Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum pot scăpa de erizipel recidivant?” (Răspuns pentru VICTORIA – Bacău)

Foto: Shutterstock

La fel ca dvs., am avut și eu destule recidive la erizipel, dar datorită profesionalismului unei doc­torițe din Bra­șov, am scăpat de el (sper că pen­tru totdeauna). Eri­zi­pelul este o boală infecțioasă care atacă ganglionii lim­fa­tici și – implicit – circu­lația limfatică. Am să vă descriu tra­tamentul care pe mine m-a ajutat, dar esențială este pre­venirea îmbolnăvirii cu erizipel, care se obține printr-o igie­nă riguroasă și badijonarea locului unde se instalează mi­cro­bul (stafilococul sau streptococul) – în cazul dvs. axila – cu ur­mă­toarea soluție, pe care o puteți comanda la orice far­ma­cie: 1 g iod metaloid, 3 g acid salicilic, 10 ml gli­­ce­rină, 100 ml alcool 70°. Această soluție nu tre­buie să vă lip­seas­că din casă! Eu am urmat ur­mătorul tratament de șoc: 2 flacoane de Ampici­lină (adică 40 de capsu­le), câte 2 capsule odată, la in­terval de 6 ore – timp de 5 zile, repaus la pat și com­prese pe locul afectat cu burovin sau ri­va­nol. Repet, esen­țială este igiena personală și badijo­na­rea per­ma­nentă a axilei cu so­luția de mai sus. Dacă și așa erizipelul revine, adre­sați-vă Institu­tului „Cantacuzino”, unde vi se va recolta o can­titate infimă de substan­ță din pro­priul or­ga­nism și vi se va prepara un au­tovaccin. Ede­mul limfatic l-am tratat cu fiole de Hyason de 250 – 500 u.i., timp de câțiva ani (10 injecții intra­mus­culare tri­mes­trial) și pot spu­ne că rezultatul e foarte bun. Vă doresc multă sănătate!

ALEXANDRINA – Brașov

„Cum se poate împiedica recidiva unei tumori cerebrale?” (Răspuns pentru IOAN – Călărași)

Pentru a împiedica recidiva unei tumori ce­rebrale, foarte important este regi­mul alimentar. De­coct din 5 cereale (po­rumb boabe, grâu, ovăz, se­cară, mei) netratate chi­mic. Câte o lingură din fiecare se pune la fiert în 2 l de apă. Pe parcursul fier­berii se mai ada­ugă apă fiartă, ast­fel încât să rămână un litru. Când cerealele au fiert, se strecoară și se beau 2-3 pa­hare pe zi. Se fac cure de 21 de zile, cu pauze de 9-10 zile, apoi se repetă. Suc preparat în casă din sfeclă roșie, țelină, pătrunjel, mor­cov, un cartof, un măr – toate se rad și se storc prin tifon sau prin centrifugă. Se con­sumă imediat, câte 250 ml di­mineața și seara. Con­su­mați cât mai multe se­mințe de dovleac, floarea-soa­relui, su­san, arahide, alune de pădure, miez de nucă, uleiuri ob­ți­nute prin pre­sare la rece (de măsline, dovleac, floa­­rea-soarelui, porumb). Toa­te pro­dusele stupului: păs­tură, po­len, pro­polis, miere de albine poli­floră, lăp­tișor de mat­că, precum și com­binații între aces­tea. Produse natu­rale pe bază de Aloe vera, mai ales Aloe vera gel. Se vor consuma cât mai multe fructe și legume netratate ter­mic, sub for­mă de salate și sucuri de casă. Un rol im­por­­tant au că­tina, uleiul de cătină, coa­­­căzul negru, ci­re­șele sălbatice, de pădure, mu­rele. Luați Vi­tamax (34 elemente), Bio-Se­leniu-Zinc, Ican – toate aces­te pro­duse conduc la creș­terea imunității organis­mului. Evitați să consu­mați: carne și preparate din carne, zahăr, cafea, al­cool, tutun, sucuri din co­merț, produse cu ame­lio­ratori, con­serve, marga­rină, Delikat (Vegeta), pro­du­se de cofe­tărie-pa­tiserie, grăsimi, uleiuri ultra­ra­fi­nate și alte pro­duse bogate în E-uri (sursa ra­dicalilor li­beri și bucuria tumorilor și afecțiunilor ma­ligne). Vă doresc multă sănătate!

GEORGE – Fălticeni

„Mama mea are ulcer bulbar cronic” (Răspuns pentru ELENA – Timișoara)

Pentru durerile de stomac vă recomand să încercați ceaiul de pelin (o linguriță de pelin la o cană de apă fierbinte – infuzie 15 minute). Se bea câte o ceșcuță de ceai neîndulcit pe stomacul gol, apoi timp de o oră nu se mănâncă și nu se bea nimic. Băiatul meu a urmat acest tra­tament (câte o ceașcă de ceai dimineața), cu care a ob­ținut efectul cel mai rapid și mai durabil. Durerile s-au ame­­liorat chiar după prima zi. Pentru că starea sto­ma­cului dvs. este gravă, puteți să luați de trei ori pe zi câ­te o ceșcuță de ceai, cu o oră înainte de mesele prin­cipale. Ceaiul se bea proaspăt pre­parat de fiecare dată. Tra­­ta­mentul nu se prelun­geș­te mai mult de trei săp­tămâni. Vă doresc însă­nă­toșire grabnică!

VIORELA S. – București

„Am infecție urinară severă cu bacteria proteus” (Răspuns pentru NICU ARDELEAN – Iași)

Regret că în scrisoarea dvs. nu precizați ce tra­tament naturist ați efectuat (cu această ocazie, îi rog pe toți cititorii care se adresează acestei pres­ti­gioase reviste să ofere toate amănuntele pri­vind mo­dul de manifestare a suferinței, diag­nos­tice și tra­tamente efectuate, pentru ca răspun­sul pe care îl vor primi să fie cât mai în cu­noștință de cauză). Este cunoscut faptul că micro­orga­nismele pa­to­ge­ne devin rezistente la trata­mentul cu antibiotice și bine ar fi ca laboratorul de imu­nologie al Uni­versi­tății de Me­dicină și Far­macie din Iași să testeze rezistența speciei de bacterie pe care orga­nis­­mul dvs. o găzduiește, pentru a se schimba anti­bioticul care vi se ad­ministrează în pre­­zent. Un alt aspect care poate exista în afec­țiu­nile pa­razitare este fenome­nul de reinfestare. Chisturile (ouăle) paraziți­lor sunt răspândite pre­tu­tindeni și abia așteaptă ca o mână nespălată, un fruct sau zarzavat nespălat să-i fa­ciliteze pă­trunderea pe cavitatea bu­ca­lă. Din această cauză, primul medica­ment este curățenia generală și per­ma­nentă, care constă, în principal, în ur­mă­­toarele: * Toată vesela din bucă­tă­rie tre­buie spă­la­tă și fiartă cu so­dă ca­ustică. La fel pro­cedați și cu lenjeria intimă și len­jeria de pat, care vor fi căl­cate apoi cu un fier de călcat la tem­pe­ratură ma­ximă (inclusiv tivurile, cu­tele, cu­să­tu­rile). * În camera dvs. să nu intre muș­te, pă­ian­jeni, ploș­nițe, gân­daci de bu­că­tărie etc. Pisicile și câi­nii de casă pot aduce pe picioarele lor chisturi de pa­ra­ziți, care apoi ajung în mediul nostru de viață. * Spațiul de locuit, în spe­cial pardoseala, să fie spă­lată cu apă în care a fost fiartă sodă ca­ustică, după care toate crăpăturile, fi­­surile, col­țurile etc. să fie astu­pate (ni­ve­late) cu ceară. * În ali­men­tația dvs. să predomine alimen­te­le care produc un me­diu acid în inte­riorul corpului, cum ar fi: us­turoi, cea­pă, praz, lă­mâi, por­tocale, cătină albă, mă­ceșe, cea­iuri de afi­ne, cimbru de gră­dină, chi­mion, cui­șoare, frunze (muguri) de nuc – acestea adu­când în organism și taninul ce distruge chistu­rile pa­ra­zitului. Dar cele mai puternice me­dica­mente sunt propolisul de albine și oțetul de mere sau de mere și miere, pe care le găsiți în rețeaua de ma­gazine naturiste. Ca­tedra de Microbiologie Pa­­ra­zi­to­lo­gică a Univer­sită­ții de Medicină și Farmacie din Iași vă poate oferi tactica și strategia de a în­vinge această afec­țiune care peri­cli­tea­ză permanent sănatatea uma­nă.

MIHAI – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian