Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru MIRELA -Giurgiu, F. AS nr. 1384 – “Analizele spun că sunt sănătoasă, dar îmi tremură mâinile”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

În primul rând trebuie spus că tremorul esenţial este o condiţie întâlnită destul de frec­vent la mijlocul sau spre partea mai avansată a vieţii, cu evoluţie lent-progresivă şi simptome care pot afecta, de la caz la caz, mâinile, capul sau vocea. Spre deosebire de boala Parkinson, în care tremorul este o ma­­nifestare de repaus şi se ame­liorează odată cu mişcările voluntare, tremorul esenţial se produce atunci când are loc iniţierea unei mişcări voluntare, de genul scrisului sau mestecatului, semnele şi simptomele accen­tuându-se pe măsură ce activita­tea desfăşurată este mai intensă. Şi chiar dacă tremorul dispare în timpul somnului, oboseala şi stresul accentuează mani­festă­rile, întâlnite, de altfel, şi în pa­to­logiile tiroidiene sau ca efect secundar al administrării unor medica­mente. Deşi tremorul esen­ţial este o patologie care, adesea, constă doar într-o afec­tare uşoară, în caz că se accen­tuează, se impun tra­tamente medicamentoase pentru amelio­rarea simpto­melor.

Prima intervenţie tera­peu­tică în cazul tremorului esenţial este folosirea unor medicamente cu acţiune pe sistemul nervos cen­tral. Acest tip de medicaţie, care poate diminua cu 50-60% intensitatea tremorului, este compusă în general din:

• Betablocante – folosite adesea în tratamentul hipertensiunii arteriale (ex. propranololul), ele au capacitatea de a micşora tremorul.

• Medicaţia antiepileptică – este reprezentată, în special, de Primidone (Mysoline).

• Tranchilizante – această clasă de medica­mente este reprezentată, în special, de Diazepam şi Alprazolam (Xanax).

• Inhibitorii anhidrazei carbonice – ex. Metha­zolamida.

Sigur, în cazul în care medicamentele se dove­desc a fi ineficiente, iar semnele şi simptomele persistă, există şi opţiunea unor intervenţii chirur­gicale, cum ar fi talamotomia sau stimularea cere­brală profundă, proceduri care se pretează la per­soa­nele ce prezintă afectări funcţionale impor­tante.

În ceea ce priveşte tratamentul naturist, o serie de remedii folosite şi în boala Parkinson sau în sin­dromul extrapiramidal poate completa cu succes terapiile alopate sau le poate chiar substitui. Dintre aceste remedii aş aminti: Resveratrolul, Melissa, Coenzima Q10, complexul vitaminic B, Magne­ziul, Valeriana, acidul Alfa-lipoic şi în special acidul gama-aminobutiric, care vizează atât stările anxioase specifice bolii, cât şi manifestările neuro-musculare (tremurături, fasciculaţii).

În sfârşit, produse precum Censtone-F (sirop) şi 5-HTP (hidroxitriptofan) au o notabilă acţiune antidepresivă şi ajută la întărirea şi refacerea tecii de mielină, cu implicaţii favorabile în tulburările neuromotorii funcţionale.

Să auzim numai de bine!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

“Mi se despică unghiile la jumătate” (Răspuns pentru CORINA, F. AS nr. 1355)

Vă recomand ceaiul de Coada-Calului, atât pe cale internă – 2-3 căni pe zi, îndulcit cu puțină mie­re de salcâm, fie extern: preparați un decoct con­cen­trat, lăsați-l să se răcească, apoi țineți-vă un­ghiile înmuiate în el câte o oră zilnic (o oră formată din 4 reprize a 15 minute sau 3 reprize a 20 de mi­nute etc.). Dacă nu se rezolvă, mă sunați la tel.: 0745/13.75.37 zilnic, între orele 16-22, și vă prepar ceva potrivit.

“Salivez abundent și mă dor rău picioarele” (Răspuns pentru MARCELA – Bacău, F. AS nr. 1355)

Cele două simptome: hipersalivația și pruritul (mâncărimea) dintre picioare, vin “la pachet”, ur­ma­re a unui puseu alergic, declanșat de ingerarea unui produs alimentar sau lichid pe care-l consu­mați des. De regulă, asemenea reacții se produc după consumul frecvent de ciocolată sau preparate cu cremă de ciocolată, produse alimentare pe bază de carne de porc sau lactate integrale (ne­degresate), preparate din carne pră­jite, sosuri picante cu conținut ridicat de Capsaicină (extract de ardei iute), bău­turi răcoritoare carbogazoase ce con­țin cofeină, băuturi alcoolizate, in­clu­siv bere etc. În cazul dvs., vă puteți fi propriul medic, urmărind, prin elimina­re, care din aceste produse consumate vă declanșează aceste stări neplăcute, urmând ca, în momentul în care-l des­coperiți, să-l scoateți din alimentație definitiv, altfel suferința dvs. se va agra­va și va fi mai greu de tratat.  În privința durerilor de la gambe, vă sugerez să vă cumpărați o sticlă cu oțet de mere și miere și să vă masați zona dureroasă a picioarelor, dimineața, la trezire, și sea­ra, la culcare. Puteți să luați și intern, 1-2 linguri de oțet de mere și miere (dacă nu aveți probleme digestive) pe care-l diluați într-un pahar de ceai, și-l beți – fie seara, dacă du­rerile de picioare sunt peste noapte – fie dimineața, după micul dejun, da­că durerile se manifestă peste zi. În caz că suferințele dvs. nu dispar du­pă aceste procedee simple, sunați-mă la tel-WatsApp: 0745/13.75.37 zil­nic, între orele 16-20 și vă voi pre­para un produs potrivit suferințelor dvs.

“Cum scap de Proteus prin metode naturiste?” (Răspuns pentru IOANA – Constanța, F. AS nr. 1351)

Proteus poate fi eliminat printr-o alimentaţie cât mai vegetariană cu putinţă, din care se exclud pentru totdeauna produsele din carne de porc, se recurge la un aport bogat de lichide, dintre care apă plată cel puţin 2 litri pe zi. Ca medicaţie, vă reco­mand: Tinctură de Propolis 40%, 30 picături de 3 ori pe zi, 30 zile, apoi 30 picături, seara, timp de 6 luni; Tinctură de Ienupăr – 1 linguriţă de 2 ori pe zi, dimineaţa și seara, 30 de zile; Vitamina C 1000-1200 mg – 1 capsulă pe zi, dimineaţa, 30 zile. Dacă nu le găsiţi în farmaciile din Constanţa, mă sunaţi la tel: 0745/13.75.37 şi vi le trimit eu.

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

“Sufăr de gingivostomatită cu bacili fusiformi” (Răspuns pentru SILVIA – Galaţi, F AS 1358)

Stimată doamnă, în cazul afecţiunii dumnea­voastră, puteţi găsi vindecarea ape­lând la sfatul medicilor terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Com­plementară Romvac. De aproa­pe opt ani, compania Romvac pro­duce gama de produse naturale Imu­no­instant, având proprietăţi anti­mi­crobiene, antiiflamatorii şi imuno­modulatorii. Utilizând gama Imunoinstant, medicii terapeuţi au obţinut vindecarea în cazul a nume­roa­se afecţiuni bacteriene, microtice şi virale. Având în vedere că gama generală de produse nu acţio­nează împotriva Fusiformis fusiformis, recoman­darea este să solicitaţi un tratament personalizat, cu specificitate împotriva acestui bacil. Ideal este să efectuaţi cât mai rapid o vizită în cadrul cabinetului nostru, în vederea unei consultaţii unde să pre­zentaţi dosarul cu analizele dumneavoastră me­dicale.

Multă sănătate!

“Mama are dureri groaznice de articulaţii din cauza sindromului reumatoid” (Răspuns pentru LAURA F. – Bucureşti, F. AS nr. 1358)

Stimată doamnă, pentru mama dumneavoastră vă recomandăm cu căldură gama de produse na­turale Imunoinstant, produse caracterizate prin efecte antimicrobiene, antiinflamatorii şi imuno­modulatorii. Este recomandat, în mod special, produsul RoDIA, care este condiţionat sub formă de comprimate şi care se prescrie în mod special pentru afecţiuni articulare, datorită compoziţiei sale unice, de substanţe naturale antiinflamatorii.

Pentru a beneficia de un tratament adaptat afecţiunii de care mama dumneavoastră suferă, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac.

Multă sănătate!

Farm. Liliana Samson – Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

“Sufăr de coxartroză la numai 30 de ani” (Răspuns pentru CARMEN S., F. AS nr. 1360)

Despre afecţiunile artrozice se ştia că sunt specifice vârstei a treia, fiind asociate înaintării în vârstă, bătrâneţii. Artroza este o boală progresivă, ce se desfăşoară în timp, ajungând în final să distrugă atât cartilajul între articulaţii, care are rol de tampon, cât şi întreaga structură articulară. Manşonul dintre articulaţii are rolul de a împiedica frecarea oaselor, distribuie uniform presiunea în articulaţii (şold, genunchi) şi astfel întârzie apariţia durerilor. În ultimii zeci de ani, câteva patologii au înregistrat creşteri procentuale, în ce priveşte inci­dența la vârste mult mai mici, iar dintre acestea amintim: afecţiunile coloanei vertebrale din cauza posturii incorecte; valori crescute ale colestero­lului provocate de alimentaţia dezechilibrată sau stres; ficat gras și, mai ales, afecțiuni artrozice, de care suferă până la 6% din populaţia la nivel mondial cu vârsta sub 30 de ani, aceste procente ajungând până la de 10 ori mai mari la persoane de vârsta a treia. Fiind o afecţiune ce distruge articulaţia şi cartilajul în timp, treptat, este de preferat să începem un tratament adecvat încă de la primele simptome, pentru a reduce procesul de degradare. Vă recomand administrarea de Celadrin Extract Forte, un supliment natural cu acţiune antiinflamatoare similară produselor de sinteză, dar fără a avea efectele secundare ale acestora. Cela­drin Extract Forte protejează membrana sinovială şi asigură lubrifierea permanentă a articulaţiei, precum şi un lichid sinovial de calitate, care poate hrăni cartilajul articular. Această acţiune nutritivă este completată prin administrarea unui complex de opt ingrediente, cum este CartiMix Forte, cu rol în refacerea şi consolidarea cartilajului articular. De asemenea, sunt recomandate exerciţiile fizice, alimentaţia echilibrată, fizio- sau kinetoterapia, toate acestea având rol preventiv în ce priveşte întârzierea procesului artrozic.

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian