Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de rectită radică” (Răspuns pentru LILIANA – Sighetul Marmaţiei, F. AS nr. 1082)

De scaunele diareice se poate scăpa foarte repede. Timp de cel mult cinci zile, luați înainte de fiecare masă câte o jumătate de ceașcă cu apă (de mărimea celei de cafea) în care amestecați câte o linguriță cu vârf de pulbere de cărbune de lemn ars, adăugând și 20-30 de picături de propolis. Sunt arhicunoscute proprietățile an­ti­radioactive ale lăptișorului de matcă. Luați îna­inte de fiecare masă câte trei lingurițe de miere cu lăptișor de matcă și câte o linguriță cu vârf de polen. Zilnic, intro­du­ceți în rect o combinație de: 50 ml apă, 3 lingurițe de mie­re cu lăptișor de matcă și 3 lingurițe de miere propolizată (ar fi și mai bine dacă în loc de apă ați folosi o infuzie con­centrată din urzică și gălbenele sau gălbenele și bu­suioc). În mai puțin de o lună, veți fi vinde­cată definitiv. Dar fiind o rectită de natură radică, continuați trata­mentul încă o lună.

Prof. VASILE ANDRIȚOIU – Târgu-Jiu

„Am o infecţie cu coci gram pozitivi în cavitatea bucală” (Răspuns pentru DUMITRU T., F. AS nr. 1086)

Următorul ceai vă va da satisfacție deplină: luați câte o linguriță cu vârf de tătăneasă, brus­ture, rostopască și găl­benele. Tătăneasa se pune prima la fiert, în 300 ml apă, timp de 20 de mi­nute. Apoi se adaugă și brusturele și se mai fierbe 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se adau­gă rosto­pasca și gălbenelele, se ține acoperit vasul circa 20 de minute, iar când a devenit călduț, se ia câte o gură de ceai și se ține în cavitatea bucală circa 10 minute. Spă­latul cavității bucale se face de mai multe ori pe zi, până la terminarea ceaiului. A doua zi se face altul proaspăt. Cocii vor dis­părea în două-trei zile, dar tratamentul tre­buie continuat zilnic, cel puțin două săptă­mâni, apoi la două zile, la trei zile, și o dată pe săptămână, vreme de cir­ca o lună. Concomitent, se ține un regim alimentar se­ver, sărac în proteine animale și complet lipsit de lactate, care favori­zează dezvoltarea cocilor. Succes și multă să­nă­tate!

MIHNEA T.

„Am o piatră la glandele salivare” (Răspuns pentru TINCA – Vaslui, F. AS nr. 1292)

Aceeași problemă a avut-o și sora mea, la vârsta de 14 ani. Problema s-a rezolvat la indicațiile unui medic ORL, care i-a spus să mestece gumă de mestecat tot tim­pul. După două zile, a eliminat piatra prin căile salivare sub­lin­guale.

TUDOR D. – București

„Caut un leac pentru gastrită medicamentoasă” (Răspuns pentru SIMONA – C-lung Moldovenesc, F. AS nr. 1375) 

În F. AS nr. 1310 din aprilie 2018, medicul Mo­nica Spânu, cu specializare în gemoterapie, reco­mandă în probleme la nivelul stomacului, Extrac­tul din muguri de smochin. Acesta este un mare reglator al secreției gastrice, pe care o readuce la normal, atât în caz de aciditate prea mare (hiper­aciditate), cât și în aciditate scăzută (hipoaci­ditate), ambele situații fiind nefavorabile în pro­cesul digestiei.

De asemenea, cicatrizează (regenerează) mu­coasa stomacului, condiție esențială pentru vin­de­­care, indiferent de boala care afectează sto­macul. Extractul din muguri de smochin se admi­nistrează câte 2 ml, de două ori pe zi, dimineața și seara. Picăturile se pun în puțină apă și se țin puțin în gură, apoi se înghit. Se administrează cu aproxi­mativ 20 de minute înainte de masă pentru efect optim.

În ulcere sau alte probleme gastrice acute sau cronice se poate administra produsul POLY­GEMA I – stomac, conține extract din muguri de smochin și extract din muguri de arin negru, care adaugă compusului acțiunea antiinflamatoare. Produsele Plantextrakt se gă­sesc în magazine de produse naturale și în farmacii.

(Răspuns valabil și pentru SIMION – Tecuci, „Am arsuri mari la stomac”, F. AS nr. 1366)

MARIA LIȚĂ – Constanța

„Mamei mele i-a fost depistat un nodul pe plămân” (Răspuns pentru LOREDANA – Vaslui, F. AS nr. 1375) 

Dragă Loredana, am su­ferit și eu, vreme de 5 luni, de chinuri, de tuse, de transpi­raţie, de nas care îmi curgea încontinuu, de cantităţi de fleg­mă pe care nu puteam întotdeauna să le elimin şi care îmi dădeau senzaţia de sufocare şi de sfâr­şire. După tot atâtea luni de medicamente şi de dru­muri la specialişti, singurele care îmi amelio­rau cât de cât stările mai sus descrise au fost nişte preparate făcute în casă, învăţate de la bunica mea (deşi Facultatea de medicină pe care am terminat-o m-a învăţat să folosesc doar medica­mentele alopate). De altfel, la finalul scrisorii, o să le comunic şi celorlalţi cititori ai „Formulei AS” reţetele pe care le-am folosit pentru tuse, pentru dureri în gât, pentru senzaţia de a nu mai putea respira, pentru nasul care curgea de dimi­neaţă până seara, şi mai mult, pentru flegma care nu se lăsa eliminată. Mai neplăcut era, totuşi, no­dulul de la plămâni, care n-a apărut de la început în investigaţiile pe care mi le-au făcut medicii. Chiar dacă mă oblojeam cu reţete de-ale bunicii, nodulul nu-mi ceda. Şi atunci mi-a apărut un înger sal­vator în persoana unei bune prie­tene, care mi-a povestit că şi ea avusese ceva asemănător cu mine. Ea mi-a recomandat imediat reme­diile naturale Pectoralis, Elixir of Youth şi Immunoforce Canadian Sweet Extract, care-şi arătaseră foarte repede eficienţa. Pare incre­dibil, dar este absolut adevărat – la 8 luni de când am început să iau remediile mai sus amintite, toate analizele au ieşit îmbucurător de bune, RMN-ul arăta ca şi cum ni­mic nu ar fi fost pe plămânul meu vreodată! Simptomele au dispărut doar după 2-3 luni de cură, dar după ataţia ani, îmi este teamă să întrerup tratamentul, astfel încât tot urmez o cură de întreţinere (mai ales că simt că-mi dau şi un tonus foarte bun, zi de zi).

Acum iată care sunt acele reţete ale bunicii mele, bine de pus în practică atunci când sunteţi răciţi, iar tusea nu vă dă pace.

* Faceți-vă un sirop din zeamă de lămâie şi miere, beţi din el o dată pe zi, iar pentru cei mai curajoşi, la acest amestec puteţi adauga şi ardei iute.

* Să nu vă lipsească din alimentaţie (mai ales în perioada rece) ceapa şi usturoiul.

* Preparaţi-vă sirop dintr-o jumătate de lin­gură cu paprika (boia iute), o jumătate de lin­gură cu ghimbir ras, o lingură cu miere, o lin­gură cu oţet de mere, 2 linguri cu apă – preparat din care vă recomand să luaţi de 2-3 ori pe zi, câte o înghiţitură.

* Să vă faceţi suc de morcovi – 4-5 morcovi, la care se adaugă puţină apă, o linguriţă de miere. Se ia câte o înghiţitură de câteva ori pe zi, 3-4 zile, până ce tusea cedează şi dispare.

Le doresc cititorilor AS-ului o iarnă fără răceli şi, mai ales, fără gripă, iar Loredanei, sănătate pentru mama ei.

Dr. ILEANA B. – Timișoara

„Băiețelul meu are probleme respiratorii” (Răspuns pentru LOREDANA F. – Focșani, F. AS nr. 1381)

Mergeți la un medic aler­golog bun, care să depisteze cauza bolilor de care suferă băiețelul. Eu am fost în aceeași situație cu copilul meu, 11 luni din 12 i-am tot dat antibiotice, prescrise de o mulțime de medici de diverse specializări, dar niciunul nu a știut cum să abordeze situa­ția. Infecțiile și febra nu tre­ceau cu nimic și respira mereu pe guriță, zi și noapte. Am încercat, de asemenea, toate varian­tele de tratamente naturiste (gemoterapie, aroma­terapie, homeopatie etc.), dar fără succes. În cele din urmă, am ajuns la d-na dr. alergolog Irina Alexandru, din Iași, care m-a ținut o oră și ju­mătate în cabinet și a făcut o anamneză serioasă a tuturor episoadelor de boală ale copilului meu, pentru ca, în final, să constate că are un astm bronșic alergic, ce necesită neapărat tratament pe termen lung. Schema de tratament este următoa­rea: Aerius sirop – 3 ml, de 2 ori pe zi (dimineața și seara); Singulair, pliculețe pentru copii peste 6 luni – 1 pliculeț (amestecat cu piure de banană, deoarece nu se dizolvă în apă) seara înainte de culcare; Flixotide spray pentru inhalator (nu fiole pentru nebulizator) – un puf prin inhalator (cel de la Phillips este cel mai bun) seara, înainte de culcare, ținând copilul cu masca la gură minim 30 secunde. Cu acest tratament, copilul meu a început să respire normal în doar câteva zile, simptomele dispărându-i în doar două săptămâni. Tratamentul aceasta i-a întărit și plămânii și nu a mai răcit decât de două ori într-un an, doar cu câțiva mucișori și fără febră sau alte complicații. Este foarte important să nu se întrerupă deloc tratamentul, decât la indicația medicului. Pe doamna dr. Irina Alexandru o puteți contacta și online. 

Multă sănătate! 

DIANA BEJAN – București

„Mă supără pleoapele și am ochii uscați” (Răspuns pentru MAGDALENA – Roman, F. AS nr. 1385)

De la farmacie cumpărați soluția oftalmică „Lacrisifi”, pentru calmarea și lubrifierea ochilor. Citiți cu atenție prospectul. Și eu am aceleași simptome, de mulți ani, dar le rezolvați, punând la nevoie câte o picătură de soluție în fiecare ochi. Indicație de la medic (firma Oculus, Bucu­rești).

Vă doresc succes și să auzim numai de bine!

POPESCU C. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian