Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mama are carcinom bazocelular nodular lateronazal”

Foto: Shutterstock

Mama mea, în vârstă de 84 de ani, a fost diag­nosticată cu carcinom bazocelular nodular lateronazal drept. I s-a recomandat operația, să fie curățat locul, însă ea nu dorește acest lucru. Spune că la vârsta ei mai are de trăit atât cât vrea Dumnezeu. Apelez la dumneavoastră pentru că se chinuie foarte mult din cauza durerilor, care apar brusc, de câteva ori pe zi. Simte ca și cum ceva ar scobi înăuntru, durerea extinzându-se și în spatele ochiului, și la întreg capul. Leziunea a apărut în urmă cu un an și s-a tot mărit, fiind localizată pe nas, în dreapta, în apropierea ochiu­lui. Vă rog ajutați-ne cu niște remedii naturiste care i-ar mai putea ameliora durerile. A încercat diferite unguente, însă niciunul nu a fost eficient. Dacă cineva a mai trecut prin asta și mă poate ajuta cu informații, îl rog să mă contacteze și la tel. 0745/590.356. Vă mulțumesc anticipat și vă do­resc multă sănătate!

Dorina B. – Cluj-Napoca

„Ce pot face în caz de fiere ștrangulată?”

Dragă redacție, în urma unei eco­gra­fii, me­dicul mi-a spus că am fierea ștrangulată. Îmi este greață, nu pot mân­ca gras și, uneori, am du­reri în zona ficatului. Știe cineva vreun tratament na­tu­rist? Medicul mi-a spus că nu e deocamdată cazul de operație. Vă mulțumesc.

OTILIA S. – Buzău

„Caut un remediu pentru porfirie acută intermitentă”

Stimată redacție, sunt o cititoare fidelă a revistei dvs., pe care o cit­esc cu mare plăcere, mai ales repor­tajele pe care le faceți prin țară. M-am hotărât să vă scriu pentru că de mai bine de doi ani sufăr de por­fi­rie acută intermi­tentă, boa­lă care îmi provoacă dureri abdominale, de multe ori insuportabile. Me­dicul îmi tot schimbă trata­men­tul, dar degea­ba. Vă rog să-mi dați și mie un sfat, poate scap de suferință. Vă mulțu­mesc!

RODICA – Tg. Neamț

„Sufăr de torticolis, declanșat de stres”

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu un sfat legat de boala de care sufăr: torticolis, declanșat de stres. Am fost la mai mulți medici neu­rologi, și toți mi-au prescris injecții cu Botox, dar sunt foarte scumpe. Am ajuns în situația în care nu-mi pot ține capul drept, doar înclinat, și am proble­me la serviciu. Vă rog din suflet, dacă știe cineva alte re­medii, naturiste, care să fie acce­si­bile ca preț, să-mi dea un răs­puns. Vă mul­țumesc!

COSTIN – Bistrița

„Mi-a apărut un papilom pe sân”

Stimată redacție, în urmă cu trei luni mi-a apărut o mică ex­crescență pe sânul stâng, chiar lângă mame­lon. Am fost la der­matolog și mi-a spus că este un papilom benign, care tre­­buie cauterizat. Am fost la alt medic, dar opinia lui a fost aceeași: tre­buie să mă ope­rez, să mi se facă și biopsie. Mă spe­rie gândul unei ope­rații, mai ales că zona este extrem de sensibilă și mi-e teamă să nu se de­clanșeze altceva. Vă rog să-mi dați un tra­ta­­ment naturist. Vă mul­țumesc anticipat!

MIRUNA – Tg. Jiu

(Până la altă soluție, tamponați-vă, local, cu tinctură de Mărul-lupului și tinctură de propolis. Sunt anticancerigene. Red.)

„Fiul meu a fost diagnosticat cu lichen folicular”

Fiul meu, în vârstă de 31 de ani, a fost diag­nos­­ticat cu lichen foli­cular. I-au apă­rut pete roșii pe tot scalpul și a început să-i cadă pă­rul. Me­di­cul i-a spus că nu prea are șanse să se vin­­dece, dar i-a prescris totuși medica­men­te pe bază de cortizon. Dacă este ci­ne­va care s-a vindecat de această boală, îl rog să-mi răspundă în paginile revistei. Vă mulțu­mesc!

LILIANA R.

„Orice aș mânca, râgâi întruna”

Stimați cititori, vă rog să mă ajutați cu un sfat. Am fost diagnosticat cu dis­chi­ne­zie biliară și gastrită cronică. Am fă­cut trata­ment cu Quamatel, No-Spa, calciu gluconic și Motilium. Stările de rău s-au ame­liorat, dar orice aș mânca, râgâi întruna. Vă rog din su­flet să îmi dați un leac. Vă mul­țumesc din suflet!

GEORGE G. – Focșani

„Sufăr de dermatomiozită”

Acum câțiva ani am fost diag­nosticată cu dermato­miozită. Mi s-a prescris Pla­quenil, cal­ciu, vitamina D, multi­vita­mine și ulei de pește. Am urmat ani de zile acest tratament, dar fără să simt vreo îm­bunătățire. Mai mult, am început să am reacții adverse din cauza atâtor medicamente. Puteți să-mi reco­mandați un medic bun sau să-mi in­dicați o schemă de tratament na­turist? Aștept cu nerăbdare răspuns, și din partea specialiștilor cu care colaborați. Vă mulțumesc!

LAVINIA – București

„Fiul meu are un nev epidemic verucos”

Stimată redacție, vă scriu cu speranța că prin intermediul dvs. voi găsi un medic homeopat sau dermatolog, care să fi tratat cu succes nevul epi­der­mic verucos inflamator, de care suferă fiul meu, în vârstă de 11 ani. În afară de aspect (e situat pe antebraț), e foarte deranjant pruritul. Am încercat diverse tratamente, atât alopate cât și ho­meopate, însă micile ameliorări obținute au fost de scurtă durată. Medicul a spus că este o boală autoimună și nu are leac, dar căutăm un remediu cu care să ținem boa­la sub control. Vă mul­țu­mesc și vă doresc sănătate, în aceste vre­muri grele!

PAULA D. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian