Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„După operația de cancer osos, vărul meu are în continuare dureri”

Vărul meu, în vârstă de 28 de ani, suferă de cancer osos, localizat la femurul stâng. A fost operat, i s-a extirpat tumora, dar osul a fost destul de afectat. Are în continuare du­reri, își pierde echili­brul și preferă să mear­gă în câr­je. Radio­grafiile și RMN-ul făcut după operație au ieșit bine. Ne poate ajuta cineva care s-a confruntat cu această boală, cu câteva sfa­turi? Mi-e teamă că vărul meu a fost afectat și pe fond psihic, că durerile sunt ima­ginare, din moment ce me­dicii spun că totul este în regulă. Cu mulțumiri,

ANAMARIA

„La un an de la operația de cancer de colon, mama are metastaze osoase”

Dragă redacție, vă rog din suflet să mă ajutați și pe mine. Mama are 69 de ani și acum un an a fost operată de cancer de colon. De curând i s-au descoperit metastaze osoase și are du­reri foarte mari. Îi rog din suflet pe cei care știu un trata­ment efi­cace să o ajute. Vă mulțumesc anticipat! Cu stimă,

GABRIELA D.

„Fac întruna infecții în gât și nu știu cauza”

Am probleme foarte mari la gât, fac întruna infecții și nu știu care este cauza. Am făcut tot felul de tratamente cu antibiotice, dar degeaba. După ce fac infecția în gât, ganglionii de pe ambele părți se măresc, am dureri foar­te mari, parcă cineva mă strânge de gât. În plus, la ultima internare mi s-au depistat noduli la ambii plă­mâni. Vă rog foarte mult să mă ajutați să găsesc un leac! Vă mulțu­mesc.

GELU N. – Reșița

„După colecistectomie am scaune foarte dese”

Acum un an am suferit o operație de colecis­tec­tomie. La început m-am simțit bine, nu mai aveam deloc durerile de ficat dinainte de ope­rație, dar după câteva luni au început stările de rău: făceam diaree imediat după ce mâncam, eram slăbită, nu aveam putere nici să țin o cană în mână. Sunt foarte atentă la ce mănânc, dar tot am scaune dese dimineața. Am luat tot felul de me­dicamente recomandate de medicul de fa­milie, dar nimic nu-mi rezolvă problema.Vă rog din suflet să mă ajutați! Vă mulțumesc!

ELENA J.

„Băiatul nostru se distruge cu jocurile de noroc”

Suntem disperați, avem un băiat în vârstă de 41 de ani, este căsătorit și are un copil. Ce este foarte grav, atât pentru familia lui, cât și pentru noi, părinții, e că este dependent de jocurile de noroc (în termeni medicali, are boala „joc pato­logic de șansă”). Cu toții suntem alături de el, dar nu știm cum să-l ajutăm. Este îngrozitor să te autodistrugi așa cum o face el. Poate cineva s-a confruntat cu acest viciu periculos și vrea să ne ajute. Vă mulțumesc anticipat pentru orice sfat am primi. Vă implor, ajutați-mă să-mi salvez copilul!

A.

„Am încheieturile umflate și dureroase”

Am 31 de ani, și de aproape o jumătate de an am dureri la înche­ieturile de la mâini și de la picioare, și sunt infla­mate. Am fost la doctor, am făcut analizele de sânge și mi-a prescris calciu lactic, vita­mina B6, vitamina E, Magnerot și Detralex. Fac tratamentul de o lună, dar nu văd nici o ame­liorare – am în continuare du­reri îngrozitoare și edemele nu se reduc deloc. Vă rog din su­flet să mă ajutați, să-mi dați un sfat. Care ar putea fi cauza? La ce specialist să merg? Știe cineva vreun leac din bătrâni?

Cu mii de mulțumiri,

RAMONA

„Am mâncărimi groaznice după cura cu Albendazol”

Stimată redacție, pentru generația noastră de peste 70 de ani sunteți balsam și alinare, pentru că noi suferim cel mai tare de singurătate și avalanșa bolilor. Cu respect și speranță, vă rog să publicați întrebarea mea. După două cure cu Albendazol, soluție împotriva Toxocara canis, am niște mâncărimi ce nu-mi dau pace. Aștept cu înfrigurare ajutor prin revista dumneavoastră, poate s-a confruntat cineva cu aceste mâncărimi cumplite.

Sănătate și împliniri întregului colectiv. O toamnă cu pace sufletească!

ROXANA – Brăila

„Caut un remediu pentru depresie”

Bună ziua! Caut un re­me­diu naturist pentru depresie, deoa­rece tratamentele cu me­di­camen­te, recomandate de medici și far­maciști, nu au dat rezultat pentru mine. Am luat MgB6 (Complex), Vitamax Q10, Doppel Herz activ B1, B6, B12, Sedocalm, Vale­riană și Seroxat, un produs con­tro­ver­sat. Vă mulțumesc din toa­tă inima și aștept cu speranță sfa­turile voastre!

EUGEN – Onești

„Fiul meu are bila mărită”

Vă rog să mă ajutați cu un sfat. Fiul meu are 11 ani, iar la un consult ecografic a fost depis­tat cu bila foarte mărită. Știe cineva un tratament natu­rist? Ni s-a spus că momentan nu poate fi tratat. Vă mulțumesc anticipat!

LUCIAN – Iași

„Cum să vindec o rană care stă deschisă de șase luni?”

Aș dori să mă ajutați cu un sfat pentru pro­blema mea. De șase luni, am o rană deschisă la stinghia piciorului stâng, pe interior, care nu se vindecă. În timpul zilei, mi se umflă piciorul și rana îmi provoacă niște mâncărimi teribile. Stau la țară, sunt bătrână, și mi-e foarte greu să merg la oraș, să mă vadă un medic. Vă rog să-mi spu­neți ce să fac. Vă mulțumesc și să vă dea Dum­nezeu sănătate!

FLOAREA R. – jud. Vrancea

„La doar 18 ani, fiica mea are colesterolul peste 300”

Fiica mea, care are 18 ani, și-a făcut recent analizele și am fost șocată să constat că i-a ieșit colesterolul total peste 300. Medicul de familie i-a prescris Rosval de 5 mg. Ține și regim, dar vreau să apelez și la un tratament naturist efi­cient. Vă mulțumesc.

MARTA S. – București

„Caut un remediu pentru gastrită eritematoasă antrală”

Deoarece aveam dureri cumplite de gât, me­dicul de la ORL mi-a pre­scris un tratament cu Zinnat, apoi am fost trimisă să fac o endoscopie digestivă. Rezultatul a fost gas­trită eritematoasă antrală. În câteva săptămâni am slăbit 10 kg. Mereu am un nod în gât, cu greu pot bea apă, noaptea nu pot dormi, deoarece mi se usucă cumplit gâtul, iar dimineața mă scol cu un gust amar în gură. Medicul gastroenterolog mi-a prescris Motilium și Lanzul. Am încercat să iau argilă ALGO, să beau ceai de gălbenele, dar toate îmi irită gâtul. Acum iau Re­glacid, cu care mă simt puțin mai bine, dar efectul nu ține decât vreo două ore, după care nodul în gât reapare. Îmi poate recomanda cineva un leac? Vă mul­țumesc.

MOLDOVAN IRINA

„Sufăr de otită purulentă și antibioticele nu au efect”

Dragă redacție, am 51 de ani și sufăr de otită acută purulentă. De o lună îmi curge urechea, și tratamentul cu antibiotice nu are niciun efect. Îmi puteți da un sfat? Cunoașteți vreun remediu naturist la care să pot apela? Vă rog să mă ajutați. Vă mulțumesc!

ANA A.

„Am dermatită seboreică pe frunte”

Vă rog să-mi spuneți cum m-aș putea vindeca de dermatită seboreică localizată în zona frunții. Am încercat mai multe tratamente pre­scrise de medicul dermatolog, însă fără niciun re­zul­tat. Mă chinui cu această boală de peste un an, așadar apelez la cititorii revistei pentru a primi un ajutor din partea specialiștilor sau a celor care au suferit de această boală și au reușit să se vindece. Vă mulțu­mesc din suflet!

ALEXANDRA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian