Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cura cu fructe de toamnă

• Livezile și viile s-au cules și roadele lor se revarsă în piețe. E un moment ideal pentru o cură de vitamine, dar și pentru un regim de slăbit cu fructe… Kilograme în minus, sănătate în plus! O ofertă care merită celebrată •

Regimul cu MERE

Foto: Shutterstock – 3

Merele sunt celebre pentru efici­ența lor în pier­derea kilogramelor în plus. Pentru a vă atinge scopul mai repede, urmați câteva sfaturi:

• Consumați mere din regiunea dvs. geo­grafică: au un conținut nutritiv mai bun, din cauza rutelor de trans­port mai scurte.

• Alegeți mere mici și cu coajă subțire. Pre­ferați soiurile clasice, ionatan, golden auriu și mere crețești. Conțin mai puțină fructoză, ceea ce este bine pentru metabolismul ficatului și al grăsi­milor.

• Păstrați merele separat de banane: substan­țele chimice adău­ga­te pentru coacerea rapidă a bana­nelor fac ca merele să se strice mai repede.

Dieta fulger cu mere

Se recomandă două – trei zile de mere pe săptămână, în care consu­mați doar me­re, 1 kg – 1,5 kg, re­par­tizate în 3-4 porții. Ci­ne nu su­portă mere crude poate con­suma mere coapte sau fierte (fără zahăr sau alte adaosuri).

Se pierd două kilograme pe săp­tă­mână, pe care nu le mai puneți la loc, dacă în continuare mâncați cum­pătat (porții mici) și evitați ali­men­tele hipercalorice – dul­ciuri, făinoase, alimente cu multă grăsime și sare. Ca­feaua, ceaiul fără zahăr sunt permise.

Dieta moderată cu mere

Se consumă unul-două mere, îna­inte de fiecare masă. Fibrele con­ținute în ele se umflă în tractul digestiv și senzația de foame scade. Se pot eco­nomisi până la 200 kcal la fiecare. Res­tul ali­mentelor să fie sănătoase și consu­ma­te cumpătat. Porțiile mici sunt o con­diție a slăbi­tului.

Dacă după mere veți continua să mâncați produse de patiserie, pizza, prăjituri nu veți avea rezultate. Dar, dacă adoptați o dietă echi­librată cu legume, fructe și pește, puteți slăbi într-un mod sănătos pe termen lung.

Dieta cu orez și mere

Orezul completează de minune acțiunea merelor împotriva gră­simii. Orezul oferă energie cu pu­ține calorii și are darul de a reduce retenția de apă. Combinația mere – orez este energizantă și ușor dige­rabilă.

Dieta se ține două zile pe săp­tămână, până ajun­geți la greutatea dorită. În celelalte zile, mân­cați normal, dar porții la jumătate.

Iată cum arată o zi de dietă:

Micul dejun: două mere crude sau coapte. Prânz: 200 grame orez fiert, fără ulei sau alte ada­osuri, plus două mere crude sau coapte. Cina: 100 grame orez fiert, un măr crud sau copt.

Sunt permise cafeaua și ceaiul fără zahăr.

Decoct din coji de mere

Se pun la foc doi litri de apă cu coaja de la patru mere. Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, apoi se trage vasul deoparte și se pune ca­pac. Se stre­coară după ce se răcește. Se bea jumătate dimi­neața, pe sto­macul gol, iar cealaltă jumătate, seara. Este un bun mod de a pierde în greutate pe ter­men lung, fără efort.

Regimul cu PRUNE

Prunele sunt și ele pe lista cu fructe cu mari beneficii, atunci când vine vorba de slăbit. Datorită con­ținutului ridicat de fibre și apă pru­nele îmbunătățesc digestia lentă, reglează tranzitul intestinal, previn retenția de lichide și constipația, sunt sățioase și detoxifiante, facili­tând astfel procesul de slăbire.

Recomandări:

• Alegeți prune nu foarte dulci. Prunele gal­be­ne cărnoase conțin prea mult zahăr, ceea ce îm­piedică pierderea în greutate.

Dacă apelați la prune uscate, excludeți-le pe cele afumate.

Dieta cu prune proaspete

Timp de trei săp­tă­mâni, consu­mați câte 3-4 pru­ne proaspete, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Au proprietăţi diureti­ce, la­xative şi tonice și ac­cele­rează arderile me­tabolice. De aseme­nea, mențin stomacul plin, și astfel scad sen­zația de foame, ceea ce vă ajută să reduceți canti­tatea de alimente pe care o con­sumați în fiecare zi.

Zi de prune

Alegeți o zi a săp­tămânii în care veți mânca exclusiv pru­ne. Împăr­țiți un kilo­gram de prune în 6 porții egale și con­sumați-le de-a lungul zilei. Sunt permise cafeaua și cea­iurile din plante, fără zahăr.

Dieta cu compot de prune

Ingrediente: 2 litri de apă, 1 ki­lo­gram de prune și două mere.

Mod de preparare: Spălați fruc­tele, scoateți-le sâmburii și tăiați fiecare prună în bucăți mici. Spălați merele, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le în bucăți. Puneți apa pe foc și când fierbe adăugați prunele și merele. Fierbeți-le aproximativ 15 mi­nute, la foc mic. Se lasă apoi com­potul la răcit. Nu se pun zahăr, miere sau alte adaosuri dulci, dar se poate adăuga puțină scorțișoară sau alt condiment preferat.

Mod de folosire: Timp de 3 zile pe săptămână, înlocuiți masa de sea­ră (care trebuie să fie luată cu cel puțin trei ore înainte de culcare) cu o porție sau două de compot de pru­ne.

La celelalte mese axați-vă pe car­ne slabă fiartă sau friptă, peşte slab, ouă fierte, le­gume sub formă de salate, supe sau cior­be – toate în porții mici. Evi­tați produ­sele cu zahăr, grase sau prea sărate. Se recomandă să beți minimum doi litri de apă pe zi. Ca­feaua și ceaiurile din plante fără zahăr sunt per­mise. Slă­biți până la 2 kilo­grame pe săptă­mâ­nă.

Ceaiul de prune uscate

Stimulează arderile de gră­simi, prin reglarea metabolis­mului. Supraponderalii slă­besc mai ușor cu ajutorul cea­iului.

Pentru a-l prepara, pu­neți o cană cu apă la fiert și adăugați 4 prune uscate, tăiate în sfer­turi, lă­sându-le să dea în câteva clocote. Lăsați la infuzat 30 de minute. Strecu­rați și beți câte o cană, cu 30 de minute înainte de mese, de trei ori pe zi.

Regimul cu STRUGURI

Dietele de slăbit pe bază de stru­guri au avan­tajul că taie foamea. În plus, strugurii reglează di­gestia, sunt depura­tivi și diuretici și înlătură cons­tipa­ția. Pe de altă parte, conțin un pro­cent ridicat de potasiu care favori­zează eliminarea lichidelor din or­ganism. De asemenea, zahărul con­ți­nut de struguri dă energie și ajută la menținerea siste­mu­lui muscular și ner­vos în stare bună. Spă­lați bine stru­gurii înainte de a-i consu­ma, pen­tru a îndepăr­ta chimi­calele cu care au fost stro­piți.

Dieta rapidă cu struguri

Se ține două zile pe săptămână și constă în consumul exclusiv al unui kilogram de stru­guri pe zi. Se repar­tizează în mai multe porții. Sunt per­mise cafeaua și ceaiurile din plante fără zahăr. În zilele fără struguri, nu mâncați grăsimi, dul­ciuri și produse de patiserie. Con­su­mați în schimb legume și lactate cu conținut scăzut de grăsime, carne slabă, ouă. Repetați săptămânal die­ta cu struguri până ajungeți la greu­tatea dorită. Se pierd apro­ximativ două kilograme pe săptămână.

Dieta de patru zile

Este o combinație de struguri cu alimente die­tetice.

Mic dejun – o cană de ceai sau cafea neîn­dulcite; după 30 de mi­nute, 100 g struguri. Prânz – 200 g carne pui fiartă, 250 g do­vlecei fierți și 100 g struguri. Gustare – 300 ml iaurt sau 100 g stru­guri. Cina – 150 g brânză de vaci, 100 g struguri. Sunt per­mise cafeaua și ceaiurile din plante, fără zahăr.

O masă pe zi cu struguri

Se ține trei săp­tă­mâni astfel: în fie­care zi, se înlo­cu­iește o masă princi­pală cu struguri, la prânz sau seara. Se începe cu 150 – 200 g de struguri, apoi se crește treptat cantitatea, până se ajunge la 400 – 450 grame. La celelalte mese, reduceți por­țiile și evitați zahă­rul, grăsimile, al­coolul și sarea în ex­ces.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.