• A fost un mare specialist al terapiilor naturale, a cărui glorie pare să apună. Nu însă și valoarea tratamentelor sale, care și-au dovedit valabilitatea ca soluții suplimentare, în lupta cu cancerul •
TUMORI MALIGNE
Cură cu ulei de floarea-soarelui și vodcă

Într-un pahar, se amestecă cu lingurița 35-40 ml ulei de floarea-soarelui nerafinat (presat la rece) cu 35 ml vodcă, până se obține o emulsie omogenă. Se bea imediat, până când nu se sedimentează. Remediul se ia de trei ori pe zi, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă, 10 zile consecutiv. Urmează o pauză de 5 zile. Tratamentul se face de 3-5 ori (câte 10 zile), cu pauze de 5 zile, până la dispariția tumorilor. Cei grav bolnavi, cu forme severe de cancer, vor lua medicamentul de 3 x 10 zile, cu pauze de 21 de zile. Nu se scot din alimentație albuminele, pentru că acțiunea produsului este mai slabă fără ele. În cursul tratamentului și în pauze, nu trebuie să se aplice chimioterapie, iradieri, remedii cu rostopască, urinoterapie.
Se beau ceaiuri ușor diuretice și apă plată.
Practica tratamentului cu ulei de floarea-soarelui arată că într-o lună și jumătate-două luni, tumorile primare de dimensiuni mici dispar. Cazurile mai grave necesită o durată mai mare de tratament, până la 6-8 luni.
Dacă ați început tratamentul, nu trebuie să-l abandonați după o zi-două; abia din a treia zi, celulele canceroase încep să moară. Se pot accentua durerile în focarele bolnave. După câteva zile, totul se va reglementa. Este posibil să apară scaun diareic, cu intensificarea stării de slăbiciune. Sunt reacții normale, de purificare a organismului. Cine a făcut chimioterapie și radioterapie trebuie să aștepte o lună până la începerea acestui tratament, care elimină numai tumorile canceroase.
La acest tratament nu reacționează mioamele, mastopatiile, fibroamele.
Fiertură de cetină
Se mărunțesc și se pun într-un vas 5 linguri de cetină (sau muguri mai mari). Se toarnă deasupra 1/2 litru de apă și se fierbe amestecul 10 minute, la foc mic. Se infuzează peste noapte, la cald (într-un termos). Se bea în cursul zilei următoare, în loc de apă. Această fiertură poate fi consumată fără restricții de timp și nu are contraindicații.
Ulei de măsline și usturoi
Se administrează timp de o lună, de trei ori pe zi, înainte de masă, câte o lingură de ulei de măsline presat la rece, amestecat cu 1/3 linguriță suc de usturoi proaspăt.
Alifie de vâsc contra tumorilor
Doi-trei pumni de boabe albe proaspete de vâsc se amestecă cu untură curată (osânză), zdrobindu-se bine cu furculița. Se păstrează la rece. Se aplică de două ori pe zi, pe zonele respective. Alifia este foarte bună și pentru degerături.
Cancer de piele
Macerat combinat cu decoct
Se râșnesc și se amestecă următoarele plante: brusture – 1 linguriță, coada-calului – 2 lingurițe, trei-frați-pătați – 2 lingurițe, urzică – 1 linguriță. Se pun la înmuiat în 1/2 litru de apă rece, de seara până dimineața. Se filtrează și se pune maceratul deoparte, iar plantele care rămân după filtrare se fierb 30 minute la foc mic, în 1/2 litru apă. Se combină apoi maceratul cu decoctul răcit și se păstrează la rece. Se bea, de patru ori pe zi, câte o jumătate de pahar, înainte de masă.
Comprese cu tincturi
Pentru cancerul de piele cu leziuni extinse, se aplică pe piele vreme de o jumătate de oră o compresă îmbibată cu o combinație de tinctură de arnică și tinctură de mărul-lupului, în proporții egale. După două ore de la înlăturarea compresei, se unge zona afectată cu tinctură de propolis. Tratamentul se aplică cel puțin o dată pe zi.
Cancer OVARIAN, CANCER LA SÂN
Ceai de năpraznic
O mână de frunze și flori de năpraznic uscate, nemăcinate, se pun în 250 ml apă rece la înmuiat, de seara până dimineața (se va folosi apă plată, nu apă de la robinet). Dimineața, se filtrează maceratul, iar planta rămasă se opărește cu 250 ml apă. După ce se lasă să se răcească la temperatura camerei, această infuzie se filtrează. La sfârșit, se combină maceratul cu infuzia răcită.
Mod de folosire: Se beau 4 căni pe zi din acest ceai, pe stomacul gol, înghițitură cu înghițitură (se recomandă a se bea cu lingura, pe parcursul zilei).
• Se consumă în paralel 200 ml suc de sfeclă roșie pe zi și se mănâncă numai hrană vegetală.
• În fiecare zi, se pune pe sân, timp de 3 ore, o cataplasmă cu rădăcină de tătăneasă și iarbă de rostopască obținută astfel: cele două plante mărunțite se amestecă, adăugându-se apă călduță, până formează o pastă moale; această pastă se aplică, învelită în tifon, pe locul afectat.
LEUCEMII
Zer, drojdie și castane
Se pun la macerat, 15 zile, următoarele: 3 l zer de lapte de vacă, 1 g drojdie de bere, 10 castane comestibile tăiate în jumătăți, 1 pahar miere. Se filtrează. Se păstrează la rece. Se beau 4 pahare pe zi, cu 15 minute înainte de masă.
Amestec cu ceai de năpraznic
Se bea 1 l de ceai de năpraznic pe zi (preparat ca la rețeta pentru cancer ovarian) și 1 l de ceai de coada-calului, troscot, urzică și sunătoare, în părți egale (4 lingurițe de amestec la un litru de apă clocotită, infuzat 15 minute).
• Se consumă zilnic 75-100 ml suc din rădăcină de nalbă de pădure.
• Se bea zilnic un litru de decoct din boabe de grâu, porumb, ovăz, secară și mei.
• Se consumă: 200 ml suc de sfeclă roșie pe zi și 300 ml suc de morcov + măr, pe zi.
• Regim strict vegetarian.
TOPUL ALIMENTELOR ANTI-CANCER
– Realizat de prof. dr. IRENE KUHRER, medic oncolog cu specializare în cancerul de colon, la Clinica Universitară AKH din Viena –
• Fasole boabe, linte, mazăre uscată
dezintoxică și împiedică dezvoltarea tumorii
• Conopidă, broccoli, varză albă și roșie, varză de Bruxelles
blochează tumorile și împiedică apariția cancerului
• Legumele cu frunze verzi – salată verde, spanac, măcriș, lobodă
distrug radicalii liberi, încetinesc înmulțirea celulelor cancerigene
• Semințele de in
blochează vascularizarea tumorilor, normalizează metabolismul
• Usturoiul
încetinește creșterea tumorală, produce moartea celulelor cancerigene
• Ceaiul verde
protejează țesuturile sănătoase, scade riscul apariției cancerului
• Soia
împiedică răspândirea tumorilor
• Cerealele complete
distrug radicalii liberi, blochează înmulțirea celulelor cancerigene, dezintoxică
• Uleiul de măsline
scade riscul cancerului de intestine și sân
• Semințe de floarea-soarelui, nuci, alune, susan
antioxidante, întăresc sistemul imunitar
• Banane
asigură buna funcționare a intestinelor
• Mere, coaja citricelor
dezintoxicante, blochează înmulțirea celulelor cancerigene
• Zmeură, căpșuni, afine, cireșe, strugurii-ursului, rujincini, coacăze albe și negre
protecție celulară, încetinesc înmulțirea celulelor rele, resorb tumorile