Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Remedii rapide contra bolilor frigului

Foto: Shutterstock – 3

• Te miri ce plante uscate, oțet de mere ori pulberi de argilă, au puteri ma­gice. De data asta, sfaturile pe care vi le dăm sunt franțuzești •

Bronșită

Ingrediente: câteva picături de zeamă de lă­mâie, 1 lingură cu miere (de cimbru sau salcăm).

Mod de preparare: * Fierbeți apa cât să um­pleți un pahar și lăsați-o să se răcească, până ce de­vine călduță. * Încorporați în apa din pahar mierea de cimbru sau de salcâm și zeama de lămâie proas­păt stoarsă și amestecați. * Beți amestecul de câte­va ori pe zi.

Răgușeală

Ingrediente: 1/2 de lămâie, 1 lingură cu miere de salcâm.

Mod de preparare: Puneți într-un pahar cu apă călduță zeama de lămâie proaspăt stoarsă și mierea, amestecați bine și beți.

Stare gripală

Rețeta 1

Ingrediente: 1 lămâie, 2 lingurițe cu miere de salcâm.

Mod de preparare: * Stoarceți lămâia și tur­nați zeama într-un bol. * Adăugați mierea și com­pletați cu apa clocotită. * Lăsați lichidul să se ră­cească (să fie călduț) și beți-l înainte de culcare.

Rețeta 2

Ingrediente: 5 ml ulei esențial de lămâie, 5 ml ulei esențial de pin, 5 ml ulei esențial de eucalipt, 1 linguriță miere de salcâm.

Mod de preparare: * Turnați uleiurile esen­țiale într-o sticlă, puneți dopul și scuturați-o bine ca să se amestece. * Încorporați 2 picături de ames­­tec de uleiuri în miere, amestecați și luați câte-o lin­guriță de 3 ori pe zi.

Dureri de gât

Rețeta 1

Ingrediente: 1 linguriță cu argilă albă.

Mod de preparare: * Faceți de trei ori pe zi gargară cu argilă albă diluată într-un pahar cu apă călduță. * Întrerupeți gargara dacă vă provoacă iritații.

Rețeta 2

Ingrediente: 1 linguriță cu bicarbonat, 1 lingu­riță zeamă de lămâie.

Mod de preparare: * Stoarceți lămâia. * Di­luați bicarbonatul într-un pahar cu apă. * Adăugați zeama de lămâie. * Faceți gargară. * Gargara se repetă o dată pe zi, până la ameliorare.

Rețeta 3

Ingrediente: 1/2 pahar oțet de mere, 1/2 pahar miere de salcâm.

Mod de preparare: * Amestecați oțetul de mere cu mierea, până ce obțineți un sirop. * În­ghițiți câte-o linguriță de amestec, din 3 în 3 ore, pe parcursul zilei.

Dureri de urechi (otită)

Rețeta 1

Ingrediente: 1 cataplasmă cu argilă.

Mod de preparare: * Faceți o cata­plasmă lată cu argilă rece și aplicați-o în jurul urechii. * Lăsați să acționeze circa 1 oră (sau până se încălzește). * Repetați procedeul pe tot parcursul zilei.

Rețeta 2

Ingrediente: 1 lămâie.

Mod de preparare: Turnați 2 picături de zeamă de lămâie direct în ureche, de 3 ori pe zi.

Rețeta 3

Ingrediente: 1 lămâie.

Mod de preparare: Îmbibați o bucată de vată în zeamă de lămâie și aplicați compresa de jur împrejurul urechii, vreme de 2 minute.

Rețeta 4

Ingrediente: 80 g coajă de lămâie, miere de pădure.

Mod de preparare: * Tăiați coaja de lămâie bucățele (foarte mici) și puneți-le într-un reci­pient cu capac. * Turnați peste ele echivalentul a 2 pahare cu apă clocotită, închideți ermetic recipien­tul și lăsați-le să se infuzeze 15 minute. * Strecu­rați infuzia, umpleți o ceașcă și adăugați mie­rea. Se beau 2 cești pe zi.

Rețeta 5

Ingrediente: oțet.

Mod de preparare: Puneți apă să fiarbă și adăugați oțetul: 1 lingură la 1/2 l de apă. Lăsați să se răcească, până ce lichidul devine călduț. Clătiți-vă urechile cu lichidul astfel preparat.

Guturai (inclusiv boala fânului)

Rețeta 1

Ingrediente: oțet de mere, piper.

Mod de preparare: * Puneți unul peste altul mai multe prosoape de bum­bac, îmbibate bine cu oțet pur. Pre­sărați-le cu piper. * Aplicați-le pe piept cu partea de piper pe piele, evitând sânii. Lăsați să acționeze circa 15 minute și clătiți-vă. Aplicați ime­diat după aceea un prosop cald pe piept.

Rețeta 2

Ingrediente: oțet de mere, 3 pi­că­turi de ulei esențial de eu­calipt.

Mod de preparare: * Tur­nați oțetul încălzit într-un bol sau într-un inhalator. * A­dăugați uleiul esențial. * Fa­ceți inhalații cu acest preparat, vreme de 10 minute, de 2 ori pe zi.

Sinuzită

Rețeta 1

Ingrediente: 1 linguriță cu argilă, comprese.

Mod de preparare: * A­pli­cați comprese­le cu argilă călduță pe arcadele sprâncenelor și lăsați-le să acționeze 1/2 de oră. * Re­pe­tați procedeul de 3 ori pe zi, până la vin­de­carea completă.

Rețeta 2

Ingrediente: 1 lămâie.

Mod de preparare: Stoarceți lă­mâia, turnați zeama într-un bol cu 250 ml de apă clocotită, aco­periți-vă capul cu un prosop și faceți o inhalație de 10-15 minute.

Tuse

Rețeta 1

Ingrediente: câteva picături de zeamă de lămâie, 1 lingură miere (de cimbru sau salcâm).

Mod de preparare: Turnați zeama de lămâie proaspăt stoarsă peste miere și mân­cați câte puțină, la fiecare acces de tuse.

Rețeta 2

Ingrediente: oțet de mere.

Mod de preparare: Îmbibați o ba­tistă cu oțet de mere și inspirați de câte ori sim­țiți apropierea unui acces de tuse.

Febră

Rețeta 1

Ingrediente: cataplasme cu argilă.

Mod de preparare: * Faceți o cataplas­mă cu argilă rece și aplicați-o pe partea in­ferioară a bazinului. * Schimbați-o din 2 în 2 ore, având grijă să beți apă cât mai des.

Rețeta 2

Ingrediente: 1 linguriță oțet de mere, infuzie de mușețel.

Mod de preparare: Faceți o infuzie de mu­șe­țel, adăugați oțetul și beți-o.

Rețeta 3

Ingrediente: 4 lămâi, 1 l de apă.

Mod de preparare: * Tăiați lămâile rondele foarte subțiri (fără să îndepărtați coaja și sâmburii) și puneți-le într-o oală. * Turnați apă peste ele, aco­periți oala cu un capac, puneți-o pe foc și lăsați apa să dea în clocot. După care lăsați totul să fiarbă încet, vreme de 20 de minute, la foc mic. * Lăsați compo­ziția să se ma­cereze peste noapte. Dimineața stre­curați lichidul și beți-l, pe parcursul întregii zile, cu înghi­țituri mici. Cura poate dura maximum 10 zile. Dar prepa­ratul consumat să nu fie – în niciun caz – din ziua pre­cedentă.

O recomandare în plus:

Frecționați-vă capul (cu mâna re­laxată) cu apă amestecată cu oțet (1 lingură cu oțet la 1 pahar cu apă) și nu uitați: febra nu este o maladie.

Reumatism

Rețeta 1

Ingrediente: 2-3 linguri cu argilă, 5 picături ulei esen­țial de levănțică.

Mod de preparare: * Tur­nați uleiul esențial direct peste argilă și amestecați. * Faceți, în fiecare seară, o baie cu apă călduță, în care intro­du­­ceți amestecul de argilă și ulei.

Rețeta 2

Ingrediente: 2 lămâi.

Mod de preparare: Stoarceți lămâile, și frecați cu zeama lor zonele dureroase.

Cistite

Rețeta 1

Ingrediente: 1 cataplasmă cu argilă.

Mod de preparare: Aplicați cataplasma caldă pe zona vezicii urinare și lăsați să acționeze între 30 de minute și 2 ore. Repetați de 2-3 ori pe zi până la dispariția simptomelor.

Rețeta 2

Ingrediente: 80 g coajă de lămâie, o lingură miere de pădure.

Mod de preparare: * Tăiați coaja în bucăți cât mai mari și puneți-le într-un borcan. * Turnați peste ele echivalentul a 2 pahare cu apă clocotită, închideți ermetic borcanul și lăsați să se infuzeze 15 minute. * Strecurați, adăugați mierea, ameste­cați bine și beți lichidul astfel preparat.

Rețeta 3

Ingrediente: 1 linguriță oțet de mere, infuzie de frunze de caprifoi.

Mod de preparare: * Faceți o infuzie (15 g frunze la 1 ceașcă de apă), adăugați oțetul. * Beți câte o ceașcă de ceai, de 3 ori pe zi, atunci când problemele încep să apară.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian