Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri bavareze cu bere

• Gastrită, colecistită, ulcer, colită. Suferințele tipice perioadei de trecere între anotimpuri se pot trata cu bere, ca prim-ajutor. Leacurile sunt din Bavaria, landul din sudul Germaniei, unde berea se bucură de o sărbătoare națională, în luna Octombrie •

Gastrita

Bere cu frunze de gutui

Foto: Shutterstock – 4

Ingrediente: 150 ml bere, 10 g frun­­ze de gutuie lunguiață, 250 ml apă.

Mod de preparare: Turnați apă fier­binte pe frunze și puneți infu­zia pe baia de aburi, sub capac, 15 minute. Luați vasul de pe foc. Lăsați lichidul să se răcească. Strecurați ceaiul prin 1-2 straturi de tifon, apoi adăugați berea.

Mod de administrare: Luați de 3 ori pe zi, îna­inte de mân­care, câte 2 linguri de preparat. Păstrați li­chi­dul în loc răcoros, ma­xi­mum 3 zile. Beți-l cald. Perioa­da recoman­dată de trata­ment es­te de 50 de zile, totuși, în caz de agravare a bolii, trebuie urgent să în­tre­rupeți tra­ta­mentul.

Bere cu țintaură

Ingrediente: 1 pahar de be­re, 20 g ră­dăcină de țin­taură (fierea-pă­mân­tului), 250 ml apă.

Mod de preparare: Mă­runțiți ră­­dă­cinile și opăriți-le, apoi fier­beți-le 30 de minute. Luați vasul de pe foc și adă­ugați berea. Ră­ciți, strecurați.

Mod de administrare: Beți lichi­dul cald, câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Bere cu amestec de plante

Ingrediente: 200 ml bere, câte 10 g chimen, rădăcină de obligeană, tri­foi de baltă, țin­taură mărunțită, 15 g flori de mu­șețel și frunze de mentă bună, 20 g talpa-gâștii, 5 g rădăcină de valeriană, 1 l apă.

Mod de preparare: Amestecați ier­­burile, mă­runțiți-le și opăriți-le cu apă clocotită. Puneți infu­zia pe baie de aburi, 30 de minute. Pe urmă adău­gați berea și continuați să încăl­ziți compo­ziția încă 10 minute. Strecurați decoctul și răciți-l.

Mod de administrare: Luați câte o treime de pahar de lichid fier­binte, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 25 de zile.

Bere cu sunătoare

Ingrediente: 1/2 pahar de be­re, 20 g sunătoare, 250 ml apă.

Mod de preparare: puneți apa la fiert, opăriți sunătoarea și lăsați-o la infuzat 2 ore. Încălziți berea și tur­nați-o în infuzie.

Mod de administrare: Luați câte 1/2 pahar de lichid cald, de 3 ori pe zi, cu 30-40 minute înainte de mân­care.

Pentru tratament, e su­ficientă o pe­rioadă de 15 zile.

Colită

Bere cu sunătoare

Ingrediente: 1/2 pahar de bere, 20 g frunze de sunătoare, 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți frun­zele uscate de sună­toa­re, opăriți-le cu apă fier­binte și lăsați-le să se in­fuzeze 2 ore. Pe urmă adăugați berea. Pu­neți amestecul la foc mic și lăsați-l până în­cepe să fiarbă. Luați de pe foc pre­para­tul, răci­ți-l, stre­curați-l prin 1-2 straturi de tifon.

Mod de adminis­tra­re: Luați câte o lingură, de 5 ori pe zi, după ma­să. Perioada de trata­ment este de 2 săptămâni.

Hepatită

Bere cu nalbă mare

Ingrediente: 150 ml bere, 80 g rădăcină de nal­bă mare, 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți ră­dă­cinile de nalbă, puneți-le în apă și fier­beți-le 30 de minute, la foc mic. Pe urmă adăugați berea și lăsați până în­cepe să fiarbă. Luați vasul de pe foc, lă­sați lichidul să se răcească, apoi strecu­rați-l.

Mod de administrare: Luați câte 1/3 de pahar de lichid fierbinte, de 3 ori pe zi, în timpul mesei. Perioada de tratament este de 4 săptămâni.

Boala ulceroasă

Bere cu obligeană

Ingrediente: 1 pahar de bere, 20 g de rădăcină de obligeană, 250 ml apă.

Mod de preparare: Mărunțiți ră­dă­­cinile de obligeană, turnați peste ele apă fierbinte, puneți-le la foc mic și lăsați-le să fiarbă 20 de minute. Lăsați să se răcească și apoi strecu­­rați prepa­ratul. În­călziți berea până la 40°C, pu­neți-o în cea­iul de rădă­cină de obli­geană.

Mod de adminis­tra­re: Luați câte 1/4 pa­har de infuzie, de 3-4 ori pe zi. Beți-o caldă. Con­tinuați tratamen­tul timp de 10 zile, apoi faceți o pauză de 5 zile și repetați operația.

Bere cu flori de salcâm

Ingrediente: 1 pahar de bere, 20 g flori albe de salcâm, 1/2 l apă.

Mod de preparare: Puneți apă fier­­­binte peste florile de salcâm și fier­­­beți-le 3 minute. Strecurați-le și pu­neți-le să se răcească. În acest timp, încălziți berea până la 40-50 grade. A­mestecați-o cu cea­iul de flori de sal­câm.

Mod de adminis­trare: Luați de 4 ori pe zi câte o lingură, înainte de masă. În prealabil, încălziți băutura pâ­nă la tem­peratura corpului. Trata­mentul durează 2 săp­tămâni.

Bere cu dracilă

Ingrediente: 1/2 pahar de bere, 20 g frunze de dracilă (Barberis L.), 250 ml apă.

Mod de preparare: Turnați apă rece peste frunze. Încălziți până la fier­bere. Infuzați pe baie de aburi, sub capac, 15 minute. Strecurați și adău­gați bere.

Mod de administrare: Luați de 4 ori pe zi câte o lingură de băutură cal­dă.

Diaree

Bere și coajă de ulm

Ingrediente: 250 ml bere, 20 g coajă de ulm și 1/2 l apă.

Mod de preparare: Turnați apă rece peste cojile mărunțite de ulm și 

încălziți-le pe baie de apă, 30 de minute. Pe urmă adăugați berea și lăsați-o până începe să fiarbă. Stingeți focul, răciți și strecurați lichidul.

Mod de administrare: Se bea câte 1/4 pahar de ceai cald, de 4 ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă.

Bere cu rodii

Ingrediente: 250 ml bere, 2 linguri coji de rodii.

Mod de preparare: Mărunțiți co­jile de rodii. Puneți berea pe foc să ajungă până la punctul de fierbere și turnați-o peste cojile de rodii. Lăsați să se infuzeze 2 ore. Pe urmă strecu­rați.

Mod de administrare: Se iau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi.

Constipație

Bere cu rizomi de obligeană

Ingrediente: 100 ml bere, 40 g ri­zomi de obli­gea­nă, 20 ml spirt de 70%.

Mod de preparare: Turnați bere și spirt peste ri­zomii de obligeană. In­fuzați preparatul 8 zile, într-un loc în­tunecos și rece, pus într-o sticlă er­me­tic închisă.

Mod de administrare: Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi.

Colici

Bere cu mușețel și crușin

Ingrediente: 100 ml bere, câte 5 g semințe de ana­son, conuri de ha­mei, 10 g frun­ze de men­tă, câte 15 g flori de mușețel și coajă de crușin, 400 ml apă.

Mod de prepa­ra­re: Amestecați și mărunțiți ierburile, apoi turnați peste ele apă fierbinte. Puneți-le pe baie de aburi, 15 minute, adăugați berea și mai infuzați încă 5 minute. Luați de pe foc, strecurați și răciți pro­dusul.

Mod de administrare: Luați câte 1/2 pahar de preparat, de 3 ori pe zi, după masă.

Bere cu valeriană

Ingrediente: 75 ml bere, 20 g ră­dăcină de valeriană.

Mod de preparare: Mărunțiți ră­dă­cina de vale­ri­ană, puneți-o într-un vas de sticlă nu prea mare, adăugați berea și lăsați să se infuzeze la tem­peratura camerei, 12 zile.

Mod de administrare: Luați câte 25 picături în­tr-un pahar de apă, de 3-4 ori pe zi, timp de o săp­tămână.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.