Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vremea caiselor

Foto: 123RF – 2

Culorile și aroma caiselor vor­besc de la sine despre rolul pe care îl joacă în frumusețe. Și în lumea fructelor, imaginea spune mult. Cu­loarea roz aurie, a „caisinelor”, cum li se spune, cu un strop de noblețe, în Ardeal, pielița lor catifelată la mân­gâiere, precum și mireasma exotică sunt o carte de vizită care îți garan­tează că ai a face cu o „marfă” de lux, care ți se topește în gură și îți înflo­rește pe obraz.

Mască cu caise

Luați una-două caise proaspete și bine coapte, spălați-le și scoateți-le sâmburii. Zdrobiți-le bine și întin­deți-le pe fața proaspăt curățată. Se lasă să acţioneze 30 de minute, apoi se spală cu apă rece. Aplicată de 2-3 ori pe săptămână, masca cu caise dă luminozitate și vitalitate tenului.

Loțiune cu caise

Ingrediente: două cai­se coapte, o jumătate de linguriță cu miere.

Se spală fructele, li se scot sâmburii, se zdro­bește pulpa și se pune la macerat într-o cană cu apă, timp de 10 ore. Se strecoară și se adaugă mierea. Cu pre­paratul obținut se lo­ționează tenul dimineața și seara. Se păstrează la rece, maximum trei zile.

Mască pentru ten gras și mixt

Ingrediente: suc proaspăt de cai­se, 2 linguri cu argilă verde.

Amestecați argila cu suc de caise, până se face ca o cremă groasă, apoi întindeți-o pe față. Lăsaţi să acţioneze 25-30 de minute, clătiţi-vă cu apă rece, apoi pulverizaţi pe față ceai de salvie. Aplicați masca de două ori pe săptămână. În scurt timp, tenului îi dispare grăsimea în exces, devine fin și mat.

Mască împotriva ridurilor

Ingrediente: pulpă de caise bine coapte, zdrobită cu furculiţa, o lin­guriță cu miere, o jumătate linguriță ulei de migdale sau de măsline.

Amestecaţi ingredientele şi întin­deţi pasta pe faţă. După 30 de minute, spălaţi-o cu apă călduţă, apoi rece. E de mare efect pentru fața „șifonată” și îmbătrânită.

Mască tonifiantă pentru decolteu

87759311 – apricot juice and fresh apricots on wooden table and wicker basket

Ingrediente: 3-4 linguri pulpă de caise transformată în piure, o linguriţă ulei de germeni de grâu.

Amestecaţi bine ingredientele şi aplicaţi preparatul pe decolteu, gât şi pe sâni. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, clătiţi cu apă călduţă, apoi rece. Redă elasticitatea și frumuseţea pielii, în zonele deli­cate.

Exfoliant cu caise

Ingrediente: 3 lin­guri zahăr, 3 linguri suc proaspăt de caise.

Acest exfoliant se utilizează doar proas­păt. Se amestecă za­hărul cu sucul de caise şi se aplică imediat pe față. Se masează circular, timp de câteva minute, apoi se clă­teşte din abundenţă. Lasă pielea cati­felată şi moale pentru mult timp.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian