Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

PAULA SELING – „Venim, venim să vă colindăm!”

Foto: Agerpres

Foile calendarului se apropie de Crăciun și vestitorii nașterii Domnului au pornit deja să colinde. Cui îi e dor de ele se bucură să le asculte, și pe asfaltul orașelor sau, și mai bine, în sălile de concerte, alături de cântăreți rămași cre­din­cioși tradiției populare. Printre ei se află și Paula Seling, care atunci când colindă, umple lumea de magia vechiului Crăciun românesc.

Stăpână a unei voci țesută din fire de aur și de argint, Paula este născută chiar de Crăciun, și poate că așa se explică puterea ei de a transpune sărbă­toarea în muzică. Până acum, Paula a scos cinci discuri dedicate Crăciunului, care sunt ascultate și răsună prin ferestrele caselor, încă de pe acum. Mare lucru să-ți înfrățești vocea cu îngerii și cu stea­ua din Viflaim! De la o vreme, Paula Seling tin­de mai degrabă către o muzică spirituală, o muzică pură, care liniștește și îmblânzește, așa cum reiese și din ultimul ei album, „Spre Lumile Luminii”. Iată ce declară chiar ea: „Este un album scris din nevoia de a oferi unor versuri excepționale, scrise de poetul Traian Dorz, linii melodice care să vibre­ze în sufletul ascultătorului. Este un album ce își propune să înalțe, să liniștească, să îndemne omul la gânduri bune. E un album ce te invită la spiritua­litate, scris și compus cu intenția de a ne întoarce la esență, de a păstra trecutul viu, de a-l invita în viețile noastre ca pe o confirmare a drumului nos­tru istoric. Albumul primește, pe alocuri, parfum tradițional românesc, cu sonorități folosite în fol­clorul poporului român. Un album ce plânge, dar și zâmbește îm­pă­cat, știind că rostul și drumul său este de a vin­deca, în timp”, spune Paula.

Discul Paulei nu a avut trecere doar la publicul ei, ba a avut ecouri în locuri neașteptate. La în­ceputul lunii no­iembrie, Prea­fericitul Patriarh Daniel i-a acor­dat o diplomă, ca­re a bucurat-o peste măsură. Ia­tă ce scria Paula pe facebook:

„Dragii mei,

Știți… Sunt un om simplu. Am muncit și con­tinui să muncesc mult pentru tot ce vă ofer. Sunt artist independent, ceea ce înseamnă că travaliul prin care trece o producție până ajunge la voi este imens din partea mea, a soțului meu și a oamenilor cu care lucrez. Și vreau să vă mulțu­mesc vouă, în primul rând, pentru întreaga susți­nere, pentru că veniți în număr atât de mare la con­certe, pentru că îmi ascultați muzica, mereu, pe cana­lul meu de youtube, pentru că atunci când ne întâlnim, mereu aveți cuvinte frumoase, cu care mă răsfățați. Și nimic din ceea ce fac nu ar fi posibil, dacă nu ar exista sclipirea di­vină. Prin orice fac, îi las loc Lui, să transforme muzica mea în vibrația potrivită. Dum­ne­zeu îmi e călăuză și, de când am înțeles că El e în toate, încerc să fac totul aşa cum mi-aș imagina că și-ar dori El. Am convingerea că toate aceste lucruri au fost simțite de către El, înainte ca eu să mă gândesc să vi le trimit. Iar atunci când munca îți este recunoscută și apreciată, este cea mai mare răsplată. De aceea vreau să îi mulțumesc din toată inima Preafericitului Patriarh Daniel, pentru diplo­ma extrem de importantă și de specială cu care m-a distins. Am primit-o cu mare bucurie, în seara spectacolului susținut la Trinitas TV. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă această frumoasă întâmplare. Vă îm­brățișez cu drag”.

Dar Paula nu a lip­sit nici din con­certe, mare parte dintre ele susţinute anul acesta în dias­pora. Chiar acum, pe 25 noiembrie, a revenit în ţară, după un mini-turneu prin Germania. A cântat şi pe la evenimente românești impor­tante, precum Cer­bul de Aur (în seara dedicată folclorului), a susţinut un recital în cadrul Festivalului „Maria Tănase”, la Craiova, alături de Orchestra „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros, a cântat romanţe pe scena Festivalului „Crizantema de Aur” şi a inter­pretat un vals, alături de compozitorul Eugen Doga, la Festivalul de romanţe – Poveste de toamnă, din oraşul ei natal, Baia Mare. Iar acum, în pragul Crăciunului, Pau­la e pregătită să plece din nou la drum şi să ducă vestea Naşterii Pruncului Sfânt. „Ve­nim, venim să vă colindăm!”, scria ea entuziasmată pe pagina de socializare.

Turneul ei, „Colindăm, Co­lindăm” are următoarea desfă­șu­rare: în luna decembrie, pe 2, la Constanța (Casa de Cultură a Sindicatelor); pe 3, la Buzău (Sala Maximilian); pe 8, la Bis­trița (Palatul Culturii); pe 9, la Piatra Neamț (Cinema Dacia); pe 10, la Iași (Casa de Cultură a Studenților); pe 11, la Galați, (Casa de Cultură a Sindica­telor); pe 15, la Ploiești (Casa de Cultură a Sindicatelor); pe 16, la București (Cinema Pro); pe 19, la Brașov (Sala Reduta); pe 20, la Deva (Teatrul de Artă); pe 21, la Cluj-Napoca (Ci­nema „Flo­rin Pier­sic”); pe 22, la Târgu Mureș (Centrul Cultural „Mihai Emines­cu”) şi pe 23, la Timișoara (Fi­lar­monica Bana­tul).

Spectacolul „Co­lindăm, Co­lin­dăm” pro­mite să ne aducă abu­rul sărbătorii, e­moția și străluci­rea ei.

(Biletele se gă­sesc online pe bilete.sublime.ro Pentru concertul din Capitală, de la Cinema Pro, din 16 decembrie, ele au preţuri cuprinse între 104 şi 144 lei VIP – care include un glob cu autograful Paulei Seling ce vă va fi dăruit la intrare în ziua evenimentului.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian