Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cunoaște cineva un tratament naturist pentru endometrioză pelvică și ovariană?” (Răspuns pentru DANIELA I.)

Foto: Shutterstock

Boala are gravitatea ei și se pare că este destul de răs­pân­di­tă. Nu se cu­nosc cu exactitate cau­zele ei, dar se știe că hiper­fo­li­cu­li­ne­mia (su­perpro­duc­ția de hormoni es­tro­­geni a ovarelor) și o slabă func­­țio­nare a sistemului imunitar o in­flu­en­țează. De aseme­nea, nu trebuie să uităm ro­lul major în apariția tuturor bolilor al acumulării to­xi­ne­lor în toate țesuturile și fluidele corpului uman (con­form teo­riei „sângelui stricat” după care s-a că­lă­u­zit Valeriu Po­pa, în tot ceea ce a făcut bun pentru se­menii săi).

Cred că tra­tamentul trebuie să vi­ze­ze po­sibilii factori care au dus la apa­riția bolii, încer­când să eli­minăm toxinele acumulate, să echili­brăm ba­lanța hormonală, să întărim sistemul imunitar și să eliminăm dereglările produse la nivelul siste­mului nervos central. În acest sens, vă recomand ur­mătorul tra­tament: • Infuzie din crețișoară, tu­riță ma­re, coada-șo­ricelului, urzică moartă al­­bă și su­nă­toare, ames­te­cate cât mai omogen, în părți ega­le, din care se beau 3 căni pe zi. Ceaiul se bea începând din ziua a șaptea a ciclului menstrual până la apariția mens­trei, cu pauză în restul inter­valului. • Pen­­tru în­tă­­rirea sistemului imu­nitar vă recomand me­di­ca­men­tul Imunogrip, pro­dus de firma PlantEx­trakt din Cluj. • Supliment de vi­ta­mine și minerale – B com­­plex, C, E, calciu și mag­neziu. • Regimul ali­men­tar are un rol de­osebit în vindecare. Ex­cludeți din ali­mentație car­nea de porc, grăsimi­le, produsele lactate grase, con­servele de carne, me­zelurile, alimentele prăji­te, condimentele iuți, oțetul, alcoolul, zahărul, ca­fea­ua, ciocolata, coca-cola, mor­co­vii și sfecla roșie (aces­te legu­me au efect es­tro­genic, fiind in­terzise în en­dometrioză). • Tra­tați cons­ti­pația cu tărâțe de grâu, o lin­­gură dimineață și una sea­ra, după ce au fost lăsate în apă la în­muiat. • Țineți post cel puțin o zi pe săp­tă­mâ­nă. • Pentru cu­ră­ța­rea ve­zicii biliare: o dată pe săp­tă­mâ­nă, luați un amestec din 4 linguri de ulei de măs­line cu zea­ma de la o lămâie, îna­inte de ma­să, după care vă culcați pe partea fi­ca­tu­lui timp de o jumătate de oră. • Pentru eliminarea to­xi­ne­lor beți două căni pe zi de ceai de păpădie, de preferință în intervalul de la apa­­riția menstrei până în ziua a șasea a ciclului, adică în pe­rioada când se în­trerupe adminis­­trarea ceaiului din amestec de plante de mai sus. • Nu în ultimul rând, e nevoie de suport moral, foar­te important în vin­decarea ori­cărei boli, pe care îl ob­țineți prin credința în Dum­nezeu și bună înțelegere cu cei apropiați.

ADRIAN S. – București

„Sunt în pericol să-mi pierd degetele de la mâini” (Răspuns pentru LASCĂR G. – Galați)

Eu am fost diagnosticat cu poliartrită reuma­toi­dă se­ropozitivă stadiul II-III, cu mobilitate re­dusă a de­ge­telor de la mâini și picioare, afecțiuni ale în­che­ie­tu­ri­lor la umeri, coate și ge­nunchi. De­getele de la mâini nu le pu­team strân­ge în pumni, mă dureau în­gro­zitor încheieturile, când mă scu­lam din pat ori de pe scaun, mer­geam foarte greu și îmi amorțeau picioa­re­le la sta­tul prelungit în picioare. Mi-am ameliorat foar­te mult boa­la apli­când diferite rețete, unele pu­blicate în re­vista „For­mula AS”, altele de la diferiți me­dici, si­mul­tan ori pe rând, în funcție de cum pu­team procura me­di­ca­men­tele, plantele medicinale și toate cele ne­ce­sare, astfel: • Cu o lampă portativă, ce avea un bec de 100W nea­co­perit, îmi încălzeam toate încheieturile du­re­roase de la mâini și picioare. • După încălzirea în­cheieturilor, le ungeam și frecționam cu spirt me­di­ci­nal în care am macerat lămâi (0,5 litri spirt + 0,5 kg lă­mâi tăiate). • Sea­ra, luam câte o as­pi­rină (după ma­să), iar în cursul zi­lei, beam ceai an­ti­re­umatic din ur­mă­torul ames­tec: cim­bru, salcie, urzică, fruc­te de că­ti­nă, cim­bri­șor, coa­­da șoricelului, mentă, fructe de mă­ceș, mu­șe­țel, pă­pă­die flori și frunze, flori de soc, frun­ze de fag, frunze de mur, frunze de gutui, ci­coare. Luam și câte o pastilă de vi­tamina C și Viplex pe zi. • Din două în două zile, fă­ceam seara o baie în care puneam multă sare (apa la 36-38°C).    Se poate face baie și numai la înche­ieturile bol­nave. • Făceam frec­ții la mâini cu Stimuven, ur­­ma­te de o gimnastică a de­getelor, de aproxi­mativ 20 de mi­nute, mișcân­du-le în toate pozițiile până la o durere su­portabilă. • Am stat câ­te 30 de minute la soare, nu prea puternic (di­mi­neața), expunând încheieturile. Iar­­na se poate sta la soare în casă, în fața gea­mului care este expus la soa­re. • Luam de trei ori pe zi ulei de peș­te (capsule ge­­latinoase) și calciu lactic (tablete). • La spi­tal, am fă­­cut băi galvanice, ionizări, masaj cu ultra­su­nete. Tu­turor celor suferinzi le doresc însă­nătoșire grab­­nică, cu toate că tratamentul acesta este de du­rată, 6-12 luni, și sper să le fie de folos.

COSTEA N. – Iași

„Sufăr de polipi pe coardele vocale” (Răspuns pentru FLOAREA P. – Pitești)

Referitor la polipi pe corzile vocale eu am folosit cu succes ceaiul de busuioc. De trei-patru ori pe zi se face o gargară cu infuzie de busuioc (du­pă fiecare masă). Cea­iul se poate și bea (3-4 cești pe zi). Are un miros și o aromă deosebit de plăcută. O să aveți rezultate ime­diat. Mult succes!

DUMITRU R. – București

„Cum pot împiedica retracția gingiilor?” (Răspuns pentru ANA I. – Brașov)

Retracția gingiilor apare în pa­radontoză, care este direct legată de diabet zaharat, tartru, fumat sau are ca­­uze ereditare. Vă recomand câte­va proceduri efi­cien­te: local, masați gin­gia spre vâr­ful din­ților, de la ba­ză, cu ulei de vitamina A, ungând po­­licele și degetul arătător și tră­gând ușor gin­gia pes­te dinte. Mai puteți să ungeți cu albastru de me­til, sea­­ra, la cul­care, pe locurile retrac­tive. Puneți pu­țină vată pe un chi­brit și badijonați ușor. Până dimi­neața, tre­ce albăs­treala locală. La bunici și străbunici, se fă­cea masaj cu cenușă din sobă sau cu sare, alter­na­tiv, o zi și o zi, și se clătea bine gura cu apă călduță. De ase­me­nea, puteți face spă­lă­turi printre dinți cu ceai de ste­jar, care are tanin și în­tă­rește gingia. După acest pro­ce­deu, nu se clătește gu­ra. Ceaiul nu este toxic. Mai există in­fil­trații cu pro­duse farmaceutice, în serii de 2-3 ședințe, ce se fac doar la ca­binetul de stomatologie. Ma­ma mea a avut curio­zi­tatea și puterea să încerce, fiind­­că sunt du­re­roase, dar nu i-au fost de folos. Eu am încercat cu ce v-am sfă­tuit și am fost foarte mul­țu­mită. Trebuie să aveți răb­dare câ­teva luni, să țineți cont de igiena bucală și să folosiți o pe­­riu­ță de dinți foarte moale și mică, pentru copii. Vă do­resc sănătate, cu prietenie.

VALERIA – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.