Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Cum se poate vindeca o tuse provocată de lipsa salivei?” (Răspuns pentru IULIANA – jud. Covasna, F. AS nr. 1103)

Cu ani în urmă, am suferit și eu de o tuse ca a dvs. și am urmat diferite tratamente medicamen­toase care nu mi-au ajutat la nimic. Apoi am urmat un tratament cu magneți, se cheamă mag­ne­to­diaflux. Tratamentul a durat trei ani, din șase în șase luni. (Nu aveam salivă și mi se usca limba-n gură.) Un alt tratament, pe bază de lămâie, se face astfel: • peste 100 ml zeamă de lămâie se toarnă repede 100 ml apă mi­ne­­rală fiartă în clocot, apoi se adaugă două lingurițe de miere de albine. Acest preparat se bea în cursul unei zile, gustând pu­țin din el, până seara. • Când eram la serviciu și nu pu­team să-mi fac preparatul cu apă minerală și miere, tăiam o lămâie în două și-mi frecam limba cu par­tea tăia­tă. În felul acesta, glandele salivare începeau să funcțio­neze și-mi umezeau gâtul și cavitatea bucală. • Am făcut multe exerciții de respirație dimineața, la trezire, cu gea­mul deschis. Astăzi, mulțumită lui Dumnezeu și docto­ri­lor, am scăpat de acest neajuns.

V. B. – Cluj-Napoca

„Caut tratament pentru rinită atrofică” (Răspuns pentru CLAUDIA – Ploieşti, F. AS nr. 1178)

Rinita atrofică se poate trata cu ajutorul apei de mare. Apa se încălzește ușor, se trage pe nas din podul palmei și se elimină pe gură. Acest exercițiu se face timp de 5 minute dimineața și 5 minute seara, zilnic, cât mai mult timp po­si­bil. Reușita este totală! Apa de mare se procură pe­ri­o­dic și se păstrează la rece. Despre rinita atrofică se spune că este in­curabilă. Totuși, eu m-am vindecat aplicând acest trata­ment acum 30 de ani și boala nu a recidivat.

NICOLAE B. – București

„Negii vaginali îmi fac viaţa un dezastru” (Răspuns pentru ELENA G. – Ploieşti, F. AS nr. 1220)

Și eu m-am confruntat cu aceeași problemă. Acum trei luni, când nu aveam nici 18 ani împli­niți, m-am trezit în aceeași situație neplăcută și jenantă, a cărei cauză nu o cunoșteam și care se ma­nifesta prin apariția unor tumori foarte mici (nevi) în zona genitală, dispuse atât extern, cât și intern.

M-am internat la Spitalul Munici­pal Bucu­rești, unde mi s-au făcut cau­terizări chimice și ba­di­jo­nări vaginale cu Efudix (un unguent citostatic) timp de două luni. Am tolerat relativ bine trata­men­tul, numai că mucoasele erau deteriorate sever (unguentul respectiv necrozează epiteliile, făcân­du-le să se desprindă). A tre­buit să mă badijonez singură pentru încă 20 de zile cu ulei de gălbenele și alifie de găl­benele și tătăneasă (cum­părate de la Plafar).

Pe urmă, am aflat că totul se putea rezolva mai simplu și fără dureri. Soluția o constituie spălă­turile cu ros­topască și aplicarea pe nevi a sucului din tulpina de rostopască. Atenție însă la can­titățile folosite, de­oa­rece ros­topasca este, în con­cen­­trație mare, foarte toxică!

ANDA – București

„Am hemoragie uterină de aproape șase luni” (Răspuns pentru DIANA, F. AS nr. 1214)

Am fost și eu în această situație mult timp, dar su­ferința mea a survenit în urma unei injecții contrain­di­cate. În tot acest timp am luat fel de fel de medicamente și mai ales am făcut multe injecții cu testosteron, dar nici acestea nu mi-au folosit; la un moment dat, au înce­put chiar să-mi crească mustăți. Întâmplător, am cu­nos­cut pe cineva care avea o carte veche cu leacuri din plan­te. Între­bând-o dacă nu știe ceva și pentru suferința mea, mi-a recomandat următoarea rețetă: se sparg 15-20 de nuci și se ia numai partea lemnoasă din mij­locul mie­zu­lui (crucea) – cam un pumn. Se pune la fiert în 250 ml vin alb, pe foc moale, și se lasă să scadă la jumătate. Se stre­coară și se bea cu în­ghițituri mici. Tratamentul se poate repeta, fără restricție. Eu m-am vindecat încă de la pri­mele înghițituri și nu l-am mai făcut niciodată. Această rețetă a folosit tuturor celor cărora le-am dat-o și m-aș bucura mult să vă fie și dvs. de folos. Vă doresc sănătate!

O. C. – București

„Sufăr de hiperkeratoză fisurală plan­tară” (Răspuns pentru SILVIU – Galaţi, F. AS nr. 1233)

1. O colegă de serviciu s-a confruntat cu o astfel de su­fe­rință: avea palmele și tălpile cră­pate, nu putea face ni­mic, stătea cu mâinile și picioarele bandajate. Am găsit într-o revistă veche un tra­ta­ment cu planta nu­mită popu­lar ghe­țișoară. Gheți­șoara este o floare orna­men­tală, cu frunze cărnoa­se, care se poate procura de la florărie. Pen­tru tra­tament se folosesc frun­zele, care se curăță de pie­lița de dea­su­pra și se pun cu partea zemuin­dă pe locul afectat, care apoi se ban­da­jează. Operația se repetă zil­nic, pâ­nă când rănile se închid. Colega mea s-a vindecat într-o săptămână, iar boala nu a mai recidivat niciodată. Dacă nu găsiți ghețișoară, încercați cu frunze de aloe.

ANGELA – Piatra-Neamț

2. Și eu am suferit de crăpături și de îngroșarea pielii picioarelor. Am încercat tratamente de tot felul, dar fără folos. Un medic veterinar m-a sfătuit să folosesc câteva plante medicinale și unguentul Asocilin, care se găsește numai la farmaciile vete­rinare. Se fac băi calde la picioa­re (câte o oră, seara) cu ceai din frunze de nuc, mu­șe­țel, coada-șoricelului și urzică – câte un pumn de amestec la 5 litri de apă. După ce se înmoaie bine, se rade pielea în­groșată și se aplică unguentul. Tratamentul se face în fiecare zi, masându-se bine crăpăturile. Primele semne de vinde­care încep să apară după 5-7 zile. Tratamentul se continuă până la vinde­carea completă, până când pielea tăl­pii devine moale și fină. Sper că aceste rânduri vă vor fi de folos.

MARIA S.– Arad

3. Dragă SUPER „FORMULA AS”, mii de mulțumiri pentru tot ce scrieți, pentru tot ce faceți! Sunt o cititoare fidelă, am folosit multe leacuri publicate în această minunată revistă, care m-au ajutat să-mi rezolv multe probleme de sănătate și de aceea mă simt datoare să-i ajut și eu cum pot pe cititorii dvs. aflați în suferință.

Stimate d-le Silviu, am suferit de aceeași problemă ca și dvs. și m-am tratat în felul următor: în fiecare seară, mi-am spălat picioarele într-un lighean pe care l-am folo­sit numai eu. În apa de spălat am pus o lingură de bicar­bonat și am stat cu picioarele în apă caldă circa 1/2 oră. După ce m-am uscat complet, am făcut o altă baie cu esen­ță de cafea (2-3 linguri cafea la 1/2 l apă) și am stat tot 1/2 oră. Atenție, cafeaua trebuie strecurată! După ce scoteam picioarele din concentratul de cafea, le lăsam să se usuce, nu le ștergeam. După uscare, la circa o oră, le clăteam din nou cu apă cu bicarbonat și mă ungeam cu Jecolan. Baia se poate face de două ori pe zi, iar trata­mentul durează circa două săptămâni. Dacă veți respecta rețeta mea, vă garantez reușită totală! Vă doresc multă sănătate!

GEORGETA W. – București

„Care este rețeta vinului de măceșe?” (Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 1261)

Stimată d-nă Maria, vă pun la dispoziție rețeta cidrului de măceșe, pe care eu însămi l-am prepa­rat în casă. Aveți nevoie de 1 kg măceșe uscate, 1/2 kg pulpă us­cată (fără semințe) sau 1/2 kg măceșe proaspete. Oricare din aceste cantități se adaugă la 10 l de apă fiartă și ră­cită, comple­tând apoi cu 2,8 kg zahăr, 30-50 g drojdie de bere și cu sucul de la 2 lămâi. Cidrul se prepară în da­mi­gene prevăzute cu dop etanș și tub de fermen­tație, prin care se elimină bioxidul de car­bon. Fer­­men­tația durează 4-6 săp­tă­mâni, în funcție de tem­pe­ra­tura camerei. În primele două săptă­mâni, damigeana se agită ușor. După terminarea fermen­tației, ci­drul de­vi­ne lim­pede. Se trage în sticle cu ajutorul unui fur­tun, se astupă bine și se păs­trea­ză la loc răcoros. Mult suc­ces!

ELISABETA G. – Braniștea, jud. Galați

„Tata este paralizat şi are arsuri în corp” (Răspuns pentru GABRIELA – jud. Neamţ, F. AS nr. 1375)

Am cunoscut foarte multe astfel de cazuri și toate s-au rezolvat prin tratament kinetoterapeutic, alături de cel medicamentos. Va trebui să vă inte­resați unde există, în apro­­pierea dvs., un spital care să aibă secție de kine­to­te­rapie. Teoretic, ar fi des­tule, însă eu, necunoscând spi­ta­lele din zona în care locuiți, nu vă pot ajuta cu nume certe. Sfă­tuiți-vă cu medicul care l-a supravegheat pe ta­tăl dvs. sau cu oricare alt medic neurolog și el vă va pu­tea furniza nume de spitale de prin apropiere. Aplicând kinetoterapia, tatăl dvs. își va reveni. Important este și când s-a produs accidentul vas­cular cerebral.

DAN I. – București

„Cum pot scăpa de polipii din vezica urinară?” (Răspuns pentru GHEORGHE C. – Baia Mare, F. AS nr. 1278)

Vă recomand un tratament de protecție a căilor urinare inspirat din medicina populară românească și din cea orientală.

* Preparați o infuzie din urzică moartă albă (15 g) și coada-șoricelului (5 g) la un litru de apă și beți din acest ceai 2-3 căni pe zi. Tratamentul se face în reprize de 4-6 săptămâni, în alternanță cu 2 săptămâni de pauză.

* Smochinele proaspete sunt foarte reco­man­date în asemenea cazuri. Ficoina conținută de aces­­te fructe are atât efect antineoplazic, cât și antihelmintic. Din păcate, smochinele proaspete sunt mai greu de găsit în țara noastră și de aceea vă recomand să preparați un compot din 100 g smo­chine uscate, mărunțite bine, la un litru de apă, pe care îl puteți îndulci cu miere. Beți acest com­pot timp de 4 zile în fiecare săptămână, câte 250 ml pe zi.

ADRIAN S. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian