Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

“Sufăr de rectită ulcerativă. Știe cineva vreun leac?” (Răspuns pentru RADU T. – București, F. AS nr. 1374)

Foto: Shutterstock

Domnule Radu T., rectita ulcerativă poate fi tratată prin clisme cu ceai (infuzie) de mărul-lupului (Aristolochia clematitis). Se găsește la plafar. Dacă doriți, mă puteți contacta la adresa:

GHEORGHE HELE – loc. Albești nr. 101, jud. Bihor, cod 417401

“Copilul meu nu vrea să renunțe la suzetă” (Răspuns pentru ROXANA – Craiova, F. AS nr. 1378)

Și eu am pățit cu băiatul meu la fel ca dumnea­voastră. Am încercat cu praf de cărbune de lemn, cu cremă neagră, dar fără niciun rezultat. O doam­nă mai în vârstă m-a învățat să folosesc conținutul de la fierea de pasăre. Acesta fiind foarte amar, am reușit de la prima încercare, Poate reușiți și dum­neavoastră.

Să auzim de bine!

E. ZAMFIR – Drăgășani

“Băiețelul meu are probleme respiratorii” (Răspuns pentru LOREDANA F., F. AS nr. 1381)

1. Mergeți la un medic alergolog bun, care să depisteze cauza bolilor de care suferă băiețelul. Eu am fost în aceeași situație cu copilul meu, 11 luni din 12 i-am tot dat antibiotice prescrise de o mul­țime de medici de diverse specializări, dar niciunul nu a știut cum să abordeze situația. Infecțiile și febra nu treceau cu nimic și respira mereu pe guriță, zi și noapte. Am încercat, de asemenea, toate variantele de tratamente naturiste (gemo­terapie, aromaterapie, homeopatie etc.), dar fără succes. În cele din urmă, am ajuns la d-na dr. aler­golog Irina Alexandru din Iași, care m-a ținut o oră și jumătate în cabinet și a făcut o anamneză serioasă a tuturor episoadelor de boală ale copi­lului meu, pentru ca, în final, să con­state că acesta are un astm bronșic alergic, ce necesită neapărat tratament pe termen lung. Schema de tratament este următoarea: Aerius sirop – 3 ml de 2 ori pe zi (dimineața și seara), Sin­gulair, pli­culețe pentru copii peste 6 luni – 1 plicu­leț (amestecat cu piure de banană, deoa­rece nu se dizolvă în apă), seara – îna­inte de culcare, Flixo­tide spray – pentru inhalator (nu fiole pentru nebulizator) – cel de la Phillips este cel mai bun. Se face un puf seara, înainte de culca­re, ți­nând copilul cu mască la gură mini­mum 30 de secunde. Cu acest tratament, copilul meu a început să respire normal în doar câteva zile, simptomele dispă­rându-i în doar două săptămâni. Trata­mentul acesta i-a întărit și plămânii și nu a mai răcit decât de două ori într-un an, doar cu câțiva mucișori și fără febră sau alte complicații. Este foarte important să nu se întrerupă deloc tratamentul, decât la indicația medicului. Pe doamna dr. Irina Alexandru o puteți contacta și online. Multă sănătate!

DIANA BEJAN

2. Sunt mama unui băiat de 5 ani și 9 luni care, din cauza unei hiper-reactivități bronșice, de câte ori a răcit sau a avut vreo viroză, de multe ori complicată în pneumonie, a avut episoade lungi și grave de tuse, tratate cu aerosoli și pufuri. În cele din urmă, am fost cu el de două ori la salina Praid, câte o săptămână pe an, ceea ce l-a ajutat să aibă o imunitate mai bună, să răcească mai rar și, când se întâmplă, să facă forme mai ușoare. Poate ar fi bine să întrebați medicul dacă este indicată salina și în cazul băiețelului dvs.

ADINA – București

“Cum scap de durerea din călcâi?” (Răspuns pentru C. COSTIN – Craiova, F. AS nr. 1381)

Pentru problema dumneavoastră vă sfătuiesc:

* Radiografie pentru călcâi (în ideea că sunt pinteni).

* Avizul medicului de fami­lie pentru medicație an­tialgică și antiinflama­torie.

* O metodă empirică, dar eficientă, constă din mai multe bucăți de fetru (decu­pată din pălării vechi) suprapuse și lipite, ca să se obțină o talonetă de circa 1 cm grosime. Încercați să mer­geți la pantofar ca să o croiască rotund la un capăt și în plan in­direct spre de­gete, ca să nu vă deran­jeze.

Apoi, cu ajutorul unei sule sau cu vârful unui cuțit, creați un orificiu destul de mare exact acolo unde vă doare călcâiul. Acest dispo­zitiv îl puteți monta în fie­care pantof.

Vă doresc sănătate!

G. SIBOTEANU

“Sunt operat de cancer la colon. Ce tratamente naturiste mă pot ajuta?” (Răspuns pentru VIOREL POP – Ghermănești, jud. Ilfov, F. AS nr. 1382)

1. Vă recomand cu căldură următorul trata­ment, verificat pe mai multe persoane de diverse vârste, operate de cancer la colon:

* Ceai Lapacho (unic producător Sonnentor). Se beau 1 x 3 căni zilnic, preparate ca în prospect cu 1 litru de apă.

* Curcumin Phytosome (unic producător Jarrow) – 1 x 3 capsule, zilnic.

* Reishi (Ganoderma lucidum) (producător Nature’s Way) – 3 x 3 capsule, zilnic.

Capsulele se iau odată cu ceaiul care poate fi ușor reîncălzit pentru prânz și seara.

Ceaiul se prepară în vase de inox și se poate depozita în bor­can de sticlă. Se poate îndulci cu o lingu­riță de miere (exclus zahăr sau în­dulcitori).

* Regim alimentar: fără băuturi dulci carbogazoase, zahăr, pâine albă și derivate, carne grasă, pasăre fără piele.

* Se verifică markerii tumorali pentru cancer de colon (CA 19.9) la fiecare două luni.

* Se continuă tratamentul mini­mum trei luni, chiar dacă valoarea analizei este normală (trebuie să fie mai mică de 10).

Multă sănătate!

MANUELA R.

2. În primul rând, trebuie să re­flectăm și să ne curățăm emo­țional de sentimentele negative pe care le-am manifestat recent sau în trecut (precum invidia, ura, ranchiuna față de alte persoane sau neiubirea față de noi înșine). Pentru a ierta, ajută următorul exercițiu: se scrie pe o foaie de hârtie, de 110 ori, numele persoanei, te iert, te iubesc, mulțumesc. Acest exercițiu are efecte subliminale asupra noastră și ajută să ne ușurăm bagajul emoțional negativ. Să ierți persoanele care au greșit față de tine nu e un lucru ușor, dar e necesar, mai ales când ești încercat de boală.

În al doilea rând, e nevoie să ne curățăm tipa­rele mentale negative care ar putea sta în calea vindecării, făcând exerciții constante de a afirma lucruri pozitive. Mai concret, în loc să repetăm lucruri precum “sunt bolnav”, “nu sunt bine”, e important să începem să vorbim pozitiv despre noi, “sunt pe cale să mă vindec”, “sănătatea revine și echilibrează balanța în interiorul corpului meu”, “sunt bine, sunt capabil să mă vindec”, “sunt pe cale de a mă vindeca, am încredere”. Astfel de afirmații pot fi scrise și pe foi de hârtie, citite și recitite de cât mai multe ori pe zi. Se pot lăsa foile la vedere prin casă, pe pereți, lăsând vi­brațiile acestor afirmații să fie cât mai prezente pentru per­soa­na ce dorește ajutor pentru vindecare.

În al treilea rând, ajută foarte mult în procesul de vindecare conștientizarea le­găturii pe care o avem cu Dumnezeu și cu natura-mamă. De mare folos sunt plimbările în aer liber, în pă­dure, lângă lacuri sau chiar la mare. Găsește zone cu copaci și petrece cât mai mult timp înconjurat de aceștia, se știe că arborii simt prezența oamenilor și eliberează în aer substanțe care ajută la vindecare.

Caută să te afli în con­texte care să te facă să te simți bine alături de persoane dragi, vesele, caută să faci ceva să îți placă, poate fi orice ți se potri­vește (să te joci cu pisica, să te uiți la comedii pe televizor toată ziua, să faci fapte care îi fac pe alții fericiți, să alergi, să gătești etc.). Pentru vin­decare, dispoziția e foarte importantă, râsul e un foarte bun medicament.

Nu în ultimul rând, contează și ceea ce intro­duci în organism ca alimentație. Ajută foarte mult să se adopte un stil alimentar vegetarian, bazat pe fructe și legume crude. Enzimele obținute din crudități sunt un mare ajutor pentru corpul care se echilibrează, alcalinizându-l. Cumpărând un stor­cător care extrage sucul la rece, se pot obține o multitudine de vitamine, minerale și enzime din sucurile de legume și fructe. Sunt o grămadă de informații și rețete pe internet despre cum se pot combina fructele și legumele pentru a face sucuri.

E important să nu se mănânce carne, pentru că aceasta e principalul factor care irită zona colo­nului. Mai adaug patru lucruri care ar putea ajuta la vindecarea cancerului de colon și la întărirea organismului:

* Să se revadă numărul 177 de anul acesta din revista “Asul verde”, unde sunt multe plante reco­mandate (rădăcină de obligeană, ciuperca tibetană, turmericul, tămâia, lăptișorul de matcă în miere cu 20% concentrație etc., și unde se reia importanța regimului alimentar fără carne și bazat pe crudități și sucuri).

* Să se încerce o cură de detoxifiere și întărire a organismului, Oshawa nr. 7, vreme de 10 zile în care să se consume făină, orez, mei, hrișcă + sare+apă, în toate combinațiile și modurile, fără nimic altceva (se pot găsi rețete pe internet despre Oshawa).

* Uleiul de cânepă cu CBD ajută și el la refacerea organismului, datorită canabinoizilor care stimulează la nivel cerebral procesul de vin­decare (pentru început, se poate lua uleiul de pe site-ul “Domnița Maria”, care este bun și pentru alte afecțiuni).

* Bitterul suedez e și el de ajutor pentru stimularea funcției de vindecare a corpului nostru.

În speranța că vă vor fi de ajutor aceste sfaturi, vă urez sănătate și cât mai multă fericire!

IONELA S. – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian