Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Apiterapia și celulele stem

Foto: Shutterstock

Celulele stem sunt o mare speranță pentru milioane de pacienți cu afecțiuni neu­ro­logice, oncologice, reumatice și auto­imune. Ele sunt prezente în organismul tuturor oa­menilor și se pot transforma în orice celulă dintr-o fiinţă umană adultă, fie că vorbim de celule ale pielii, ale creierului sau imu­nitare! Vestea bună este că exis­tă produse ale stupului ce pot determina multiplicarea celulelor stem adulte în orga­nism, dar și migrarea lor unde este nevoie de ele. Este cazul produselor create de către d-na dr. chimist Ileana Telembici, care valorifică acest potențial major al apiterapiei.

– Din experiența dvs., care sunt domeniile în care api­terapia poate stimula formarea celulelor stem?

– Mai întâi de toate, trebuie spus că produsele apicole și plantele medicinale nu produc doar o simplă stimulare a multiplicării sau a migrației ce­lulelor stem, ci ele declanșează reacții mult mai com­plexe, care includ reglajul hormonal sau ner­vos, modularea reacțiilor imune și, uneori, chiar moartea programată a unor celule mu­tante!

– În ce afecțiuni pot fi folosite aceste reacții complexe?

– Gama de utilizări terapeutice este aproa­pe infinită. Vă dau drept exemplu pro­dusul nostru Apicol 12 Gamma. Este supra­numit mie­rea albastră și conține doi stimu­latori puternici ai celulelor stem: lăptișorul de matcă și pigmentul albastru din alge unicelulare. O pacientă de-a noas­tră, operată de cancer de colon și supusă la chimio­terapie în urmă cu doi ani, se confrunta cu multiple simptome neplăcute: se simțea foarte slăbită, avea tulburări de ritm cardiac, imunitatea foarte slabă și se confrunta cu o depresie severă. După o lună de cură cu Apicol 12 Gamma, deja putea să meargă pe jos mai mult de un kilometru, iar extra­sistolele din timpul nopții aproape dispăruseră. În următoa­rea lună de tratament, cistita recidivantă de care suferea a dispărut, la fel ca și infecțiile de pe piele, care apăreau de la cea mai mică zgârietură. Când ne-a sunat, avea un tonus moral extraordinar și nu mai știa ce este depresia…

– E posibil ca stimulatorul de celule stem pe care l-ați creat dvs. să fie eficient și în îngrijirea pacienților post-chimioterapie?

– Avem nevoie de un studiu amplu pentru a de­monstra 100% acest lucru, dar din relatările pa­ci­enților, tind să cred că poate fi de mare ajutor. Avem la îndemână cazurile unor pacienți cu tumori ce­rebrale, digestive, mamare sau hepatice care ne-au relatat faptul că au suportat mai bine trata­mentul chimioterapeutic și el a dat rezultate exce­lente, atunci când a fost combinat cu administrarea Mierii albastre și a lăptișorului de matcă în miere 30%.

– Produsele apicole pot trata cancerul și fără chimioterapie?

– Este posibil, dar recomandarea mea fermă este combinația între tratamentul prescris de me­dicul oncolog și Apicol 12 Gamma, lăptișor de matcă în miere 30% sau Imunoforte. Experiența practică ne-a arătat până acum că este o greșeală ca o persoană diagnosticată cu cancer să ignore sfatul medicului specialist. Sute de pacienți onco­logici, care trăiesc în prezent, ne mulțumesc și pun succesul lor pe seama acestui mix dintre cele două medicini, care trebuie să conlucreze.

– Stimulatorii de celule stem acționează și în alte afecțiuni grave, cum sunt infarctul miocardic și accidentul vascular?

Ileana Telembici

– Am urmărit evoluția unei doamne, care după ce a fost operată de un anevrism cerebral, a suferit un accident vascular cerebral. Medicii au spus fa­miliei că șansele de recuperare sunt aproape de zero, ținând cont de gravitatea problemelor și de faptul că pacienta avea 70 de ani. Fiica doamnei s-a gândit că nu are nimic de pierdut și i-a făcut ma­mei sale o cură de 90 de zile cu Lăptișor de mat­că în miere 30%. La început, i-a dat câte o linguriță dimineața și una seara. După cura de trei luni, mama se simțea mult mai bine, începuse să comu­nice și să aibă un tonus crescut. A început să ia și Neuroreven Plus și, gradat, creierul pacientei a început să funcționeze aproape normal. Acum poa­te merge singură la cumpărături, se descurcă cu banii și vorbește mult mai clar. Este din nou veselă, iar noaptea, după mult timp, doarme bine. Doctorii au fost de-a dreptul șocați de îmbunătățirile aduse de aceste produse fito-apicole.

– Așadar, Lăptișorul de matcă în miere 30% și NEUROREVEN PLUS au efecte sigure împo­triva sechelelor accidentului vascular cerebral…

– Da, dar în primele zile de după un accident vas­cular, efecte foarte bune pot fi obținute și cu Pro­polis în miere ultra. Anul trecut, o doamnă i-a admi­nistrat acest pro­polis so­țului său, cu rezultate ex­ce­lente. În prima fază a curei, pacien­tul, care su­ferise recent un acci­dent vascular cerebral, a de­venit mai prezent și mai tonic. Continuând cura cu propolis, memoria și capacitatea de comu­nicare a pacientului s-au îmbună­tățit uimitor, în prezent, el fiind restabilit și din punct de vedere mo­tor, după ce a ținut și o cură cu Miere albastră. Propolisul în miere are pro­prietatea rară de a reface porțiuni de țesuturi dete­rio­rate din cauza lipsei de oxigen, care apar, de regulă, în accidentul vascular sau în infarctul de mio­card.

– Un domeniu în care stimu­latorii de celule stem sunt o speranță este cel al infertilității femi­nine. Aveți rezultate concrete și în acest sens?

– Am făcut prima încercare, la rugămintea unei colaboratoare care se confrunta cu un anumit grad de insuficiență ovariană, nereușind să rămână în­săr­cinată vreme de trei ani. A fost printre primele persoane care au încercat un produs nou creat de Apicolscience, numit chiar Fertilitate femei. A ținut cu mult entuziasm cura, pentru că pur și sim­plu îi plăcea gustul combinației în miere. Nu era însă prea încrezătoare în medicina naturală, așa că a fost foarte surprinsă când, după trei luni, a rămas însărcinată pe cale naturală, fără nicio altă proce­dură medicală.

– Poate acționa un produs natural pentru fertilitate în doar trei luni?

– Depinde foarte mult de pacient, dar uneori, da! Alteori, procesele de stimulare a regenerării sunt atât de complexe, încât pot dura luni sau chiar ani. Un caz uimitor este al unei doamne de 37 de ani care se confrunta cu sterilitatea pe fondul unor dereglări hormonale. Între altele, avea pielea atât de uscată și crăpată încât își ascundea mâinile, pen­tru că arătau ca ale unei femei de 70 de ani. A făcut tratamentul cu Fertilitate femei de curio­zitate, luând o singură linguriță pe zi, față de 2-4, cât e doza recomandată. După prima săptămână de cură, a observat cu uimire că aspectul pielii mâinilor în­cepe să se schimbe, devenind mai fină. După o lună și jumătate de administrare a acestui produs, pielea devenise – conform propriilor declarații – la fel de fină ca în adolescență. În momentul de față, menstruația este mai regulată și medicii spun că există speranțe ca, asistată eventual și de alte pro­ceduri, să reușească să aibă copii.

– Pentru bărbații care se confruntă cu infer­tilitatea sau impotența, sunt stimulatoarele de celule stem o speranță?

– În cazul bărbaților, cele mai bune rezultate le avem cu stimulatoare de tipul Apicol 12 Gamma, la care se adaugă produsele pe bază de apilarnil, cum ar fi Masculin Ultra. Cura începe cu adminis­trarea de Apicol 12 Gamma, din care se iau 4 lingurițe pe zi, vreme de două luni. Acest produs ajută la reîntinerirea organismului, la stabilizarea emoțională și la creșterea tonusului psihic, care este de maximă importanță la bărbați. După cele două luni, Apicol 12 Gamma se ia în paralel cu Masculin Ultra. Acesta din urmă acționează ca un regulator hormonal, amplificând caracteristicile masculine: forța fizică, proporția între țesutul mus­cular și cel adipos, apetitul sexual. Adesea, după aceste cure, bărbații sedentari tind să facă mișcare și să redevină activi din toate punctele de vedere.

– În toate cazurile despre care ați vorbit, moralul pacientului joacă un rol im­portant. Pot produsele api­cole să ajute și la așa-numita rege­ne­rare psihică?

– Da, lăptișorul de matcă și com­binațiile aces­tuia cu plantele medici­nale și-au dovedit din plin valoarea ca tonice și echilibrante emoționale. Be­neficiază de aceste efecte bolnavii în convales­cență, persoanele care au su­ferit inter­venții chirurgicale sau diferite traume, dar și pacienții post-Covid-19. Un caz tipic este al unei mame tinere din Brașov, care, în momen­tul infectării cu virusul a trăit un adevărat șoc. Boala a avut simp­tome moderate, adică febră și dureri de cap, dar spaima de a nu-și îmbolnăvi fetița și pă­rinții a afectat-o grav. La trei luni de la vinde­care, nu putea dormi mai mult de trei ore pe noap­te, iar ziua trăia frecvent atacuri de panică. După două săptămâni de cură cu Apicolscience Anti­stres și Lăp­tișor de matcă în miere 30%, somnul i-a re­ve­nit la nor­mal. Ulterior, atacurile de panică s-au estompat și au dispărut.

EDUARD COMAN

Produsele APICOLSCIENCE prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0735.217.808 sau pe site-ul www.apicolscience.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian