Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ENRIQUE IGLESIAS – „Nu mă simt amenințat de internet”

• Aflat pe locul unu în topul organizării de mari concerte, după succesele UNTOLD și Electric Castle, Clujul mai reușește o lovitură de mare maestru: ENRIQUE IGLESIAS va cânta în capitala Ardealului •

Glorie în cifre

Enrique Iglesias a reuşit ca în doar 20 de ani de carieră să egaleze faima celebrului său tată Julio, devenind un nume de marcă al muzicii la­tino. Este cel mai iubit cântăreț al Spaniei și al Americii de Sud. A primit peste 200 de premii, printre care un Grammy, cinci Latin Grammy, zece statuete World Music, șase premii MTV, opt American Music Awards. A susţinut spectacole în faţa a peste zece milioane de fani, a vândut mai mult de o sută de milioane de discuri (devenind astfel cel mai bine vândut artist spaniol din toate timpurile) şi a acu­mu­lat paisprezece miliarde de vizualizări pe plat­formele digitale. De altfel, el se numără printre artiştii care nu se simt ameninţaţi de noile tehnolo­gii. „Nu cred că oamenii vor renunţa la concertele live în favoa­rea unora înre­gistrate, oricât ar fi de «reale». De aceea nu mă simt ameninţat de inter­net”, declara într-un inter­viu recent.

De la debutul lui din 1995 şi până azi, a lansat zece discuri, apreciate unanim de numeroşii lui fani, cel mai recent dintre ele fiind „Sex and Love”, scos în 2014. În ultimii cinci ani, Enrique a mai lansat câteva melodii cu mare succes la public, printre care şi una în colaborare cu Andra noastră, „Nos fuimos lejos” (2018), dar apariția unui nou album se lasă încă aşteptată. Motivul „dispariţiei” artistului de pe piaţa de discuri este războiul pe care îl duce cu Universal Music Latino Entertainment, casa de discuri care l-a reprezentat ani de zile. Artistul a dat casa de discuri în jude­cată, deoarece o suspectează că l-a înşelat în de­cursul anilor cu câteva milioane de dolari.

Pe 19 septembrie, Enrique anunţa pe pagina lui de Twitter că va lansa un nou album „Greatest Hits” care va cuprinde 16 dintre cele mai cunos­cute melodii ale lui, şi propunea chiar un concurs: „Un fan norocos, care va reuşi să ghicească corect, nu doar melodiile, ci şi ordinea lansării lor, va primi de la mine un disc cu autograf!”, scria el. Ȋn re­plică, Universal Music Latino Enter­tainment, com­pania cu care se află în conflict, a difuzat imediat lista celor 16 cân­tece alese, stri­cându-i surpri­za.

De o bună bucată de vreme, artistul foloseşte Twitter-ul şi Instagram-ul nu doar ca să-şi pro­moveze concertele, ci şi ca să-şi ţină cât mai aproape fanii, cărora le împărtăşeşte momente intime din viaţa lui, cum ar fi o zi leneşă la soare, cu cei doi câini cio­băneşti, sau clipe petrecute cu cei doi gemeni pe care i-a adus pe lume în decembrie 2017 iubita lui  de-o viață, rusoaica Anna Kournikova, fostă tenismenă de rang internațional. Ȋn urmă cu o săptămână, artistul a postat pe net un videoclip, în care dansa şi se juca cu fiica lui, Lucy. „Am fost tot timpul o persoană discretă. Mi-a plăcut să-mi păstrez viaţa particulară departe de ochii ne­cu­noscuţilor. Dar sunt anumite momente din viaţa mea, pe care simt uneori nevoia să le îm­părtăşesc cu cei ce m-au sprijinit şi încurajat în decursul anilor. Acum, cu Instagram şi Twitter, pot face asta foarte uşor. Şi îmi face plăcere să împărtă­şesc cli­pele astea, atâta vre­me cât eu sunt cel care le dez­văluie şi nu sunt «furate» de o per­soană terţă”, spu­nea el într-un in­terviu.

Deşi este cu Anna de foarte mulţi ani, artistul explică de ce nu sunt căsă­toriţi. „…E ca şi când am fi căsătoriţi. Nu suntem luaţi cu acte, dar avem doi copii şi suntem îm­preună de mai bine de 17 ani. Cred în căsătorie, însă un act nu defi­nește fericirea într-un cuplu… Poate vom legaliza relaţia cândva”.

Până una-alta, cei doi se comportă exact ca un cuplu căsătorit. Sunt extrem de mândri de cei doi copii ai lor şi încearcă să-şi petreacă cât mai mult timp alături de ei. Vor­besc cu cei mici în spaniolă, engleză şi rusă, încercând să le deschidă cât mai multe orizon­turi, şi sunt pregătiţi să-i spri­jine pe viitor în orice direcţie ar lua-o „chiar dacă vor să de­vină tenismeni sau cântăreţi”, afir­ma Enrique într-un interviu acordat presei britanice.

În privința proiectelor mu­zicale, chiar dacă arde de ne­răbdare să lanseze un disc nou, solistul se mul­ţu­meşte cu con­certele live. Iar numărul fanilor lui nu s-a sub­ţiat deloc. „De fiecare dată când mă urc pe scenă, mă gân­desc: «Ima­gi­nea­ză-ţi că ăsta e ultimul tău show. Dă tot ce ai mai bun! Oamenii care vin aici au plătit bani buni să te vadă, ca să se simtă bine şi să uite pentru o bucată de timp de grijile lor». E o responsa­bilitate imensă. Şi câtă vreme mă simt eu bine pe scenă, se simt şi ei la fel. Le transmit din energia mea la fiecare specta­col. Cred că ăsta e secretul succesului de până acum”, se confesa artistul.

La Cluj, pe BT Arena, En­rique Iglesias ajunge pe 29 octombrie. Concertul va fi însoțit de proiecţii video, lumini şi efecte speciale impresionante.

Biletele pentru concertul „All the hits LIVE” au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi au preţuri cuprinse între 135 şi 359 lei VIP.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian