Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“La 32 de ani, prietena mea suferă de atrofie optică”

Foto: Shutterstock

Dragă redacție, prietena mea are 32 de ani și suferă, încă de la vârsta de 21 de ani, de atrofie optică. De la distanța de un metru nu recunoaște decât conturul feței, nici vorbă să poată citi sau să se uite la televizor. Medicina clasică nu are niciun tratament pentru afecțiunea ei, așa că v-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați recomanda un tratament naturist. Vă mulțumesc din tot sufletul și le doresc tuturor românilor sănătate!

RAMONA – Spania

(În numărul pe Martie al Asul Verde găsiți un articol cu rețete pentru boli de ochi.)

“Caut un remediu pentru sindrom vertiginos”

Dragă redacție, locuiesc în Olanda, am 41 de ani și scriu acest mesaj către cititorii dvs., cu speranța că mă va ajuta cineva să-mi recapăt sănătatea. Într-o dimineață, ridicându-mă din pat, am avut senzația că totul a început să se învârtă cu mine. Am ajuns la spital, unde mi s-a pus diagnosticul de sindrom vertiginos. Câteva zile am avut o stare de amețeală continuă, însoțită de dureri mari de cap, cu vorbire greoaie. Acum fac tratamentul prescris, dar amețelile, deși s-au mai rărit, nu dispar. La fel și durerile de cap. Îi rog pe toți cei care știu despre ce este vorba să mă ajute cu sfaturi, cu tratamente naturiste și detalii despre acest sindrom. Aștept și răspunsuri de la specialiștii dvs. Cu drag,

CĂTĂLIN F. – Rotterdam

“Cataracta se poate vindeca fără operație?”

Dragi cititori, am o problemă gravă: am cataractă la ochiul stâng și fac eforturi disperate să nu ajung la operație, pentru că am multe alte boli asociate. În plus, am și aproape 80 de ani și, sinceră să fiu, mi-e cam teamă de “cuțit”. Am găsit în această revistă, într-un număr mai vechi, un caz care s-a vindecat cu miere. Fac și eu acest tratament, dar rezultatul este foarte slab. Știe cineva un alt remediu pentru cataractă, care și-a demonstrat eficiența? Cu mulțumiri,

IOANA P. – Brăila

(Vedeți sugestia de mai sus.)

“Am fost diagnosticată cu hipoplazie uterină”

Am 26 de ani, sunt căsătorită de patru ani și acum șase luni, în urma unui control ginecologic, am fost diagnosticată cu hipoplazie uterină și sterilitate primară. Mi s-a recomandat tratament cu Logest, vitamina E forte, Diclofenac supozitoare, Colposeptine, Doxiciclină, Metronidazol, care până acum nu a avut niciun efect. Mi s-a spus că am uterul prea mic. Ce tratament aș putea face? Am șanse să rămân însărcinată? Vă rog din suflet să mă ajutați. Vă mulțumesc.

CRINA T. – București

“Nu mai am miros”

Am 71 de ani și, de circa doi ani, mi-am pierdut mirosul. Am urmat tratament cu Nostamine, dar fără rezultat. Dacă știți vreun medic sau tratament, vă rog să-mi răspundeți. Multă sănătate și să vă ajute Dumnezeu!

SANDU – Craiova

“Cum pot scăpa de un calcul pe glanda parotidă?”

Am 53 de ani și de câteva luni, partea dreaptă a obrazului mi s-a umflat, ca și cum aș avea un abces. Am fost la control la Clinica de stomatologie din București, unde mi s-a depistat un calcul pe glanda parotidă (glanda salivară) dreaptă. O intervenție chirurgicală este foarte riscantă și nu mi-a fost recomandată pentru că pot rămâne cu o pareză facială. Îi rog pe cei care s-au confruntat cu o asemenea problemă sau cunosc un tratament naturist să mă ajute, deoarece nu pot mesteca și simt o durere permanentă în cavitatea bucală. Cu mulțumiri,

MARIA T.

“Sufăr de etmoidită și am dureri de cap insuportabile”

Dragă redacție, sufăr de etmoidită și am dureri de cap atât de mari, încât nu trece o zi fără să iau calmante. Vă rog să-mi spuneți care sunt cauzele acestei boli, cum se manifestă, dacă afectează ochii și care este cea mai sigură metodă pentru a scăpa de ea. Vă mulțumesc!

CRISTINA – București

“Caut un remediu pentru keratită herpetică”

Sufăr de mai mulți ani de keratită herpetică. Mi-a slăbit vederea atât de mult, încât nu mai pot ieși din casă singură. Aș dori să-mi recomandați și alte metode de vindecare a ulcerației corneei. Sunt disperată! Am înțeles de la medicul oftalmolog la care mă tratez că soluția ar fi transplantul de cornee. Dar cu ce bani, de unde cornee… În speranța că voi primi un răspuns care să mă ajute, vă mulțumesc.

DORINA E. – jud. Vaslui

“La 12 ani, băiețelul meu are sânii dezvoltați nefiresc”

Băiețelul meu are 12 ani și are o dezvoltare nefirească a sânilor, care îl complexează. Tratamentele alopate pe care le-am încercat nu au dus la niciun rezultat. Aștept cu încredere sfaturile dvs. Vă mulțumesc!

CORINA – Brăila

“Am fost diagnosticată cu lichen bucal”

Dragă redacție, am 31 de ani și de peste un an de zile mă confrunt cu dureri în gât. Cineva mi-a spus că este candida, dar la control nu s-a confirmat. Am comandat un vaccin pe nume IBC 10 la o farmacie. După ce am făcut o doză (aveam mai multe fiole), limba mi s-a albit și, de frică, am renunțat. Consultând un medic dermatolog, mi s-a spus că am lichen bucal. Nu știu cu ce să mă tratez și nici nu știu nimic despre această boală. Vă rog să mă sfătuiți ce să fac. Vă mulțumesc!

IOLANDA – Câmpina

“Sufăr de diverticuloză pe tot colonul”

În urma unei colonoscopii am fost diagnosticată cu diverticuloză pe tot colonul. Nu știu cât de periculoasă este, dar mă confrunt cu o nouă problemă. Sunt constipată rău de tot, am fost internată în spital, crezând că am ocluzie intestinală. Mi-au făcut clisme, pentru că numai așa mai pot “ieși”. Iau Duspatalin pentru colon, Nomix – 7 zile pe lună, tărâțe în fiecare zi, Lactuloze de trei ori pe zi, Herbolax, dar degeaba. După trei zile începe să mă doară cumplit capul. Acum am luat două plicuri de Fortrans și abia după patru pastile a început să aibă efect. Sunt speriată. Fac mișcare, dar degeaba. Vă rog, ajutați-mă. Am 51 de ani. Oare nu mai am nici o scăpare? Am slăbit pentru că îmi este frică să mai mănânc, mă doare colonul. Aștept răspunsul cititorilor. Cu mulțumiri,

MIHAELA S. – Craiova

“Caut leac pentru dermatita de stază”

Am fost diagnosticat cu dermatită de stază (o boală care se manifestă prin apariția unor pete de culoare roz, inestetice, nedureroase, între gambe și genunchi). Am încercat fel și fel de tratamente recomandate de medici, care nu au dat rezultate concrete. Doresc un tratament naturist pentru acest diagnostic. Vă rog mult să mă ajutați. Vă mulțumesc.

SILVIU – Tg. Mureș

“Am ciocuri pe coloană și coxartroză bilaterală”

Am 79 de ani și sufăr de calcificări la articulația umărului drept cu o imobilizare aproape completă, ciocuri pe coloană și coxartroză bilaterală. Am urmat o multitudine de tratamente alopate și naturiste fără niciun rezultat. Sunt disperată, nu mai pot să-mi fac treburile în gospodărie, este un coșmar pentru mine această suferință. Rog cititorii, din tot sufletul, dacă s-au confruntat cu această boală, să-mi comunice și mie un tratament prin intermediul revistei. Cu mulțumiri,

GEORGETA B.

“Nu pot scăpa de o scurgere anală”

Am 59 de ani și mă confrunt cu o problemă. În urmă cu 30 de ani, după ce am născut, am rămas cu hemoroizi, cărora nu le-am dat prea mare importanță. Apoi am început să mă constip. Aveam scaun la 6-7 zile, cu hemoragie mare și cu inflamarea hemoroizilor, după care îmi curgea un lichid incolor și fără miros. La recomandarea d-lui Victor Bogdan urmez un regim alimentar adecvat, Apisan forte, apă distilată, masaj, după care mă simt foarte bine. În schimb, scurgerea este permanentă și abundentă. Apelez la specialiștii revistei și la cititorii care s-au confruntat cu această boală, să mă ajute cu un sfat. Vă mulțumesc.

R. G. – Pitești

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian