Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măști cu legume pentru întinerirea obrazului

Foto: Shutterstock

Toamna, natura moare! O afir­mație depășită, când e vor­ba de frumusețea femeilor. Un obraz fără vârstă nu se teme de ano­timpuri, ci le folosește în avantajul lui. Vara apelează la flori, toamna – la fructe și la legume. Adevărate bombe de vitamine și minerale, ele ajută pielea să    întinerească. Și cum pot fi mai ușor de alungat umbrele reci ale toamnei, decât cu un chip luminos? Și frumusețea rodește, da­că știi cum să o îngrijești.

Mască cu varză și drojdie

Ingrediente: 2-3 frunze de var­ză, 1/4 linguriță de drojdie, 1 lingu­riță mie­re de albine, 1 lin­guriță ulei de măsline.

Mod de preparare și folo­sire: Într-un blen­der, zdro­biți frun­zele de var­ză. Dizolvați drojdia în zeama rezultată și adă­u­gați mie­rea și uleiul de măs­line. O­mo­genizați in­gre­dientele și apli­cați a­mestecul în strat gros, pe față și pe gât. Lă­sați să ac­țio­­neze timp de 15 mi­nu­te. Înde­părtați cu o bu­cată de vată în­mu­iată în apă căl­du­ță. Această mas­că va con­tra­cara orice ten­­dință de apariție a ridu­ri­lor și de us­care a pie­lii, dând tenului un aspect mătă­sos.

Mască de roșii și cimbru

Ingrediente: 1 roşie de mări­me medie, 1 lingu­riţă rasă de cim­bru, 1 albuş crud.

Mod de prepa­rare și folo­sire:    Se mixează roşia decojită. Se a­mes­tecă bine cu cimbrul şi cu albu­şul și se aplică pe faţă pentru 20 de mi­nute. Se va spăla cu apă călduţă.

Mască-minune cu sfeclă roșie

Ingrediente: 1 lin­gu­­riță de smân­­­­tână proas­pătă, 2 lingurițe de suc de sfeclă roșie cru­dă, 2 lingurițe de suc de cas­tra­vete.

Mod de preparare și folo­sire: A­mestecați ingredi­en­tele și apli­cați ames­tecul pe față vreme de 15 mi­nute. Clătiți-vă cu apă călduță, apoi cu apă rece. Șter­geți-vă bine obrazul înainte de a vă machia. Este o mască-minune foarte efi­cientă în cazul în ca­re aveți ex­presia obosită, tenul stins și tre­buie să ieșiți la o întâlnire sau o serată importantă.

Mască de cartofi

Ingrediente: 2 car­tofi de mări­me me­die, 1 lingură de lapte și 1 găl­benuș de ou.

Mod de prepa­ra­re și folo­sire: Se curăță cartofii, se dau pe răză­toare, se amestecă cu lap­tele și găl­benușul de ou. Amestecul se apli­că pe față și se lasă o ju­mă­tate de oră, apoi se spală cu apă călduță. Hră­neș­te pielea cu vitamine și elimină ede­mele.

Mască de morcovi și lămâie

Ingrediente: 1 mor­cov, puțină zea­mă de lămâie.

Mod de prepa­rare și folo­sire: Se spală bine morcovul, fără a fi curățat de coajă, se dă pe răză­toarea mică și se amestecă cu puțin suc de lă­mâie. Se întinde pe obraz și se lasă să acțio­neze o oră. Con­feră suplețe și pros­pe­țime, face să dis­pară roșe­țile, co­șurile și ridurile.

Mască din cartofi și roșii

Ingrediente: 1 cartof, 1 roșie proas­pătă.

Mod de preparare și folo­sire: Zdrobiți car­toful fără coa­­jă, fiert în pu­țină apă, până ce de­vi­ne un piure moale. Adă­u­gați sucul stre­curat al unei roșii proas­­­pete. Pu­neți aceas­tă pastă pe gât și pe obraz (evi­tând zona ochilor). Lă­sați să se usuce, apoi scoa­teți-o, desprin­zând-o de pe față cu vâr­ful degetelor. Clăti­ți-vă cu apă căl­duță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian