Toamna, natura moare! O afirmație depășită, când e vorba de frumusețea femeilor. Un obraz fără vârstă nu se teme de anotimpuri, ci le folosește în avantajul lui. Vara apelează la flori, toamna – la fructe și la legume. Adevărate bombe de vitamine și minerale, ele ajută pielea să întinerească. Și cum pot fi mai ușor de alungat umbrele reci ale toamnei, decât cu un chip luminos? Și frumusețea rodește, dacă știi cum să o îngrijești.
Mască cu varză și drojdie
Ingrediente: 2-3 frunze de varză, 1/4 linguriță de drojdie, 1 linguriță miere de albine, 1 linguriță ulei de măsline.
Mod de preparare și folosire: Într-un blender, zdrobiți frunzele de varză. Dizolvați drojdia în zeama rezultată și adăugați mierea și uleiul de măsline. Omogenizați ingredientele și aplicați amestecul în strat gros, pe față și pe gât. Lăsați să acționeze timp de 15 minute. Îndepărtați cu o bucată de vată înmuiată în apă călduță. Această mască va contracara orice tendință de apariție a ridurilor și de uscare a pielii, dând tenului un aspect mătăsos.
Mască de roșii și cimbru
Ingrediente: 1 roşie de mărime medie, 1 linguriţă rasă de cimbru, 1 albuş crud.
Mod de preparare și folosire: Se mixează roşia decojită. Se amestecă bine cu cimbrul şi cu albuşul și se aplică pe faţă pentru 20 de minute. Se va spăla cu apă călduţă.
Mască-minune cu sfeclă roșie
Ingrediente: 1 linguriță de smântână proaspătă, 2 lingurițe de suc de sfeclă roșie crudă, 2 lingurițe de suc de castravete.
Mod de preparare și folosire: Amestecați ingredientele și aplicați amestecul pe față vreme de 15 minute. Clătiți-vă cu apă călduță, apoi cu apă rece. Ștergeți-vă bine obrazul înainte de a vă machia. Este o mască-minune foarte eficientă în cazul în care aveți expresia obosită, tenul stins și trebuie să ieșiți la o întâlnire sau o serată importantă.
Mască de cartofi
Ingrediente: 2 cartofi de mărime medie, 1 lingură de lapte și 1 gălbenuș de ou.
Mod de preparare și folosire: Se curăță cartofii, se dau pe răzătoare, se amestecă cu laptele și gălbenușul de ou. Amestecul se aplică pe față și se lasă o jumătate de oră, apoi se spală cu apă călduță. Hrănește pielea cu vitamine și elimină edemele.
Mască de morcovi și lămâie
Ingrediente: 1 morcov, puțină zeamă de lămâie.
Mod de preparare și folosire: Se spală bine morcovul, fără a fi curățat de coajă, se dă pe răzătoarea mică și se amestecă cu puțin suc de lămâie. Se întinde pe obraz și se lasă să acționeze o oră. Conferă suplețe și prospețime, face să dispară roșețile, coșurile și ridurile.
Mască din cartofi și roșii
Ingrediente: 1 cartof, 1 roșie proaspătă.
Mod de preparare și folosire: Zdrobiți cartoful fără coajă, fiert în puțină apă, până ce devine un piure moale. Adăugați sucul strecurat al unei roșii proaspete. Puneți această pastă pe gât și pe obraz (evitând zona ochilor). Lăsați să se usuce, apoi scoateți-o, desprinzând-o de pe față cu vârful degetelor. Clătiți-vă cu apă călduță.