Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Opriți gripa! – Dr. MIHAI DUMITRU

– Medic Specialist ORL, Doctor în ştiinţe medicale, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Asistent Universitar, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” –

Un nou triumf al medicinei naturale: VirusBlock Forte

„De la an la an, afecțiunile respiratorii sunt tot mai grave”

– Ne aflăm în plin sezon de gripă, iar de la an la an, numărul de afecţiuni respiratorii creşte și se complică. Ai spune că este o boală obligatorie. Ce o face așa de periculoasă?

– Gripa este o afecţiune virală contagioasă, ce duce la apariţia unor epidemii sezoniere, cu arii extinse. Atunci când scade sistemul imunitar, se creează o breşă de intrare pentru virusuri şi bac­terii. Temperaturile extreme sau schimbările bruşte de temperatură pot fi factori care suprasolicită orga­nismul. Pe lângă acestea, se adaugă alţi factori de risc, cum sunt fumatul cronic şi poluarea. Cei mai afectaţi de această slăbire a imunităţii sunt copiii, vârstnicii şi persoanele care au diverse pato­logii asociate. Din nefericire, de la an la an, ob­servăm că sunt din ce în ce mai multe cazuri grave de afecţiuni respiratorii. De exemplu, acum doi ani, conform rapoartelor Institutului Naţional de Sănă­tate Publică, a rezultat că 45% din cazurile de gripă au necesitat internare în spital. Schim­bările clima­terice din ultima perioadă au dus la apariţia unor conjuncturi paradoxale, prin trece­rea bruscă la aproape 2 anotimpuri, vara şi iarna, cu scurtarea perioadelor de toamnă şi primăvară, care permiteau acomodarea organismului la intemperii, şi implicit alungirea perioadei de sezon gripal. Nu ne ajută nici accesul scăzut şi disfunc­ţionalităţile în campa­niile de vaccinare antigripală. Gradul de risc creşte printr-un efect de domino, iar dacă vorbim de per­soane în vârstă, episodul gripal va accentua toate celelalte boli pe care le au, prin slăbirea organis­mului. Febra va creşte tensiunea arterială, la rândul ei tensiunea arterială va ridica efortul cardiac şi poate declanşa un infarct cu risc foarte mare al unui deznodământ nefast.

– Multă lume confundă răceala cu gripa. Care sunt semnele sigure care ne indică prezenţa unei gripe sezoniere?

– Gripa se manifestă la început printr-o stare accentuată de slăbiciune, dureri articulare, muscu­lare sau dureri de cap. Gripa are un debut rapid, cu febră şi stare de epuizare, atacul viruşilor fiind destul de agresiv de la primele simptome. În aceas­tă situaţie, trebuie să ne odihnim mai mult şi să evităm contactul cu cei din jur, pentru a nu-i îmbol­năvi. Apoi, treptat, pot apărea şi afecţiuni ale sinu­surilor (nas înfundat sau care curge), tuse, dureri de gât. La fel, dacă ne gândim la vârstnici, tusea şi respiraţia îngreunată vor accentua dificul­tăţile de oxigenare deja existente şi se poate ajunge foarte uşor în aceeaşi cascadă a insuficienței respi­ratorii acute cu îngreunarea tuturor funcţiilor orga­nis­mu­lui. Din acest moment până la internarea de ur­genţă a pacientului nu mai este decât un mic pas.

„Viteza cu care trăim ne surmenează”

– Paza bună trece primejdia rea. Ce măsuri de prevenţie putem lua pentru a ne feri de aceste afecţiuni periculoase?

– Este recomandat să ne îmbrăcăm gros în sezo­nul rece, să nu ne expunem foarte mult la frig, să consumăm multe lichide, ceaiuri, supe. Supa de le­gume sau supa cremă este bine tolerată în cazul unei răceli, de asemenea ghimbirul, usturoiul, lă­mâia sunt remedii naturale foarte eficiente, cu multe vitamine şi care ne protejează tractul respi­rator. Trebuie să fim atenţi la măsurile de igienă, atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru, deoa­rece virusurile se transmit indirect, dar şi di­rect, prin tuse, strănut. E indicat să ne spălăm foarte bine pe mâini, să folosim şerveţele de unică folo­sinţă, să evităm să strănutăm în mâini şi pe urmă să venim în contact cu barele din autobuze, deoa­rece poate atinge acea bară şi o persoană cu sistem imunitar mai slăbit. Poate ar trebui să insistăm puţin pe „fenomenul de ping-pong al gripei” în familie sau în grupul de la serviciu. Fenomenul gripal ar fi mai uşor de prevenit dacă ne-am auto­izola la primele semne ale gripei, ne-am feri să alergăm înspre serviciu sau să rezolvăm tot felul de probleme, şi în felul acesta, nu s-ar mai propaga atât de rapid virusurile. Din nefericire, trăim într-o eră a vitezei şi ne autoneglijăm şi surmenăm. O­dihna este foarte importantă, deoarece îi dăm prac­tic răgaz sistemului imunitar să lupte cu virusurile, iar tratamentul variază de la un pacient la altul, se administrează medicaţie pentru tuse, fluidizarea secreţiilor, febră etc.

Un cuplu redutabil: clasic și naturist

– Dvs., personal, cum vă apărați de gripă?

– Pe lângă trata­mentul de sinteză cla­sic, sunt întotdeauna binevenite remediile pe care ni le oferă natura, iar eu apelez la supli­mente alimentare de tipul VirusBlock Forte, pe care îl reco­mand și pa­cienților mei. Este creat pe baza for­mulei nr. 1 din Ca­nada, cu rol de creş­­tere şi susţinere a sis­te­mu­lui imunitar, în sezonul rece, plo­ios sau la va­riațiile de tempe­­ratură. Se re­co­mandă ad­mi­nis­trarea acestuia de la pri­mele simptome de apariţie a gripei, ră­ce­lii şi de scădere a imu­nităţii, deoarece re­duce simp­toma­to­logia specifică şi, totodată, gră­beşte procesul de recuperare. Evident, aceste su­plimente alimentare nu se substituie vi­zitei la me­dic, atunci când simp­to­mele se agra­vează, şi nici medicaţiei su­portive simptomatice recoman­date de către me­dici, con­form ghidurilor terapeutice în vigoare.

– Explicați, vă rog, pentru cititorii revistei noastre, ce conţine această formulă naturală şi cum acţionează asupra imunităţii?

– Această formulă conţine extracte stan­dar­dizate din Ginseng coreean de calitate supe­rioară, Astragalus si Qmatrix Aloe vera cu un conținut standardizat de polizaharide imunomo­dulatoare, îmbogăţită cu Zinc si Vitamina C. Toate aceste com­ponente standardizate au în spate studii bine documentate. Ginsengul este tonic, fiind folo­sit din vechime pentru proprietăţile sale imuno­stimu­la­toare, şi puternic adaptogen, nu degeaba întregul con­tinent asiatic a perfecţionat extragerea bene­ficiilor din acest miracol al naturii. Spre exemplu, Ginsengul a putut opri înmulţirea viru­sului respi­rator sincitial în condiţii de laborator. Astragalus este de asemenea o substanţă naturală puternic imu­­­nostimulentă, cu proprietăţi antivirale, uşor diu­­­retice, antiinflamatoare. Astragalus a fost uti­li­zat într-un studiu recent şi la copiii cu astm. Ex­trac­tele din aloe vera, de tipul polizaharidelor, conţin principii active imunomodulatoare (reglare a sistemului imunitar). În 2018 s-a analizat dacă aceste polizaharide inhibă virusul gripal de tip A. De asemenea, sunt şi vitamine şi minerale în aceste extracte, care au şi ele rol esenţial. Vitamina C, pe care o obţinem de obicei doar prin intermediul legumelor şi fructelor proaspete, deoarece prin preparare termică se pierd proprietăţile acesteia, este importantă, în special în sezonul rece, pentru protecţia organismului. Are rol antioxidant, protec­tor celular şi avem nevoie permanent de un aport suplimentar. O analiză a 9 studii clinice a subliniat faptul că o doză suplimentară de vitamina C va scurta durata simptomelor gripale. Zincul, un mi­neral esenţial, care se găseşte în toate celulele orga­nismului, este folosit pentru proprietăţile sale be­nefice asupra sistemului imunitar, fiind şi un anti­oxidant care protejează celulele împotriva acţiunii radicalilor liberi. Administrarea suplimen­telor de Zinc, timp de două săptămâni, a diminuat severi­tatea infecţiilor respirato­rii la copii.

O formulă fericită

– Cum se adminis­trează VirusBlock Forte?

– Se recomandă o cură de 5 zile de VirusBlock Forte, a 4 capsule pe zi, în funcţie de debut, simp­to­matologie şi de tipul afec­ţiunii, iar pentru în­treți­nere, se pot lua 2 capsule pe zi, timp de 8-10 zile.

– Ce este ino­vator în această for­mulă de Vi­rusBlock Forte?

– Inovaţia for­mulei VirusBlock Forte constă în faptul că toate aceste ex­­tracte sunt obținute din cele mai pure surse natu­rale și sunt dozate optim, pen­tru a acţiona în stopa­rea virusurilor gripale încă de la primele simptome. Să nu uităm că această for­mulă a fost crea­tă pe ba­za formulei celui mai bine vândut su­pliment ali­mentar din Canada, o formulă de succes, fără efec­te adverse cunoscute până la acest moment şi care are o efi­cienţă ridicată în întărirea imunităţii în se­zonul rece. Este bine să luăm câte o capsulă pe zi şi pre­ventiv, în perioadele de vârf ale sezo­nului de răceli, şi să nu ne bazăm doar pe zicala că o răcea­lă/gripă trece fără medi­caţie într-o săptă­mână şi cu medi­ca­ţie în 7 zile. Fiindcă sechelele pot fi foar­te puter­nice, de la si­nuzite recurente, la pierde­rea mirosu­lui, iar în gru­pele de risc se poate ajunge şi la de­cesul pa­cien­tului; fără a pune la so­coteală cos­turile indi­recte, cu absenteismul angaja­ţilor, şi pre­lungi­rea concediilor medicale în urma spitalizării.

– D-le doctor vă mulțumesc. Suntem bucuroși să le fi oferit cititorilor noștri o nouă șansă de a ține virușii la distanță.

Importator & Distribuitor unic: Good Days Therapy • 0724 500 555, good-days.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian