Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Soția mea suferă de sindrom de citoliză hepatică”

Foto: Shutterstock

Vă salut, cu deosebit respect! Mă numesc Iorgu Paraschiv și locuiesc în Constanța. Mențio­nez încă de la început că vă suntem recunoscă­tori, eu și soția mea, pentru sfaturile de sănătate, rețetele, dietele și articolele medicale prezentate în cele două reviste – „Formula AS” și „AS-ul verde”. Cu ani în urmă, soția mea a scăpat de ar­terită, aplicând sfaturi, leacuri și diete din „For­mula AS”. De data aceasta sunt nevoit din nou să vă rog să o ajutați, așa cum ați mai făcut-o și altă­dată, cu un sfat medical. În acest sens, vă voi fur­niza câteva informații cu privire la diagnosticele și suferințele ei:

Are vârsta de 68 de ani, înălțimea 1,65 m și 81 kg. Deși nu este fumătoare, nu consumă bău­turi alcoolice, nu consumă carne, cafea, sucuri și alimente nesănătoase, prezintă un sindrom de citoliză hepatică (cu evoluție ondulantă de câțiva ani – cca 10 ani), asociată acum cu o ușoară creș­tere a IgM și creșterea ușoară a probelor infla­matorii. Analizele recente au arătat ALT = 122. Trebuie să mai menționez următoarele diagnos­tice pentru care a urmat și/sau mai urmează tra­tament medicamentos: mielom multiplu în remi­siu­ne parțială, după curele de chimioterapie, hi­pertensiune arterială primară, gută, tiroidită auto­imună, boală artrozică ver­tebro-periferică, hemangioame vertebrale, stenoze, gonartroză se­ve­ră, tendinită supraspinoasă stânga – amelio­rată.

Toate aceste diagnostice o obligă să urmeze o serie întreagă de tratamente cu multe medica­mente de sinteză și suplimente alimentare. Peste medicația curentă pentru bolile cro­nice de care suferă, de la începutul acestui an, din cauza fenomenelor in­flamatorii și a durerilor mari, ia antiinflamatoare hepato-toxice.

Vă rugăm din suflet să o ajutați și să ne îndrumați cu sfaturi, reco­mandări de dietă și o medicație po­trivită pentru această citoliză hepa­tică de origine medicamen­toasă.

Ne rugăm la Dumnezeu pentru sănătatea întregului colectiv redac­țional, în frunte cu dna Sânziana Pop, și așteptăm un răspuns cu spe­ranță și încredere. Cu deosebită stimă,

IORGU PARASCHIV

(Primul sfat este să vă adresați cabinetului „Lacrima Naturii”, unde se fac tratamente cu me­dicamente finlandeze. Scrisorile primite pe adresa redacției le confirmă eficiența. Tel. 0744/87.01.94.)

„Fiica mea are crize comițiale cu hemipareză stângă”

Sunt mama unei fete de 22 de ani care suferă încă din copilărie, ca urmare a unei hemoragii cere­brale, de crize comițiale cu hemipareză stân­gă. A fost tratată de medici buni, și pe la vârsta de 10 ani, crizele au încetat, dar au revenit la apariția ciclului. Medicamentele nu mai au acum niciun efect. Ul­tima mea speranță este ca cineva care a trecut prin aceeași grea în­cercare să-mi dea o mână de aju­tor. Sunt disperată!

MARIA I. – Brăila

„Am dureri de cap, de mușchi…”

Dragă redacție, vă scriu cu spe­ranța că mă veți putea ajuta. Am 54 de ani, și de foarte mulți ani sufăr de dureri groaz­nice de cap, picioare (mușchi), coloană ver­tebrală. Sunt diag­­nosticată cu mai mul­te boli: in­sufi­ci­ență venoasă croni­că (operată), hernii cervicale C6-C7, her­­nii lombare L2-L3-L4, osteofite, no­duli, neuropatie pe­ri­ferică, leziuni de­mielinizante, boa­la Lyme. În urmă cu 30 de ani am avut și he­patită. Am dureri foarte mari la mușchii de la picioare, mâini, iar vederea este pe zi ce trece tot mai slabă. Medicul infecționist mi-a recomandat pentru boala Lyme antibioticul Zinat, pentru 21 de zile. După o vre­me am făcut analize la Cluj, unde mi s-a depis­tat iarăși boala Lyme, și mi s-a recomandat Doxi­ciclină pastile. Am luat trei doze de tratament, ultima în luna august, însă tot nu mă simt bine, am dureri de mușchi, încheie­turi. Vă rog frumos dacă mă pu­teți ajuta cu un sfat, recomandări etc. Vă mulțu­mesc foarte mult,

RODICA M. – Arad

„Fiul meu a fost diagnosticat cu sindrom discordant”

Bună ziua, dragă redacție. Iată, pe scurt, pro­blema pentru care vă cer ajutor. Acum trei ani, fiul meu, în vârstă de 24 de ani, în loc să vină acasă de la serviciu, a rătăcit prin oraș o săptă­mână întreagă. Ajuns acasă, a spus că el trebuie să moară. Era destul de răvășit fizic și psihic. Mergând la medic, i s-a pus diagnosticul de sin­drom discordant la debut. De atunci urmează tratament medicamentos. A rămas totuși cu o anxietate permanentă și are impresia că toată lumea este împotriva lui. Mai ales dimineața, când se trezește, este foarte răvășit. Nu-l doare absolut nimic, dar nu poate scăpa de această teamă. Dacă cineva a trecut printr-o asemenea împrejurare, îl rog din suflet să mă ajute. Este singurul meu copil și sunt îngrozit că ar putea face un gest necugetat. Vă mulțumesc pen­tru orice sfat mi-ați putea da.

DUMITRU S. – Târgoviște

„Sufăr de o acnee oribilă”

Dragă redacție, sunt o tânără de 17 ani, și de trei ani mă confrunt cu o acnee oribilă, localizată pe bărbie, în jurul gurii și nasului. În ciuda tra­tamentelor prescrise de medici, dar și a celor na­tu­riste cu aloe, ceaiuri de urzici și păpădie, nu am constatat nicio schimbare. Starea tenului se îmbu­nătățește o săptămână, după care îmi ies iarăși coșuri adânci și foarte dureroase, care se vindecă greu. Îi rog pe cei care s-au confruntat cu o pro­blemă asemănătoare și au izbutit să se vindece, să mă ajute și pe mine, prin intermediul revistei.

A. C. – Brașov

„Cum pot scăpa de cearcăne?”

Mă numesc Ionela și am 26 de ani. Problema mea este că de trei ani am cearcăne foarte pronun­țate, deși mă odihnesc. Îi rog pe cei care s-au confruntat cu o pro­blemă asemănătoare să mă ajute și pe mine. Vă mulțumesc!

IONELA – Buzău

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian