• Livezile și viile s-au cules și roadele lor se revarsă în piețe. E un moment ideal pentru o cură de vitamine, dar și pentru un regim de slăbit cu fructe… Kilograme în minus, sănătate în plus! O ofertă care merită celebrată •
Regimul cu MERE

Merele sunt celebre pentru eficiența lor în pierderea kilogramelor în plus. Pentru a vă atinge scopul mai repede, urmați câteva sfaturi:
• Consumați mere din regiunea dvs. geografică: au un conținut nutritiv mai bun, din cauza rutelor de transport mai scurte.
• Alegeți mere mici și cu coajă subțire. Preferați soiurile clasice, ionatan, golden auriu și mere crețești. Conțin mai puțină fructoză, ceea ce este bine pentru metabolismul ficatului și al grăsimilor.
• Păstrați merele separat de banane: substanțele chimice adăugate pentru coacerea rapidă a bananelor fac ca merele să se strice mai repede.
Dieta fulger cu mere
Se recomandă două – trei zile de mere pe săptămână, în care consumați doar mere, 1 kg – 1,5 kg, repartizate în 3-4 porții. Cine nu suportă mere crude poate consuma mere coapte sau fierte (fără zahăr sau alte adaosuri).
Se pierd două kilograme pe săptămână, pe care nu le mai puneți la loc, dacă în continuare mâncați cumpătat (porții mici) și evitați alimentele hipercalorice – dulciuri, făinoase, alimente cu multă grăsime și sare. Cafeaua, ceaiul fără zahăr sunt permise.
Dieta moderată cu mere
Se consumă unul-două mere, înainte de fiecare masă. Fibrele conținute în ele se umflă în tractul digestiv și senzația de foame scade. Se pot economisi până la 200 kcal la fiecare. Restul alimentelor să fie sănătoase și consumate cumpătat. Porțiile mici sunt o condiție a slăbitului.
Dacă după mere veți continua să mâncați produse de patiserie, pizza, prăjituri nu veți avea rezultate. Dar, dacă adoptați o dietă echilibrată cu legume, fructe și pește, puteți slăbi într-un mod sănătos pe termen lung.
Dieta cu orez și mere
Orezul completează de minune acțiunea merelor împotriva grăsimii. Orezul oferă energie cu puține calorii și are darul de a reduce retenția de apă. Combinația mere – orez este energizantă și ușor digerabilă.
Dieta se ține două zile pe săptămână, până ajungeți la greutatea dorită. În celelalte zile, mâncați normal, dar porții la jumătate.
Iată cum arată o zi de dietă:
Micul dejun: două mere crude sau coapte. Prânz: 200 grame orez fiert, fără ulei sau alte adaosuri, plus două mere crude sau coapte. Cina: 100 grame orez fiert, un măr crud sau copt.
Sunt permise cafeaua și ceaiul fără zahăr.
Decoct din coji de mere
Se pun la foc doi litri de apă cu coaja de la patru mere. Se lasă să fiarbă la foc mic 10 minute, apoi se trage vasul deoparte și se pune capac. Se strecoară după ce se răcește. Se bea jumătate dimineața, pe stomacul gol, iar cealaltă jumătate, seara. Este un bun mod de a pierde în greutate pe termen lung, fără efort.
Regimul cu PRUNE
Prunele sunt și ele pe lista cu fructe cu mari beneficii, atunci când vine vorba de slăbit. Datorită conținutului ridicat de fibre și apă prunele îmbunătățesc digestia lentă, reglează tranzitul intestinal, previn retenția de lichide și constipația, sunt sățioase și detoxifiante, facilitând astfel procesul de slăbire.
Recomandări:
• Alegeți prune nu foarte dulci. Prunele galbene cărnoase conțin prea mult zahăr, ceea ce împiedică pierderea în greutate.
• Dacă apelați la prune uscate, excludeți-le pe cele afumate.
Dieta cu prune proaspete
Timp de trei săptămâni, consumați câte 3-4 prune proaspete, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. Au proprietăţi diuretice, laxative şi tonice și accelerează arderile metabolice. De asemenea, mențin stomacul plin, și astfel scad senzația de foame, ceea ce vă ajută să reduceți cantitatea de alimente pe care o consumați în fiecare zi.
Zi de prune
Alegeți o zi a săptămânii în care veți mânca exclusiv prune. Împărțiți un kilogram de prune în 6 porții egale și consumați-le de-a lungul zilei. Sunt permise cafeaua și ceaiurile din plante, fără zahăr.
Dieta cu compot de prune
Ingrediente: 2 litri de apă, 1 kilogram de prune și două mere.
Mod de preparare: Spălați fructele, scoateți-le sâmburii și tăiați fiecare prună în bucăți mici. Spălați merele, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le în bucăți. Puneți apa pe foc și când fierbe adăugați prunele și merele. Fierbeți-le aproximativ 15 minute, la foc mic. Se lasă apoi compotul la răcit. Nu se pun zahăr, miere sau alte adaosuri dulci, dar se poate adăuga puțină scorțișoară sau alt condiment preferat.
Mod de folosire: Timp de 3 zile pe săptămână, înlocuiți masa de seară (care trebuie să fie luată cu cel puțin trei ore înainte de culcare) cu o porție sau două de compot de prune.
La celelalte mese axați-vă pe carne slabă fiartă sau friptă, peşte slab, ouă fierte, legume sub formă de salate, supe sau ciorbe – toate în porții mici. Evitați produsele cu zahăr, grase sau prea sărate. Se recomandă să beți minimum doi litri de apă pe zi. Cafeaua și ceaiurile din plante fără zahăr sunt permise. Slăbiți până la 2 kilograme pe săptămână.
Ceaiul de prune uscate
Stimulează arderile de grăsimi, prin reglarea metabolismului. Supraponderalii slăbesc mai ușor cu ajutorul ceaiului.
Pentru a-l prepara, puneți o cană cu apă la fiert și adăugați 4 prune uscate, tăiate în sferturi, lăsându-le să dea în câteva clocote. Lăsați la infuzat 30 de minute. Strecurați și beți câte o cană, cu 30 de minute înainte de mese, de trei ori pe zi.
Regimul cu STRUGURI
Dietele de slăbit pe bază de struguri au avantajul că taie foamea. În plus, strugurii reglează digestia, sunt depurativi și diuretici și înlătură constipația. Pe de altă parte, conțin un procent ridicat de potasiu care favorizează eliminarea lichidelor din organism. De asemenea, zahărul conținut de struguri dă energie și ajută la menținerea sistemului muscular și nervos în stare bună. Spălați bine strugurii înainte de a-i consuma, pentru a îndepărta chimicalele cu care au fost stropiți.
Dieta rapidă cu struguri
Se ține două zile pe săptămână și constă în consumul exclusiv al unui kilogram de struguri pe zi. Se repartizează în mai multe porții. Sunt permise cafeaua și ceaiurile din plante fără zahăr. În zilele fără struguri, nu mâncați grăsimi, dulciuri și produse de patiserie. Consumați în schimb legume și lactate cu conținut scăzut de grăsime, carne slabă, ouă. Repetați săptămânal dieta cu struguri până ajungeți la greutatea dorită. Se pierd aproximativ două kilograme pe săptămână.
Dieta de patru zile
Este o combinație de struguri cu alimente dietetice.
Mic dejun – o cană de ceai sau cafea neîndulcite; după 30 de minute, 100 g struguri. Prânz – 200 g carne pui fiartă, 250 g dovlecei fierți și 100 g struguri. Gustare – 300 ml iaurt sau 100 g struguri. Cina – 150 g brânză de vaci, 100 g struguri. Sunt permise cafeaua și ceaiurile din plante, fără zahăr.
O masă pe zi cu struguri
Se ține trei săptămâni astfel: în fiecare zi, se înlocuiește o masă principală cu struguri, la prânz sau seara. Se începe cu 150 – 200 g de struguri, apoi se crește treptat cantitatea, până se ajunge la 400 – 450 grame. La celelalte mese, reduceți porțiile și evitați zahărul, grăsimile, alcoolul și sarea în exces.