Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LIVIU D. – Brașov, F. AS 1349 – „Caut un tratament naturist pentru uretrită cronică”

Dr. LAWRENCE CHUKWUDI NWABUDIKE – medic primar dermatolog, specialist acupunctură și homeopatie – București, tel. 0752/30.45.36, 0746/01.76.60, e-mail: [email protected]

Stimate domn, uretrita este o infla­mație a ure­trei, canalul din care iese urina de la vezică urinară. Marea ma­joritate a cazurilor sunt infecțioase. Dacă se repetă pe o perioadă de săptă­mâni sau luni, poate fi considerată o uretrită cronică. Este destul de frecvent întâlnită, afectând peste 150 milioane de oamenii anual, în întreaga lume.

Cauzele uretritei includ:

* Infecții – inclusiv cele trans­misibile sexual (gonoree, herpes).

* Traumatisme – pietre la ri­nichi, inserția unor obiecte în ure­tră (sonde).

* Iritare – de la săpunuri, pu­dre de corp sau spermicide.

* Frecarea – purtarea de haine strânse, masturbare, act sexual (de­­numită și „uretrita lunii de miere”).

* Hormonii – diminuarea ni­velului de estrogen la femei după menopauză duce la uscarea și sub­țierea pereților vaginali și vezicali, ceea ce ar putea favoriza ure­trita.

Factori de risc: Sexul ne­pro­tejat este cel mai important factor de risc, în special la bărbații homo­sexuali. • Categorie socio-econo­mică mai joasă. • Antecedent de boală transmisibilă sexual sau pre­zența acesteia. • Multipli parteneri sexuali. • Vârstă mică de debut al vieții sexuale.

Simptomele uretritei: Disurie – durere în timpul urinării. • Mâncărimi în uretră între urinări. • Nevoia de a urina des. • Senzația de greutate în tes­ticule. • Dificultate la urinat. • Apariția de se­creții. • Sânge în urină. • Febră, frisoane, dureri în zona lombară, dureri articulare, erupție cutanată, otită, conjunctivită – indică o diseminare a infecției în corp.

Din punct de vedere naturist, uretrita este do­va­da unei slăbiciuni a energiei rinichiului și a vezicii urinare, fie din exces de muncă, de griji sau chiar de sex.

Posibile abordări naturiste:

* Respectați fidelitatea sexuală. Ea vă ferește de boli și chiar reînnoiește energia celulelor.

* Protejați-vă în timpul actului sexual, folosind prezervative.

* Protejați-vă de frig, mai ales femeile.

* Evitați traumatismul în zona genitală – hai­nele prea strânse pe corp și așa-zisele jocuri se­xuale, care pot vătăma organele sexuale.

* Igiena zonelor genitale fără substanțe irita­tive.

* Consumați apă în cantități mari, ajută la diminuarea durerilor din uretră.

* Baia de șezut. Se pune apă caldă (nu fier­bin­te), într-un lighean (suficient cât să acopere orga­nele genitale) și bolnavul se așează în el, câteva minute.

* Plante medicinale – ceai de merișor, gheara-mâței, mușețel, mătase de porumb.

* Acupunctura – întărește organele implicate.

* Homeopatia – are efecte excelente în uretrită. Unele medicamente homeopatice pot fi de folos în situații acute: Argentum nitricum, Cantharis, Me­dorrhinum, Mercurius.

Fiindcă uretrita poate provoca probleme gra­ve, inclusiv blocarea uretrei și infertilitate, pre­cum și probleme în relațiile sexuale, și pentru că există boli periculoase ce pot fi asociate sau pot mi­ma uretrita, este necesar să consultați medicul spe­­cialist dacă vă confruntați cu această tulbu­rare!

Vă urez succes!

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Ce pot face pentru intoleranță la gluten și lactoză?” (Răspuns pentru MIRELA V. – Timișoara, F. AS nr. 1304)

Stimată doamnă, boala celiacă (intoleranța la glu­­ten) este o afecțiune permanentă și gravă, cau­zată de alergia la o glicoproteină numită glia­dină, prezentă întotdeauna în următoarele cereale: grâu, secară albă, secară obișnuită, orz, ovăz, triticala, kamut etc.

Dacă o persoană cu această boală consumă circa 500 mg de gliadină din orice preparat, aceasta atacă membrana intestinelor, care devine foarte permea­bilă, declanșând următoarele semne și simptome: crampe abdominale, diaree cronică sau episodică, balonări, scaun moale cu miros foarte neplăcut, lipsa poftei de mâncare, oboseală, anemie, boala Crohn, ADHD, autism, diverticulită etc.

Aceste probleme creează la rândul lor: depresie cronică, hiper sau hipotiroidie, creșterea enzimelor ficatului (TGO/TGP), neuropatie peri­ferică, diabet, osteoporoză, boli nervoase, limfoame in­tes­tina­le, cancere ale sistemului lim­fatic, cancere intestinale etc.

În boala celiacă, aceste afecțiuni asociate apar din cau­za sistemului imunitar slăbit. Diagnosticarea: dacă până nu demult diagnos­ticarea bolii celiace se făcea prin biopsia intestinului sub­țire, în prezent se folosesc cu succes teste de sânge pentru anticorpi IgG, antigliadină și IgA, la cca 100 de alimente. Pentru un diag­nostic mai precis, testele de intoleranță la gluten și lactoză se fac împreună.

Alt test mai nou – IgAtTG, pentru transglutami­nază tisulară sau TGA ELISA măsoară anticorpii IgA din serul uman. Dacă suspectați că aveți boală celiacă, solicitați medicului să efectueze testele TGA sau antiendomitoză.

Atenție! Singura terapie cunoscută pentru boala celiacă este eliminarea completă a glutenului din alimentație, pe tot parcursul vieții. Nu consumați niciodată produse din secară, orz, grâu. Faceți test antialergic IgG și la ovăz, deoarece peste 80% din persoane îl tolerează.

Pentru ca intestinele afectate să-și refacă celulele și substanțele nutritive să fie absorbite în vederea vindecării, este absolut necesar să țineți un regim strict.

Este bine de știut că glutenul se află în mii de alimente procesate ambalate. Citiți etichetele! Nu există altă soluție, decât să evitați toate produsele de panificație, pră­jituri, gogoși, plăcinte, clătite, cozonaci, chec, pizza, chiftele, napolitane, biscuiți, brio­șe, baghete, cornulețele simple sau umplute, co­vrigi, bere, drojdie de bere etc.

Puteți consuma: țuică, vodcă, palincă, coniac (deci băuturi spirtoase)! Vă reamintesc că e nevoie de mai puțin de 500 mg de gluten pentru a provoca o inflamație toxică și moartea celulelor din intes­tine. Consumați pește oceanic: sardine, ton, ma­crou, somon. Consumați: ceapă, roșii, spanac, broccoli, salată verde, mure, zmeură, căpșuni, ardei gras, afine, cireșe, prune.

Fructele și legumele sunt bogate în quercitină, o substanță nutritivă antialergică ce calmează mastocitele sistemului imunitar care produce histamina, o substanță chimică ce provoacă alergie.

Consumați: legume fierte, pește copt sau la grătar, conserve de pește în ulei cu lămâie, fructe, hrișcă, mei, porumb – mămăligă, orez, quinoa, amarant, fasole, mazăre, mere, pere, roșii, fructe de pă­dure.

Consumați enzime digestive: Jarro Dophilus + FOS, Quercitină, Vitamina C masticabilă, glutamină zilnic, dimineața și seara, înainte de masă. Atenție! Nu toate persoanele alergice la grâu sau alte cereale cu gluten au și boala celiacă!

În acest caz sistemul lor imunitar produce anticorpi IgG care atacă grâul sau alte compo­nente ce conțin gliadină.

Diversificați cât mai mult dieta.

Verificați și eliminați din alimentație, dacă aveți alergii alimentare (IgG) la următoarele produse, chiar dacă se declanșează mai întârziat: lapte de vacă, drojdie, soia, nuci, gliadină din grâu, orz, secară, albuș de ou, migdale, alune, ovăz, kiwi, arahide, usturoi, linte, semințe de floarea-soarelui.

Persoanele cu intoleranță la gluten pot suferi de o afecțiune digestivă chinuitoare și incurabilă – SII (Sindromul Intestinului Iritabil). Și în acest caz, trebuie efectuate testele sus-menționate.

După obținerea rezultatelor, adresați-vă unui specialist cu experiență! Am avut cazuri care pre­zentau intoleranță la laptele de vacă, la usturoi și nuci, la albuș de ou și drojdie. Dacă s-au eliminat din dietă, persoanele nu au mai avut probleme! Pe lângă prebiotice și probiotice, folosiți frecvent Argila d-lui Mircea Bocan (tel. 0788/23.38.73).

Multă sănătate!

(Răspuns valabil și pentru POPESCU MARIA – Teleorman, F. AS nr. 1304)

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Gura îmi miroase foarte urât și medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru ANDREEA M., F. AS nr. 1393)

Stimată doamnă, am întâlnit persoane care n-au reușit să-și întemeieze o familie din cauza acestei probleme stânjenitoare! Noroc că este vorba de o banală entero­colită, mai exact despre o colită de fer­mentație sau de putrefacție. Germenii patogeni coabitează cu flora intestinală și nicio analiză de laborator nu poate să evidențieze această afecțiune, care de obicei se instalează în tubul digestiv, în urma unei toxiinfecții alimentare. Din păcate, medicina alo­pată nu are soluții pentru această problemă, dar se poate rezolva simplu și eficient, folosind 150 g de argilă ALGO zilnic, timp de circa două luni, după care vă recomand să continuați cura cu 3 căni pe zi, o perioadă nedeterminată. Argila are inteligența naturii și distruge selectiv doar germenii patogeni, lăsând flora digestivă intactă! Pentru detalii refe­ritoare la tratament, puteți să mă contactați la tel. 0788.23.38.73. Pentru a vă procura argilă „ALGO” la preț de producător, sunați la tel. 0258.86.56.77.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am o transpirație abundentă și urât mirositoare” (Răspuns pentru LIVIU – București, F. AS nr. 1358)

D-le Liviu, necazul dvs. ține de sti­lul de viață, de alimentație și, de bună seamă, și de o sensibilitate a glandelor sudoripare. Maladia se numeşte brom­hidroză. În primul rând, armele cele mai puternice împotriva bromhidrozei sunt apa și săpunul. Este necesar să vă spă­lați, mai ales sub braț, și de 10 ori pe zi, dacă este cazul. Apoi scoateți din alimentație gră­simile, cu precădere carnea de porc, precum și condimentele tari: ardei iute, ketchup picant, pipe­rul în exces, care generează sudorație abundentă. Îmbrăcați haine, mai ales lenjerie, din bumbac. În cazul dvs. sunt interzise materialele sintetice în îmbrăcăminte. „Gazul pe foc ” îl reprezin­tă însă alcoolul (mai ales berea) și tutunul. Să știți că transpirația este de folos, deoarece prin ea se elimină o serie de substanțe nocive organismului, așa că nu trebuie oprită, ci corectat mediul și con­textul în care apare, iar asta ține de dvs., de stilul de viață și alimen­tație. Dacă aceste „reforme” nu dau rezultatele dorite, sunați-mă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian