Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

MARK STAM – „Vreau ca oamenii să mă cunoască prin muzică”

A venit toamna, şi odată cu ea, mare parte din evenimentele muzicale se mută îna­poi în cluburi şi săli de spectacole. Hard Rock Café-ul din Capitală îşi reia şirul concertelor săptămânale susţinute de artişti autohtoni. Are invitaţi arhicunoscuţi, dar şi muzicieni aflaţi la început de drum. Ȋn luna septembrie, de exemplu, îl puteţi asculta pe Mark Stam, un alt tânăr talentat și arătos care a venit de peste Prut ca să-ntărească lotul basarabenilor ce pun stăpânire pe scenele și pe inimile româ­nilor, atât prin vocile lor, cât și prin prospețimea și curățenia muzicii. El s-a făcut re­marcat după doar câteva piese, precum: „Impar”, „Vina mea” sau „Nesimțit”, piese ce au ajuns rapid în fruntea to­purilor la posturile de radio şi televi­ziune.

Marius Stamatin (du­pă numele său adevă­rat) s-a născut pe 21 august 1997 la Chișinău şi este un mu­zician autodidact. A înce­put mai întâi să dan­­seze de la trei ani, apoi a învăţat chitară de unul singur. „Pa­siunea mea pentru muzică a în­ceput la 14 ani, dar nu am cre­zut că o să se trans­forme în profesie”, declara el într-un un show TV.

Mark Stam a devenit cu­noscut în Republica Mol­­dova după ce a participat, în 2013, la concur­sul-spectacol „Moldova are talent”. Pentru că a strâns imediat un număr mare de vizualizări pe YouTube, unde postase o melodie, casa de dis­curi Spoiala Brothers, intuindu-i talentul, i-a ofe­rit un contract.

În 2017, Mark a lansat primul lui single profe­sional, „A murit iubirea”, urmat rapid de alte două melodii, ce au avut succes în Basarabia, „Days are coming” și „Doar noi”. Ȋncurajat de succes, la 21 de ani tânărul interpret a luat cu asalt şi piaţa muzicală de la noi. A debutat cu me­lodia „Doar noi”, cân­tată în duet cu Alina Ere­mia, şi a stârnit pe loc interesul iubitorilor de muzică. Al doilea sin­gle al său, „Impar”, a fost însoţit de un vi­deo­clip extrem de bine fă­cut. Este o piesă scri­să și realizată împreună cu colegii lui de la Chi­șinău, The Motans, şi cu Marco&Seba, într-un weekend, în martie 2018. Videoclipul a avut un succes nebun. A fost vizualizat pe internet de peste 10 milioane de ori şi s-a clasat pe prima poziție în mai multe topuri, printre care „Shazam România”, „Roma­nia Radio Chart” și „Romania TV Chart”, acolo unde conti­nuă să staționeze pe locul unu de opt luni de zile. „«Impar» este imnul singurătății. E un cântec «vam­piresc», poate un pic mai provocator și frivol decât celelalte piese ale mele, dar e o ipostază nouă, o piesă mai ma­tură. Eul nu suferă din dragoste, nu e îndră­gostit, ci este rece pre­cum o piatră. Cred că noi toți ne putem re­găsi în această melo­die, fie că am trecut, fie că trecem, la un moment dat, prin zona aceasta în care inima este parcă scoasă din priză, în care nu mai simți nimic… Acest lu­cru am în­cercat să-l redăm și în videoclip, împreu­nă cu echipa de dans, «Space». Am în­cercat să exprimăm prin coregrafie scena­riul în care o persoană este puternic atrasă de o alta, profund indi­ferentă, imaginân­du-și însă scenarii sen­zua­le”, declara Mark.

Dacă a avut drep­tate sau nu, știu mai bine „pățiții”, cert este că și-a fermecat și mai mult fanii adolescenți, al căror număr sporește constant.

Anul acesta, în luna mar­tie, Mark a lansat încă o piesă de succes, „Nesim­țit”, care a fost vizualizată pe YouTube, în mai puțin de o lună, de trei milioane de oameni. Peste numai trei luni, în iulie, a lansat încă un cântec de dragoste – „Ultima oară”. „Aș vrea ca oamenii să știe că îmi place să mă des­chid prin muzică, aici sunt cel mai cinstit. Vreau să mă cunoască prin me­lodiile mele. Dacă îmi ascultă muzica, înțeleg cine sunt eu cu adevărat. Ard de nerăbdare să le arăt piesa «Ultima oară» tuturor, să o împart cu lumea întreagă!”, declara el.

În ce privește primul disc al artistului, el se mai lasă încă puţin aştep­tat. Ca stil muzical, va fi vorba de R&B, soul și folk.

Și pentru că are potenţial muzical clar, Mark a fost cooptat de casa de discuri Global Records, care îi are sub pălăria ei și pe INNA, Delia, Carla’s Dreams, The Motans, Irina Rimes. Mark a şi cântat în deschiderea unor concerte ale celor de la Carla’s Dreams sau The Motans,

Chiar dacă nu a lansat încă un album, Mark Stam are sufi­ciente melodii pentru a susţine con­certe in­dividuale. El va cânta în premieră la „Hard Rock Café”, în Parcul Herăstrău din Bucu­reşti, joi, 19 septem­brie, de la ora 21.30. Biletele s-au pus în vânzare în reţeaua Iabilet şi au preţuri cuprinse între 49 lei – loc în picioare, şi 69 lei – VIP, cu masă în faţa scenei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian