Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LILIANA, F. AS 1362 – „Am un chist renal”

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

Stimată doamnă,

După cum bine ştiţi, rinichii sunt  organe pereche, fiind unul dintre cele mai importante din organismul nostru. Sunt res­ponsabili de curăţarea  sân­gelui de toxine, de menţinerea tensiunii arteriale, de menţi­ne­rea balanţei sărurilor şi a vitaminelor în organism, ca şi de multe alte funcţii importan­te.

  Probabilitatea apariţiei unui chist este legată de îna­intarea în vârstă, în jurul a 40-60 de ani (jumătate din ome­nire este predispusă la aceste chisturi). Un chist este un sac învelit într-un țesut foarte subțire, care în general con­ţine apă, dar poate conţine, de asemenea, sânge sau bucăţi de ţesut. Chisturile sunt întâlnite în tot organismul, pe piele, pe pancreas, pe ovare, pe ficat, pe colon etc.

În general, chistul este benign, altfel spus, este inofensiv față de funcţionarea normală a organis­mului (nu necesită tratament), în speţă, a rini­chiului. Dar sunt situaţii în care chistul se si­tuează într-un mod care interferează sau creează presiuni asupra organelor, vaselor de sânge, ner­vilor etc.,  în aceste situaţii chistul poate provoca probleme, şi atunci necesită tratament. În timpul dignosticării la ecografie, se poate detecta chis­tul, dar şi conţinutul acestuia, lichid sau solid. 

Cele mai întâlnite chisturi sunt cele simple  (chistul care are con­ţinut lichid şi care nu afectează func­ţionarea rinichiului), prin urmare nu necesită un tratament, ci doar o ur­mărire. Alt grup de chisturi sunt cele care necesită tratament şi care atestă, de obicei, o boală a rinichiului. Aceste chisturi pot conţine sânge sau substanţe solide diferite, şi atunci exis­tă suspiciunea de cancer de rinichi sau metastaze. De asemenea, prezenţa calcifierii în chisturi arată probleme grave. Aceste chisturi pot provoca daune rinichilor, pot influenţa funcţionarea nor­mală a rinichilor. Pentru aceasta, se recurge la analiza temeinică de laborator.

Rinichiul polichistic este o boală moştenită (cunoscută sub numele de PKD), o tulburare congenitală care dezvoltă pe rinichi multe chis­turi, duce la creşterea în volum a rinichiului şi ca urmare, duce la afectarea semnificativă a funcţiei renale, până la insuficiență renală, la dializă şi chiar la transplant de rinichi. Boala se manifestă cu sânge în urină, infecţii dese ale tractului urinar şi formarea de pietre la rinichi (litiază renală). Aceşti bolnavi suferă şi de alte boli ale inimii, ale ficatului, ale vaselor de sânge, ale creierului, pan­creasului etc.

Soluții alternative

*Dacă aveţi suspiciuni legate de sănătatea rinichilor dvs., unul dintre cele mai bune ali­mente-medicament în această problemă este ar­deiul roşu. Conţine cantităţi mici de potasiu, vitaminaele C, A, B6, şi nu ar trebui să lipsească din meniul dvs.

* Fasolea (mă refer la fasolea roşie – Kidney Bean) are forma şi culoarea rinichiului. Ea ajută la preîntâmpinarea tensiunii mari şi a diabetului, două afecţiuni care pot duce la disfuncții ale rini­chiu­lui. Dacă rinichii sunt sănătoşi, fasolea este un aliment foarte bun pentru a-i menţine în bună stare. 

* Varza are un amestec de antioxidanţi, care împreună cu cantitatea mare de vitamina C, K şi fibre alimentare, ajută la protejarea şi funcţio­na­rea normală a rinichiului.

* Merele influenţează și ele în bine sistemul digestiv şi sistemul circulator. Sunt antiinflama­toare, au o cantitate mare de antioxidanţi şi ajută la sănătatea ficatului. Chiar dacă mulţi dintre doctori nu cred în detoxifiere, cu toate acestea, un măr pe zi poate menţine sănătatea rini­chilor, a ficatului şi a între­gului organism. Nu întâm­plă­tor se spune „un măr pe zi ţine doctorul departe”.

* Merişorul (afină roşie) este recunoscut pentru efectele sale miraculoase, în infecţii ale tractului urinar şi ale rini­chilor. Se recomandă să fie con­sumat ca suc natural, pre­gătit în casă.  

* Uleiul de măsline – conține un acid alcalin care ajută la întreţinerea sănătăţii rinichiului şi preîntâmpină pro­cesele de oxidare care îi pot dăuna. 

* Peştele – Specialiştii recomandă ca peştele să fie con­sumat  de 3 ori pe săptămână, ca parte dintr-o alimentație sănătoasă pentru inimă, diabet și ri­nichi. 

* Conopida este bogată în acid folic şi vita­mina C, ajută ficatul să neutralizeze substanţele toxice, iar rinichilor le este mai uşor să se obiş­nuiască în a filtra sângele. În acelaşi timp, trebuie avut în vedere că un consum exagerat de cono­pidă poate duce la apariţia pietrelor la rinichi, iar dacă deja aveţi pietre la rinichi, consultaţi-vă medicul înainte de a o introduce în meniu.

În plus, vă recomandăm o cură cu Elixir of Youth Ca­nadian Sweet Extract şi The Secret of the Herbs – două din produsele noastre, care vă pot ajuta în rezolvarea problemei de sănătate pe care o aveţi. Sunt naturale, conțin fructe de pă­dure, aport în menţinerea rinichiului sănătos. Plantele şi fructele de pădure sunt adunate de noi cu dragoste, din locuri nepoluate, iar acţiunea lor asupra anomaliilor care se produc în organismul nostru a fost atent urmărită şi cercetată de-a lungul anilor. 

În final, recomand o alimentaţie corectă, un zâm­bet permanent pe buzele noastre, mişcare, cre­dinţă. Acestea sunt temelia unui organism sănătos.

Cu respect.

Pentru orice întrebare, puteţi suna la telefon: 0748/11.24.20/ 0748.11.24.21.  

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist MF, competență Ultrasonografie generală și consultații cu biorezonanță, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

„Am dureri foarte mari în zona lombară și la genunchi” (Răspuns pentru GABI, F. ASnr. 1373)

Dragă Gabi,

Există soluții deja verificate de ani buni pentru patologia ta. Abordarea se face atât prin suplimente (de calitate), cât și prin pro­ceduri de refacere a musculaturii paraverte­brale.

Calitatea suplimentelor constă în: materia primă din care sunt fă­cute, formule verificate care dau re­zul­tate bune, tehnologia prin care sunt obținute – să per­mită o bună absorbție, dispersie și dizolvare ast­fel încât substanța nutritivă să ajun­gă la condrocite și să le susțină func­ția de a face lichid sinovial și de a netezi/ repara cartilajul.

Pentru partea de hernie de disc sunt necesare proceduri de refacere a musculaturii para­ver­tebrale și intervertebrale, astfel încât discul inter­vertebral să nu depindă doar de teaca fibroasă ce unește vertebrele.

În acest mod se recâștigă postura corectă a coloanei vertebrale.

Pentru programări și consultație, puteți să sunați la 0723/51.07.37.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/13.75.37, e-mail: [email protected]

„Fratele meu a fost diagnosticat cu picior diabetic” (Răspuns pentru MIHAELA F. – Iași, F. AS nr. 1354)

Acest diagnostic este cauzat de instalarea diabe­tului, drept care fratele dvs. trebuie să-şi ţină sub control valorile glicemiei. Cu cât glice­mia este mai mare, cu atât o mică rană de la picior devine de nevindecat, ajun­gându-se în final la amputare. Va­lorile glicemiei pot fi în limite nor­male printr-un regim alimentar hi­po­caloric (vegetarian) şi prin prac­ticarea postului de 24 de ore, timp de 2-3 zile pe săptămână (o zi da/ o zi nu). Acest tip de post implică să mănânci bine, copios, de ex. mâine dimineaţă, iar următoarea masă va fi poimâine dimineaţă. Între cele două mese trec 24 de ore, timp în care nu se mănâncă decât ceva fructe şi se bea apă sau ceai neîndulcit. Local, vă ofer un un­guent dezin­fectant, cicatrizant şi epitelizant (for­mulă pro­prie) specific afecţiunilor cutanate la dia­betici, ce se aplică o dată pe zi, până la vindecarea totală a  zonei afectate.

Pentru informaţii suplimentare, sunaţi la tel. 0745/13.75.37.

„Mama mea are colibaciloză. Ştie cineva un tratament  naturist?” (Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1354)

Mama dvs. să adopte un regim alimentar cu ceapă şi/sau usturoi, la fiecare masă principală, cu cât mai puţine proteine animale şi, în special, interdicţie totală la produsele din carne de porc. Ca medicaţie, este utilă Tinctura de Propolis 40% – 30 picături de 2 ori/zi, dimineaţa şi seara, diluate într-o linguriţă cu miere de salcâm. Trata­mentul se face timp înde­lungat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian