Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LAURA P. – București, F. AS nr. 1642: „Fetița mea tușește de un an”

Dr. RAREȘ SIMU – Centrul „Terramed Bună Ziua”, Cluj-Napoca, tel. 0757/22.96.74, tel. 0733/67.50.73 și Centrul de Sănătate şi Viaţă „Armonia”, Bucureşti, tel. 0766/29.84.58

Astmul bronșic este o afecțiune cronică a plămânilor, care se caracterizează printr-o inflamație a mucoasei bronșice și o sensibilitate exagerată a acesteia, un proces care duce la apariția unor modificări la nivelul peretelui bronșic, ceea ce îngreunează pătrunderea, dar mai ales eliminarea aerului din plămâni. Se apreciază că aproximativ 5% dintre adulți și 10% dintre copii suferă din această cauză. Astmul bronșic este una din principalele cauze de absență atât de la școală, cât și de la serviciu. Se constată o ușoară prevalență a bolii la băieți în cazul copiilor, în timp ce la adulți proporția este egală. Astmul bronșic se poate împărți în două mari categorii: extrinsec – alergic și intrinsec – non-alergic. Vârsta la care debutează este, mai ales pentru cei alergici, sub 40 de ani. Majoritatea cazurilor de astm cu debut sub 40 de ani se dovedesc a fi alergice. Incidența maximă este în copilărie, între 4-8 ani. După această vârstă, poate apărea o ameliorare a bolii cu exacerbare apoi în adolescență sau la adultul tânăr. În cazul astmului bronșic alergic sunt implicați: alergeni pereni – praf de casă, acarieni, mucegaiuri, puf/pene, gândaci de bucătarie, păr de animale și alergeni sezonieri – polenuri, mucegaiuri. Pe un anumit teren atopic, care este determinat genetic, acești alergeni sensibilizează organismul și apoi se declanșează boala inflamatorie a căilor respiratorii. Astmul bronșic se manifestă prin senzația de sete de aer – așa cum o descriu pacienții. Sunt, de fapt, trei simptome tipice care apar în astm: dispnee – respirație dificilă, tuse care poate fi uscată sau productivă și wheezing – un șuierat care se aude la respirație și care este dat de îngustarea căilor respiratorii mici. Aceste simptome apar periodic, cu o frecvență care depinde de gravitatea bolii, precum și de expunerea la factorii alergeni. În plus, la fel ca în rinita alergică, există și alți factori ce pot să declanșeze o criză: iritanți nespecifici – parfumuri puternice, fum de țigară, curent de aer rece, ceață, umezeală. De multe ori, se confundă crizele de astm bronșic cu infecții respiratorii (traheite, bronșite, pneumonii) administrându-se un tratament antibiotic, care nu are niciun efect în ast­mul bronșic. Este adevărat că pacienții cu astm bronșic sunt mai sensibili la răceli și acestea trebuie tratate corespunzător. Întotdeauna trebuie însă făcută diferența între criza astmatică propriu-zisă și asocierea unei infecții respiratorii. Tratamentul clasic, alopat, presupune două componente: terapia crizelor și terapia de fond, care trebuie făcută continuu, pe o perioadă mai lungă, fără întreruperi, pentru că acest tratament nu vindecă afecțiunea, ci doar o ține sub control. De aceea, chiar dacă pacientul nu mai prezintă crize de astm, tratamentul nu se întrerupe decât strict la indicația medicului curant.

La ora actuală există preparate alopate, cu care se poate încerca reducerea alergiei. Metoda se numește imunoterapie specifică, prin care se încearcă o imu­no­modulare, dar în termeni populari, preparatele respective sunt cunoscute sub denumirea de „vaccinuri”. Prin această metodă se administrează cantități mici de alergen și se încearcă să se obțină o toleranță a acestora din partea organismului. Se poate face doar pentru unul sau cel mult doi alergeni. Atunci când sunt prezente mai multe sensibilizări, nu există indicație. Durata tratamentului este între 3 și 5 ani. O alternativă o reprezintă desensibilizarea prin remedii homeopate. Prin această metodă se face tot imunoterapie specifică, cu efecte imunomodulatoare. Experiența mi-a dovedit că are o eficiență mare, putând chiar să ducă la negativarea testelor alergice, adică la dispariția alergiei. De asemenea, durata și costul sunt mult mai reduse decât în cazul „vaccinării”. Un alt avantaj major îl reprezintă faptul că nu acționează doar asupra unui alergen, deci nu contează dacă pacientul are una, două sau mai multe alergii, tratamentul are efect asupra tuturor alergenilor.

În cazul dvs. vă recomand următoarele:

• Să luați măsuri foarte stricte pentru a reduce expunerea la alergen, trebuie scăzută concentrația de acarieni prin îndepărtarea mobilierului care nu este strict necesar. În casă ar trebui ca pe jos să existe o suprafață lavabilă, și nu mochetă sau covoare, să fie cât mai puține cărți, draperii, perdele, cel puțin în dormitor. De asemenea, camerele trebuie să fie luminoase, bine aerisite, fără umezeală. Așternuturile trebuie călcate cu abur sau chiar fierte, din când în când. Trebuie ca perna, plapuma, salteaua să fie din materiale sintetice, hipoalergene, și nu din puf, pene, lână, bumbac. La ora actuală există spray-uri care conțin substanțe care omoară acarienii. Acestea se pot folosi pentru a reduce cantitatea de alergeni

• În crize puteți utiliza uleiuri volatile: camfor, eu­calipt sau isop – se toar­nă câteva picături în apa fierbinte cu care îi faceți inhalații.

• Să-i faceți fetiței o cură cu următoarele plan­te: chimen-negru, lemn-dulce, mușețel, ghimbir și soc.

• Să începeți cât mai repede tratamentul de desensibilizare, fie homeopat, fie alopat, la indicația și sub supravegherea unui medic specialist.

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.85.12.77, 0314.21.09.23, e-mail: [email protected] www.imunyze.me

„Caut soluții non-invazive, un tratament naturist pentru gonartroză” (Răspuns pentru ing. IOAN FLOREA – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1646)

Stimate domn, un produs natural care vă poate ajuta este suplimentul alimentar Imunyze Complete 300 g, pulbere. Acest produs conține un antiinflamator natural și un calciu organic cu rol de refacere a structurilor osoase. Calciul este extrem de important pentru organismul uman, deoarece menține sănătatea sistemului osos. Este important de conștientizat faptul că mai mult de 99% din tot calciul din corp se află în oasele și în dinții noștri. Pentru ca oasele să se poată dezvolta într-un ritm normal, pentru a crește și a se menține sănătoase, calciul este un element esențial. Odată ce procesul de creștere a oaselor se încheie, calciul are rolul de a încetini pierderea densității osoase – fenomen care face parte din îmbătrânirea naturală a organismului. Pe de altă parte, calciul are și rolul de a regla contracția musculară, prin stimularea proteinelor care se află în mușchi. Tot calciul ajută și la o bună funcționare a miocardului, la reglarea presiunii arteriale, la creșterea nivelului de colesterol bun și la coagularea sângelui. Se administrează produsul natural Imunyze Complete 300 g, câte 3 doze de pulbere pe zi, cel puţin 90 de zile consecutiv. În cazul dumneavoastră, cel mai probabil va fi necesară administrarea îndelungată a acestui produs. Pentru mai multe informații, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze. Multă sănătate!

Cabinetul de Medicină Complementară Imu­nyze: telefon: 0722/85.12.77; e-mail: office@imu­nyze.me, site web: www.imunyze.me

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Caut un tratament pentru descuamarea pielii de pe palme” (Răspuns pentru ILONA, F. AS 1646)

Carmen Ponoran

Așa cum ne transmiteți, această situație durează de câțiva ani și nu aveți un diagnostic pus de dermatolog, niciun tratament care să fi fost eficient. De aceea, vă sugerez să apelați la un medic homeopat, care poate să găsească medicamentul cel mai potrivit, prin individualizarea cazului dumneavoastră. Există mai multe astfel de medicamente homeopate recomandate în cazul pielii uscate care se descuamează și ideal este ca medicul să fie cel care să stabilească tratamentul optim pentru dumneavoastră. Eu vă pot recoman­da în completare la tratamentul homeopat și o cură gemoterapică, cu Extract din mlădițe de Cedru, dimineața și seara, Polygemma Piele detoxifiere, dimi­nea­ța și la prânz. Extractul din mlădițe de Cedru este recomandat pentru manifestările cu piele uscată, devitalizată, iar complexul Polygemma Piele detoxifiere va reduce inflamația și riscul de infectare, susținând refacerea elasticității pielii. Aveți încredere că asocierea tratamentului homeopatic cu cel gemoterapic vă poate fi de mare ajutor.

GEORGIANA D. – Zalău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian