Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

În „top zece”: Uleiul de cocos

Foto: Shutterstock

Așa cum există un „top” al muzicii, există și un top al produselor de frumusețe, stabilit de femei. De o vreme încoace, în fruntea lui se află uleiul de cocos, recoman­dat cu entuziasm de actrițele și cân­tărețele americane. Obținut prin pre­sarea pulpei lăptoase a nucii de co­cos, uleiul conține o proporție mare de grăsimi saturate, excelente pentru hidratarea și tonifierea pielii. De ase­menea, are proprietăți antiinfla­ma­toare și antimicrobiene, datorită con­ți­nutului său de acid lauric. Uleiul de nucă de cocos se folosește atât pentru piele, cât și pentru păr și unghii. Este important ca atunci când cumpărați ulei de nucă de cocos să optați pentru unul de bună calitate. Citiți eticheta înainte și verificați dacă este ulei de cocos presat la rece și pur. Uleiul de cocos nu trebuie folosit de femeile cu ten gras. Există riscul de a produce puncte negre și coșuri.

La ce folosește

* Ca balsam de buze: Dacă aveți buzele uscate și aspre, uleiul de cocos este soluția cea mai rapidă pen­tru a le repara și a le menține hidratate.

* Demachiant: Uleiul de cocos este perfect pentru îndepărtarea ma­chiajului. Aplicați-l pe față cu dege­tele, ștergeți-vă cu un tampon de vată și îndepărtați-l cu apă caldă.

* Unguent pentru tenul uscat și deshidratat: datorită vitaminei E, pe care o conține din belșug, este un ex­celent anti-rid și redă flexibilitatea pie­lii uscate, întârziindu-i îmbătrâ­ni­rea. Este mai bine să-l folosiți noap­tea, deoarece lasă pielea puțin unsu­roasă.

* Unguent pentru corp: Călcâie crăpate, coate uscate, vergeturi… Pie­lea corpului va beneficia de uleiul de cocos. Puteți să-l utilizați ca atare sau în amestec cu crema dvs. hidratantă de corp, pentru a o face mai eficientă.

Rețete pentru păr și unghii

* Mască pentru păr uscat și deteriorat: Uleiul se întinde pe păr prin masare cu degetele, înainte de spă­lare, pornind de la rădăcină la vârfuri. Se lasă să acționeze o jumă­tate de oră, apoi se spală părul cu șam­pon. Îl puteți lăsa să acționeze peste noapte, învelit în folie și prosop.

* Balsam pentru unghii: Uleiul de cocos este foarte eficient și pentru a repara unghiile casante și subțiri și a le face mai rezistente, lucioase și sănătoase. Se masează ușor unghiile, cu o cantitate mică de ulei, o dată pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian