguri de Coacăz negru 1 ml dimineața și Extract din muguri de Smochin 1 ml seara, timp de o lună de zile. De asemenea, puteți apela pentru nepoțică și la un tratament homeopat, ce trebuie individualizat de un medic homeopat. Pentru îndrumare, ne puteți contacta pe email: [email protected]. Multă sănătate fetiței!

ADRIAN UDREA – fitoterapeut, nutriționist, wellness coach – Timișoara, tel. 0766.75.02.01, e-mail: [email protected]

„De 10 ani sufăr de insomnie” (Răspuns pentru DELIA – București, F. AS nr. 1621)

Insomnia este un fenomen larg răspândit în epoca modernă, datorită rupturii dintre om și mediul natural. Mediul antropizat (creat de om) aduce cu sine confort și comoditate, însă, în același timp, este generator de dezechilibre fizice, mentale și emoționale.

Recomandări terapeutice:

• Petrecerea timpului în zone verzi, cu vegetație bogată, precum pădurile, parcurile, muntele. Natura este generatoare de ioni negativi, „vitaminele aerului” cu efect reconfortant asupra fizicului și psihicului.

• Vizitele la mare sunt și ele binevenite, pentru concentrația ridicată de aerosoli.

• Mersul desculț pe nisip, pietre, iarbă, prin rouă – ajută la descărcarea energiei negative din corp și încărcarea cu energie pozitivă.

• Practicarea unui sport în natură, cum ar fi alergarea ușoară, yoga, Chi Kung, Tai Chi, inclusiv stiluri de arte marțiale. Toate acestea sunt forme de mișcare care ajută la eliminarea energiei stagnante în corp și la eliminarea stresului acumulat.

• Apelarea la unele forme de masaj holistic, așa cum este reflexoterapia, presopunctura, masajul ayurvedic; sunt posibilități terapeutice extrem de eficiente, care efectuate de un specialist calificat și experimentat, vor avea efecte rapide și de durată asupra fizicului și psihicului.

• Consumul de ceaiuri de roiniță (melisa), lavandă, păducel, tei, valeriană, hamei, talpa-gâștei. Aceste plante se pot consuma fie individual, fie în combinație. Pentru a le crește valoarea terapeutică, se poate adăuga jumătate de linguriță de tinctură din lavandă, păducel, roiniță sau valeriană. O    altă plantă deosebit de eficientă este passiflora; ea se poate consuma sub formă de ceai sau sub formă de capsule.

• Extractul gemoterapic din muguri de tei argintiu: se consumă seara, înainte de somn, cu jumătate de oră.

• 5HTP este un aminoacid care pe timpul zilei se transformă în serotonină (hormonul fericirii), iar seara, se transformă în melatonină (hormonul somnului).

(Pentru detalii suplimentare, aștept să îmi scrieți pe adresa de email: [email protected], www.wellness-coach.ro)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian