Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru MONICA – Cluj, F. AS nr. 1393 – “Nepoțica mea are polipi nazali și răcește frecvent”

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. “SANOMED” Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

Infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare ale sugarului și copilului mic induc un sindrom de obstrucție nazală, cu respirație bucală de suplimentare a aerului, la care se adaugă dispneea (respirație dificilă), fiind asociate sau urmate frecvent de apariția unor complicații bronhopulmonare, otice, digestive sau chiar stări toxico-septice. Agenții patogeni sunt grupați adesea în colonii, la nivelul criptelor amigdaliene, al vegetațiilor adenoidiene hipertrofiate, constituind un factor de obstrucție nazală și o sursă de infecție. Profilaxia și tratamentul infecțiilor de căi respiratorii la sugar și copilul mic constau în:

* Instilații nazale – câte 2-3 picături dintr-o soluție preparată (rețetă magistrală proprie). Administrarea instilațiilor nazale se va face în poziția culcat, cu capul în hiperextensie, la marginea patului.

* Pulverizări (20-30 pufuri) cu Ocnasept (aerosol salin natural cu extract din plante medicinale) deasupra patului și în camera copilului, în vederea optimizării microclimatului ambiental și îndepărtării alergenilor. Menținerea unei igiene normale a aerului respirat și a permeabilității foselor nazale, cu o respirație nazală corectă, sunt condiții obligatorii în vederea succesului terapeutic.

* 10 zile de aerosoli, cu câte o fiolă de hidrocortizon (25 mg) sau flixotide nebules (0,5 mg), diluate în 10 ml ser fiziologic.

* Administrarea de antiinflamatoare, antialergice, mucolitice, bronhodilatatoare, polivitamine și preparate de calciu, la recomandarea medicului.

* Tratamentul cu antibiotice este indicat numai în pusee acute, la recomandarea medicului și după efectuarea examenului bacteriologic din exudatul faringian (secreția nazală/ sau spută).

* Este benefică cura cu aerosoli naturali salini, în stațiunea balneoclimaterică Ocna-Sibiului.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

“În urma unei bronşite am rămas cu secreţii nazale abundente”(Răspuns pentru GAVRIL T. – Satu Mare, F. AS nr. 1357)

Folosiţi tinctura de propolis, din care puneţi câte o picătură în fiecare nară, de 2-3 ori pe zi. După ce vă picuraţi tinctura, vă strângeţi aripile nasului cu degetele câteva secunde, ca şi cum v-aţi feri de un miros urât. Acest gest îl faceţi pentru a diminua senzaţia de usturime pe care o produce contactul dintre soluţia alcoolică şi mucoasa nazală. Dacă nu suportaţi soluţia alcoolică a tincturii de propolis, puteţi folosi propolisul glicolic, în acelaşi fel şi-n aceeaşi doză. Concomitent, folosiţi şi intern tinctura de propolis, câte 30 de picături într-o linguriţă de miere. Luați această combinaţie (propolis + miere) de 2 ori pe zi (dimineaţa/seara), pentru întărirea imunităţii organismului slăbit de bronşită.

“Am dureri cauzate de candidoza bucală” (Răspuns pentru MATILDA H., F. AS nr. 1350)

Candidoza bucală este strâns legată de obiceiurile alimentare: condimente iritante gen piper, boia de ardei iute, dar și fumat și alcool. Un regim alimentar vegetarian cu condimente blânde, fără tutun şi alcool, clătitul gurii după fiecare masă, cu 1 lingură de oţet de mere şi miere sau 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, diluate în 1/2 pahar de ceai de muşeţel vor duce la diminuarea şi dispariţia candidozei.

Dacă nu se va întâmpla acest lucru sunaţi-mă la tel: 0745/13.75.37 şi vă voi indica un tratament mai eficient.

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

“Am fost diagnosticat cu reflux gastro-esofagian” (Răspuns pentru DUMITRU C. – Dâmboviţa, F. AS nr. 1357)

Stimate domn, afecţiunea dumneavoastră este posibil să fie întreţinută de Helicobacter pylori, bacterie cu tropism pentru mucoasa gastrică. Recomandarea este să efectuaţi analize medicale suplimentare în vederea confirmării sau infirmării acestei suspiciuni. În cazul în care reiese faptul că suferiţi de această infecţie bacteriană, cereţi ajutorul medicilor terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac, care vă pot prescrie un protocol terapeutic adaptat afecţiunii dumneavoastră şi care se bazează pe produsele naturale din gama Imunoinstant.

Multă sănătate!

“Cum să scap de durerile permanente la stomac?” (Răspuns pentru PETRICĂ P. – Bârlad, F. AS nr. 1357)

Stimate domn, aţi efectuat analize inclusiv pentru depistarea infecţiei gastrice cu Helicobacter pylori? Vă întreb acest lucru, întrucât numeroase afecţiuni de la nivelul stomacului sunt date sau întreţinute de această bacterie. Dacă nu aveţi niciun răspuns în acest sens, verificaţi posibilitatea acestei infecţii prin analize suplimentare. În cazul confirmării infecţiei cu Helicobacter pylori, medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac vă pot ajuta cu un protocol terapeutic ce ţinteşte această afecţiune şi care se bazează pe produsele naturale din gama Imunoinstant.

Multă sănătate!

Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI – Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0757/73.15.58, e-mail: [email protected]

“Sufăr de otită purulentă și antibioticele nu au efect”  (Răspuns pentru ANA A., F. AS nr. 1390)

Stimată doamnă, vă recomand să folosiți unguent POCO. Pentru început, cumpărați de la farmacie o cutiuță cu bețișoare cu vată la capete. Apoi aplicați puțin unguent pe vata de la capătul unui bețișor. Printr-o rotire ușoară, veți introduce cu atenție bețișorul în ureche până aproape de timpan și rotindu-l în continuare, veți scoate bețișorul având pe vată puroiul.

La fel veți proceda de 2-3 ori pentru curățarea urechii de puroi. După aceea, cu un alt bețișor cu vată curată, veți lua o cantitate mai mare de unguent, pe care o veți introduce printr-o rotire ușoară, până la timpan. Aceste operații le veți repeta la câte 2-3 zile, până ce scurgerea puroiului a încetat.

Important! Recomand ca toate operațiile de mai sus să fie efectuate de o persoană specializată, respectiv de un medic, fiind necesară o atenție deosebită pentru a nu perfora timpanul. “POCO” poate fi comandat și telefonic la 0264/58.11.36, 0757/73.15.58.

Multă sănătate!

“Am dermatită seboreică pe frunte”  (Răspuns pentru ALEXANDRA, F. AS nr. 1390)

Stimată doamnă, leacul pentru afecțiunea dumneavoastră este unguentul POCO. Vă veți unge cu un ușor masaj în fiecare seară și dimineață pe acel loc, și în cel mult 20 de zile veți scăpa de boală.

POCO este un medicament cu utilizări universale, brevetat ca invenție, care a dat rezultate spectaculoase în numeroase cazuri în care alte tratamente au dat greș sau cărora nu li s-a găsit încă un tratament. POCO poate fi procurat și la telefon 0264/58.11.36, 0757/73.15.58.

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian