Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII NOIEMBRIE

Foto: Shutterstock

Micuțul Mercur începe cea de-a treia și ultima perioadă de retrogradație pe parcursul anului. Se întâmplă în Scorpion și ne oferă prilejul să ne uităm la investițiile și resursele noastre. Putem examina felul în care ne-am gestionat economiile, de exemplu. Dar resurse pot fi și însușirile noastre. Pe 20, Mercur redevine direct. Ar fi de dorit ca până atunci să avem o idee clară despre situația noastră financiară. În sensul acesta, ne ghidează și Soarele (în Scorpion până pe 22) și Marte, care ne trezește dorința de-a iniția noi afaceri, din 20 și până la finele anului. Înainte de-a ajunge în Scorpion, Marte trece printr-un conflict serios cu Pluton în Capricorn, care culminează pe 5, când ambiția exagerată ne poate determina să recurgem la metode neprincipiale, pentru a ne atinge scopurile. Venus intră la început de lună în Săgetător, unde se găsește și Jupiter. Energiile celor doi benefici nu pot fi decât aducătoare de… beneficii. Suntem mai receptivi la idei noi, pe care le putem dobândi călătorind sau studiind. Putem să ne îndrăgostim de cineva dintr-o cultură diferită, putem începe să studiem ceva nou și interesant. Trebuie să fim însă atenți să nu cheltuim prea mult, până pe 26, când Venus intră în austerul semn al Capricornului, unde va strânge băierile pungii.

BERBEC

Coarne moi

Faptul că vă vine mai greu să vă impuneți vă este de folos, dacă știți ce foloase puteți trage de pe urma acestei situații. Șeful dvs., Marte, se găsește, până pe 19, în Ba­lan­ță, unde, astrologic vorbind, se află „în exil”. Un prilej de-a-i as­culta pe cei care au acumulat ne­mulțumiri în privința dvs. Vă vine mai ușor ca în alte dăți să ascultați ce au de spus. Dacă reușiți să vă puneți în pielea lor, veți preveni numeroase situații tensionate, în perioada următorilor doi ani. În restul lunii se poate să fiți preocu­pați de aflarea unor secrete sau de protejarea secretelor proprii.

BANI: Începând din 20, o per­soană la fel de în­tre­prinzătoare ca dvs. vă poate oferi participarea la o afacere. Dar este vorba despre cineva care nu acceptă decât propriul punct de vedere, deci colaborarea, în acest sens, poate deveni dificilă.

CARIERĂ: La început de lună, dar mai ales pe 5, punctele dvs. de vedere pot diferi drastic de cele ale șefilor dvs. Se poate ajunge chiar la antipatie, deci fiți prudenți.

DRAGOSTE: În cupluri e bine să cedați, până pe 20, dreptul majorității deciziilor par­tenerului dvs., mai ales dacă sunteți, de regulă, principalul fac­tor deci­zional. După această da­tă, unii din­­tre dvs. pot fi tentați de o aventură.

SĂNĂTATE: În cea de-a doua parte a lunii, orga­nismul dvs. are tendința de-a se re­calibra.

TAUR

Fascinați de mistere

Î n primele zile ale lunii, mai ales în preajma zilei de 5, v-am sfătui să nu porniți la drum lung, deoarece există pericol de accidente sau certuri, mai ales în situația în care călătoriți cu un coleg de serviciu. Și dacă aveți de sus­ținut examene sau apăreți în public, se poate ca lucrurile să nu se desfă­șoa­re cum vă doriți. E important să nu dați curs unor provocări, în special da­că vin din partea unui bărbat. Până către sfâr­șitul lunii, respectiv pe 26, vă preocupă descifrarea unor mistere sau, dacă urmați vreo practică spirituală, puteți face progrese. Cei înzestrați cu capaci­tăți extrasenzoriale latente și le-ar putea descoperi către finele inter­va­lului.

BANI: Dacă nu pică, curge. Venus și Jupiter aduc pros­pe­ritate. Unora, banii le pot veni fără efort, alții atrag parteneri de afaceri cu care se înțeleg, în special între 20 și 26. Pe 14 puteți fi tentați să aruncați cu banii.

CARIERĂ: În jurul zilei de 5, pu­teți avea izbucniri ner­voase dvs., ori să fiți ținta unei ieșiri temperamentale a vreunui colabo­ra­tor. Mărul discordiei îl poate cons­titui rivalitatea privind atribuirea oficială a unor merite.

DRAGOSTE: Ascultați cu adevărat ce are de spus parte­nerul despre trecut, până pe 20, ca să preîntâmpinați certuri.

SĂNĂTATE: Până pe 19, dar mai ales pe 5, se pot ma­ni­festa dureri de cap și/sau infecții la nivelul ochilor.

GEMENI

Probleme restante

Ca de fiecare dată, când pla­neta dvs. guvernatoare, Mercur, intră în mișcare retrogradă, vă simțiți ținuți pe loc. Asta pentru că nu mai trebuie să mergeți înainte, ci să vă întoarceți în trecut. E cazul să revedeți celelalte două perioade din acest an, când Mercur a luat-o de-a-ndoa­selea pe cele ceruri, res­pec­tiv 6-28 martie și 8 iulie 2 august. Ve­rificați să nu fi rămas lucruri neduse la capăt atunci, cum ar fi răs­punsuri la mail-uri, vizite, hârțo­gă­raie, etc. Mercur își reia parcursul direct pe 21, și ar fi bine dacă până atunci ați rezolva aceste probleme restante.

BANI: Vă puteți aștepta ca în jurul datei de 4 să primiți informații privilegiate cu privire la anumite oportunități de câștig.

CARIERĂ: Fără știrea dvs., în cu­lise se întrunesc si­tuații favorabile evoluției dvs. profe­sio­nale. Dar veți fi puși la încercare în preajma datei de 5, când e de­osebit de important să vă tratați colaboratorii cu res­pect.

DRAGOSTE: Partenerul vă vine în întâm­pi­nare însuflețit de energia be­ne­fi­cilor Venus și Jupiter. Veți fi răsfățați de aceste energii între 2 și 26. Pe­treceți cât mai mult timp alături de perechea dvs.

SĂNĂTATE: Pe parcursul lunii sunteți predispuși la infecții, care vizează mai ales sis­temul uro-genital. Respectați cu stric­­tețe igiena intimă.

RAC

Vârf profesional

Situațiile cu caracter karmic, care s-au întrunit în jurul Lu­nii noi de la finele lunii trecute, vă dau de veste dacă vă aflați pe drumul cel bun. E vorba despre evoluția dvs. per­sonală. Vă simțiți bine în pie­lea dvs.? E ceva ce v-ați dorit să rea­li­zați și v-ați lăsat opriți pe loc din tot felul de considerente mi­nore? Acestea sunt întrebările pe care e bine să vi le ridicați, pen­­tru a ști dacă vă trăiți cu adevărat viața sau sunteți înțe­peniți în trecut sau în rutină. Situația familială poate fi în­cordată în jurul datei de 5, posibil din pricina unui bărbat care încearcă să forțeze o decizie.

BANI: Între 2 și 26, eforturile de echipă se pot solda cu sume mai mari decât v-ați fi așteptat. Din 27 puteți atrage un nou asociat.

CARIERĂ: Evoluați într-un con­text deosebit de favo­rabil. Nu vă bucurați doar de sim­patia colegilor, ci vă face plăcere și latura creativă a proiectului actual, mai ales între 2 și 26.

DRAGOSTE: Poveștile de iubire sunt complicate. Pâ­nă pe 21, persoane din tre­cut pot în­cerca să reînnoade comuni­ca­rea cu dvs. Dar e mai pro­ba­bil ca o nouă pasiune să aibă câștig de cauză, sub in­fluența lui Marte, din 20. În mariaje, Venus aduce magie din 27.

SĂNĂTATE: Pofta de mâncăruri con­­sistente și dulciuri se poate trans­forma în kilograme rezistente la diete între 2 și 26. Ficatul trage din greu.

LEU

Supercreativitate

Dvs. sunteți oricum persoane creative, dar în intervalul 2-26, puteți înregistra o adevărată ex­plo­zie de inspirație. Ori se mai poate ca odraslele dvs. să vă bucure, manifestându-și talentul. O a treia posibilitate ar fi să aveți parte de un câștig neașteptat, picat din cer. Asta nu în­seam­nă însă să vă dedați unor spe­culații. Dacă se întâmplă, bi­ne, dar dacă forțați nota, mai degrabă obțineți un rezultat advers. Ideal ar fi să vă abțineți de la șofat în preaj­ma lui 5, când Marte, planeta ac­cidentelor, i se opune aprig lui Pluton. Pe Mercur retrograd, adică până pe 21, ar fi indicat să discutați chestiuni fa­mi­liale nerezolvate din trecut. Decizii ar fi de luat după 21.

BANI: La mijocul lunii apare ris­cul să aruncați cu banii. Chiar dacă vă pică o sumă mai mare de bani, cheltuiți-i cu cap.

CARIERĂ: În jurul datei de 5, nu e cazul să vă băgați nasul în oala altora. Dacă reușiți să le aflați secretele, asta nu v-ar ajuta la nimic, dimpotrivă, ar risca să otră­vească atmosfera de la ser­vi­ciu.

DRAGOSTE: Iubirile care încep sub aus­pi­cii­le celor doi benefici, între 2 și 26, au șanse să dureze mult și bi­ne. Căsătoriile încheiate în același in­terval conțin o promisiune de fericire și longevitate.

SĂNĂTATE: Infecțiile care ies la suprafață în preajma datei de 5 ar trebui tratate cu cea mai mare seriozitate.

FECIOARĂ

La gura sobei

Statul acasă cu tot familionul e atât de plăcut, mai ales între 2 și 26, încât în ciuda reputației dvs. de persoane obsedate de muncă, mai mai că v-ați lua niște zile libere. Amicii trag și ei de dvs., cam în același interval, și pentru că pe unii dintre ei i-ați neglijat de o bună vre­me încoace, ar fi cazul să faceți efor­tul să vă întâlniți cu ei. Odată ce reușiți să vă adunați, vă veți simți bine, cu excepția intervalului 19-22, când vă sfătuim să fiți prudenți atât în discuții, cât și la volan.

BANI: Marte cel impulsiv vă poate determina să faceți o alegere necugetată în preajma datei de 5. S-ar putea ca ideea să nu fie rea, dar nu e încă pre­gă­tit contextul.

CARIERĂ: Sunteți mai pu­țin motivați ca în alte perioade să stați pe baricade și bine faceți, mai ales că Mercur e retrograd până pe 21.

DRAGOSTE: O poveste de amor poate eșua la­men­tabil în preajma datei de 5, probabil din pricina unor bani. În cuplu, in­certitudinile încep să se clarifice pe final de lună.

SĂNĂTATE: Mercur retrograd vă poate face în­che­ieturile brațelor mai puțin flexibile ca de obicei, pot să apară chiar și crize de reumatism infecțios.

BALANȚĂ

În largul largului

Șefa dvs., Venus, pleacă pe 2 din Scorpion, unde nu prea s-a simțit bine, căci în această zodie se află, cum se spune în astrologie, „în exil”. Odată cu in­tra­rea ei în Să­getător, atât ea, cât și dvs. vă veți simți mai în largul dvs. Stările emoționale tulburi ce­dează locul unei atitudini mai vesele. Conver­sa­țiile cu cei din anturaj pot fi pline de umor și cre­a­tivitate. Pentru efect maxim, nu vă cantonați pe internet, ci ieșiți în lume. Mergeți la spec­ta­cole sau concerte, dar nu și în jurul datei de 14. Până pe 20, Marte vă îndeamnă să vă afirmați, dar pe 5 există riscul să exagerați cu atitudinea revendicativă.

BANI: Până pe 21, făceți-vă socotelile din urmă și verificați-vă și actele referitoare la bani, să fiți cu ele la zi. Între 18 și 21 e bine să rezistați impulsului de-a vă arunca cu capul înainte într-un proiect. Informați-vă mai întâi bine, atunci sunt șanse serioase de reușită.

CARIERĂ: Dacă vă duceți înapoi la perioadele 6-28 martie și 8 iulie-2 august, este posibil să ajungeți să înțelegeți fondul disputelor dvs. cu șefii de acum și să vă ajustați compor­ta­men­tul.

DRAGOSTE: În 2 începe o perioadă în care flir­tați cu plăcere, dar pro­babil fără vreo intenție serioasă. Și totuși, din 20 puteți să vă dați seama că lucrurile devin serioase…

SĂNĂTATE: Somnul devine mai odihnitor după 28 și labele picioarelor nu se mai umflă așa ușor.

SCORPION

­Abureli trecătoare

În primele zile ale lunii puteți fi destul de con­fuzi, deoarece în zodia dvs. se întâmplă două evenimente astrologice. Primul îl constituie schim­ba­rea direcției de mers a lui Mercur, ceea ce în­seamnă că pe 1 vă simțiți blocați – dvs., care aveți întotdeauna o direcție precisă. Nici emoțional nu vă simțiți grozav, fiindcă Venus vă părăsește pe 2 și ia cu ea starea de încredere relaxată, pe care o aduce cu sine pe unde trece. Dar Soarele și Mercur retrograd în semnul dvs. nu vă lasă să vă plângeți de milă, ci vă îndeamnă să vă puneți la treabă ca­litățile de cercetător, să vă analizați. Marte îm­preună cu Mercur vă fac cârcotași și agre­sivi din 19 până pe 21. Ulterior însă, vă simțiți revigorați și cu mintea clară.

BANI: Pentru dvs., noiembrie pare a fi o lună mai potrivită pentru a celebra Crăciunul, căci daruri primiți din partea ambilor benefici, Venus și Jupiter, între 2 și 26.

CARIERĂ: Unul dintre rivalii dvs. încearcă să vă pună bețe-n roate, până pe 20. Șan­se de reușită ar avea în jur de 5, dacă vă lăsați provocați.

DRAGOSTE: Luna plină din Taur din 12 aduce multă emoție în viața de cuplu. În relațiile noi, unele incertitudini vor mai dispărea.

SĂNĂTATE: În preajma datei de 5 vă pot apu­ca brusc dureri de cap. E bine să vă protejați zona capului și ochii.

SĂGETĂTOR

Aleșii stelelor

În luna noiembrie a anului trecut, în semnul dvs. zo­diacal a venit, cum o face o dată la 12 ani, marele benefic, Jupiter, stăpânul zodiei dvs. Anul acesta, pe noiembrie, vine și micul benefic Venus să-l însoțească, până pe data de 26. Bucurați-vă din plin de acestă întâlnire, căci veți mai avea parte de această reuniune în zodia dvs. doar peste alți 12 ani. Toate relațiile dvs. se îmbunătățesc, deoa­re­ce îi tratatați pe ceilalți cu bunăvoință și căl­dură. La mijlocul lunii s-ar putea să faceți prea multe pentru familia dvs. ori, dim­potrivă, să așteptați ca familia să vă împlinească do­rințele.

BANI: Combinația energetică Venus – Ju­pi­ter este prosperă, putând să vă aducă asociați generoși. Venus trece pe 27 în Capricorn, aducând proiecte cu bătaie lungă.

CARIERĂ: Se poate ca un bărbat să încerce să vă stânjenească în devenirea dvs. profesională, începând din 20. Meritele dvs. par să fie trecute cu vederea și vă puteți pierde lesne răbdarea cu colaboratorii. Riscul maxim este pe 25.

DRAGOSTE: Toate persoanele, cărora le acor­dați atenție până pe 26, ar trebui să fie încântate.

SĂNĂTATE: Mercur retrograd (1-21) poate să provoace disfuncții în viața in­timă sau infecții. Marte în Scorpion din 20 acu­tizează pericolul de infecții. Pe 24-25 vă pândesc puseuri de tensiune.

CAPRICORN

Puși pe harță

Aveți de clarificat multe din urmă, cu prie­te­nii sau cu persoane din cercurile pe care obișnuiți să le frecventați. Problema e că, începând din data de 2 și până pe 21, nu mai beneficiați de serviciile diplomatice ale lui Venus și diferendele pot deveni pe alocuri destul de neplăcute. 18-21 e perioada cu riscul cel mai pro­nun­țat de certuri, mai ales cu bărbații. Pe 26, micul benefic Venus se oprește în semnul dvs. preț de de aproape o lună, ameliorându-vă starea de spirit, nu tocmai veselă.

BANI: Dacă vă folosiți redutabila capacitate de-a asculta cu discernământ, veți putea afla în ce direcție să vă duceți cu in­vestițiile.

CARIERĂ: De obicei, când oamenii ne vorbesc pe la spate, nu e de bine. Ei bine, în cazul dvs. lăudătorii sunt numeroși și discreți pe de-asupra, cel puțin între 2 și 26.

DRAGOSTE: S-ar putea ca în preajma Lunii pline din 12 să fiți pe cale de-a vă îndrăgosti și de-a vă declara sentimentele. Dacă Saturn și Pluton în semnul dvs. vă rețin, mai aveți o șansă din 26 încolo, dar asta privește mai mult cuplurile, decât relațiile incipiente.

SĂNĂTATE: Energia e bună, dar funcțiile en­docrine pot fi încetinite, între 2 și 26. Apetitul e crescut. Menajați-vă ficatul.

VĂRSĂTOR

Tensiuni în familie

Uranus în Taur, certându-se cu Marte în Scor­pion vă poate afecta destul de serios relațiile de familie, în special pe final de lună. Cele mai neplăcute situații sunt de așteptat între 19 și 25. Motivul cel mai probabil este că, fiind teribil de prinși de niște obligații profesionale sau sociale, le pasați celor din familie. Altă formă sub care se pot manifesta tensiunile este le­gată de casă, poate necesitatea bruscă a unei mu­tări, ceea ce vă poate încurca pe multiple planuri. Luna plină din Taur din 12 poate aduce efuziuni emoționale pe această temă, dar și o reapropiere de femeile din neam.

BANI: La mijlocul lunii, combinația energiilor Venus-Neptun retrograd vă poate face să cheltuiți o sumă substanțială pe obiecte fru­moa­se, dar cu defecte ascunse. Realismul vă revine parțial după 28, când Neptun redevine direct.

CARIERĂ: În preajma datei de 5, dușmanii dvs. din umbră vor fi tare activi și vă trebuie multă atenție să nu le cădeți în capcană. Cu atât mai mult cu cât luna aceasta nu vă prea in­tegrați în echipă, iar între 19 și 25 pot apărea și conflicte deschise.

DRAGOSTE: S-ar putea ca pe la mijlocul lunii să fiți tare populari în societate.

SĂNĂTATE: În preajma datei de 5, anumite infecții din zona capului sau a sis­temului uro-genital se pot manifesta acut.

PEȘTI

Val de critici

Deja de cinci luni, Neptun retrograd în semnul dvs. vă împiedică să vedeți cu claritate realitatea, și tot rătăcind prin cețurile sale se prea poate să vă simțiți debusolați. Dar în noiembrie, maestrul iluziilor, cum a mai fost poreclit Neptun, își reia mișcarea directă. Schimbările exterioare pot fi minore, măcar la început, însă percepția dvs. se îmbunătățește. Este vorba mai mult despre intuiție inspirată (că doar n-o să deveniți brusc niște per­soa­ne pragmatice). Mulți dintre dvs. ar putea primi critici obiective, care să îi aducă cu pi­cioa­rele pe pământ în perioada de retrogradație a lui Mercur. Dintre ele, cele mai greu de digerat par cele cu care sunteți confruntați între 19 și 25.

BANI: Încă vă frământă niște pierderi su­ferite în urma unor acțiuni impulsive, mai ales în preajma datei de 5, dar nu pentru multă vreme.

CARIERĂ: Beneficii Jupiter și Venus vă dau o șansă importantă de afirmare, pe perioada acestei luni, între 2 și 26. E genul de creș­tere care poate atrage după sine o semnifi­cati­vă mărire a salariului.

DRAGOSTE: De abia după ce Neptun rede­vi­ne direct, pe 28, vă mai lămuriți (măcar parțial) ce vreți. Mai poate fi și un flirt cu careva dintre șefi.

SĂNĂTATE: În preajma datei de 5 pot apărea migrene severe sau infecții.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian