La fel ca dvs., am avut și eu destule recidive la erizipel, dar datorită profesionalismului unei doctorițe din Brașov, am scăpat de el (sper că pentru totdeauna). Erizipelul este o boală infecțioasă care atacă ganglionii limfatici și – implicit – circulația limfatică. Am să vă descriu tratamentul care pe mine m-a ajutat, dar esențială este prevenirea îmbolnăvirii cu erizipel, care se obține printr-o igienă riguroasă și badijonarea locului unde se instalează microbul (stafilococul sau streptococul) – în cazul dvs. axila – cu următoarea soluție, pe care o puteți comanda la orice farmacie: 1 g iod metaloid, 3 g acid salicilic, 10 ml glicerină, 100 ml alcool 70°. Această soluție nu trebuie să vă lipsească din casă! Eu am urmat următorul tratament de șoc: 2 flacoane de Ampicilină (adică 40 de capsule), câte 2 capsule odată, la interval de 6 ore – timp de 5 zile, repaus la pat și comprese pe locul afectat cu burovin sau rivanol. Repet, esențială este igiena personală și badijonarea permanentă a axilei cu soluția de mai sus. Dacă și așa erizipelul revine, adresați-vă Institutului „Cantacuzino”, unde vi se va recolta o cantitate infimă de substanță din propriul organism și vi se va prepara un autovaccin. Edemul limfatic l-am tratat cu fiole de Hyason de 250 – 500 u.i., timp de câțiva ani (10 injecții intramusculare trimestrial) și pot spune că rezultatul e foarte bun. Vă doresc multă sănătate!
ALEXANDRINA – Brașov
„Cum se poate împiedica recidiva unei tumori cerebrale?” (Răspuns pentru IOAN – Călărași)
Pentru a împiedica recidiva unei tumori cerebrale, foarte important este regimul alimentar. Decoct din 5 cereale (porumb boabe, grâu, ovăz, secară, mei) netratate chimic. Câte o lingură din fiecare se pune la fiert în 2 l de apă. Pe parcursul fierberii se mai adaugă apă fiartă, astfel încât să rămână un litru. Când cerealele au fiert, se strecoară și se beau 2-3 pahare pe zi. Se fac cure de 21 de zile, cu pauze de 9-10 zile, apoi se repetă. Suc preparat în casă din sfeclă roșie, țelină, pătrunjel, morcov, un cartof, un măr – toate se rad și se storc prin tifon sau prin centrifugă. Se consumă imediat, câte 250 ml dimineața și seara. Consumați cât mai multe semințe de dovleac, floarea-soarelui, susan, arahide, alune de pădure, miez de nucă, uleiuri obținute prin presare la rece (de măsline, dovleac, floarea-soarelui, porumb). Toate produsele stupului: păstură, polen, propolis, miere de albine polifloră, lăptișor de matcă, precum și combinații între acestea. Produse naturale pe bază de Aloe vera, mai ales Aloe vera gel. Se vor consuma cât mai multe fructe și legume netratate termic, sub formă de salate și sucuri de casă. Un rol important au cătina, uleiul de cătină, coacăzul negru, cireșele sălbatice, de pădure, murele. Luați Vitamax (34 elemente), Bio-Seleniu-Zinc, Ican – toate aceste produse conduc la creșterea imunității organismului. Evitați să consumați: carne și preparate din carne, zahăr, cafea, alcool, tutun, sucuri din comerț, produse cu amelioratori, conserve, margarină, Delikat (Vegeta), produse de cofetărie-patiserie, grăsimi, uleiuri ultrarafinate și alte produse bogate în E-uri (sursa radicalilor liberi și bucuria tumorilor și afecțiunilor maligne). Vă doresc multă sănătate!
GEORGE – Fălticeni
„Mama mea are ulcer bulbar cronic” (Răspuns pentru ELENA – Timișoara)
Pentru durerile de stomac vă recomand să încercați ceaiul de pelin (o linguriță de pelin la o cană de apă fierbinte – infuzie 15 minute). Se bea câte o ceșcuță de ceai neîndulcit pe stomacul gol, apoi timp de o oră nu se mănâncă și nu se bea nimic. Băiatul meu a urmat acest tratament (câte o ceașcă de ceai dimineața), cu care a obținut efectul cel mai rapid și mai durabil. Durerile s-au ameliorat chiar după prima zi. Pentru că starea stomacului dvs. este gravă, puteți să luați de trei ori pe zi câte o ceșcuță de ceai, cu o oră înainte de mesele principale. Ceaiul se bea proaspăt preparat de fiecare dată. Tratamentul nu se prelungește mai mult de trei săptămâni. Vă doresc însănătoșire grabnică!
VIORELA S. – București
„Am infecție urinară severă cu bacteria proteus” (Răspuns pentru NICU ARDELEAN – Iași)
Regret că în scrisoarea dvs. nu precizați ce tratament naturist ați efectuat (cu această ocazie, îi rog pe toți cititorii care se adresează acestei prestigioase reviste să ofere toate amănuntele privind modul de manifestare a suferinței, diagnostice și tratamente efectuate, pentru ca răspunsul pe care îl vor primi să fie cât mai în cunoștință de cauză). Este cunoscut faptul că microorganismele patogene devin rezistente la tratamentul cu antibiotice și bine ar fi ca laboratorul de imunologie al Universității de Medicină și Farmacie din Iași să testeze rezistența speciei de bacterie pe care organismul dvs. o găzduiește, pentru a se schimba antibioticul care vi se administrează în prezent. Un alt aspect care poate exista în afecțiunile parazitare este fenomenul de reinfestare. Chisturile (ouăle) paraziților sunt răspândite pretutindeni și abia așteaptă ca o mână nespălată, un fruct sau zarzavat nespălat să-i faciliteze pătrunderea pe cavitatea bucală. Din această cauză, primul medicament este curățenia generală și permanentă, care constă, în principal, în următoarele: * Toată vesela din bucătărie trebuie spălată și fiartă cu sodă caustică. La fel procedați și cu lenjeria intimă și lenjeria de pat, care vor fi călcate apoi cu un fier de călcat la temperatură maximă (inclusiv tivurile, cutele, cusăturile). * În camera dvs. să nu intre muște, păianjeni, ploșnițe, gândaci de bucătărie etc. Pisicile și câinii de casă pot aduce pe picioarele lor chisturi de paraziți, care apoi ajung în mediul nostru de viață. * Spațiul de locuit, în special pardoseala, să fie spălată cu apă în care a fost fiartă sodă caustică, după care toate crăpăturile, fisurile, colțurile etc. să fie astupate (nivelate) cu ceară. * În alimentația dvs. să predomine alimentele care produc un mediu acid în interiorul corpului, cum ar fi: usturoi, ceapă, praz, lămâi, portocale, cătină albă, măceșe, ceaiuri de afine, cimbru de grădină, chimion, cuișoare, frunze (muguri) de nuc – acestea aducând în organism și taninul ce distruge chisturile parazitului. Dar cele mai puternice medicamente sunt propolisul de albine și oțetul de mere sau de mere și miere, pe care le găsiți în rețeaua de magazine naturiste. Catedra de Microbiologie Parazitologică a Universității de Medicină și Farmacie din Iași vă poate oferi tactica și strategia de a învinge această afecțiune care periclitează permanent sănatatea umană.
MIHAI – Brașov