Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rezidență internațională în Secuime

SFÂNTU GHEORGHE – Covasna

Proiectul european NAT – Nature, Arts, Technologies, finanțat prin programul Creative Europe al Uniunii Europene, își continuă activitățile în România, la Sfântu Gheorghe, din județul Covasna, cu cea de-a doua etapă a rezidenței internaționale „The Other is Me/ Celălalt sunt eu”, coordonată de UNITER.

Această rezidență reunește 13 artiști din România, Cipru, Italia și Georgia, care, timp de 10 zile, vor colabora pentru a crea un spectacol multilingv și intercultural, explorând tema identității, sub semnul Nature, Arts, Technologies. Un omagiu adus empatiei, altruismului și înțelegerii celui de lângă noi. Spectacolul intitulat „Dragoste în timp de război” este inspirat din operele „Amantul” și „Boala morții” ale scriitoarei franceze Marguerite Duras, cunoscută pentru abordarea sa inovatoare asupra literaturii. Lucrarea va fi prezentată integral publicului în cadrul celei de-a treia rezidențe programate pentru luna Septembrie în Lecce, Italia.

Publicul din Sfântu Gheorghe este invitat să participe la o reprezentație „work-in-progress” a acestui spectacol, care va avea loc în data de 11 Iunie, în aer liber, în zona verde, adiacentă Hotelului Parc. Aceasta este a doua prezentare intermediară a proiectului, după cea desfășurată deja în Cipru, la Kalopanagiotis, pe 31 Mai.

Sfântu Gheorghe – centrul vechi (Foto: Shutterstock)

Artiștii implicați în rezidență sunt: Ana Doiashvili, Georgia Chrysostomou, Ioana Marina Alexandrina, Maria Irina Pandrea, Matteo Mele, Natalia Berezhiani, Nino Mitaishvili, Onur Uysal, Roberta Quarta, Ruxandra Bălașu, Sara Cossa, Simonetta Rotundo și Zsolt Fekete. Coordonarea artistică este asigurată de regizorul Fabio Tolledi, director artistic al Centrului Italian al Institutului Internațional de Teatru UNESCO.

În paralel cu repetițiile, se vor desfășura o serie de ateliere susținute de artiști români, adresate copiilor și tinerilor, având ca teme ecologia și interculturalitatea.

Proiectul NAT – Nature, Arts, Technologies este inițiat de Centrul Italian al Institutului Internațional de Teatru UNESCO (Italia), în parteneriat cu Centrul Cipriot al Institutului Internațional de Teatru (Cipru), Human Development and Culture International School – HDACIS (Georgia), Laboratorul de Realitate Augmentată și Virtuală al Departamentului de Inginerie pentru Inovare din cadrul Universității din Salento (Italia) și UNITER (România).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.