Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Anul Nou în aer liber

Foto: Shutterstock

Există oameni pe care Anul Nou îi scoate în stradă, dornici să-și împărtășească bucu­ria și sărbătoarea cu semeni de-ai lor, sub cerul liber, iluminat de focuri de artificii. Dacă vă numărați printre ei, o sugestie ar fi să combinați petrecerea și cu muzică bună, de încălzit sufletul și picioa­rele. Ofertele sunt de-a dreptul… sărbăto­rești. Ast­fel, la Arenele Romane din Capitală se organizează o petrecere muzicală la care vă invită Șuie Papa­rude, Moonlight Breakfast, Golan, Ufe și Alt Om. Rețeta muzicală este de zile mari.

Șuie Paparude

Alexe Marius Andrei, component al trupei Suie Paparude, sustine un concert in cadrul festivalului Shine 2015, la Arenele Romane, in Bucuresti, duminica, 5 iulie 2015. STEFAN SANDU / MEDIAFAX FOTO

Cu siguranţă aţi fredonat, nu o dată, o melodie de-a lor, căci au făcut furori la radio şi televiziune: „A fost odată ca niciodată”, „Cea mai bună zi”, „Moartea boxelor”, „Pentru inimi”, sau „E suflet în aparat” – sunt doar câ­teva exemple de melodii de suc­ces ale trupei bucureştene. Şuie Paparude s-a înfiinţat în 1993 şi a rezistat vremurilor, chiar dacă a suferit mai multe schimbări. Nu a nimerit dintr-un foc succesul, aşa că, din cinci membri câţi a avut iniţial, trupa a rămas doar cu doi: basistul Mihai Dobre (Dobrică) şi clăparul Mihai Câmpineanu (Mi­chi). Dar unde-s doi, puterea creș­te. Așa se face că Dobrică şi Michi au ridicat trupa la înălţime cu compoziţiile lor, şi azi se pot mândri cu opt materiale de studio de succes şi numeroase premii. În decursul celor peste 20 de ani de carieră, cei doi au avut colaborări îndelungate și cu alte nume cunoscute de pe scena muzicală românească, precum: DJ Vasile (Lucian Stan), Junkyard (Cezar Stănciulescu), şi nu în ulti­mul rând cu actualul lor solist, Bean (Alexe Marius Andrei), care li s-a alăturat în 2009.

După o pauză de aproape opt ani de zile, pe 30 decembrie 2018, for­maţia Şuie Paparude a lansat „Noul album”. La fel ca precedentul lor disc, „E suflet în aparat”, ultimul disc a fost distribuit gratis fani­lor online, pe pagina oficială de Facebook a trupei, ca şi pe site-ul lor suiepaparude.com. Şi tot la finalul lui 2018, au lansat şi videoclipul piesei „Mergem mai de­parte”, extrasă tot de pe noul album.

Anul acesta, Șuie Pa­parude a susţi­nut mul­te concerte şi a cântat pe la festivaluri mari de la noi, inclusiv la Electric Castle de la Cluj, iar la începutul lunii noiem­brie, s-au putut bucura de muzica lor şi fanii români din Marea Bri­tanie, căci au cântat pe scena clubului „The Garage” din Londra.

Moonlight Breakfast

Formația s-a înfiinţat în 2011 şi şi-a început în forţă cariera muzicală, după ce a cântat în deschiderea con­certului Jamiro­quai de la Ma­maia, din acelaşi an. Trupa este compusă din Bazooka (George Siia – tobe şi clarinet), Aditza (Adrian Ştefan – chitară, clape) şi Christie (Cris­tina Siia – voce). Cân­tând în sti­lul „retro­elec­tro”, după cum sin­guri își defi­nesc muzica, for­ma­ția s-a impus ne­sperat de ușor pe piaţa româ­neas­că. Prima lor pie­să a pu­tut fi ascultată la Radio Guerrilla, iar albumul de debut „Shout” a fost lan­sat în 2012. Dar apre­cierea maximă au atins-o da­to­rită concer­telor live. În plină ascen­siu­ne, şi-au mutat cartierul gene­ral la Viena, şi bine au făcut, pentru că au ajuns să se bucure de suc­ces, atât în Austria, cât și în Germania. Faima de-afară a sporit-o și pe cea de la noi. Au fost supranumiți „Cea mai bună trupă de export a României”, şi se bucură deopo­trivă de aprecierea cri­ticilor și a publi­cului. În mare mă­sură, succesul trupei se bazează și pe o prie­tenie adevărată. „Nu ne putem gândi la un mod mai frumos de a trece prin viață, decât să facem îm­preună ceea ce iubim. Petrecem foarte mult timp cu toții în mașini, avioane, hoteluri, cluburi, la festivaluri, și suntem foarte buni prieteni înainte de-a fi colegi. Oricât de obositor ar deveni, faptul că suntem împreună face totul mai ușor”, spunea Christie, solista trupei. Au fost invitaţi să cânte la evenimente im­portante, precum festivitatea de închi­dere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, din 2014, sau la aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, la Institutul Cul­tural Român din Praga.

Lui Christie, Bazooka şi Aditza li s-a mai alăturat şi artistul vizual Dan Rusănes­cu, care îi ajută să-şi între­gească spectacolele live cu imagini şi efecte speciale deosebite.

Noul album Moonlight Breakfast, intitulat „Time”, a fost lansat în 2016, şi adu­ce elemente sonore noi, con­so­lidând poziția trupei în clasamentele europene. Du­pă lansarea oficială de la Bu­curești, cei patru membri ai for­maţiei au promovat al­bumul într-un turneu euro­pean.

Moonlight Breakfast a lan­sat anul acesta şi o melo­die de Crăciun – „Snow­flakes” – pe care au prezen­tat-o în direct la Târgul de Crăciun din Piaţa Consti­tuției, în data de 29 noiem­brie.

(Biletele la spectacolul de la Arenele Romane au preţul de 119 lei, până pe 31 de­cem­brie 2019 și pot fi procurate prin rețeaua iabilet, sau 139 lei – la intrare. În pauzele dintre concertele live, DJ-ii vor mixa muzică de ultimă oră, astfel încât să păstreze o atmosferă fierbinte. Pe lângă cortul încălzit, organizatorii pun la dispo­ziţie şi garderobă, mese (în picioare), dar şi o selec­ție de cocktail-uri şi băuturi fine la bar, furgonete cu mâncare şi o zonă de fumat, tot încălzită.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian